Do babe im i matere, nisam ih ja pravio takve nesposobne

Moderator: Krokodil Behko
Do babe im i matere, nisam ih ja pravio takve nesposobne
Vako ni u zanatskoj trogodisnjoj smjer vlasuljar il frizer ne padne, a pola cura se uda sa petnes godina ocam
Postoji problem u ocjenjivanju kod nas. Cim ti izadjes ispred nastavnika il napises ime i prezime na testu to ne more bit objektivno. Najbolje je onlajnmishic wrote: 14 Jan 2024, 12:44 Daleko gora i opasnija je situacija sa brojem škola gdje je uspjeh 5,00 ili blizu njega čak i na polugodištu. A onda se na međunarodnom testiranju pokaže pravo stanje. Došlo se i do situacije da učenik naprosto ne smije dobiti četvorku jer roditelji dođu da to "isprave" i spremnošću na fizički obračun sa nastavnikom/profesorom. Poslije ovakvih ocjena i đaci kao studenti odstrane profesora sa univerziteta zbog niske prolaznosti studenata na ispitu. Tu se krug zatvori, pa uz kupljene diplome dobijemo i ove "stručnjake" za koje neko reče da će po medicinskim ustanovama pobiti više Švaba nego partizani u WWII. Ili od bajnih pravnika napravimo pravosudni sistem kao u BiH.
Tako je jedan otac došao na roditeljski, a nastavnica mu “Vaš sin ima dvicu iz biologije, jedinicu iz matematike, dvicu iz hemije”
Reci ti tom ocu slobodno da je glup.Naseef Mushroom wrote: 14 Jan 2024, 13:12Tako je jedan otac došao na roditeljski, a nastavnica mu “Vaš sin ima dvicu iz biologije, jedinicu iz matematike, dvicu iz hemije”
Pita otac šta mu ima sin iz vladanja, učiteljica odgovori da tu ima peticu, reče otac “Ja sam svoj posao uradio kako treba, ostalo je do vas”.
Eto do koga je.
Dobro joj je rekao, jedno od njih dvoje je krivo ako je loš iz vladanja a drugo od njih ako je loš iz hemije, likovnog, matematike.Chan wrote: 14 Jan 2024, 13:59Reci ti tom ocu slobodno da je glup.Naseef Mushroom wrote: 14 Jan 2024, 13:12
Tako je jedan otac došao na roditeljski, a nastavnica mu “Vaš sin ima dvicu iz biologije, jedinicu iz matematike, dvicu iz hemije”
Pita otac šta mu ima sin iz vladanja, učiteljica odgovori da tu ima peticu, reče otac “Ja sam svoj posao uradio kako treba, ostalo je do vas”.
Eto do koga je.
I ja sam znao 100 puta sa djecom raditi zadaću ali ako ćemo biti iskreni, mi radimo posao koji su trebali učitelji/nastavnici/profesori raditi.ElTriconi wrote: 14 Jan 2024, 14:38 Ako ne pitas djete kako ide u skoli, treba li dje pomoc i tako to, skupa zadace uradit onda je do roditelja![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest