Dario Kordić na slobodi

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Dario Kordić na slobodi

Post by Dzagoda » 13 Jun 2014, 02:37

Pasaga wrote:

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike
Od sveg posla najbolje prdekaju u 'ladnu vodu :lupa E jes' se nash'o ko ce upucivat pisma. Kako su upucivali pomoc za BiH?! Nako gledim par njihA u toku poplava kako se banjaju po Cro :lup
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Tatanka » 13 Jun 2014, 02:50

Katja wrote: Nisu.
Desnije stranke zagovaraju socijalnije programe od lijevih.
I to je ono što nas razlikuje od zapadnog svijeta gdje je desnica za kapital a ljevica za socijalne politike.

:roll
Razumiješ se u politiku ko Mare u krivi... ju, počela tekma.
hääääää..? :roll
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3850 times
Been thanked: 2895 times
Status: Online

Post by Pasaga » 13 Jun 2014, 15:55

Katja wrote:
laganini wrote:kod nas su socijalisti komunjare :haha
Nisu.
I to je ono što nas razlikuje od zapadnog svijeta gdje je desnica za kapital a ljevica za socijalne politike.

:ble
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 13 Jun 2014, 20:09

Katja wrote:
laganini wrote:kod nas su socijalisti komunjare :haha
Nisu.

..ko da se komunjare zalažu za socijalu sjedi jedan... :place
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9156 times
Been thanked: 10864 times

Post by Krokodil Behko » 16 Jun 2014, 12:58

Otvoreno pismo biskupima protiv dočeka priređenog Dariju Kordiću

ZAGREB - Grupa građana okupljena na inicijativu „Kuće ljudskih prava“ Zagreb uputila je otvoreno pismo Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK) povodom dočeka Darija Kordića, osuđenog ratnog zločinca, na zagrebačkom aerodromu.

Građani pismom upozoravaju da je Kordiću „biskup Vlado Košić ljubio ruku, a gomila vjernika pjevala pobožne pjesme, da bi čas poslije ta ista gomila urlala 'Za dom spremni!', a uz povike 'Ubij ga! Ubij ga!', premlatila aktivistu Zorana Ivančića, koji se usprotivio veličanju ratnog zločinca“, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Građani okupljeni na inicijativu "Kuće ljudskih prava" Zagreb obratili su se HBK jer „neki od najviših velikodostojnika Katoličke crkve "slave i uspoređuju s Isusom Kristom osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića“.

Iz ove inicijative ukazuju da postoje uvjerljivi dokazi na osnovu kojih je Dario Kordić osuđen u Haagu kao najodgovorniji za jedan od najtežih ratnih zločina u ratu u BiH, razaranje sela Ahmići i ubistvo 116 civila, djece, žena i staraca.

„Molimo Vas da upotrijebite Vaš autoritet da se Crkva u Hrvatskoj vrati s puta nacionalističke ostrašćenosti i isključivosti na put kršćanske tolerancije i skromnosti, ekumenizma i dijaloga. To bi bilo važno i za Hrvatsku i za Katoličku crkvu“, stoji u pismu.

Inicijativa ističe da je nekoliko sati po dolasku u Zagreb, Darijo Kordić posebno pozdravljen na misi u katedrali.

Ova inicijativa je u utorak, 10. juna, organizirala mirni prosvjed ispred katedrale protiv, kažu, „potpune bešćutnosti prema žrtvama koja predstavlja uvredu ljudskog dostojanstva i protiv blasfemije biskupa Košića koji izjednačuje ratnog zločinca odgovornog za masovno ubojstvo i Isusa Krista“. Toga dana 116 ljudi stajalo je s imenima 116 žrtava iz Ahmića.

Također navode da ih je policija tog dana morala čuvati od napada tridesetak nasilnika koji su „mahali križevima i krunicama ali se i služili nimalo kršćanskim rječnikom punim psovki i prijetnji“.

Pismo inicijative potpisuju brojni hrvatski mirovni aktivisti i kulturni djelatnici.

(AA)

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 17 Jun 2014, 09:53

Ratni zločinac Dario Kordić glumi 'savremenog Isusa'

Image

Ratni zločinac Dario Kordić ovoga vikenda ponovo je držao misu svojim pristašama, piše hrvatski portal Index.hr.

Kordić je gostovao u pastoralnom centru na Mukinjama u Lici, na predstavljanju knjige koju su o njemu napisali Mladen Pavković i Miroslav Piplica.

Kompletno Kordićevo izlaganje zabilježeno je u snimci portala Likaplus, koji javlja da je ratni zločinac svojom govorancijom rasplakao sve prisutne na tribini.

Kordić je na tribini govorio držeći krunicu u ruci. Pričao je o svom "susretu s Bogom u zatvorskoj ćeliji", u kojoj je završio zbog masakra 116 civila u Ahmićima.

Ako je vjerovati Kordiću, zatvorske dane proveo je u molitvi, a svaki dan je svoju ćeliju škropio svetom vodom. Iznad kreveta je, kaže, imao krst, a na stolu sliku gospe.

Koliko je Kordić uživljen u svoju novostečenu ulogu "savremenog Isusa" govori njegova priča o jednom zatvoreniku koji je navodno na svoj ormar nalijepio sliku sotone. Kordić tvrdi da se svaki dan molio za tog zatvorenika, dok mu ovaj jednog dana nije rekao: "Dario, danas sotona ide u koš, a ti mi daj sliku majke božje da je zalijepim na ormar".

Ratni zločinac, kojeg je katolička crkva po dolasku iz Zagreb dočekala raširenih ruku, ispričao je i kako je na letu prema Hrvatskoj "iz zraka blagoslovio Hrvatsku", te kako je ljubio zemlju u Zračnoj luci Zagreb. Kordić je uvjeren da je na zagrebačkom aerodromu, kao i na tribini u Lici, iz njega progovarao duh sveti.

Prisutnima je otkrio i kako mu je cilj studirati teologiju i "krenuti putem svjedočenja i molitve za svoj narod".

U zatvoru mu je, kaže, najteže bilo što je bio razdvojen od svoje četvero djece. Tvrdi da je njegova 19-godišnja kći prvu noć nakon što je izišao iz zatvora spavala u krevetu između njega i njegove supruge.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Jun 2014, 10:14

Može, što da ne?
Kod nas, na ovim prostorima sve može. Ovo ni Dali ne bi mogao nacrtati.
Pa samo umobolnici, mogu misliti da ovaj lik ima neke veze sa Isusom Kristom.
A čini mi se da mu je prevelika dioptrija. Glupo izgleda da bi bio Isus :hihi

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 18 Jun 2014, 00:09

zakucace njega sotona, ako Bog da, za svoj ormar.

koje gluposti i cirkus.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Ružni

Post by Ružni » 18 Jun 2014, 06:50

Ne znam jeste li pominjali, naš gradonačelnik je otišao na njegov doček :D. To mu je ko zna koji po redu gaf, umjesto da se okrene problemima svog grada :kafa. Drži maksimalnu disciplinu u opštini a onda ušeta u dresu Hrvatske reprezentacije i provede radni dan Image Sve bošnjačke stranke su potpisale peticiju za njegov odlazak, a od odlaska neće biti ništa, čovjek se šprda sa svima.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 08:57

šta je tu čudno? hrvati dočekuju njega kao heroja a a hrvatska crkva pozdravlja takve kao i što je blagosiljala ustaše... i što se sad bunite toliko? vama je on zločinac, ali njima nije... kao što vama nije naser zločinac već heroj... a nama jeste...
ne možete biti licemerni već shvatiti da je jedino rešenje ne spominjati nikoga, jer je taj nekom zlikovac koji im je pobio mnoge i uvio u crno a drugi slave zlikovca ko oslobodioca... i tu nema kraja...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 18 Jun 2014, 09:15

ružni wrote:Ne znam jeste li pominjali, naš gradonačelnik je otišao na njegov doček :D. To mu je ko zna koji po redu gaf, umjesto da se okrene problemima svog grada :kafa. Drži maksimalnu disciplinu u opštini a onda ušeta u dresu Hrvatske reprezentacije i provede radni dan Image Sve bošnjačke stranke su potpisale peticiju za njegov odlazak, a od odlaska neće biti ništa, čovjek se šprda sa svima.
Čitao sam o tom odlasku. Zamjenik koji je valjda Bošnjak potpisao gradonačelniku da može otići, nije ni gledao šta potpisuje kaže. Jako odgovorni ljudi na pozicijama. :oo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 09:22

prkeinte s tim, ok vratio se majmun kući ko mu jebe mater... mozda treba ćutat i pustit neko vreme... a posle kad kadija nece da sudi... op pojeo ga mrak, upo u saht...

ovakve stvari ozivljavaju rat i dobro povlače granice medju nama o različitosti koje se pokusavaju vremenom koliko toliko ublaziti...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Tatanka » 18 Jun 2014, 09:28

dijagnoza za nas dole se zove - borderline....
Giovanni Boccaccio

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 10:09

sve se moze izleciti... krajnje je vreme za sluzbu koja bi bila neka ilegalalna i poput udbe rešavala se zločinaca sa svih strana... kad oni odu u zaborav narod će prodisati...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Jun 2014, 10:10

ružni wrote:Ne znam jeste li pominjali, naš gradonačelnik je otišao na njegov doček :D. To mu je ko zna koji po redu gaf, umjesto da se okrene problemima svog grada :kafa. Drži maksimalnu disciplinu u opštini a onda ušeta u dresu Hrvatske reprezentacije i provede radni dan Image Sve bošnjačke stranke su potpisale peticiju za njegov odlazak, a od odlaska neće biti ništa, čovjek se šprda sa svima.
E pa to je to. Sinoć ja negdje pisah o tome. Gradonačelnik ne može biti smijenjen, jer će on odmah reći da je to udar na njegov narod. Isto to, reći će i njegova stranka. Potom će to ponoviti sto puta, te će na kraju i cijeli narod misliti tako. Male izmjene političkog sistema, ne bi nam škodile.

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Tatanka » 18 Jun 2014, 10:47

Krokodil Behko wrote:,

E pa to je to. Sinoć ja negdje pisah o tome. Gradonačelnik ne može biti smijenjen, jer će on odmah reći da je to udar na njegov narod. Isto to, reći će i njegova stranka. Potom će to ponoviti sto puta, te će na kraju i cijeli narod misliti tako. Male izmjene političkog sistema, ne bi nam škodile.
nas Hebe nacionalni kljuc i zbog njega cemo vazda bit' u deficitu u odnosu na druge u regiji...

evo jednog jednostavnog primjera:

nasa nacionalna repka je imala uzasno problema da se bilo gdje kvalificira, stalno blizu, nikad probit' led. dok su gore od nas reprezentacije ucestvovale na svjetskoj i evropskoj sceni, mi smo camili u mraku. razlog je jednostavan, mada je bilo i boljih igraca, morali smo zvati druge da popune taj famozni nacionalni kljuc koliko toliko. kod nas nije odlucivala kvaliteta, nego kako se ko zove, odakle mu je babo i cije interese zastupa njegov menadzer.

kad je doslo do reorganizacije bolesnog nam saveza i ukinut nacionalni kljuc bar sto se igraca tice, sve je krenulo nabolje. selektor dodje i stavi na spisak 50-60 potencijalnih reprezentativaca. od toga se 10 izjasni da bi radije igrali za srbiju, 10 za hrvatsku i 10 negdje drugo, svedska, slovenija, njemacka, svica itd. ostane 30 potencijalnih imena i od toga 20 - 25 muslimana. on skrati spisak i na spisku 23 igraca, od toga 19 muslimana... ja tu ne vidim nikakav problem. to je trenutno nas najbolji sastav, koji se odlucio srce ostavit' na terenu...

da se ja pitam, ja bih bio radikalan i istu stvar uveo u politiku, mada znam da je to utopija, razloge znamo svi... ali - meni u skupstini ne bi sjedio jedan kreten iz citluka, kojem je draze da hrvatska sagradi peljeski most, nego da bosna ostane u posjedu koridora prema otvorenom moru... ili jedan, koji vise voli investirat' u hotel na zlatiboru nego u autoput derventa banjaluka...

danas, ako ne jebes mater onom drugom, nisi dobar reprezentant svog naroda. pogledajmo slucaj komsicev ili sve kritike iz hercegovine na racun odlicnog politologa slavka kukica ili velikog covjeka fra drage bojica...

crv mrznje i neuctivosti se duboko usadio u nase organe i izjeda nas polako i iznutra...
Giovanni Boccaccio

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 18 Jun 2014, 10:50

Igranje u reprezentaciji nije zagarantovano Ustavom Bosne i Hercegovine ili Dejtonom tako da ne možeš to baš porediti, niti je fudbal toliko bitan kao vlast.

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Tatanka » 18 Jun 2014, 10:53

@leb: pa i ne poredim.... vidis da sam napis'o da mi je teza "utopija"... ja samo obrazlazem, kako bi nam svima bilo bolje...
Giovanni Boccaccio

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 18 Jun 2014, 10:58

Učinilo mi se da ti je teza utopija samo zato što ne možeš tako...napisao si da bi tako uradio da se tebe pita. oo

Blackhawk

Post by Blackhawk » 18 Jun 2014, 10:59

drugrankovic wrote:šta je tu čudno? hrvati dočekuju njega kao heroja a a hrvatska crkva pozdravlja takve kao i što je blagosiljala u........ i što se sad bunite toliko? vama je on zločinac, ali njima nije... kao što vama nije naser zločinac već heroj... a nama jeste...
ne možete biti licemerni već shvatiti da je jedino rešenje ne spominjati nikoga, jer je taj nekom zlikovac koji im je pobio mnoge i uvio u crno a drugi slave zlikovca ko oslobodioca... i tu nema kraja...
Razlika je samo sto je NAser oslobodjen, a doticni je osudjen..

NEVIN DOK SE NE DOKAZE KRIVICA..

Post Reply

Return to “Politika u BiH”