Toksicne veze
Moderator: spacebound
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2462 times
- Been thanked: 4281 times
- Status: Offline
Re: Toksicne veze
Pa sjela Sam I pokusala napravit listu Za, ali zaista sem tog osjecaja ljubavi (za kojeg sad mislim da je samo neka trauma bonding) ja se ne mogu sjetit u zadnjih pola godine dogadjaja ili gesta za koji bi rekla da vrijedi da se nadje na listi.
Za rodjendan mi je decko kupio knjigu, treci dio trilogije nekog ljibavnog romana za koji ja nisam ni cula.
Ne pokazuje nikakvu privlacnost prema meni, ne sjecam se da mi je ikad Dao kompliment na izgled. Ljudi dragi JA Sam sama sebi postala neprivlacna I ruzna.
Za rodjendan mi je decko kupio knjigu, treci dio trilogije nekog ljibavnog romana za koji ja nisam ni cula.
Ne pokazuje nikakvu privlacnost prema meni, ne sjecam se da mi je ikad Dao kompliment na izgled. Ljudi dragi JA Sam sama sebi postala neprivlacna I ruzna.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6095 times
- Been thanked: 7447 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Hm? Ne znam jel trolas ili ozbiljno..
Ne znam, povezali smo se na pocetku kroz razgovore u svemu, i bilo nam je ugodno provodit vrijeme skupa, I bla bla bla, Kako to obicno biva u toj medenoj fazi veze, prvih par mjeseci, pa i pola godine.
No, sad kad se osvrnem na citav period iza sebe, zaista ne mogu navest nijedan jedini put kad mi je rekao da Sam lijepa/slatka/zgodna/da mi nesto dobro stoji itd
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 1341 times
- Been thanked: 1318 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8606 times
- Been thanked: 5342 times
Pa svi ponekad nalete na pogrešnog (pogrešnu).Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 11:42 Pa sjela Sam I pokusala napravit listu Za, ali zaista sem tog osjecaja ljubavi (za kojeg sad mislim da je samo neka trauma bonding) ja se ne mogu sjetit u zadnjih pola godine dogadjaja ili gesta za koji bi rekla da vrijedi da se nadje na listi.
Bitno je to prepoznat i čim prije zamjenu napravit.
Otprilike kao čarape.
The Dark Side Of The Forum...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Nesto vise od godinu
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6095 times
- Been thanked: 7447 times
ozbiljno pitam.Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 12:07Hm? Ne znam jel trolas ili ozbiljno..
Ne znam, povezali smo se na pocetku kroz razgovore u svemu, i bilo nam je ugodno provodit vrijeme skupa, I bla bla bla, Kako to obicno biva u toj medenoj fazi veze, prvih par mjeseci, pa i pola godine.
No, sad kad se osvrnem na citav period iza sebe, zaista ne mogu navest nijedan jedini put kad mi je rekao da Sam lijepa/slatka/zgodna/da mi nesto dobro stoji itd
i meni iz muske perspektive nije nikako jasno kako ne mozes uputiti kompliment, bar ono nesto minimalno, ne kazem da treba bombardovati.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20990 times
- Been thanked: 18966 times
Neki su jednostavno takvi. Kao drvene marije. Promijeni žena frizuru komplet... izbija oči kakva je promjena, a on ni riječ da kaže.
Ima takvih balvana...
Ima takvih balvana...
- bez
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 234 times
- Been thanked: 658 times
izvini ali ja ti mogu reci samoNora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 11:42 Pa sjela Sam I pokusala napravit listu Za, ali zaista sem tog osjecaja ljubavi (za kojeg sad mislim da je samo neka trauma bonding) ja se ne mogu sjetit u zadnjih pola godine dogadjaja ili gesta za koji bi rekla da vrijedi da se nadje na listi.
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 1341 times
- Been thanked: 1318 times
Meni u utorak bilo 10 mjeseci veze
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ne znam zaista.pizarro wrote: 19 Jan 2024, 12:21ozbiljno pitam.Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 12:07
Hm? Ne znam jel trolas ili ozbiljno..
i meni iz muske perspektive nije nikako jasno kako ne mozes uputiti kompliment, bar ono nesto minimalno, ne kazem da treba bombardovati.
Ako promjenim frizuru I pitam ga Kako mu se cini "pa eto prije je bilo bolje"
Najjaci kompliment za izgleda koji Sam dobila je kad je na moje pitanje da li Sam ruzna, odgovorio da nisam
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Noro....Dobro nam dosla nazad....Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 11:42 Pa sjela Sam I pokusala napravit listu Za, ali zaista sem tog osjecaja ljubavi (za kojeg sad mislim da je samo neka trauma bonding) ja se ne mogu sjetit u zadnjih pola godine dogadjaja ili gesta za koji bi rekla da vrijedi da se nadje na listi.
Citam sto si pisala....Sve mi se cini da ti i sama vec znas odgovor na tvoje pitanje. Ali jednostavno lakse kad ti vecina ljudi potvrdi da si u pravu i da dobro razmisljas.
Sjecam se tvojih slika....I vise si nego lijepa djevojka. Iz pisanja znam da si i pametna....Znaci uzmi sebi malu pauzu, stani pred ogledalo i postavi sama sebi neka pitanja.
Najvaznije je da si sretna i zadovoljna. I postovana naravno. Ako nema toga idemo dalje....Mlada si jos. Ne trosi vrijeme na pogresne ljude.....
Jedino je nezgodno sto zajedno radite...Cak dijelite isti prostor. Ali Boze moj....i to se rijesi....Zivot ide dalje.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ljudi, meni je na ljeto 30, nisam ni ja vise u cvjetu mladosti
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Nije to nista....Nora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 13:10 Ljudi, meni je na ljeto 30, nisam ni ja vise u cvjetu mladosti

Vrijeme je kad osjetis to, ne kad napunis neke godine.
Ja sam bila godinu starija od tebe kad sam pocela vezu sa muzem....Pa nakon dvije godine poceli zivjeti zajedno. Pa jos dvije dok smo se vjencali....I jos dvije kad smo malog dobili. I opet sve stigli....Nista nam ne fali

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- bez
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 234 times
- Been thanked: 658 times
ne seri jel ovako boljeNora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 13:10 Ljudi, meni je na ljeto 30, nisam ni ja vise u cvjetu mladosti
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 8940 times
- Been thanked: 9570 times
Nije lako kad se mijesaju mu i z ovaj privatno i poslovno, bas nezahvalna situacija. Al haj ti znaj, mozda on jedva ceka da se razidju, k'o sto bi i ona trebala, samo sto je kukavica, pa ostanu u dobrim odnosima nakon tog nekog rasciscavajuceg razgovora
Pobjeci sad od svega zelim
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Zato u tridesetim čovjek uglavnom pronalazi unutarnji mir i tačno zna šta hoće.
Svaki period nosi svoje. Ja svoje tridesete ne bih dao ni za jedan jedini period iz dvadesetih, jer su bile baš turbulentne godine. Džaba mladost, ljepota, utegnutost ovo ono.
Svaki period nosi svoje. Ja svoje tridesete ne bih dao ni za jedan jedini period iz dvadesetih, jer su bile baš turbulentne godine. Džaba mladost, ljepota, utegnutost ovo ono.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12353 times
- Been thanked: 13057 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12353 times
- Been thanked: 13057 times
Ja INora Ibsenova wrote: 19 Jan 2024, 13:10 Ljudi, meni je na ljeto 30, nisam ni ja vise u cvjetu mladosti

Upravo zbog toga ne trosi vrijeme na nesto sto te ne cini sretnom.
- Masamune
- DeLorean
- Mood: