Ja sam tebe sve vrijeme razumjela sta si htio reci, a to sto nam se misljenja ne slazu je nesto sasvim drugo

Nela wrote:Samo jos recite da bi vam bilo normalno da moras na operaciju i dodjes hirurgu koji je sav istetoviran, izbusen nos, usi, obrva, nausnica itd. i bilo bi ti to normalno.
Ja bih, iskreno gledala da ga zaobidjem.
A mozete pricati sta hocete, svugdje u svijetu u drzavnoj sluzbi izbjegavaju zaposljavati "slobodnoumne".
Krokodil Behko wrote:
Pa to je to.
Postoji i krivo tumačenje, tobože to datira iz skorijeg/otomanskog perioda ali nije.
Več je i naučno dokazano da su se Iliri na ovim prostorima često tetovirali i to u vidu pronađenih artefakata.
Muzika je zabranjena, cupanje obrva isto tako, a i farbanje kose, osim sa prirodnom bojom tj kinom knom ili kako se zove vec.. I to pod uslovom da farbas zbog muza a ne zbog okoline da te gleda.. Sto dalje se veze na obavezu pokrivanja glave kod zena tj zabrana da se kosa pokazuje nekom drugom osim svome muzu, ili blizim rodjacima /pred njima se smije otkriti..Nela wrote:Muzika zabranjena?![]()
Cupanje obrva nije zabranjeno. Isto kao sto nije ni farbanje kose. To su stvari koje kad uradis nisu trajne, obrve ponovo naratsu, kosa izraste itd.
Sad samo nemojte reci kako se i tetovaza skida.
Pa dobro, šta ćemo sad mi koji nismo baš neki vjernici, ali ipak nismo tetoviranikomsija wrote:Mislim da mnogi od vas pogresno komentarisu...naime, stav Uleme je jasan i on vazi za vjernike a oni koji nisu vjernici to ne obavezuje
Ako si vjernik tada ti je obaveza da se pridrzavas odredbi i nema potrebe da kritikujemo jer kako rekoh Ulema je nadlezna da to tumaci i donese odluku
a vjernici da slijede
Tebi je blize SA pa pitaj hehehKrokodil Behko wrote:Pa dobro, šta ćemo sad mi koji nismo baš neki vjernici, ali ipak nismo tetoviranikomsija wrote:Mislim da mnogi od vas pogresno komentarisu...naime, stav Uleme je jasan i on vazi za vjernike a oni koji nisu vjernici to ne obavezuje
Ako si vjernik tada ti je obaveza da se pridrzavas odredbi i nema potrebe da kritikujemo jer kako rekoh Ulema je nadlezna da to tumaci i donese odluku
a vjernici da slijede
jer to nam je nekako ofirno i bzvz? Čiji smo?
Ko smo/šta smo/đe smo? Šta me zbunjuješ
Ti si ono sto zelis da budes, i tamo si gdje zelis da budes..Krokodil Behko wrote:Pa dobro, šta ćemo sad mi koji nismo baš neki vjernici, ali ipak nismo tetoviranikomsija wrote:Mislim da mnogi od vas pogresno komentarisu...naime, stav Uleme je jasan i on vazi za vjernike a oni koji nisu vjernici to ne obavezuje
a vjernici da slijede
jer to nam je nekako ofirno i bzvz? Čiji smo?
Ko smo/šta smo/đe smo? Šta me zbunjuješ
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest