Aleksandar Vučić - SNS
Moderator: Krokodil Behko
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
- Status: Offline
Re: Vulin zabranio Selmi Bajrami ulazak u Srbiju
Dobro je napisao Remzudin. Da su Bošnjaci kojim djelom dobili svoj entitet i koji je još ostvaren genocidom, siguran sam da bi 20 godina kasnije, a možda i prije, bili zahtjevi sa naše strane ili bar simbolični protesti, da je vrijeme da se ukine entitet, tj. sami bi tražili da se ukine.
Ovi skoro 30 godina uživaju pod rs zastavom i uživaju u svim beneficijama koji im taj entitet nudi, nikakve razlike između onih koji su stvorili taj entitet i onih koji uživaju danas u njemu.
Ovi skoro 30 godina uživaju pod rs zastavom i uživaju u svim beneficijama koji im taj entitet nudi, nikakve razlike između onih koji su stvorili taj entitet i onih koji uživaju danas u njemu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 7055 times
- Been thanked: 5042 times
Srbijanci su taoci politike,bas kao i mi.
End after ol jo maj wondervol
- sehohari
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Čuj Srbijanci taoci politike, ma hajte molim vas.
Mislim, poštujem to da nisu svi Srbi ovakvi, ali velika većina jeste.
Bukvalno ne postoji niti jedna stvar od raspada SFRJ do danas koja bi dokazala suprotno.
Srpsko društvo ima ozbiljne, ukorijenjene probleme sa nacionalizmom i duž cijelog političkog spektra. Sa lijeve strane pa do desnih, ne postoji niko ko je imun na veoma kontroverzne stavove.
Hajde, neka bilo ko od ovih što gledamo na TV-u kažu npr. da Bošnjacima treba dati više prava.
Ta osoba bi bila u ćuzi brže nego iko. Od nekog SNS-ovca bi se i familija odrekla, za svaki slučaj, a opozicija dobro zna kakvo je raspoloženje u narodu glede nacionalnih pitanja pa se i ne oglašavaju.
Problem leži u tome što većina običnih ljudi ne razumije šta znači društveni problem.
Društveni problem npr. ukorijenjenog rasizma i ksenofobije nije da će te neko ubiti dok te vidi, već će ti napraviti kafu, pa tokom tiramisua pričati kako neko želi uništiti Srbiju ili šta "šiptari" sada rade.
Zato se i zove "društveni" problem, zato što ga svako ima, od lokalnog raudija do univerzitetskog profesora, i svako ga na svoj način ispoljava, a u glavi običnog čovjeka je samo neki huligan koji maše bejzbol-palicom.
I smatram da nije u redu poistovječavati cijeli region po tom pitanju.
Priznajem da do određene mjere stvarno svaka etnička grupa ovdje ima problema sa nacionalizmom, ali niko u toj količini. Kod Bošnjaka je sasvim normalno da neka NiP-ovka kaže da "Hrvati trebaju biti ravnopravni" ili da neka profesorica random poistovjeti 1. mart sa 9. januarom, i onda još dobije termin na televiziji.
Čak i u Hrvatskoj smo vidjeli politiku koja je bila manje nacionalistička, uzmimo primjer SDP-ovih vlada 2000-ih. Niti se jutarnji programi najgledanijih televizija bave Hrvatima u BiH 24/7, mislim, zamisli da RTL priča kao Pink o Kosovu, ono wtf.
Bukvalno ne postoji niti jedna stvar od raspada SFRJ do danas koja bi dokazala suprotno.
Srpsko društvo ima ozbiljne, ukorijenjene probleme sa nacionalizmom i duž cijelog političkog spektra. Sa lijeve strane pa do desnih, ne postoji niko ko je imun na veoma kontroverzne stavove.
Hajde, neka bilo ko od ovih što gledamo na TV-u kažu npr. da Bošnjacima treba dati više prava.
Ta osoba bi bila u ćuzi brže nego iko. Od nekog SNS-ovca bi se i familija odrekla, za svaki slučaj, a opozicija dobro zna kakvo je raspoloženje u narodu glede nacionalnih pitanja pa se i ne oglašavaju.
Problem leži u tome što većina običnih ljudi ne razumije šta znači društveni problem.
Društveni problem npr. ukorijenjenog rasizma i ksenofobije nije da će te neko ubiti dok te vidi, već će ti napraviti kafu, pa tokom tiramisua pričati kako neko želi uništiti Srbiju ili šta "šiptari" sada rade.
Zato se i zove "društveni" problem, zato što ga svako ima, od lokalnog raudija do univerzitetskog profesora, i svako ga na svoj način ispoljava, a u glavi običnog čovjeka je samo neki huligan koji maše bejzbol-palicom.
Priznajem da do određene mjere stvarno svaka etnička grupa ovdje ima problema sa nacionalizmom, ali niko u toj količini. Kod Bošnjaka je sasvim normalno da neka NiP-ovka kaže da "Hrvati trebaju biti ravnopravni" ili da neka profesorica random poistovjeti 1. mart sa 9. januarom, i onda još dobije termin na televiziji.
Čak i u Hrvatskoj smo vidjeli politiku koja je bila manje nacionalistička, uzmimo primjer SDP-ovih vlada 2000-ih. Niti se jutarnji programi najgledanijih televizija bave Hrvatima u BiH 24/7, mislim, zamisli da RTL priča kao Pink o Kosovu, ono wtf.
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31388 times
- Been thanked: 29129 times
Srbi i hrvati su, sta se tice nacionalizma, 1:1.sehohari wrote: 23 Jan 2024, 01:58 Čuj Srbijanci taoci politike, ma hajte molim vas.
A tvoj post je klasican primer prikrivenog nacionaliste.
Maltene si kao od tebe opisani srbi.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22785 times
- Been thanked: 20863 times
- Status: Online
Krive su strukture u Srbiji, ali su i izabrane mahom od strane većine naroda. To je činjenica.
Ko god graniči sa Srbijom ima neke probleme s njima ili je imao u prošlosti. Tu je nužna samorefleksija, ali nema toga kod Srba. Vazda su oni žrtve, a ostali katili. Ipak, historijske činjenice uglavnom govore za Srbe da su svoju državu gradili na otimačini i ratovima protiv drugih.
Nemoj to Morgen shvatati lično, jer se za tebe zna da nisi takva. Ali bome većina vas jeste. Neki su otvoreni četnici i fašisti, neki prikriveni, a neki to nisu ali se prave ludi za devedesete iako tačno znaju šta se dešavalo. I naravno, manjina su oni koji su realni i otvoreni.
Ko god graniči sa Srbijom ima neke probleme s njima ili je imao u prošlosti. Tu je nužna samorefleksija, ali nema toga kod Srba. Vazda su oni žrtve, a ostali katili. Ipak, historijske činjenice uglavnom govore za Srbe da su svoju državu gradili na otimačini i ratovima protiv drugih.
Nemoj to Morgen shvatati lično, jer se za tebe zna da nisi takva. Ali bome većina vas jeste. Neki su otvoreni četnici i fašisti, neki prikriveni, a neki to nisu ali se prave ludi za devedesete iako tačno znaju šta se dešavalo. I naravno, manjina su oni koji su realni i otvoreni.
Last edited by Masamune on 23 Jan 2024, 07:19, edited 2 times in total.
- Morgen
- Zvezda foruma

Razumem, ali mene to boli jer moja kompletna familija NIJE takva, jos smo i sa kosova i OPET nismo takvi.
Mene uopste ne tangira kad se pljuje po srpskim nacionalistima JER JESU I TO ZASLUZUJU, ali izbacivati neke brojke i pricati o „vecini“ mi je suludo.
Mene uopste ne tangira kad se pljuje po srpskim nacionalistima JER JESU I TO ZASLUZUJU, ali izbacivati neke brojke i pricati o „vecini“ mi je suludo.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Gledaj to ovako... niko ne bira gdje će se roditi.
Niste takvi i nemoj onda da te to opterećuje, ali jeste da stavlja teret i na vas. Ali ipak su odgovorni ljudi iz tvog naroda, tako da ti ne preostaje ništa drugo nego da ili prešutiš na komentare ili da kažeš jbg jeste tako je, ali nisam ja niti su moji krivi za to i slično pa će druga strana imati razumijevanje (nadam se).
Sve ostalo je kontraproduktivno.
Niste takvi i nemoj onda da te to opterećuje, ali jeste da stavlja teret i na vas. Ali ipak su odgovorni ljudi iz tvog naroda, tako da ti ne preostaje ništa drugo nego da ili prešutiš na komentare ili da kažeš jbg jeste tako je, ali nisam ja niti su moji krivi za to i slično pa će druga strana imati razumijevanje (nadam se).
Sve ostalo je kontraproduktivno.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Da je moj narod izvršio genocid ja bih ih prozivao svugdje. Isto kao kad imamo neku temu ili priče o handžarovcima ja njih ne štedim ni 1%, pa tako ne bih ni genocidaše iz vlastitog naroda.
- Morgen
- Zvezda foruma

Da, i zbog njih se ja moram mizerno osecati. I moram sebe da pravdam.Masamune wrote: 23 Jan 2024, 07:20 Gledaj to ovako... niko ne bira gdje će se roditi.
Niste takvi i nemoj onda da te to opterećuje, ali jeste da stavlja teret i na vas. Ali ipak su odgovorni ljudi iz tvog naroda.
Mozda je naivno i glupo biti ovakav kao ja, ali ipak cu pre to biti nego biti zadojena mrznjom
- Morgen
- Zvezda foruma

Ja da mogu, sve bih to ucinila da se nikad nije desilo i to je najveci zlocin mog naroda. Ko to tako ne vidi, a majka je, eventualno ima i sina, za mene je nečovek.Masamune wrote: 23 Jan 2024, 07:24 Da je moj narod izvršio genocid ja bih ih prozivao svugdje. Isto kao kad imamo neku temu ili priče o handžarovcima ja njih ne štedim ni 1%, pa tako ne bih ni genocidaše iz vlastitog naroda.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ja tebi apsolutno vjerujem da tako misliš i izvan foruma.
- Morgen
- Zvezda foruma

A sto se tice selme bajrami
(Koja ima albansko poreklo)
Da se ona tretira kao Staatsfeind Nr.1 (ne znam da prevedem, neprijatelj drzave ili tako) je ogromna glupost.
I jako licemerno.
(Koja ima albansko poreklo)
Da se ona tretira kao Staatsfeind Nr.1 (ne znam da prevedem, neprijatelj drzave ili tako) je ogromna glupost.
I jako licemerno.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28399 times
- Been thanked: 32451 times
Kakav klaun šteta što nie selektor 
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24158 times
Nista se ti ne moras niti trebas mizerno osjecati ,niti se pravdati.Nit si sta ucinila lose, nit postoji narod na planeti gdje su svi isti,divni i krasni.Imas svoj stav i drzis ga se u zivotu i tako zivis.A ujedanja i poganih jezika sto osudjuju na porvu vazda bilo i bice.Oprez i dozu bijesa moras razumiti.I sam je imam ali to ne znaci da mrzim citav jedan narod,jednostavno to je pogresno i glupo.Odlika plitkih mozgova bez ikakvog zivotnog iskustva sa drugim i drugacijim.Koja usput budi receno nikuda ne vodi osim u dalju mrznju i postajes kao onaj kojeg mrzis.O djeci da ne govorim.Podizes malog debila.Ni krivo ni duzno izraste u budalu.Morgen wrote: 23 Jan 2024, 07:25Da, i zbog njih se ja moram mizerno osecati. I moram sebe da pravdam.Masamune wrote: 23 Jan 2024, 07:20 Gledaj to ovako... niko ne bira gdje će se roditi.
Niste takvi i nemoj onda da te to opterećuje, ali jeste da stavlja teret i na vas. Ali ipak su odgovorni ljudi iz tvog naroda.
Mozda je naivno i glupo biti ovakav kao ja, ali ipak cu pre to biti nego biti zadojena mrznjom
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
A jbg... sve je to dobro, ali onda dođeš do pitanja kako jedno te isti majmuni dođu do vlasti?
Zašto to ne bi, za promjenu, jednom bio Čedo? Ili Čanak?
Dođeš do trenutka kad počinješ i narod pitati neke stvari, a ne samo one koji ih vode. To ne znači da kriviš čitav narod niti im lijepiš etiketu, ali je osnovano pitati zašto je to tako konstantno.
Srbija nema Dejton kao mi, pa da su neke stvari gotovo pa uklesane u kamen (konstitutivnost i sve ostalo što proizilazi iz iste). Slobodno su društvo poprilično u poređenju sa nama, a decenijama jedno te isti moždani sklopovi vode Srbiju izuzev možda Tadića manje više.
Dođeš do trenutka kad počinješ i narod pitati neke stvari, a ne samo one koji ih vode. To ne znači da kriviš čitav narod niti im lijepiš etiketu, ali je osnovano pitati zašto je to tako konstantno.
Srbija nema Dejton kao mi, pa da su neke stvari gotovo pa uklesane u kamen (konstitutivnost i sve ostalo što proizilazi iz iste). Slobodno su društvo poprilično u poređenju sa nama, a decenijama jedno te isti moždani sklopovi vode Srbiju izuzev možda Tadića manje više.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8767 times
Ispravna odluka o zabrani ulaska u drzavu Srbiju nekome ko velica i slavi veliku Albaniju.
Ljubomoran sam na njih a i na Hrvate sto mogu staviti rampu kome hoce..
Ljubomoran sam na njih a i na Hrvate sto mogu staviti rampu kome hoce..
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3956 times
- Been thanked: 7320 times
Pa da zapad hoce smjenio bi Vucica, ali nece..Masamune wrote: 23 Jan 2024, 08:01 A jbg... sve je to dobro, ali onda dođeš do pitanja kako jedno te isti majmuni dođu do vlasti?
jer jedini Vucic, im toliko koliko ispunjava zelje..
nije problem narod, problem je Ruski utjecaj koji je tradicija stoljecima..
i u Jugoslaviji se Tito nije mogao tome suprostaviti..
morao je i Rusima ispunjavati zelje kao i Amerikancima..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3956 times
- Been thanked: 7320 times
Mislim, ako se Rusi slome u Ukrajini, onda ce i Srbija postati normalna demokratska drzava..
samo u tome slucaju, kad se Ruski utjecaj odbaci sa ovi prostora..
samo u tome slucaju, kad se Ruski utjecaj odbaci sa ovi prostora..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Rusija kad je bila na koljenima, odnosno Sovjetski savez i kad je i sam Gorbačov digao ruke od Srba oni baš tad izvršiše najveće zločine u Evropi nakon WW2.Matan wrote: 23 Jan 2024, 14:17Pa da zapad hoce smjenio bi Vucica, ali nece..Masamune wrote: 23 Jan 2024, 08:01 A jbg... sve je to dobro, ali onda dođeš do pitanja kako jedno te isti majmuni dođu do vlasti?
jer jedini Vucic, im toliko koliko ispunjava zelje..
nije problem narod, problem je Ruski utjecaj koji je tradicija stoljecima..
i u Jugoslaviji se Tito nije mogao tome suprostaviti..
morao je i Rusima ispunjavati zelje kao i Amerikancima..
Nisu ni Rusi toliki problem niti njihov uticaj, već srpska historija i mitovi.