Moze li religija biti opasna

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Moze li religija biti opasna

Post by Dzagoda » 17 Jun 2014, 13:44

Krokodil Behko wrote: Ti prvo moraš imati neko znanje, da bi diskutovao sa mnom.
E'o meni potpisa! :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi

Po temi, dobro Daca rece: das pracku fanatiku, da vidis igranke :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 17 Jun 2014, 23:56

hajmo se vratiti na temu. mrki, prestani da "po stoti put" sugerises moderaciji kako ce ili kako bi trebali obavljati svoj posao. to je jedan od razloga zbog kojeg bi mogao ici na hladjenje. :)

i da. prestani cmizdriti kad te neko, a u ovom slucaju Behko, satjera u cosak argumentima. nemas adekvatnog odgovora kao i obicno, pa onda udaras na nesto stoto. dosadan si.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 18 Jun 2014, 09:32

Primjer iz budizma za meditiranje,,,

Općenito, meditacija je za ljude koji imaju dovoljno pozitivnih dojmova u njihovim skladištima svjesnosti, dovoljno uvida i radosti kako da bi mogli izdržati susret s njihovom vlastitom podsvješću. Za psihotične ljude meditiranje može biti opasno, jer oni imaju tendenciju svoje osjećaje i unutarnja stanja uzimati preozbiljno i mogu doživjeti mnoge neugodne projekcije.
Samo kada se netko osjeća dobro bez uzimanja tableta i ako je sposoban za rad, živi samostalno i održava veze, vrijeme je početi s meditacijama.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 10:17

religija je za sve kriva... podelila je svet... nedokazana stvar se predstavlja dokazanom i svaku drugu smatra nevernicima jer ne može biti sto istina...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 19 Jun 2014, 13:03

Religija je kao penis. U redu je da ga imas, da budes ponosan na njeg. ALI, ne vadi ga javno, ne stavljaj pred djecu, ne pisi zakone s njim, I ne razmisljaj s njim :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen » 06 Jul 2014, 13:07

historija nam pokazuje da može, kao i ateizam
sve se može zloupotrijebiti, čak i ljubav
ljubav pogotovo

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Kur'anske mudžize - nauka u Kur'anu

Post by Lebowski » 26 Jan 2015, 13:16

Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u
Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Nje-
gov Poslanik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru – sve dok ne
daju glavarinu poslušno i smjerno.

O vjernici, zašto ste neki oklijevali kada vam je bilo rečeno: ”Krenite
u borbu na Allahovu putu!”, kao da ste za zemlju prikovani? Zar vam
je draži život na ovome svijetu od onoga svijeta? A uživanje na ovome
svijetu, prema onome na onome svijetu, nije ništa.

Krećite u boj, bili slabi ili snažni, i borite se na Allahovu putu zalažući
imetke svoje i živote svoje! To vam je, da znate, bolje!
Sve mi se čini da su IDIL-ovci u pravu. :123

O vjernici, mnogi svećenici i monasi doista na nedozvoljen način
tuđa imanja jedu i od Allahova puta odvraćaju. Onima koji zlato i
srebro gomilaju i ne troše ga na Allahovom putu – navijesti bolnu
patnju

na Dan kad se ono u vatri džehennemskoj bude usijalo, pa se njime
čela njihova i slabine njihove i leđa njihova budu žigosala. ”Ovo je
ono što ste za sebe zgrtali; iskusite zato kaznu za ono što ste gomilali!”
U Sauidjkoj Arabiji se baš drže ovoga. :kafa
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 26 Jan 2015, 13:52

[quote="Lebowski"]

Sve mi se čini da su IDIL-ovci u pravu. :123

Gurati sve i svašta u raspravu o Kur'anu krajnje je licemjerno.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 26 Jan 2015, 13:54

Ne, to može biti provokacija od mene.. a licemjerno je kad ti meni zamjeriš što poturam to a sam si skrenuo temu sa nauke u Kur'anu na nešto drugo.. ljepotu te književnosti.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 26 Feb 2015, 23:57

religija nije opasna ..opasno je što ju budale tumače...višeboštvo i onaj Sai baba su opasni...demoni, joge
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 27 Feb 2015, 00:17

Biba wrote:religija nije opasna ..opasno je što ju budale tumače...višeboštvo i onaj Sai baba su opasni...demoni, joge
Joge ?? Zašto bi joge bile opasne ?? Kad su to joge nekoga ubile ??

Religije mogu biti opasne. To se bar svakodnevno vidi. Al' i ateizam može biti opasan, da ne govorim samo protiv religije. :hihi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 27 Feb 2015, 09:55

ateizam je opasan samo kada ga neko krivo tumaci.. to nisu pravi ateisti. :oo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14495 times
Been thanked: 10020 times

Post by Julia-Klara » 27 Feb 2015, 12:29

Biba wrote:religija nije opasna ..opasno je što ju budale tumače...višeboštvo i onaj Sai baba su opasni...demoni, joge
reci da se salis Biiiiboooooooo :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 27 Feb 2015, 18:06

Ne, ateizam nije opasan.Nije ni religija kojaa ima jednog Boga.Nadzite mi nesto opasno kao dokaz u takvim religijama.A joga?Ne dajte se zavarati....joga vuce korijene iz religije, ali koje religije....visebostvo, bog s tri oka....ona najbezazlenija joga je samo uvertira u ostale joge...a sto vodze tih joga tvrde,,,tvrde da su oni bogovi...Sai Baba je izjavio da Hrvati njega ne trebaju jer imaju Medzugorje..kontete, rekao je da oni imaju Boga svoga pa zato ne trebaju njega boga......znate li kakve je orgije samo pravio sa svojim naivnim sljedbenicama...joga je opasna jer je u krajnjem slucaju povezana s demonima....ama i kiroprakticari neki rade na tom principu, klonite se toga....nije to moja izmisljotina....pise se cak i da je Sokrat imao veze s demonima...a s vragom nije posla imati....pa tko i yto sada vlada u svijetu....recite sami sebi...I u Hrvatskoj su pokusali jogu ubaciti u škole...zataskalo se to...a Mesic je od Sai Babe primio poklon kipic neke zene da nam pomogne...e pa bas nam je pomogao....kuvac....zlo nam je i naopako....ama i Akim Rahimovski je ne tako davno pjevo- Meni treba Sai Babaaaa....meni ne treba, fala, a kome treba, eno mu ga....sotona...cinjenica je da oni delaju u dobrotvornim organizacijama i jako dobro glume dobrotu dok ne navuku bedake za svoje pristaše....pisala sam vec da znanost danas tumaci postojanje pakla bas kako u Kuranu pise..eto...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 27 Feb 2015, 18:31

Biba wrote:Ne, ateizam nije opasan.Nije ni religija kojaa ima jednog Boga.Nadzite mi nesto opasno kao dokaz u takvim religijama.A joga?Ne dajte se zavarati....joga vuce korijene iz religije, ali koje religije....visebostvo, bog s tri oka....ona najbezazlenija joga je samo uvertira u ostale joge...a sto vodze tih joga tvrde,,,tvrde da su oni bogovi...Sai Baba je izjavio da Hrvati njega ne trebaju jer imaju Medzugorje..kontete, rekao je da oni imaju Boga svoga pa zato ne trebaju njega boga......znate li kakve je orgije samo pravio sa svojim naivnim sljedbenicama...joga je opasna jer je u krajnjem slucaju povezana s demonima....ama i kiroprakticari neki rade na tom principu, klonite se toga....nije to moja izmisljotina....pise se cak i da je Sokrat imao veze s demonima...a s vragom nije posla imati....pa tko i yto sada vlada u svijetu....recite sami sebi...I u Hrvatskoj su pokusali jogu ubaciti u škole...zataskalo se to...a Mesic je od Sai Babe primio poklon kipic neke zene da nam pomogne...e pa bas nam je pomogao....kuvac....zlo nam je i naopako....ama i Akim Rahimovski je ne tako davno pjevo- Meni treba Sai Babaaaa....meni ne treba, fala, a kome treba, eno mu ga....sotona...cinjenica je da oni delaju u dobrotvornim organizacijama i jako dobro glume dobrotu dok ne navuku bedake za svoje pristaše....pisala sam vec da znanost danas tumaci postojanje pakla bas kako u Kuranu pise..eto...
BIBI....
...religija ti je za sirotinju......
za bogate,to je biznis...... :jutarnja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 27 Feb 2015, 20:29

Biba wrote:Ne, ateizam nije opasan.Nije ni religija kojaa ima jednog Boga.Nadzite mi nesto opasno kao dokaz u takvim religijama.A joga?Ne dajte se zavarati....joga vuce korijene iz religije, ali koje religije....visebostvo, bog s tri oka....ona najbezazlenija joga je samo uvertira u ostale joge...a sto vodze tih joga tvrde,,,tvrde da su oni bogovi...Sai Baba je izjavio da Hrvati njega ne trebaju jer imaju Medzugorje..kontete, rekao je da oni imaju Boga svoga pa zato ne trebaju njega boga......znate li kakve je orgije samo pravio sa svojim naivnim sljedbenicama...joga je opasna jer je u krajnjem slucaju povezana s demonima....ama i kiroprakticari neki rade na tom principu, klonite se toga....nije to moja izmisljotina....pise se cak i da je Sokrat imao veze s demonima...a s vragom nije posla imati....pa tko i yto sada vlada u svijetu....recite sami sebi...I u Hrvatskoj su pokusali jogu ubaciti u škole...zataskalo se to...a Mesic je od Sai Babe primio poklon kipic neke zene da nam pomogne...e pa bas nam je pomogao....kuvac....zlo nam je i naopako....ama i Akim Rahimovski je ne tako davno pjevo- Meni treba Sai Babaaaa....meni ne treba, fala, a kome treba, eno mu ga....sotona...cinjenica je da oni delaju u dobrotvornim organizacijama i jako dobro glume dobrotu dok ne navuku bedake za svoje pristaše....pisala sam vec da znanost danas tumaci postojanje pakla bas kako u Kuranu pise..eto...
Joga opasna, demoni, orgije.. :ha

I o kakvom tumačenju pakla od strane znanosti pričaš? Da nisi nešto pobrkala? :cudi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 27 Feb 2015, 20:46

Lebovski, otidzi malo na youtube i citaj o Islamu i istrazivanjima Zemljine unutrasnjosti, nisu to moje tvrdnje...samo sam htjela reci da znanost sve vise priznaje ono sto religije tumace...cinjenica je da su mnogi genijalni ljudi priznavali Boga...pocevsi od omiljenog Tesle moga....Pasaga, znam ja da vecina bogatih za boga ima biznis ali...biznis prodze....kao i sve....s parama jest sve .akse ali pare i materijalno ne znaci nuzno da je covjek i sretan.....osmijeh africkog djeteta je dokaz za to....djeteta koje nema mozda ni u mjesec dana klmadic mesa...ali nisu ni svi bogati losi i sebicni.....svakom dodze smrtna vura....i zapita se sta iza sebe ostavlja, imanje ili dobrocinstva.....
Last edited by Biba on 27 Feb 2015, 21:07, edited 1 time in total.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 27 Feb 2015, 20:49

Biba wrote:Lebovski, otidzi malo na youtube i citaj o Islamu i istrazivanjima Zemljine unutrasnjosti, nisu to moje tvrdnje...samo sam htjela reci da znanost sve vise priznaje ono sto religije tumace...cinjenica je da su mnogi genijalni ljudi priznavali Boga...pocevsi od omiljenog Tesle moga....
Tito je u kasnoj starosti presao na islam.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

lisko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Post by lisko » 27 Feb 2015, 20:58

Ma sta se ima ovdje puno reci religija je opasna nbitno koja samo onda kad je ljudi pogresno tumace sve je do nas religija svaka kaze mir i sloga dje pise u islamu ubijaj neduzan narod? Pa ovi sto se nazivaju muslimanima stalno neke bombe i te gluposti ko zna vise ko to montira...
Image

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 27 Feb 2015, 21:02

Biba wrote:Lebovski, otidzi malo na youtube i citaj o Islamu i istrazivanjima Zemljine unutrasnjosti, nisu to moje tvrdnje...samo sam htjela reci da znanost sve vise priznaje ono sto religije tumace...cinjenica je da su mnogi genijalni ljudi priznavali Boga...pocevsi od omiljenog Tesle moga....
Kao prvo šta to religije tumače i šta kažu o paklu i koja to naučna istraživanja dokazuju riječi iz religijskih knjiga vezano za tu temu.. Pusti YT i klipove koje pravi tamo neko za tamo neke.. svašta se može pronaći.

Znači, kad bubneš takvo nešto, da je nauka potvrdila postojanje biblijskog pakla ili islamskoh dzehenema očekuj da će ljudi od tebe tražiti onjašnjeje ... ili da će ti se smijati. :oo

Post Reply

Return to “Religija”