Dobro neko jednom reče na forumu... automehaničar u Njemačkoj ili u BiH ista stvar.Veca wrote: 26 Feb 2024, 16:13 evo sad sam imala velikuuuu svadju preko telefona, vjerojatno su me u zgradi culi
sta ja ovo dozivljavam, tacno ne vjerujem sta sve i kakvih ljudi ima, kad me prodje huja i kad sjednem sama sa sobom, meni je tih ljudi zao...............i sad ja da idem u policiju ili advokatima, da se ovoliko nerviram zbog tudjih lazi, u ovim godinama...kakve su to osobe i karakteri? ...kako se mogu u ogledalo pogledati?
...odvezla auto na popravku i TÜV-tehnicki pregled, 12 februara, gotov bio 22 februara, nazvali me i odem po auto, otvorim gepek i vidim samo praznu rupu u njemu, tamo gdje bi trebao biti rezervni tocak, ja nisam imala rez. tocak ali sam imala neki sprej-set, za ne daj boze, ta rupa je bila ispunjena sa jako stabilnim stiroporom i u njemu sve te stvari koje su mi potrebne ako zatreba, to je sve bilo fino popunjeno i ravno sa podom od gepeka, cvrsto, i sa velikim plasticnim sarafom pricvrsceno.........i nema, sreca moja da sam otvorila gepek odmah da provjerim kako su napravili, imala sam vlagu unutra..........ali daba mi je ii to, fino me napravise lazovom i lopovom-to nije bilo unutra i nije...nekoliko dana pokusavala na malo pristojniji nacin da to sredim, ne mogu vise, danas sam pukla, a godinama idem u taj Werkstatt, ovako nesto nikad nisam dozivjela, a nikad to nisam ni izvadila iz gepeka, nije mi, hvalabogi, trebalo ...sad sam sjela da se smirim i popijem kafu, nemam volje ni advokata zvati, niti u policiju ici. FUJ a racun 1200 Eura, eto.
Meni su tako ukrali set rezervnih sijalica i još neke tantavice i to u ovlaštenom servisu kad sam radio mali servis. Dovezao auto na parking nakon servisa, tražio nešto deseto i vidim da mi to nedostaje. Ja uvijek dobro provjerim šta je sve unutra prije nego što auto bilo gdje ostavim, a izvadim one baš vrijedne stvari.
Nazovem vlasnika jer ga znam lično poslovno i on ode do radionice i nađe u nekom ormariću sve to što sam mu objasnio. Dobijem to plus još jedan set sijalica i nove podloge za auto džaba i tako smo se nagodili jer sam bio spreman da ih tužim. Nemam pojma šta je na kraju bilo sa tim automehaničarima, ali znam da sam popizdio kao rijetko u životu. Nema mi ništa mrže kad me neko pravi budalom ili laže.