Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9691 times
Been thanked: 11431 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by Krokodil Behko » 24 May 2014, 09:21

Možda zato što nema značajnijih dešavanja. U međuvremenu, desilo se samo to, da su proruske pokrajne postale neke republike i izbio je građanski rat.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 24 May 2014, 11:14

A sutra su im izbori. Putin rekao da će podržati rezultate izbora, a separatisti da će ih bojkotovati.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 May 2014, 11:50

Vjerovatno Putin misli da će izbori propasti, pa diplomatski (iz komocije) izjavljuje da će ih priznati. Ništa od Julije. Po anketama, nema nikakve šanse.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 24 May 2014, 14:30

Svako bi u njegovoj poziciji izjavio isto. A sasvim druga je priča šta će da radi. :)
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Jun 2014, 21:17

Porošenko: Borbe moraju da se okončaju do kraja sedmice

Image

KIJEV - Novi ukrajinski predsjednik Petar Porošenko saopćio je danas da borbe na istoku zemlje moraju da budu okončane do kraja sedmice. Moramo da okončamo borbe ove sedmice. Za mene su neprihvatljivi svaki dan u kojem ljudi umiru, svaki dan u kojem Ukrajina plaća tako visoku cijenu - ističe Porošenko u saopćenju objavljenom na svom zvaničnom websiteu, a prenosi AFP.

- Da bismo to ostvarili moramo ponovo da uspostavimo ukrajinsku granicu tako da bude garantovana sigurnost svakog građanina Ukrajine - napominje Porošenko.

Njegovo saopćenje uslijedilo je nakon runde razgovora s ruskim ambasadorom u Kijevu i s izaslanikom OSCE-a i dan pošto je 48-godišnji konditorski tajkun položio zakletvu kao peti ukrajinski predsjednik u post sovjetskoj eri.

Zapad i ukrajinski zvaničnici sumnjiče Rusiju da snabdijeva pobunjenike u regionima Donjecka i Luganska i da preko njene granice njima pristiže i pomoć u ljudstvu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je juče naložio da se poboljša sigurnost na granici između dvije zemlje, što su od njega tražili američki predsjednik Obama i šefovi nekoliko evropskih država.

(Vijesti.ba/Fena)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3909 times
Been thanked: 2943 times

Post by Pasaga » 08 Jun 2014, 21:23

Bla wrote:Svako bi u njegovoj poziciji izjavio isto. A sasvim druga je priča šta će da radi. :)
Ovi u medjuvremenu uzeli jos tri vojna centra... :pusi
I kod nas je u ratu,kad bi se proglasilo ko neko primirje..
ljudi najvise ginuli....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Jun 2014, 17:09

gledajući ukrajinu uskoro će svudje u svetu da se vlast skida ulicom i nacistima, divljacki, snajperima, a potom izbore tzv "demokratski" izbori, i na silu nametne volja... demokratski u pm
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 15 Jun 2014, 02:01

Srušili ukrajinski (pro)rusi nekakav avion, 49 poginulih.

http://www.kurir-info.rs/video-uzivo-da ... ak-1419583

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 13:11

ukrjaina beshe demokratska zemlja izabranom vlascu na izborima, dok amer nije odlučio da joj uvede demokratiju... fasitima i divljacima na ulici na silu...

sada jedu plodove te demokratije... govna
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 07 Jul 2014, 12:00

Sasvim nezapaženo prođe ulazak ukrajinske vojske u Slavjansk. Napreduju i dalje, oslobodivši pri tome još četiri grada. Artiljerija bombarduje preostala dva velika grada u rukama pobunjenika, Donjesk i Lugansk. Vođe pobunjenika, najavljuju gerilsku borbu. Čini mi se da su svjesni, da su izvisili i da pomoć od Rusije ne mogu dobiti. Bar ne onu koja bi bila dovoljna za održavanje vlasti u separatističkim regijama. U ovom slučaju, može im pomoći samo ruska vojna sila, a to se neće desiti, jer paralelno sa oružanim bitkama u Ukrajini, vode se i političke bitke na svjetskoj sceni. Zapad ne popušta i steže politički obruč oko Rusije.
Čini mi se da sam već i ranije rekao, da je moguć ovakav scenarij. Rusi će ostaviti na cjedilu svoje simpatizere u Ukrajini ali Krim će po svoj prilici zadržati.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 07 Jul 2014, 12:07

Krokodil Behko wrote:Sasvim nezapaženo prođe ulazak ukrajinske vojske u Slavjansk. Napreduju i dalje, oslobodivši pri tome još četiri grada. Artiljerija bombarduje preostala dva velika grada u rukama pobunjenika, Donjesk i Lugansk. Vođe pobunjenika, najavljuju gerilsku borbu. Čini mi se da su svjesni, da su izvisili i da pomoć od Rusije ne mogu dobiti. Bar ne onu koja bi bila dovoljna za održavanje vlasti u separatističkim regijama. U ovom slučaju, može im pomoći samo ruska vojna sila, a to se neće desiti, jer paralelno sa oružanim bitkama u Ukrajini, vode se i političke bitke na svjetskoj sceni. Zapad ne popušta i steže politički obruč oko Rusije.
Čini mi se da sam već i ranije rekao, da je moguć ovakav scenarij. Rusi će ostaviti na cjedilu svoje simpatizere u Ukrajini ali Krim će po svoj prilici zadržati.
Ne bi me iznenadilo da se i dogovorilo tako ....krim nama, a vi se riješavajte....ipak su rusi postigli svoje :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 07 Jul 2014, 12:15

i vise nego postigli. u toku ovog sukoba su potpisali ugovore za izvoz energenata vece nego sve skupa u zadnjih 20 godina.

Awenary
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Awenary » 08 Jul 2014, 07:50

Samo mi ovdje od toga ništa nemamo :D
Mnogo je tu izbjeglica, nema ni za "rođene" Ruse posla, a njima se traži. Nemam ništa protiv, samo to izgleda malo... da ne kažem smiješno. Katastrofa, 21. vijek, a rat u Evropi :lupa
I'm to busy to be charmed (c)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 08 Jul 2014, 07:54

Awenary wrote:Samo mi ovdje od toga ništa nemamo :D
Mnogo je tu izbjeglica, nema ni za "rođene" Ruse posla, a njima se traži. Nemam ništa protiv, samo to izgleda malo... da ne kažem smiješno. Katastrofa, 21. vijek, a rat u Evropi :lupa
Iluzorno je očekivati, da će lideri imati obzira na obične ljude, kad se radi o "višim interesima" ... već viđeno na ovim prostorima :cudi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Malezijski avion pao na granici između Ukrajine i Rusije

Post by Krokodil Behko » 17 Jul 2014, 19:31

Image

Avion Malaysia Airlines s 295 ljudi srušio se danas u istočnoj Ukrajini, javlja CNN. Prema prvim informacijama, Boeing 777 srušio se u blizini ruske granice. Na letu je bilo 295 putnika i članova posade.

Nije jasno što je uzrokovalo pad leta MH17, a još uvijek nema informacija o žrtvama.

Prema pisanju agencije Interfax, avion je letio iz Amsterdama prema Kuala Lumpuru.

Ovo je druga velika nesreća aviona Malaysia Airlinesa nakon što je u martu nestao avion s 239 osoba na putu od Kuala Lumpura prema Pekingu, prenosi Index.

Malezijske vlasti vjeruju da su svi putnici s leta MH370 poginuli u padu aviona u Indijski ocean.

[ytube][/ytube]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Malezijski avion pao na granici između Ukrajine i Rusije

Post by storm » 17 Jul 2014, 19:45

Sad će fino rusi i ukrajinci krenuti sa međusobnim optuživanjem tko ga je skinuo :123

slušam, nema preživjelih, a da je avion pogođen nepoznatim projektilom...

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 17 Jul 2014, 22:14

Kažu poginulo i 80-ero djece a avion se nalazio tamo gdje nije trebao biti, gdje je ko zabranjen let.

Image
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 17 Jul 2014, 22:22

Prestrasno...u kakvom su strahu umrli...o moj Boze...

[ytube][/ytube]
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jul 2014, 19:17

Potvrđeno je da je avion srušen zbog dekompresije koju je prouzročila raketa većeg kalibra. Skoro pa je sigurno da su avion oborili Rusi.

Awenary
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Awenary » 29 Jul 2014, 10:27

Ovdje televizori znaju samo jednu zemlju. Čak su uveli i neke "vijesti ovog sata" gdje pričaju o... Ukrajini :rol
Što se tiče aviona nama kažu da su čekali Putina, morao je letjeti tamo negdje :hihi Naravno da nikad neće reći da je kriva Rusija. Mada u ovom slučaju i ja u to ne vjerujem. Ne mogu biti toliko glupi da puštaju rakete po običnim avionima na tuđoj teritoriji u ovo doba :123
I'm to busy to be charmed (c)

Post Reply

Return to “Svijet”