Mala djeca i skupe stvari

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Mala djeca i skupe stvari

Post by komsija »

Ledena wrote:Jest upravo tako, ja svog necu uciti na to nit cu mu dati ipak to nije za malu djecu.
radije nek gleda kakav crtani na tv-u. Kod mene je beba jos uvijek al vec ga ucim da ne moze bit sve po njegovom.
Imas pravilan stav.....cestitam ti na razumu
Ja imam clana porodice koji je star 4 godine i volim ga toliko da bi svoj zivot dao za njega ali ipak on ne moze da radi sta zeli
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1368 times
Been thanked: 4690 times

Post by Ledena »

Ma ja ne volim razmazenu djecu, kad vidim kad se pocnu bacat i plakat po ulici zlo mi a mame jos gore pa ga lupa na po ulice. To se u kuci rjesava i uci se dijete. Pa dok sam radila u jednom butiku dodju zene i ona djeca skacu lupaju obaraju stvari ko divljaci a mama samo kaze jednom prestani i ona nastavi razabirat odjecu, pa gdje to valja.
ja jesam mlada al svjesna sam nekih stvari i trudim se i trudicu se najbolje sto mogu dijete odgojit.
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Ledena wrote:Ma ja ne volim razmazenu djecu, kad vidim kad se pocnu bacat i plakat po ulici zlo mi a mame jos gore pa ga lupa na po ulice. To se u kuci rjesava i uci se dijete. Pa dok sam radila u jednom butiku dodju zene i ona djeca skacu lupaju obaraju stvari ko divljaci a mama samo kaze jednom prestani i ona nastavi razabirat odjecu, pa gdje to valja.
ja jesam mlada al svjesna sam nekih stvari i trudim se i trudicu se najbolje sto mogu dijete odgojit.
Ma cestitam ti od srca, svaka cast sto nisi kao neke "pizde" od zena :ruke
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Hehe hvala ti :sram
Budi ekser!
Ruana

Post by Ruana »

komsija wrote:Mnogi roditelji upropaste svoju djecu kupovinom kojekakvih "tableta" i ostalih govana umjesto da se igraju sa njima
Sebicni roditelji to cine jer su lijeni da se igraju sa djecom i radije plate po 200 dolara neku stvar nego da budu sa djecom
Nego bi ih ti na ledinu je li,? Vidi ja znam djecu koja imaju sve ta "govna" kako ti kazes i nijednog momenta nisu zapostavljena niti im nijednog momenta "govna" zamjenjuju vrijeme sa roditeljima.
Ne trvdim da nema i takvih ali nemoj da generalizujes. DJECI TREBA SVE DATI ali ih istovremeno treba odgajati.
Imam dvojicu i dosad se pokazalo da nismo pogrijesili.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Ruana wrote:
komsija wrote:Mnogi roditelji upropaste svoju djecu kupovinom kojekakvih "tableta" i ostalih govana umjesto da se igraju sa njima
Sebicni roditelji to cine jer su lijeni da se igraju sa djecom i radije plate po 200 dolara neku stvar nego da budu sa djecom
Nego bi ih ti na ledinu je li,? Vidi ja znam djecu koja imaju sve ta "govna" kako ti kazes i nijednog momenta nisu zapostavljena niti im nijednog momenta "govna" zamjenjuju vrijeme sa roditeljima.
Ne trvdim da nema i takvih ali nemoj da generalizujes. DJECI TREBA SVE DATI ali ih istovremeno treba odgajati.
Imam dvojicu i dosad se pokazalo da nismo pogrijesili.
Tvoje misljenje uvazavam ali govorim o vecini
Neki prijatelji se naljutili kada sam im rekao da kupovanjem igracki nisu rijesili probleme, naprotiv, oni pokusavaju da imaju vise slobodnog vremena jer nece d se igraju sa djeom
Gledaj sad ovo, zaista ne volim d se hvalim ali mogu svom unuku mnogo toga da kupim ali sve to "doziram" jer sam vidio mnogo slucajeva gdje su djeca postala jako zavisna od sve te tehnike a posebno mi se gade oni koji su dozvolili svojoj djeci da se registruju na b a ispod 10 godina su stari
Nije stvar u tome da mu kupis nesto kupo, stvar je u tome da se igras sa onim sto si mu kupio
I molim te, pojedinacni slucajevi me ne interesuju jer ja govorim generalno
I, obratno!
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Pa danas skoro ni jednog djeteta nema da se igra napolju s loptom, klikerima i slicno.
svi su za kompjuterima i na fb, il igraju igrica. Na kraju ce djeca cim se rode prvi dan sjest zza kompjuter kako je krenulo.
Budi ekser!
Ruana

Post by Ruana »

Kad te ne interesuju pojedinacni slucajevi zasto onda pises o tim prijateljima. Ja recimo ne znam ni jedan takav slucaj.
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

dok sam ja skontala sta mislite sa "tabletama"
Ruana

Post by Ruana »

Ledena wrote:Pa danas skoro ni jednog djeteta nema da se igra napolju s loptom, klikerima i slicno.
svi su za kompjuterima i na fb, il igraju igrica. Na kraju ce djeca cim se rode prvi dan sjest zza kompjuter kako je krenulo.
Ledfna ja ne znam gdje zivis ali ovdje nije tako evo moja dvojica danas su bili skoro cijeli dan sa ocem vani.
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Ma to su kod nas rijetki slucajevi. Pa da bar sta nauce s ovog interneta nego gledaju gluposti..
Budi ekser!
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Pa, evo, dame i gospodo, krenimo od nas samih. I mi smo na Internetu i zevzecimo po kojekakvim forumima i glupostima, i to bat-bratu podobar dio vremena, zar ne? Sta onda reci djeci?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

Melek wrote:Pa, evo, dame i gospodo, krenimo od nas samih. I mi smo na Internetu i zevzecimo po kojekakvim forumima i glupostima, i to bat-bratu podobar dio vremena, zar ne? Sta onda reci djeci?

to je to :D
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Ja sam vecinom na netu dok mali spava jer inace nemam vremena od njega.
Budi ekser!
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Cekaj dok mali malo nikne, bices ti onda ovde cesce, hehe
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Jeste zapeli za tablet, pa on nije skup :valja
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Kod mene je ovako...cim mi dodje unuk ja ostavljam kompjuter i odmah planiram aktivnosti vani
Vjerujete da se i on tome obraduje a svi oni koji misle da ce se djeca zabaviti bolje kojekakvim telefonima i kompjuterima grijese jer sta zna dijete- godina staro ili mladje
Glupi su roditelji koji im to dozvole
Oito ne shvataju znacaj druzenja sa dijetom
I, obratno!
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Ja sam svojima odredio vrijeme za Internet tako sto sam to konfigurisao u router-u. Od-do smiju sjediti, od-do imaju te i te portove za te i te igrice otvorene, onda moraju da se bave sportom, kucnim aktivnostima, itd. Tvrdji sam prema njima nego prema sebi samom.. Po nekad mi ih bude zao.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Eh dok mali nikne za koji mjesec i ja cu pocet radit. Eto opet nece bit vremena.
Budi ekser!
Ruana

Post by Ruana »

Moj stariji sin nema knjiga sve dobivaju elektronski, zadacu rade isto tako. U skolu nosi samo kompjuter znaci dobrowje pa da uopste znaju i olovku drzat.
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”