Aleksandar Vučić - SNS

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22808 times
Been thanked: 20889 times
Status: Online

Re: Vulin zabranio Selmi Bajrami ulazak u Srbiju

24 Jan 2024, 08:24

HAVANA wrote: 24 Jan 2024, 08:03 Bogat u smislu prijatelja,pravih prijatelja,ne materijalno,da ne bi opet ko sta izvrno...
Nemoj se sad izvlačiti :mmm

Ev ljudi Havana je sa kešom :oo

Ja ganjam investitore, pa mi ovo dobro dođe :ooo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24170 times
Status: Offline

24 Jan 2024, 08:42

Masamune wrote: 24 Jan 2024, 08:24
HAVANA wrote: 24 Jan 2024, 08:03 Bogat u smislu prijatelja,pravih prijatelja,ne materijalno,da ne bi opet ko sta izvrno...

Jel sta pametno,jebo vulina? :99 :obrve
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

24 Jan 2024, 08:44

HAVANA wrote: 24 Jan 2024, 08:24 Ne znam ja sta ti ocekujes,ja imam muda za ono za sta mi trebaju.Ne treba mi pogan jezik i sukanje da bi se dokazo na nekome ko nije nizasta kriv.
Ovo je forum, tu i funkcioniše samo jezik i tastatura/telefon.
Pogledaj početak diskusije, samo 4 posta gdje se kritikuje ko treba, osim možda kod Triconijevog posta.

Javlja se Srbijanka kod petog i piše “Vi niste normalni”, množina, znači ne misli samo taj post.

Umjesto da se napiše “Zašto, to ti smeta pljuvanje Vulina?” mi odmah na suživotašku patetiku okrenuli.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times

24 Jan 2024, 08:51

muda
Hrvati
Albanci
:valja
Pogled Joca Vujičića

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Jan 2024, 09:02

Sioux wrote: 24 Jan 2024, 08:51
muda
Hrvati
Albanci
:valja
Fale ti mudati Srbi u citatu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times

24 Jan 2024, 09:09

NATO's purpose is to guarantee the freedom and security of its members through political and military means.
Pogled Joca Vujičića

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

24 Jan 2024, 09:19

HAVANA wrote: 24 Jan 2024, 08:42
Masamune wrote: 24 Jan 2024, 08:24

Jel sta pametno,jebo vulina? :99 :obrve
Stan u Makarskoj :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9990 times
Been thanked: 11869 times

24 Jan 2024, 09:51

OSIM SELME BAJRAMI: Ovo je spisak poznatih kojima je zabranjen ulazak u Srbiju

Pjevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju, ali ona nije jedina ličnost sa javne scene koja ne može da uđe u tu zemlju.

Na spisku zabranjenih su reperi Jala Brat i Buba Koreli, pjevačica Jadranka Barjakatarović, starleta Soraja Vučelić, zvijezda Granda Sadik Hasanović, a posljednja u nizu je Selma Bajrami.
Selma je jučer zadržana na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, saznao je Tanjug u bezbjednosnim strukturama. Kako se navodi, ona je zadržana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

Inače, 25. novembra 2023. godine u javnosti je izašao snimak na kojem Selma pokazuje dvoglavog orla, pjevajući albansku pjesmu "Valle Kosovare". Malo je reći da je njen postupak izazvao mnogo negativnih komentara, te se "šuškalo" da će doći do zabrane ulaska u Srbiju.

Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbjeđenja koji je inače blizak reperima bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što se na kraju i dogodilo.

Crnogorskoj pjevačici Jadranki Barjaktarović je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmijenila tekst numere, te umjesto "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala "Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije". Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju stupila je na snagu odmah.

Starleti Soraji Vučelić je od 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju Republike Srbije, jer se njeno ime našlo na spisku osoba" bezbkednosno opasnih po zemlju".

Njoj je zabranjen ulazak u skladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbjednosti Srbije i njenih građana.

Pjevač Sadik Hasanović iz Srebrenika takmičio se u Beogradu u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Sadik je u 14. sezoni takmičenja prošao sve do finala, a nakon takmičenja je otkriveno da je sa svojim ocem imao bend "Sateliti" i da su simpatizeri i veliki prijatelji sa Naserom Orićem sa kojim su, kako prenosi Telegraf, često pjevali pesme koje potpiruju mržnju prema Srbima.

Njemu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, vijest je obišla Balkan, a on se povukao iz javnosti i sada nastupa po Bosni i Hercegovini.

Pjevaču Alenu Mukoviću je u aprilu 2022. godine izrečena mjera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri meseca, zbog toga što je, kako je on naveo, u zemlji boravio neprijavljen.

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je da je pjevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole "Velike Albanije"".

On je za Tanjug rekao da svaki pjevač koji bi se slikao sa pozdravom "Zig Hajl" teško da bi održao koncert u Izraelu, zbog čega ne vidi zašto bi pokazivanje simbola "Velike Albanije" bilo "preporuka za estradnu karijeru u Srbiji".

"Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provere", izjavio je Vulin.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8225 times
Been thanked: 19370 times

24 Jan 2024, 10:30

Posteno

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

24 Jan 2024, 10:50

JEDAN:
Taj "orao", nije li on znak Albanije, a ne Velike Albanije? Vidjela sam da ga pokazuju zamalo pa svi sa Kosova (Albanci), a nije zabranjen na medjunarodnim takmicenjima (recimo) kao nacisticki/nacionalisticki. Onda mi nije jasna ni zabrana, ali kakve bube NEKi srbi imaju u glavi, to nam (ni)je svima jasno, je l'.

DVA:
Srbija prica o otvorenosti, multietnicnosti, a ako imas razlicito misnjenje od "vucicevskog nacionalistickog", eh, onda si u banani, dobijas zabrane, izgone, novcane kazne, a ako bas-bas pravis belaj, roknu te bez pardona.

TRI:
Razlog zasto ovako nesto nije moguce kod nas je JER NE DOZIVLJAVAMO BIH svi svojom domovinom. Uvijek cu reci da za mene ne moze biti Srbin u BiH (osim ako nije doselio iz Sbrije), ili Hrvat (ako nije doselio iz Hrvatske), nego pravoslavac i katolik (sto je opet nebitna odrednica kad je u pitanju drzava). Izvinjavam se svima koje uvrijedih, ali meni je to tako :cudi

CETIRI:
Slazem se sa Duminjom i vanillom, i ja sam ljuta na nas.

PET:
Mislim da sam sve rekla sto htjedoh :ovaj
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

24 Jan 2024, 11:15

Julia-Klara wrote: 24 Jan 2024, 10:50 JEDAN:
Taj "orao", nije li on znak Albanije, a ne Velike Albanije? Vidjela sam da ga pokazuju zamalo pa svi sa Kosova (Albanci), a nije zabranjen na medjunarodnim takmicenjima (recimo) kao nacisticki/nacionalisticki. Onda mi nije jasna ni zabrana, ali kakve bube NEKi srbi imaju u glavi, to nam (ni)je svima jasno, je l'.

DVA:
Srbija prica o otvorenosti, multietnicnosti, a ako imas razlicito misnjenje od "vucicevskog nacionalistickog", eh, onda si u banani, dobijas zabrane, izgone, novcane kazne, a ako bas-bas pravis belaj, roknu te bez pardona.

TRI:
Razlog zasto ovako nesto nije moguce kod nas je JER NE DOZIVLJAVAMO BIH svi svojom domovinom. Uvijek cu reci da za mene ne moze biti Srbin u BiH (osim ako nije doselio iz Sbrije), ili Hrvat (ako nije doselio iz Hrvatske), nego pravoslavac i katolik (sto je opet nebitna odrednica kad je u pitanju drzava). Izvinjavam se svima koje uvrijedih, ali meni je to tako :cudi

CETIRI:
Slazem se sa Duminjom i vanillom, i ja sam ljuta na nas.

PET:
Mislim da sam sve rekla sto htjedoh :ovaj
Potpis :ruke
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

24 Jan 2024, 11:43

Ko li je ovo sad napisao, Julia ili Klara? :hm

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

24 Jan 2024, 11:44

HAVANA wrote: 24 Jan 2024, 07:04
Duminjo wrote: 23 Jan 2024, 22:21

Problem je sto se uopste ta prica ubacuje jesu li svi isti ili nisu. To nije tema.

Problem je sto unutar same drzave imas 40%+ negatora te drzave. Evo hajd udari sada Vulinu zabranu i pogodi koliko ce se bosanskih srba usprotivi toj odluci. Ako ih bude 90% a garant hoce, onda je normalno da ces pricati o onih 10% ili cak i manje kako nisu svi isti. U pravu si, nisu svi isti ali su ovih 10% mnogo tihi i nebitni.

I kad neko podje ubacivati ovu pricu "nisu svi Srbi isti" ispadne nista drugo nego opravdavanje one velike vecine na racun ove manjine. Eto onih 90% nemamo pravo kritikovati jer je ovih 10% kao OK.

A da je obrnuta situacija i da 90% bosanskih srba smatra Bosnu svojom drzavom, onda ne bi bio Problem ni udariti zabranu i onda ne bi uopste bilo ove price i ovih tema kako nisu svi isti vec bi drzava imala kakvog takvog smisla.

Sto bi jedan gospodin reko "lako je odvadit".
A taj kojeg odvadite,koji normalno zivi svoj zivot i nije opterecen,treba biti sretan i vikati jupi kad ga velicanstveni pohvale? I vjecito se nekome dokazivati kad je njemu qrcu cejf,pravdati se nekome itd Stavi se u neciju kozu pa razmisli i citaj mnoge teme i slusaj komentare po forumima i u svakodnevnom zivotu.Sto se tice vulina i cetnika nemam ja tu sta pricat,da mogu srce bi im iscupo ali ovo drugo me strasno nervira.Pogano,jadno i bijedno.Nivo cetnika.
Nemam ja sta i koga odvajati kada izbori i oni za koje glasaju tj ne glasaju dovoljno kaze sve za sebe i sami sebe odvajaju.
Imaš u Srbiji Cedomira koji ne dobije glasova ni za mjesnu zajednicu. Ostali glasovi idu desnicarima i velikosrbima.
Imaš u entitetu RS na zadnjim izborima Mijatovica koji je jedini haman Srbin u tom entitetu izašo na izbore pod bosanskom zastavom, ostali su se takmicili ko je veci Srbin, ko ce prije proglasiti republiku srpsku drzavom i otadzbinom i ko je više stvarao taj entitet.
Mijatovic je dobio toliko glasova od bosanskih srba da ih mozes prebrojati na noznim prstima. Sve ostalo je glasalo za ove druge.

Sve naslikano i crno na bijelo samo treba malkice otvoriti oci i razmisliti.
I ja Sam mnogo optimistican bio sa onih 10% "normalnih". Kakvih crnih 10%. Ako ih ima 2-3%, na konju smo.
Ja ne mogu da se pretvaram kako ima normalnih ako se oni sami izjašnjavaju drugacije :cudi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

24 Jan 2024, 12:00

Masamune wrote: 24 Jan 2024, 11:43 Ko li je ovo sad napisao, Julia ili Klara? :hm
Imale smo sjednicu upravnog odMora, i dogovorile zajedno :ruke
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31414 times
Been thanked: 29149 times

24 Jan 2024, 12:50

Naseef Mushroom wrote: 24 Jan 2024, 08:44
HAVANA wrote: 24 Jan 2024, 08:24 Ne znam ja sta ti ocekujes,ja imam muda za ono za sta mi trebaju.Ne treba mi pogan jezik i sukanje da bi se dokazo na nekome ko nije nizasta kriv.
Pogledaj početak diskusije, samo 4 posta gdje se kritikuje ko treba, osim možda kod Triconijevog posta.

Javlja se Srbijanka kod petog i piše “Vi niste normalni”, množina, znači ne misli samo taj post.

Umjesto da se napiše “Zašto, to ti smeta pljuvanje Vulina?” mi odmah na suživotašku patetiku okrenuli.
Mislila sam spejs i immuno jer su napisale da u bih pustaju CETNIKE. TEU, RADU etc
Smatrati pevace cetnicima je za mene suludo. Isto kao sto sad selmi zabranjuju ulaz, kakve gluposti

Uz duzno postovanje imuno i spejsi

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17074 times

24 Jan 2024, 12:53

Morgen wrote: 24 Jan 2024, 12:50

Mislila sam spejs i immuno jer su napisale da u bih pustaju CETNIKE. TEU, RADU etc
Smatrati pevace cetnicima je za mene suludo. Isto kao sto sad selmi zabranjuju ulaz, kakve gluposti

Cetnikuse su Goca Trzan, Brena i Ceca, a koje pjevaju po Bosni. Ceca, doduse, ne u Federaciji ali vjerujem kakvi smo mi da bi Kosevo napunila kad bi najavila koncert.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

24 Jan 2024, 12:53

Samo je Beni četnik.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Jan 2024, 12:55

Za Teu i Radu sam pročitao tek sad jer je pisano malim slovima pa mi je promaklo.
Tu se slažem sa tobom, zbog naše nemoći ili dušmanima u našoj državi ne treba iskaljivati bijes sad na srbijanskim pjevačima koji nisu napravili skandal.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

24 Jan 2024, 13:06

spacebound wrote: 24 Jan 2024, 12:53

Cetnikuse su Goca Trzan, Brena i Ceca, a koje pjevaju po Bosni. Ceca, doduse, ne u Federaciji ali vjerujem kakvi smo mi da bi Kosevo napunila kad bi najavila koncert.

Razumem (za gocu trzan moram da pogledam sta je bilo)

Mene je samo uzrujalo, da ne napisem sokiralo, kad je immuno spomenula one dve teu i radu
Po cemu su one centikuse? Meni to ostavlja dojam da su sve srpkinje onda cetnikuse.
A mozda se i pogresno izrazila.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

24 Jan 2024, 13:10

Naseef Mushroom wrote: 24 Jan 2024, 12:55

Za Teu i Radu sam pročitao tek sad jer je pisano malim slovima pa mi je promaklo.
Tu se slažem sa tobom, zbog naše nemoći ili dušmanima u našoj državi ne treba iskaljivati bijes sad na srbijanskim pjevačima koji nisu napravili skandal.
I stvarno nije lepo kako si o meni pisao.
Ko da hocu da zapocnem 3. svetski rat

Ja stvarno nemam pojma o problemima u Bosni. Nit bi ikad ista napisala bas iz tog razloga.
Ja sam iz srbije

Post Reply

Return to “EX YU”