RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: RS - all about

Post by evergreen »

kulturocid na djelu

nastavak pokušaja brisanja povijesti i sjećanja, na banju luku kakva je bila, na tragove drugih koji su živjeli na prostoru koji se danas privremeno naziva rs

ne čudi to od onih koji su zapalili vijećnicu, nacionalnu i univerzitetsku biblioteku, porušili sve džamije i brojne katoličke crkve i objekte kulture i duhovnosti drugih naroda..
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Na svu sreću živimo u moderno doba tako da neće biti problem vratiti stare nazive jednom kad se to bude moglo uraditi. Oni će se urušiti. Još nijedna dekadentna sila nije uspjela opstati pa neće ni oni. Nama je samo sabura.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Rockefeller wrote:Na svu sreću živimo u moderno doba tako da neće biti problem vratiti stare nazive jednom kad se to bude moglo uraditi. Oni će se urušiti. Još nijedna dekadentna sila nije uspjela opstati pa neće ni oni. Nama je samo sabura.

isto kazeš i za kosovo ili tu imaš dvostruke aršine?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

evergreen wrote:kulturocid na djelu

nastavak pokušaja brisanja povijesti i sjećanja, na banju luku kakva je bila, na tragove drugih koji su živjeli na prostoru koji se danas privremeno naziva rs

ne čudi to od onih koji su zapalili vijećnicu, nacionalnu i univerzitetsku biblioteku, porušili sve džamije i brojne katoličke crkve i objekte kulture i duhovnosti drugih naroda..

gde to piše privremeno? u dejtonu ne

molim bez laganja
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Jagoda wrote:E RaTko de ti sam meni reci da ovo ima pameti :lupa

Seljankooooo, ko ti pos'o dade :zid :zid :zid :zid

Bacili slike stare Banjaluke u smeće

Bacili slike stare Banjaluke u smeće
Galerija

NIKOLA VIDAČKOVIĆ, FOTO: A. ČAVIĆ - 18.06.2014 23:00 FOTO
Postavka fotografija stare Banjaluke, rađene crno-bijelom tehnikom na iverici, završila je danas u kontejneru predviđenom za odlaganje krupnog otpada ispred Narodne i univerzitetske biblioteke (NUB) RS.
Naime, slike su pripadale Biblioteci koja ih je ocijenila kao predmete bez vrijednosti, te ih bacila u kontejner.
"Radi se o slikama stare Banjaluke koje su rađene na iverici. One se ne vode u popisu sitnog inventara ove biblioteke i mi ih ne možemo iskoristiti ni u koje svrhe. Sada se rade nove metode izrade te vrste slika kao što je, na primjer, foreks i neki drugi materijali", rekla je Ljilja Petrović-Zečić, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS.
Ona je dodala da su te slike dosta oštećene i da su im ćoškovi iskrzani. "Nama je prosto potrebno da očistimo svoj prostor jer nemamo dovoljno mjesta za smještanje knjižne građe. Takođe, ima i još dosta krupnog otpada koji smo izbacili. Na kraju nikome nije bilo zabranjeno da ih uzme", rekla je Petrović-Zečićeva.
Na pitanje zašto nisu obavijestili javnost o svojoj namjeri, da građani imaju priliku da dođu i uzmu slike koje bi krasile njihove domove, kaže da te slike niko nije htio da uzme.
"Mi imamo pravo da raspolažemo stvarima iz naše biblioteke. Isto tako kad čovjek čisti svoju kuću on ne raspisuje neki poziv šta će ko da uzme. Te slike su bile izložene dolje kod nas u podrumu i niko nije htio da ih uzme jer su iskrzane, nisu imale nikakvu vrijednost ni estetsku, ni materijalnu i takvih slika se stvarno može naći mnogo", rekla je Petrović-Zečićeva.
Banjalučanka Žana P, koja se našla tu u trenutku kada su radnici bacali fotografije, kaže kako je nije spriječilo to što se nalaze u kontejneru da uzme dvije i ponese kući.
"Nisam mogla vjerovati svojim očima, stvarno sam se šokirala kad sam vidjela da bacaju onako lijepe fotografije. Po meni je to veliko nepoštovanje. Mogli su reći da građani dođu i svako sebi uzme po jednu, ili bar iznijeti ih ispred zgrade, a ne bacati u kontejner", kaže Žana P.
Jedan drugi Banjalučanin je imao još bolju ideju... On je rekao da su mogli organizovati aukciju i prihod od prodaje slika dati u humanitarne svrhe za stradale u poplavama.
Poslije negodovanja ljudi koji su se skupili ispred ove biblioteke i oko kontejnera, izašli su radnici i ostatak slika koje okupljeni do tada nisu uzeli, pokupili i vratili u Biblioteku.

stoka debilna, oni bi bacili i koske mamuta rekavsi sad imamo nove zivotinje...
evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen »

drugrankovic wrote:
evergreen wrote:kulturocid na djelu

gde to piše privremeno? u dejtonu ne

molim bez laganja

ti se dohvatio daytona ko p'jan plota :D

nije dayton sveto slovo, zakovano u vremenu.
skinut će se ta luđačka košulja, uprkos luđacima koji bi je nosali i dalje.
prosto jer to sam život i eu integracije traže. i većina naroda i građana ove zemlje, btw.

danas ima, a u daytonu nije bilo ni jedinstvenih reg.tablica, novca i centralne banke, uio, carina, vojske, ustavnog suda, fudbalskog saveza...:) pravili su separatisti problem čak i oko pozivnog broja za bosnu.. :lud
samo sabur bosnu spasava. :pivo
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

samo ti maštaj... sa tobom i takvim licemerima živeti je ne moguće u zajednici... uvek bi bio problem...

kmeči i maštaj, srpska je tu
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

drugrankovic wrote:

kmeči i maštaj, srpska SUMA je tu
hahahahahahahahahahaahahahhahahahahaha
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga »

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Pasaga wrote:Nista novo....reklo bi se...

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/22447 ... rbija.html
... ipak šteta da nije barem jednog zakačio :123

stoka nepodojena
Habibti, ya nour el - ain... :srce
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Zaista se cudim Srbima i Hrvatima koji kazu da ne priznaju BiH a kandiduju osobe za predsjednistvo BiH.....slucajevi za pshijatriju
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

komsija wrote:Zaista se cudim Srbima i Hrvatima koji kazu da ne priznaju BiH a kandiduju osobe za predsjednistvo BiH.....slucajevi za pshijatriju
Sila Boga ne moli :hihi

Helenese, malo me zbuni ono "Srbi i Hrvati" u Bosni :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
D.I.L.L.I.G.A.F.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11460 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Zanimljivo. Srbija podržava Palestinu, a Bajo podržava Izrael.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times

Post by KOMESAR »

Srbi na čelu sa Miloradom Dodikom u RS-u se ponašaju idendtično, Natanjahuu i izraelcima, prema Bošnjacima i Hrvatima.Mislim da je krajnje vrijeme da se to prekine.Ako neće biti ravnopravni građani bolje da se to odmah riješi nego da se razvlači godinama.
Il' sloboda, il' džehenem!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

U dzehenemu su oni odavno ne brigaj. Na skrge disu:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times

Post by KOMESAR »

Demobilizirani borci okupljeni oko Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca ponovo su počeli proteste u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", tražeći od Vlade RS-a rješavanje problema boračke populacije.

Oni su u parku razapeli šator, a premijerki RS-a Željki Cvijanović uputili pet zahtjeva, podsjećajući da nije riješen nijedan od zahtjeva, koji su Vladi RS-a uputili na protestima prije pola godine.

“Na prošlim protestima smo dokazali nepravilnosti koje se dešavaju u radu Boračke organizacije Republike Srpske, da je predsjednik te organizacije korumpiran, ali sada je vrijeme da borci okupljeni oko Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca postave svoje zahtjeve”, rekao je jedan od organizatora protesta Aco Prelić.

Prema njegovim riječima, oni traže da borački dodatak bude u visini od 20 posto od prosječne plaće u privredi, aktivno učešće relevantnih organa Republike Srpske u odbrani ratnih optuženika u Hagu, te besplatno liječenje za sve građane registrovane na teritoriji Republike Srpske, bez obaveze da imaju ovjerene zdravstvene knjižice.

Oni su najavili da će proteste ponoviti ako u narednih sedam dana ne dobiju odgovor od premijerke, sa konkretnom ponudom za rješavanje pomenutih zahtjeva.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

traže na teritoriji rs, potpuno su monetarno odvojeni pa i mogu, ne diraju u tebe... za tvoju si se državu ti borio ako jesi, oni su za sebe, šta je tu čudno?
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

KONAČNO

Prema trenutno obrađenim glasačkim listićima sa Općih izbora Emil Vlajki, dosadašnji potpredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda, neće više obnašati tu dužnost. Njegov protukandidat Josip Jerković trenutno ima gotovo 800 glasova više te je već izvjesno ko je pobjednik.

Na osnovu do sada pebrojanih glasova, a zahvaljujući glasovima u odsustvu, preko mobilnih timova i iz DKP mreže Josip Jerković, kandidat koalicije HDZ BiH, HSS, HKDU BIH, HSP Herceg Bosne, prešao je u vodstvo.

Vlajki je dobio samo tri glasa iz dijaspore, Jerković 1.992 glasa. Bez glasova birača upućenih putem pošte i u odsustvu Vlajki ima 3.034 glasa, a Jerković 1.841.

Na osnovu ukupnog broja glasova, odnosno obrađenih listića, Jerković sada ima 3.833, Vlajki 3.037.

Vlajkija je kandidovala Partija ekonomske i socijalne pravde, čiji je predsjednik. Dužnost potpredsjednika RS-a je obavljao u prethodne četiri godine.

(Vijesti.ba/Klix.ba)
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

fal bogu vise. j.... ga ruzna.
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

prljavi cetalji su ubijali sve sto im je pod ruku doslo bez trunke razumijevanja,bez ikakva razmisljanja,cak i svoje bivse drugove(radne,skolske itd..) i ljude koji su ih nahranili i napojili itd...
sjedi ti za stolom,hranis ga i pojis a on razmislja kako da te zakolje!..cetncku mu ....!

http://blogcikcik.blogspot.de/2014/12/b ... u-nad.html
Post Reply

Return to “Politika u BiH”