Ruana wrote:komsija wrote:Mnogi roditelji upropaste svoju djecu kupovinom kojekakvih "tableta" i ostalih govana umjesto da se igraju sa njima
Sebicni roditelji to cine jer su lijeni da se igraju sa djecom i radije plate po 200 dolara neku stvar nego da budu sa djecom
Nego bi ih ti na ledinu je li,? Vidi ja znam djecu koja imaju sve ta "govna" kako ti kazes i nijednog momenta nisu zapostavljena niti im nijednog momenta "govna" zamjenjuju vrijeme sa roditeljima.
Ne trvdim da nema i takvih ali nemoj da generalizujes. DJECI TREBA SVE DATI ali ih istovremeno treba odgajati.
Imam dvojicu i dosad se pokazalo da nismo pogrijesili.
Tvoje misljenje uvazavam ali govorim o vecini
Neki prijatelji se naljutili kada sam im rekao da kupovanjem igracki nisu rijesili probleme, naprotiv, oni pokusavaju da imaju vise slobodnog vremena jer nece d se igraju sa djeom
Gledaj sad ovo, zaista ne volim d se hvalim ali mogu svom unuku mnogo toga da kupim ali sve to "doziram" jer sam vidio mnogo slucajeva gdje su djeca postala jako zavisna od sve te tehnike a posebno mi se gade oni koji su dozvolili svojoj djeci da se registruju na b a ispod 10 godina su stari
Nije stvar u tome da mu kupis nesto kupo, stvar je u tome da se igras sa onim sto si mu kupio
I molim te, pojedinacni slucajevi me ne interesuju jer ja govorim generalno
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!