Nasli ste, da li biste vratili
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18662 times
- Status: Offline
Re: Vratio novčanik sa 1.160 KM, nagrađen s dvije marke!
Ma ja bih mu i dvije marke i jogurt sve u facu.
Eeee valja prvo doći do jogurtaMaja wrote:Ma ja bih mu i dvije marke i jogurt sve u facu.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18662 times
Taman one dvije marke da kupi jogurta, i nabije mu u facuLebowski wrote:Eeee valja prvo doći do jogurtaMaja wrote:Ma ja bih mu i dvije marke i jogurt sve u facu.
Mislim, izgubiš onoliku lovu....znači u jednom trenutku nemaš ništa.....nakon par minuta opet imaš sve
pa ja ako mu ne bi barem onih 160 km dao, sam bi po sebi povratio
A i ako je bilo za neznam šta....ako si glup da to izgubiš, tko ti je kriv....nije ti nitko ukrao
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11468 times
- Status: Online
Gruđanin pronašao i vratio vlasniku 150.000 eura

Prije nekoliko dana u Grudama se odvio događaj koji pokazuje da još uvijek ima poštenih ljudi.
Naime, jedan je Gruđanin, koji je želio ostati anoniman, ispred starog hotela u Grudama pronašao vreću u kojoj se nalazilo 150.000 eura, ali i uplatnice na kojima se nalazilo ime vlasnika pronađenog novca. Čovjek je te podatke iskoristio kako bi pronašao vlasnika, a on ga je za to obilato nagradio. Grude Online piše da se radi o nagradi od čak 25.000 eura.
S druge strane, baboska.info piše da je čovjek koji je izgubio novac jedan od uspješnijih hercegovačkih poduzetnika koji je poštenom nalazniku osim novca ponudio i posao u svojoj firmi, što je on ipak odbio kazavši da je zadovoljan svojim poslom.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40955 times
- Been thanked: 27512 times
Re: Gruđanin pronašao i vratio vlasniku 150.000 eura
Jebes budalu 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14510 times
- Been thanked: 10024 times
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Miješaju mi se osjećaji.... kako velik čovjek
.... ali i velika budaletina 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
nemojte se zayebavati,ljudina je,i dobio je i nagradu i ugled.........nebi mu na hajr izisle da je uzeo.....sto s vragom dođe sa dva ode...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Treba imati i malo sreće.Ja godinama ranim ujutro,nije li neko izgubio novčanik i nikad ništa.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Svaka čast.
Sjetih se nedavne vijesti kad je čovjek isto ovako vratio ogromnu sumu novca i dobio 2,5 KM nagrade..
Sjetih se nedavne vijesti kad je čovjek isto ovako vratio ogromnu sumu novca i dobio 2,5 KM nagrade..
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Nema veze.On to nije ni vratio radi nagrade,da mu je stalo do para zadrzao bi ih.Eto tome sto su njegove,nek se najede,i te dvije i pol trebao mu je dati,i jos svojih pet iz dzepa ja bih mu dala...evo jarane vidim da si gladan..na najedi se...Peggy Sue wrote:Svaka čast.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
uvik i u svakom trenutku bez imalo dileme bi vratio novac... 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Re: Nasli ste, da li bi vratili
Vratila bih...našla sam jednom ispred apoteke novac.Nije bilo puno.Ušla sam unutra, srećom bila je samo jedna starica.Pitala sam ju je li izgubila i koliko...Ona je držala novac u zamotanoj maramici i razmotavajući maramicu ispao joj je ispred zgrade...To je bilo sve što je imala.Da sam ostavila sebi i da nisam ušla u apoteku ta žena ne bi imala čime kupiti lijek..mogla sam biti i lijena ući...drago mi je da sam ušla...našla sam i zlatni lančić...našli smo vlasnicu...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11468 times
Krokodil Behko wrote:Na zalost, ima i drugacijih primjera.
Jedna zenska iz SA, koju poznajem licno (ala sam vam dosadio sa ovim "poznajem ovu ili onu")
izgubila novcanik. majka je cerke i nije u braku. Nije ona u novcaniku, ni imala vise od 150 maraka. I naravno, nikada joj nije vraeno. kaze ona: Imala sam neopisivih problema, zbog dokumenata koje sam pogubila. zajedno sa novcanikom. Izgubila je licnu, zdravstvenu i bankovnu. I dok je to sve opet, ponovo povadila, sita se naizostajala sa posla, nacekala u redovima u domu zdravlja, zavodu za zdravstveno osiguranje, Sluzbenom listu, MUP-u i gdje sve ne... Kaze, rado bi poklonila tih 150 maraka onom koji je nasao, samo da joj je vratio dokumente.. ali na zalost - nije!
Pokušavam se sjetiti, o kojoj je ovdje curi riječ i ne mogu

Ostajem pri svom starom stavu.. Nađeno-nevraćeno i gotovo.
Jesam li ispao negativac? Jesam. Ma baš me briga.
Rado ću biti negativac "pun ko brod"
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Jednom sam k'o mali na Lastavici našao novčanik sa sve dokumentacijom, al' ne sjećam se da je bilo nekih velikih para, bješe nešto sitno. Uglavnom odnio sam taj novčanik sa starijim rodjakom do ljudi koji su radili na razglasu tako da je novčanik vraćen vlasnici i tak'. 
Samo sabura
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Prosle godine u kantini, na poslu...ugledam 500€. Pokupim pare neprimijetno i usutim se.
Nisam bil sigurna sta da radim. Da li da prijavim odmah, da li da pitam...sta znam, svako moze reci njegovo je, 110 zaposlenih i 110 cudi. Porazgovaram sa svojom kolegicom, koja je ujedno i moja dobra prijateljica, i odlucimo sacekati dva dana. Aj, ququ...osjecala sam se mizerno sa tim parama, stvarno ruzan osjecaj. Naredni dan nisam mogla u kantinu zbog previse posla, pa mi je kolegica iz kuhinje donijela hranu u moju prostoriju. I poce da place...izgubila je novac, 500 €, to je trebala uplatiti u banku, totalni je minus, muz ne radi, 3 djece. Ja sam naravno poskocila od silne radosti, zena se prepade
Rekoh, ne placiiii, nasla sam ja novac u kantini, ali nisam bila sigurna da li da prijavim i koliko su ljudi iskreni. A ona od silnog soka u jos veci plac, jedva sam ju smirila. Uglavnom, dobro je proslo.
Nisam bil sigurna sta da radim. Da li da prijavim odmah, da li da pitam...sta znam, svako moze reci njegovo je, 110 zaposlenih i 110 cudi. Porazgovaram sa svojom kolegicom, koja je ujedno i moja dobra prijateljica, i odlucimo sacekati dva dana. Aj, ququ...osjecala sam se mizerno sa tim parama, stvarno ruzan osjecaj. Naredni dan nisam mogla u kantinu zbog previse posla, pa mi je kolegica iz kuhinje donijela hranu u moju prostoriju. I poce da place...izgubila je novac, 500 €, to je trebala uplatiti u banku, totalni je minus, muz ne radi, 3 djece. Ja sam naravno poskocila od silne radosti, zena se prepade
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Ako nebi vratio , dao bi onome kome treba . Tuđe je haram .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).