Dijete od tri dana samo moze osjecati majcino prisustvo i odsustvo. Novorodjencad cesto placu iz razloga sto zele samo blizinu majke i tacno je da ne moze znati gdje spava ali isto tako osjeti da nije blizu.Ledena wrote:Ja sam svog naucila od prvog dana da spava u kreveticu, ja njega samo spustim i on sam zaspe.
Spavanje s roditeljima je skroz nezdravo. Jos ako nemaju osjecaja u snu to ce bit pogubno za dijete.
I meni je smijesno kad kazu dijete nece u krevet place. Pa sta on sa tri dana zna gdje spava, to mi je totalno nejasno i smjesno.
Nema nista nezdravo u tome sto djeca spavaju kod roditelja.
Moje dijete u ranijoj dobi je ponekad samo htjela zaspati ako je meni na prsima, tacnije da je polozim na sebe a ja budem u haman sjedecem polozaju. Znale smo satima tako obje spavati. Nisam se nikad bojala da cu je prignjeciti, da ce spasti i bilo sta slicno jer kad prstom pomakne ja sam odmah budna.
I eto nedavno sam pisala kako se nocu budi i cim je stavim pored sebe spava mirno. Sad je drugacija situacija. Sastavila sam njen krevetic sa nasim krevetom i skinula stranicu od krevetica tako da moze preci na nas krevet. Medjutim, i kad je stavim pored sebe ona odmah ide u svoj krevetac.
Mene bi bilo strah ostaviti je u drugoj sobi da spava. A cula sam dosta slucajeva koji od prvog dana dijete smjeste u drugu sobu.