Pozdrav gameri,vidim da vas ovde ima dosta koji pratite ovaj forum,pa ja bi postavio par pitanja
Prvo da pitam da li ima neko ,iz Bosne,Srbije,Hrvatske da radi ili da zivi u Kanadi/Vancuver,Torront(Edmonton)
Drugo sta bi mi trebalo od papira da se preselim tamo kao imigrant,ili ono da idem raditi 5-6 mjesecci tamo
Da li u ovim gradovima ima dosta naseg stanovnista,(tj Srba,bosanaca,Hrvata)
i jos par pitanja koliko bi mi trebalo Eurica ili sta ja znam dolara da odem iz bosne do Toronta,edmontona,
Koliko kosta rent kuce,da li je lako naci posao ako znas engleski,
pff imao bih hrpu pitanja jer valja bjezati odavde NAZALOST
pa ako neko ima da je u kanadi da me malo uputi u ovo sve,ili malo da pomogne
Preseljenje/Ili rad u kanadi
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Preseljenje/Ili rad u kanadi
Ne primaju one koji Bosna i Bosanci pisu malim slovomBigbangg wrote:Pozdrav gameri,vidim da vas ovde ima dosta koji pratite ovaj forum,pa ja bi postavio par pitanja
Prvo da pitam da li ima neko ,iz Bosne,Srbije,Hrvatske da radi ili da zivi u Kanadi/Vancuver,Torront(Edmonton)
Drugo sta bi mi trebalo od papira da se preselim tamo kao imigrant,ili ono da idem raditi 5-6 mjesecci tamo
Da li u ovim gradovima ima dosta naseg stanovnista,(tj Srba,bosanaca,Hrvata)
i jos par pitanja koliko bi mi trebalo Eurica ili sta ja znam dolara da odem iz bosne do Toronta,edmontona,
Koliko kosta rent kuce,da li je lako naci posao ako znas engleski,
pff imao bih hrpu pitanja jer valja bjezati odavde NAZALOST
pa ako neko ima da je u kanadi da me malo uputi u ovo sve,ili malo da pomogne
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Mozda bih pisao velikim da imam vremena da pazim na sva slova koje veliko ide koje malo
)))))baambaam wrote:Mozda bih pisao velikim da imam vremena da pazim na sva slova koje veliko ide koje malo
Malo ces teze postiche taj cilj, sem ako nemas nekog da ti garantuje "boravak", ili da polozis odredjenu sumu novca. Aliiiii, ima uvijek draga ilegala
D.I.L.L.I.G.A.F.
-
- Inventar foruma
- Status: Offline
najlakse ti je upast u drzavni program za zaposljavanje ali to zavisi od posla za koji si skolovan/ koji radis
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre ... ?q=112&t=6
osim toga, sto rece jagoda, ilegala zakon.
sredi turisticku vizu i samo se istopis...ako imas mozda pristup nekom drugom pasosu osim bosanskog to bi bilo super da ti ne ide nikakva zabrana na jedini pasos koji posjedujes ako te ulove ili ako ti se bude islo doma poslije isteka vize.
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre ... ?q=112&t=6
osim toga, sto rece jagoda, ilegala zakon.
sredi turisticku vizu i samo se istopis...ako imas mozda pristup nekom drugom pasosu osim bosanskog to bi bilo super da ti ne ide nikakva zabrana na jedini pasos koji posjedujes ako te ulove ili ako ti se bude islo doma poslije isteka vize.