Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40492 times
- Been thanked: 26738 times
- Status: Offline
Re: Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?
Ahhhhhhh wrote:Ukratko, gotovo sva istraživanja su uglavnom rađena na monohidratu, najjeftiniji je, a ništa drugo nije zapravo efikasnije od njega, tako da uopšte nemoj ni razmišljati o drugim formama, da ne komplikujemo. Kreatin mono, od 3 do 5-6g dnevno, kad god hoćeš, s čim god hoćeš, svaki dan, ostatak života, bez ikakvog "punjenja", samo kupi neki pouzdan brand (moja sugestija je da platiš koju marku više i uzmeš od nekoga ko pakuje creapure sirovinu - a svako ko to čini, napisaće sigurno; npr. Optimum, AllMax itd) i miran si!

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7768 times
- Been thanked: 18249 times
Ahhh jesu li pojacano znojenje i ugljikohidrati i na koji nacin povezani.
Ne pitaj zasto te pitam
Ne pitaj zasto te pitam

-
- Poneki mu pročitamo
Izvan konteksta je nemoguće znati, bar ja ne znam. Više UH znači više glikogena, više glikogena znači i bolju hidrataciju (veže se za vodu). Više UH znači i više "goriva", što onda indirektno omogućava više aktivnosti, koja te dovodi u poziciju za više znojenja. Ali, rekoh, fakat ne znam da postoji direktna "intrinzička" veza ili kojim mehanizmom se eventualno manifestuje... 

What can change the nature of a man?
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
-
- Inventar foruma
-
- Poneki mu pročitamo
Imaš na musclefreaku (uzeli su zastupništvo kod nas), ali po PIK-u možeš često pronaći jeftinije (ista roba, samo ljudi nabavljaju "neformalnim" kanalima). MyProtein je inače jako dobra firma, sa visokim proizvodnim standardima.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ovdje http://musclefreak.ba/Spanac_113 wrote:Rume gdje nabavljas myprotein robu? Svica?
-
- Inventar foruma
Sorry Ahhh, znam da imas notice za svaki post ovde pa te bezze cimam 
Meni nije problem za naci nego me bas zanimalo kako se ekipa snalazi.

Meni nije problem za naci nego me bas zanimalo kako se ekipa snalazi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Poneki mu pročitamo
Ma, tu smo da se pomažemo, zar ne?! 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Dobri su skroz a jeftino ,5kg whey 140 km bez ukusa 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Kupio sam i njihov glutamin,kad ga je najbolje konzumirati
mozda pred spavanje ??

-
- Poneki mu pročitamo
Zavisi... Kad ideš u wc, da ga možeš na miru roknuti u šolju, jer je esencijalno beskoristan u oralnoj formi, osim za ublažavanje stomačnih tegoba. Evo ti sa http://examine.com/supplements/Glutamine/:Rum wrote:Kupio sam i njihov glutamin,kad ga je najbolje konzumiratimozda pred spavanje ??
Code: Select all
Supplementation of L-glutamine tends to be dosed at 5g or above, with a recommended 'upper limit' of 14g or 0.75g/kg (the upper limit based on increasing ammonia levels in the blood, which is seen as an adverse effect of supplementation).
Due to the relative inefficacy of glutamine supplementation for increasing muscle mass, the optimal dosage is not known. The above recommended doses are sufficient for intestinal health reasons and for attenuating a possible relative glutamine deficiency (seen in instances of low protein intake or veganism).
- Zubic vila
- Sitna buranija
DELOAD?!
kad,kako,koliko dugo?
Da li je ispravno uraditi deload na samo pojedinim vježbama, tj na onim na kojima se „zapne” u jednom momentu,ili mora lompletan program da ide na deload? koliko dugo treba da traje deload,jel dovoljno 7 dana? koliko se spišta težina željeza 30—40% oli manje,da lise računa po nekoj formuli ili šablonu? mene recimo zeza trenutno biceps i veslanje, nešto me tetiva u laktu zateže i boli na ove dve vježbe,naročito na vj za biceps,tu me i podlaktice kidaju kao da ih mišićni pripoj kida,no navikao sam na taj bol ali ovo u laktu me zabrinjava. kod veslanja me i ne boli toliko ako se dobro zagrijem,najteže je prvu seriju posle ide lakše. može li deload da ide u smislu manjeg br serija i ponavljanja a masa da se neznatno smanji,ili se samo teret smanjuje a br serija & ponavljanja ostaje isti? da li posle deload—a mora da redukuje radna težina ili se nastavlja tamo gdje se prekinulo?
kad,kako,koliko dugo?
Da li je ispravno uraditi deload na samo pojedinim vježbama, tj na onim na kojima se „zapne” u jednom momentu,ili mora lompletan program da ide na deload? koliko dugo treba da traje deload,jel dovoljno 7 dana? koliko se spišta težina željeza 30—40% oli manje,da lise računa po nekoj formuli ili šablonu? mene recimo zeza trenutno biceps i veslanje, nešto me tetiva u laktu zateže i boli na ove dve vježbe,naročito na vj za biceps,tu me i podlaktice kidaju kao da ih mišićni pripoj kida,no navikao sam na taj bol ali ovo u laktu me zabrinjava. kod veslanja me i ne boli toliko ako se dobro zagrijem,najteže je prvu seriju posle ide lakše. može li deload da ide u smislu manjeg br serija i ponavljanja a masa da se neznatno smanji,ili se samo teret smanjuje a br serija & ponavljanja ostaje isti? da li posle deload—a mora da redukuje radna težina ili se nastavlja tamo gdje se prekinulo?
-
- Poneki mu pročitamo
Kad? Kad god osjetiš da ti treba - a, iz ovog što opisuješ: treba ti! Skrešeš sve za 40-50%, uključujući i mase i broj serija (broj ponavljanja može ostati isti). Koliko dugo? Slušaj tijelo! Tipično ide nekih 7 dana, ali nije grijeh uzeti i 10-ak. Poslije se vratiš ili na isto gdje si bio prije deloada, ili odradiš neki mini-reset, npr. 10-ak % od onog gdje si bio prije.
- Zubic vila
- Sitna buranija
-
- Poneki mu pročitamo
Šta vrijedi tjerati, vrijedi i pretjerati, pa onda kad radiš deload, radi full deload, tj. yup, redukuj sve i pusti CNS-u i vezivnom tkivu da se oporavi kako treba!
-
Uvjek sam ja govorila da se moze vježbati i bez teretane .... 

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.