Državljanstvo BiH i migracije
Moderator: Krokodil Behko
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Re: Državljanstva BiH odreklo se 63.557 osoba
džebiga, treba imati neke ciljeve u životu. 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Spanac_113
- Inventar foruma

A i ljepse zvuci kad se tako postavi.
'Gradjani bih se odricu drzavljanstva ne bi li dosegli simpaticni binarni broj'
Od bijede u kulturnu elitu!
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Oplakah, sarma ko vekna hljeba.Spanac_113 wrote:A i ljepse zvuci kad se tako postavi.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Pitanje je zašto je to tako?
Država je u qrcu, državni organi haman pa i ne postoje , kao i sama država.
Neki to primijete i odlaze iz države a oni što ne primijete, ne dozvole da se čak i ukaže na kakve greške.
Država je u qrcu, državni organi haman pa i ne postoje , kao i sama država.
Neki to primijete i odlaze iz države a oni što ne primijete, ne dozvole da se čak i ukaže na kakve greške.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Ovo je netacno. Sve do mislim par godina unazad Amerika je trazila da se odreknemo BiH drzavljanstva. Morali smo traziti specijalne dozvole etc. Mada, sve i kad se odreknes, Bosna nikad ne moze da ti odbije da ti da drzavljanstvo, a Amere nije briga sta radis poslijeKrokodil Behko wrote:
Iako Sjedinjene Američke Države ne traže od građana BiH koji imaju i američko državljanstvo istog se odreknu, ipak, Ministarstvo civilnih poslova BiH evidentiralo je i takve slučajeve: razlog također, upošljavanje građana i sa bh. državljanstvom u bezbjedonosne agencije SAD-a.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Ja ću samo ovo citirat
Jesul to entiteti nad državom??Bosanac rođenjem, a stranac -
Pomoćnik ministra za državljanstvo i putne isprave Milan Zjajić navodi za AA kako postoji interes građana koji su ranije imali državljanstvo BiH, da ga vrate.
"Vidi se to po evidencijama stranaca za prijavu boravka u BiH. Tako imate slučajeva da se osoba rođena u Bratuncu ili Prnjavoru, u BiH prijavljuje kao stranac da bi ponovno stekla državljanstvo BiH. Oni moraju provesti rok od 12 mjeseci boravka, a zbog rođenja i znanja jezika imaju olakšane uvjete konzumiranja tog prava s obzirom na to da se cijeni kako su u stanju brzo da se integriraju u bh. društvo. Imamo puno osoba koje su stekle penziju negdje drugo i sada su nakon prestanka radnog odnosa odlučili da se vrate u BiH i tu ponovno žive", navodi Zjajić.
No, povrat državljanstva BiH ne ide posve lagano, jer se čeka da bosanskohercegovački entiteti usklade svoje zakonodavstvo. U Ministarstvu civilnih poslova BiH nadaju se kako će to biti okončano u narednih nekoliko mjeseci.
I to je bullshit. Jednostavno sam renew moj boravak u BL, btw. kog se nikad nisam ni odreklamrki62 wrote:Ja ću samo ovo citirat
Jesul to entiteti nad državom??Bosanac rođenjem, a stranac -
Pomoćnik ministra za državljanstvo i putne isprave Milan Zjajić navodi za AA kako postoji interes građana koji su ranije imali državljanstvo BiH, da ga vrate.
"Vidi se to po evidencijama stranaca za prijavu boravka u BiH. Tako imate slučajeva da se osoba rođena u Bratuncu ili Prnjavoru, u BiH prijavljuje kao stranac da bi ponovno stekla državljanstvo BiH. Oni moraju provesti rok od 12 mjeseci boravka, a zbog rođenja i znanja jezika imaju olakšane uvjete konzumiranja tog prava s obzirom na to da se cijeni kako su u stanju brzo da se integriraju u bh. društvo. Imamo puno osoba koje su stekle penziju negdje drugo i sada su nakon prestanka radnog odnosa odlučili da se vrate u BiH i tu ponovno žive", navodi Zjajić.
No, povrat državljanstva BiH ne ide posve lagano, jer se čeka da bosanskohercegovački entiteti usklade svoje zakonodavstvo. U Ministarstvu civilnih poslova BiH nadaju se kako će to biti okončano u narednih nekoliko mjeseci.
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Koliko mom zetu nude drzavljanstvo Njemacke, i svaki put ih odbije..
Nece covjek da se odrekne naseg drzavljanstva
Nece covjek da se odrekne naseg drzavljanstva
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Nije bas tako Jagoda.Jagoda wrote:Ovo je netacno. Sve do mislim par godina unazad Amerika je trazila da se odreknemo BiH drzavljanstva. Morali smo traziti specijalne dozvole etc. Mada, sve i kad se odreknes, Bosna nikad ne moze da ti odbije da ti da drzavljanstvo, a Amere nije briga sta radis poslijeKrokodil Behko wrote:
Iako Sjedinjene Američke Države ne traže od građana BiH koji imaju i američko državljanstvo istog se odreknu, ipak, Ministarstvo civilnih poslova BiH evidentiralo je i takve slučajeve: razlog također, upošljavanje građana i sa bh. državljanstvom u bezbjedonosne agencije SAD-a.
Za njih vazi "zakon o kretanju i boravku stranaca u azilu",znaci ti si stranac,ne moze se tek tako vratiti drzavljanstvo.
Ja znam da mi poslije rata imamo nekih problema tipa korupcija isl.,ali smo ipak(buduci) kandidat za eu,moramo imati propisane zakone,inace bi svaki olos bjezeci iz neke ugrozene drzave pucanjem prstiju dobio nase drzavljanstvo,i rahat.
Ne ide bas tako lako nigdje.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Pa mozda je to razlog, msm. korupcija, ili prije mislim javasluk:) Prvo Ameri nikad nigdje nisu prijavili Bosni da sam potpisala papircic za odricanje. Drugo, nikad se nisam odjavila iz BL, a i ne pada mi na pamet da im se "upisujem" u ono budalastine o "posjeti". So gdje god da odem, moji papiri svugdje uredni:) Jos samo maloj smrdi da izganjam maticni broj, i elfatiha:)Zagorka wrote: Ja znam da mi poslije rata imamo nekih problema tipa korupcija isl.,ali smo ipak(buduci) kandidat za eu,moramo imati propisane zakone,inace bi svaki olos bjezeci iz neke ugrozene drzave pucanjem prstiju dobio nase drzavljanstvo,i rahat.
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Zagorka

joj JagodaJagoda wrote:Pa mozda je to razlog, msm. korupcija, ili prije mislim javasluk:) Prvo Ameri nikad nigdje nisu prijavili Bosni da sam potpisala papircic za odricanje. Drugo, nikad se nisam odjavila iz BL, a i ne pada mi na pamet da im se "upisujem" u ono budalastine o "posjeti". So gdje god da odem, moji papiri svugdje uredni:) Jos samo maloj smrdi da izganjam maticni broj, i elfatiha:)Zagorka wrote: Ja znam da mi poslije rata imamo nekih problema tipa korupcija isl.,ali smo ipak(buduci) kandidat za eu,moramo imati propisane zakone,inace bi svaki olos bjezeci iz neke ugrozene drzave pucanjem prstiju dobio nase drzavljanstvo,i rahat.
Sta mislis otkud ova tačna cifra 63 557?
To pokusavam da ti kazem: netacna je:) Oduzmi 9 ljudi glat odmah sa te listeZagorka wrote:
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Zagorka

to ti mislis,kad podjes vracati(ako) vidjeces jebatanje,to je moja kuma radila i teze nego se misliJagoda wrote:To pokusavam da ti kazem: netacna je:) Oduzmi 9 ljudi glat odmah sa te listeZagorka wrote:
-
dacina_curica
Zagi - Jagoda je u pravu sto se Amera tice 
Odricanje drzavljanstva je ovdje formalnost i svi mi u biti jos uvijek imamo oba.
Osim toga, da evidentiraju kako treba taj broj bi bio znatno veci.
Odricanje drzavljanstva je ovdje formalnost i svi mi u biti jos uvijek imamo oba.
Osim toga, da evidentiraju kako treba taj broj bi bio znatno veci.
-
dacina_curica
Moj ocuh ima oba pasosa
A meni svejedno, americko sam uzela zbog pasosa, da mogu landarati po dunjaluku bez viza.
Bosansko i da nemam meni ne mjenja nista. Ja opet Bosance 1/1.
A meni svejedno, americko sam uzela zbog pasosa, da mogu landarati po dunjaluku bez viza.
Bosansko i da nemam meni ne mjenja nista. Ja opet Bosance 1/1.
Ne, ja znamZagorka wrote:to vi mislite da imate oba
D.I.L.L.I.G.A.F.
Ko god je otišao iz nekog moranja, to znači da bi mu trebala nova država biti bolja i srcu draža a ako se to nemere, pa rikverc u BiH il bilo gdje.
-
dacina_curica
De prevedi to na bosanski, ne mogu nikako povezati sta si htio reci 
Ako si ti otišla npr u USA iz neke nužde, onda je normalno da bi ti trebala država u kojoj živiš biti draga i da sa lakoćom uzmeš njihovo državljanstvo, jezik, kulturu i sl.dacina_curica wrote:De prevedi to na bosanski, ne mogu nikako povezati sta si htio reci
Ako to ne možeš, onda se vrati odakle si došla - eto, to sam mislio