Moderator: Krokodil Behko
I nijedan od tih hrvatskih radikala koji posežu u riznicu ustaštva nema nikakav prolaz kod glasača niti ikakvu političku snagu.Znači da u Hrvatskoj to ne prolazi.krhotina wrote:
Pa valjda si uočila da se od početka bavim tim radikalnim oblikom nacionalizma jer sam tako i shvatio ovu temu.
O nacionalizmu, bosanskom, hrvatskom... koji podrazumijeva visoku svijest o svom narodu, zemlji, o očuvanju nacionalne posebnosti itd. je bespredmetno raspravljati jer su to apsolutno pozitivne stvari.
Nisam pristalica nikakvog etiketiranja tipa 'najnacionalističkija' ili jednodimenzionalnog određivanja cijelog naroda, ali su u pogledu hrvatskog radikalnog nacionalizma stvari posve jasne, mada to tebi možda ne izgleda tako.
Ustaška ideologija nije bjelodana, ali je itekako živa, i svaki hrvatski radikal koji ima potrebu da se kao takav javno izjasni posegnut će dozirano u bogatu riznicu ustaštva. Ti si mlada osoba i nemoj se zavaravati da je npr. pozdrav 'za dom spremni' naivna stvar. Ne trebaš van Hrvatske nikom objašnjavati njegovo značenje jer svi u regionu znaju šta on simboliše.
Kad je pak riječ o prošlom sistemu, komunisti i partizani nisu planirali pripojiti zapadni dio Bosne Hrvatskoj a ostatak prepustiti srpskim radikalima. Kreni od toga da je vrijeme mračnjaštva u Hrvatskoj bilo u doba kada ste imali fašističku državu.
Eto, ne bih da duljim, samo ću reći da bez obzira na teško stanje, ljudi u našim susjednim zemljama, posebno mladi, imaju priliku da žive slobodoumno i da grade neke nove bolje odnose
možda....no svejedno nek smo je srušililaganini wrote:džabe ti priče kod velikog broja bošnjaka je hrvatska prezentirana na taj način jer u posvijesti oni naravno neće priznat ali hrvatsku doživljavaju kao zemlju koja je srušila njima omiljenu yugu..kažem kod velikog broja da se neko nebi uvridio..
Prethodne godine, (sa svega 19 godinica) bih u JNA (koji neki tako silno nahvališe na forumu) u sred Srbije i fino se vidilo. Albanci posebno, Slovenci posebno, Makedonci (uglavnom) posebno, a od Srba možda par poznanstava. Uglavnom mi i Hrvati, može se reći da smo bili kao neki blok. Odnosno zajedno. tad je bio memorandum SANU.laganini wrote:i zašto od 87....što se tada prolomilo u tebi
pa samo takvi su se i zvali jugoslovenima...to je činjenicaKrokodil Behko wrote:Nisam bio Jugosloven, ako to misliš. Ja sam i mahale, a to je u takvoj sredini, poveliki prekršaj. To, pripadati partiji, cinkariti raju muriji i slični smrtni grijesi.
Kako doznajem, po Hercegovini je bilo jako puno udbašavila wrote:pa samo takvi su se i zvali jugoslovenima...to je činjenicaKrokodil Behko wrote:Nisam bio Jugosloven, ako to misliš. Ja sam i mahale, a to je u takvoj sredini, poveliki prekršaj. To, pripadati partiji, cinkariti raju muriji i slični smrtni grijesi.
jako puno....Hrvati koji su bilu u partiji,pogotovo iz sredine kao što je Hercegovina,su bili najistaknutiji udbaši i jugosloveni i najokrutnijiKrokodil Behko wrote:Kako doznajem, po Hercegovini je bilo jako puno udbašavila wrote:pa samo takvi su se i zvali jugoslovenima...to je činjenicaKrokodil Behko wrote:Nisam bio Jugosloven, ako to misliš. Ja sam i mahale, a to je u takvoj sredini, poveliki prekršaj. To, pripadati partiji, cinkariti raju muriji i slični smrtni grijesi.
Pa to je i logično. Jer se mora dokazati u BG kao uzorit član.vila wrote:jako puno....Hrvati koji su bilu u partiji,pogotovo iz sredine kao što je Hercegovina,su bili najistaknutiji udbaši i jugosloveni i najokrutnijiKrokodil Behko wrote:Kako doznajem, po Hercegovini je bilo jako puno udbašavila wrote:pa samo takvi su se i zvali jugoslovenima...to je činjenicaKrokodil Behko wrote:Nisam bio Jugosloven, ako to misliš. Ja sam i mahale, a to je u takvoj sredini, poveliki prekršaj. To, pripadati partiji, cinkariti raju muriji i slični smrtni grijesi.
čak je jednom neki političar,srbin čini mi se...zaboravila sam ime,iznio to kao velik problem...jer su hrvatski dužnosnici potpuno otuđeni od naroda ..svog naroda