Di su nestali Hrvati iz BiH..

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: U nedjelju godišnjica stradanja Hrvata Bugojna

Post by laganini »

otelo se..anđelku :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4349 times
Been thanked: 3286 times

Post by Melek »

Ma o cemu to vas dvoje? Izgleda da citate samo ono sto vam se cita. Kao sto napisah gore ne svidja mi se ni ona prva cistka od strane Hrvata kao ni ona druga osvetnicka cistka od strane Bosnjaka. Cak sta vise, to i nije bila osvetnicka cistka, nego se moralo HB-ambicijama stati u kraj. Cuj, da vi meni ubijate porodicu a da ja masem sa strane osmijehom. A naravno da mi je zao svih nevinih zrtava i kamo srece da se to nikad nije desilo. Ali kad vec hocete - oko za oko zub za zub - inace se bagra morebit osokoli pa pocne da pravi cistke svako malo. Klin se klinom izbija. A ti laganini, ides mi na zivce svojim mizernim "snajperisanjem" po forumu. Svako malo tu i tamo pljucnes po koje slovo - cak ni citavu recenicu kako treba ne srocis - u cilju provociranja na raznoraznim temama. Ili pisi konkretno ili se mani toga. A to sa Melek - nije to taj Melek koji vi mislite, ima i drugih Meleka, ali necemo sad o tome, moze se i gore zakuhati ovdje bez potrebe..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

važno da se pogodi..
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

Melek wrote:.. Bolje drzi jezik za zube i ne provociraj sa par slova kojekuda.
Teško je isprovocirati mudrog čovjeka.
Ali ima i onih kojih je i prelako isprovocirati.
Ima takvih kojima je sve provokacija.
Njima je i disanje drugog ljudskog bića provokacija. (Šta ti mene imaš provocirati ... i zatuče ga sjekirom po glavi.)
Eto, ti i dva-tri slova laganog smatraš provokacijom iako si i sam priznao da ih ne razumiješ. Ne razumiješ a uspiju te isprovocirati :hm

Kroz povijest je bilo puno takvih koji su sve shvaćali kao provokaciju.
Zato ima puno pobijenog naroda, civila, muškaraca, žena i djece. Svi su oni, valjda samim svojim postojanjem, uspjeli nekoga isprovocirati.

"Moralo se" - kažeš ti - "ubiti".
Ubojice uvijek pronalaze razloge za ubijanjem. I uvijek misle da su njihovi razlozi opravdani. I uvijek se nekome za nešto svete.
Svete se na kakvom djetetu što se neki njegov predak ili pripadnik njegovog naroda svetio nekom njihovom pretku ili pripadniku njihovog naroda. "Oko za oko, zub za zub" kažeš ti u svojoj moralnoj i duhovnoj ružnoći.

Tako se "mora" ubijati Palestince, recimo. I njihovi ubojice u svojim ružnim glavama imaju opravdanje, baš kao i ti.
Tako su č e t n i c i "morali" ubiti mog oca, moju malu sestričnu, moje susjede. Već su oni našli sebi opravdanje, nekakvu osvetu za nešto iz prošlosti.
Tako su JCR, Luna, strom i još neki na temi "Izrael" isplivali iz svoje duhovne močvare i zaključili da Hitler nije pobio dovoljno Židova... još je ostalo djece za pobiti.
Tako je Ruana zadovoljno zapljeskala na jednoj temi kad je čula da je netko ubio dječaka dvogodišnjaka. Zadovoljno je zapljeskala jer je dječak, naime, srpske nacionalnosti. Pa je zato, po Ruani, to nevino dijete koje još nije niti iskusilo život, "moralo" biti ubijeno.

Opravdavanje zločina zločinom.

Zahvaljujući vama koji to činite, vrag, đavo, sotona ili kako ga tko već zove, nikad se neće morati bojati da će svijet postati podnošljivo mjesto za život.

Fuj jebote!
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

oko za oko zub za zub..privilegija primitivnih...
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

laganini wrote:oko za oko zub za zub..privilegija primitivnih...
A ovo cu da ti kopiram na svaki bullshit koji stavis kad krenes branit pokolje koje su nazovi-Hrvati iz Bosne uradili.

Obozavam duple standardice :zubi

Katja je u pravu, niti jedno ubojstvo moze da ima validno opravdanje. Medjutim, sad bi me svaki federalni sudija ispravi: sem u samoobrani. Ipak, ne vjerujem toliko ni u zakon, i ne podrzavam cak ni ta, iz samoobrane.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

vila wrote: izjava ne tragu one od prije nekoliko mjeseci..."poklali smo vas 93 poklat ćemo vas opet"
Rekoh li ja da si ti cero ogorcena, i jedva cekas?! Ev sad sam :lupa
Hod ljubi tebe Jagoda :pusa
D.I.L.L.I.G.A.F.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Salahuddin wrote:
Jagoda wrote:
A ovo cu da ti kopiram na svaki bullshit koji stavis kad krenes branit pokolje koje su nazovi-Hrvati iz Bosne uradili.

Katja je u pravu, niti jedno ubojstvo moze da ima validno opravdanje. Medjutim, sad bi me svaki federalni sudija ispravi: sem u samoobrani. Ipak, ne vjerujem toliko ni u zakon, i ne podrzavam cak ni ta, iz samoobrane.
Naravno da ne podrzavas niti trebas. Tu sam da ti se pridruzim. A svaki sudija koji kaze da je zlocin iz "samoodbrane" zakonit, moze lijepo da podudla. Iz samoodbrane je dozvoljeno ubiti da bi se sacuvao ZIVOT (svoj ili bilo ciji) i to u momentu dok opasnost traje! Nakon sto neposredna opasnost prestane, nema vise opravdanog ubijanja ljudi koji su pod tvojom kontrolom. Svako ubistvo zarobljenog vojnika, civila je zlocin. Nema tu "pa vi ste isto ovo-ono, onda i tu i tu".

Zna se sta je samoodbrana a sta podmuklo ubistvo.

Osveta je takodje zlocin.
I Ratko Mladic se svetio tamo nekim dahijama u Srebrenici. Valjda se je i on vodio tom "samoodbranom" da ne bi opet dosle nekakve dahije...sjeme mu se zatrlo.

Ubistva ljudi koji nisu bili u stanju (pa makar i imali zelju) da ti naude su zlocini i to ne moze da ospori milion ovosvjetskih sudija i zakona. Ne vidim da je tu nesto tesko razumjeti i da se oko toga treba puno polemisati. Ovo se ne odnosi samo na Hrvate u Bugojnu, nego na sve zrtve zlocina, ma gdje i od koga bili pocinjeni.

Ako neko hoce o broju zlocina, mjestima i ciframa, to je vec druga tema. Ja samo hocu da kazem jasno sta je zlocin. Zlocin iz samoodbrane ne postoji. Jednostavno.
Kolega, to sto ti napisa, sve je to izuzetno OK iz moralnog ugla gledanja, medjutim iz jedne sire perspektive je pomalo i pogubno rezonovati na taj nacin. Zasto? Pa evo, sagledaj stvari iz realne perspektive i osvrni se malo oko sebe. I zapitaj se zasto si ti danas u USA, ja u Svedskoj, cemu Srebrenica itd.. Evo ja cu ti dati odgovor. To je zbog jedne krvave TRADICIJE koja se razvila na podrucju ex YU a u kojoj poglavito bosnjacki narod svako malo strada od kojekakve kame. Sakupi sa horda kretena i pokolju i protjeraju sta se moze poklati i protjerati svakih nekoliko decenija i bas svaka generacija plati krvlju. Sjeti se samo stradanja Bosnjaka Crne Gore u onoj "kraljevskoj" YU, gdje cak ni rata nije bilo kad se to desavalo. I to ce se uvijek, ponavljam UVIJEK desavati dok se to zlo ne sasjece u korijenu. A jedini nacin da se to uradi je da se pokaze toj marvi da dok idu na takav jedan krvav pir, moze upravo isto da se i njima desi. Da im dokazes da mogu da poginu dok ubijaju. Da shvate da klanje drugih nevinih nije cool tradicija nego da kosta. Da ih naucis the hard way sta je to klanje, progoni, silovanja i ubistva. Da im pokazes da se tako ne prave drzave i zaokruzuju teritoriji. I to je itekako samoodbrana, ona najbolja i najefektivnija samoodbrana, bez obzira na sve sudije svijeta. Ali uz sve ovo navedeno - jos jednom - zao mi je SVIH nevinih zrtava na svim stranama. Sve to ne valja i nije nacin i treba da se izkorjeni kao dio nase balkanske svakodnevice. Zbog sve nase djece i generacija koje pristizu bez obzira na konfesiju i te stvari. Onaj jaci nikad ne smije gledati na onog slabijeg kao na zrtveno jagnje u toru nego treba da pokaze respekt i humanost. Ako toga nema, onda jagnje mora i samo da se pretvori u vuka i da zaradi taj isti respekt od onih jacih. To se desilo u Bugojnu i ne samo u Bugojnu. Nazalost.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Jagoda wrote:
vila wrote: izjava ne tragu one od prije nekoliko mjeseci..."poklali smo vas 93 poklat ćemo vas opet"
jagoda možeš ti zatvarati oči...ali navedena izjava je stara nekoliko mjeseci i nije izrečena u kafanskoj atmosferi
ogorčena na takvo nešto? o da ...svakako....

@malek
živo me zaboli za tvoje ismijavanje i kasnije kao fol neko povlačenje jer sam već na par tema pročitala tvoje sarkastične komentare o broju Hrvata u BIH...
nema nas ...drago ti da nas nema...u nekim slučajevima se i ponosiš s tim....i ok
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Tako su JCR, Luna, strom i još neki na temi "Izrael" isplivali iz svoje duhovne močvare i zaključili da Hitler nije pobio dovoljno Židova... još je ostalo djece za pobiti.
Opet se javljaju lažni liberalisti. Što se nisi javila na istu temu kad je počelo masovno klanje Palestinske djece? Jedino su jelde bitne jadne žrtve holokausta, a to što su "žrtve" napravile najveći konc logor je nebitno, nebitno je što su zaposjeli tuđu zemlju pod izgovorom da su oni tu bili prije kolko... 1000 godina? U civilizovanom svijetu to je agresija i genocid, a kad oni to rade onda je samoodbrana. I da trenutno židovi rade Palestincima ISTO, pa možda i gore nego što je njima Hitler radio. Djecu ničiju nisam ni spomenuo pa ne seri molim te...

Vezano za temu, nema razloga opravdavati ovakve stvari. Bilo je i zločina sa naše strane, nebitno koliko i da li je to iz revolta, ali ovakve se stvari ne smiju raditi civilnom stanovništvu. Samo je čudno da od tolikih godina zajedničkog života sa Hrvatima, pa može se reći čak do 1993. i bratstva sa Hrvatima, ovakva se stvar desi, a pod tim računam i naše i njihovo prljavo rublje
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

vila wrote:
Jagoda wrote:
jagoda možeš ti zatvarati oči...ali navedena izjava je stara nekoliko mjeseci i nije izrečena u kafanskoj atmosferi

@malek
živo me zaboli za tvoje ismijavanje i kasnije kao fol neko povlačenje jer sam već na par tema pročitala tvoje sarkastične komentare o broju Hrvata u BIH...
nema nas ...drago ti da nas nema...u nekim slučajevima se i ponosiš s tim....i ok
Da i ja jednom budem ozbiljna:
Daj mi reci, objasni, kako sam se recimo trebala ponasati kad su me bosanski katolici u Hrvatskoj pokusavali isprovocirati sa "ratnim uspjesima" u Mostaru (hrabri jer su izvukli ass u maticu;), ili kad bi mi poslali muriju na vrata da muza traze, ili kad mi prica u detalje kako je ubijao muslimansko dijete negdje oko Blagaja,,,,i slicna sranja?! Ono sto sam iz tvojih komentara ja povezala je da sam trebala da mu ebem mamu ustasku?! Da odem i koknem koje hrvatsko dijete?! Jer, ti kazes nesto Meleku, a podrzavas bas ono sto je on opisao. Samo sto nisi kuznula point sta je on htio da kaze;)
Razlika izmedju humanog insana i onog koji je nesiguran zbog licnih predrasuda je ta sto human ne zarezuje ni 3% sta mu ko kaze;) Ma ni ono se ne pika "nije sta ti kaze, nego ko"- to je najveca suplja na svijetu;)))))

Ili si insan, i nemas "krvolocnih" nagona u sebi, ni pod razno, ili si smijesna sjenka polu-covjeka, polu-majmuna :D Ko god se nadje, zna sta je, i ebe se meni sta misli po tom pitanju :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Jagoda wrote:

Da i ja jednom budem ozbiljna:
Daj mi reci, objasni, kako sam se recimo trebala ponasati kad su me bosanski katolici u Hrvatskoj pokusavali isprovocirati sa "ratnim uspjesima" u Mostaru (hrabri jer su izvukli ass u maticu;), ili kad bi mi poslali muriju na vrata da muza traze, ili kad mi prica u detalje kako je ubijao muslimansko dijete negdje oko Blagaja,,,,i slicna sranja?! Ono sto sam iz tvojih komentara ja povezala je da sam trebala da mu ebem mamu ustasku?! Da odem i koknem koje hrvatsko dijete?! Jer, ti kazes nesto Meleku, a podrzavas bas ono sto je on opisao. Samo sto nisi kuznula point sta je on htio da kaze;)
Razlika izmedju humanog insana i onog koji je nesiguran zbog licnih predrasuda je ta sto human ne zarezuje ni 3% sta mu ko kaze;) Ma ni ono se ne pika "nije sta ti kaze, nego ko"- to je najveca suplja na svijetu;)))))

Ili si insan, i nemas "krvolocnih" nagona u sebi, ni pod razno, ili si smijesna sjenka polu-covjeka, polu-majmuna :D Ko god se nadje, zna sta je, i ebe se meni sta misli po tom pitanju :hihi
ako ti to vidiš iz mojih komentara onda imaš predrasude....
ne znam šta drugo reći...stvarno...jer ja nigdje ne opravdavam hrvatske zločine....
to što tebi smeta moja nacionalnost ....pa kroz tu mržnju gledaš i moje komentare je tvoj problem...ali ružno je podmetati
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Jagoda wrote:

..ja ne znam što se dešava s tobo... :lupa čak ni smajlići ne mogu pokrit gluposti koje brljazgaš...u hrvatskoj nema normalnog čovika koji opravdava ahmiće..srebrenicu pogotovo..a sebe držim za normalnog čovika...skuliraj se ili ne dolazi na ove teme idi tamo na one što jesti što ljetovat što spavat..ovo ti je žuti karton pred isključenje :zubi
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

vila wrote: ako ti to vidiš iz mojih komentara onda imaš predrasude....
ne znam šta drugo reći...stvarno...jer ja nigdje ne opravdavam hrvatske zločine....
to što tebi smeta moja nacionalnost ....pa kroz tu mržnju gledaš i moje komentare je tvoj problem...ali ružno je podmetati
Jes cero, jako je ruzno podmetati;)))))))) Da se vrnemo na one komentare gdje "opravdavas" zlocin sa "ali treba razumjeti zasto su oni to uradili"?! Stipu bona suplju :lupa Meni tvoja nacionalnost pricinjava zadovoljstvo, jer si Bosanka :hihi :plavi :plavi :plavi :plavi

laganini
Post Posted: 27 Jul 2014, 13:15

..ja ne znam što se dešava s tobo... :lupa čak ni smajlići ne mogu pokrit gluposti koje brljazgaš...u hrvatskoj nema normalnog čovika koji opravdava ahmiće..srebrenicu pogotovo..a sebe držim za normalnog čovika...skuliraj se ili ne dolazi na ove teme idi tamo na one što jesti što ljetovat što spavat..ovo ti je žuti karton pred isključenje :zubi

E kad vako fajn pjenis, moze i iskljucenje, kad znam da si se nas'o :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
D.I.L.L.I.G.A.F.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Jagoda wrote:
vila wrote: ako ti to vidiš iz mojih komentara onda imaš predrasude....
Jes cero, jako je ruzno podmetati;)))))))) Da se vrnemo na one komentare gdje "opravdavas" zlocin sa "ali treba razumjeti zasto su oni to uradili"?! Stipu bona suplju :lupa Meni tvoja nacionalnost pricinjava zadovoljstvo, jer si Bosanka :hihi :plavi :plavi :plavi :plavi

i
točno znam gdje sam upotrijebila tu rečenicu:u replici za JCR rekla sam "trebaš razumjeti zašto su se Hrvati samoorganizirali kroz HVO"...otprilike...mrsko mi tražiti ..ti imaš vremena pratiti mene po forumu pa izvoli i potraži
dakle...nikakav ja zločin ne opravdavam....pogotovo ne hrvatski zločin ...podmećeš teta..i to jako ružno...
i opet da ti ponovim...ni po povjesnom,ni po regionalnom ,ni po nacionalnom ključu ne mogu biti Bosanka....ni blizu
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

vila wrote:
Jagoda wrote:

@malek
Kao prvo, nije malek nego Melek, a kao drugo - bila sala ili ne, ja sam najmanje kriv tome sto se broj Hrvata rapidno smanjuje u BiH a isto tako znam i ko je tome najvise kriv. A ko? Pa zna se - hrvatski vojnopoliticki vrh tog vremena - Tudjman, Susak, Boban, Prlic, Kordic i ostala elita koja ne samo da je bila vojnopoliticki vrh (zdusno podrzavan od majoriteta tadasnjeg hrvatskog korpusa - mozda cak i tebe same, a vrlo vjerovatno cak i od samih onih nesretnih bugojanskih zrtava toga vremena) nego je ta ista bila i kreator opstepoznatog "Udruzenog Zlocinackog Poduhvata" za sta im je i zvanicno sudjeno na medjunarodnoj sceni. Poduhvata koji je isao na to da se spusti na dno dna i koalira s c*tnicima pa se "takticki" razmjeni stanovnistvo (proda Posavina i jos neke teritorije), da se nakaradno nasele neke druge kao kompenzacija (tipa Drvar ili Grahovo - mos' mislit), i da se, onako usput, protjera ostatak koji se ne uklapa u sve te planove, recimo Bugojno, Konjic i tome slicno. Samo to i nista drugo je rezultiralo u ogromne bugojanske tragedije. Bumerang kad se ne zna bacati kako treba - priznaces - zna da se vrati pa da vaspitno mlatne. Da oni nisu krenuli tim putem vjerovatno bi Bugojno danas blilo vrlo slicno Bugojnu od prije rata. Tu niko od nas ne treba da bude rocket scientist pa da to skonta i zakljuci. Ja se ne ismijavam hrvatskoj tragediji nego ja ismijavam patetiku hrvatskih (tadasnjih) bolesnih ambicija prema BiH koje su, je li, prilicno "spektakularno" zavrsile. A usput mi ide na zivce sto sada pokusavate na mala vrata da relativizirate neke stvari. Ne mrzim ja ni jednog postenog covjeka pod uslovom da je stvarno posten. Medjutim, hijene i jazavci nek mi se maknu s puta. Ako si zaista takva kakvom se prodajes - izvoli otvoriti temu "Udruzeni Zlocinacki Poduhvat" pa napisi koji redak, ok?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

vila wrote:
točno znam gdje sam upotrijebila tu rečenicu:u replici za JCR rekla sam "trebaš razumjeti zašto su se Hrvati samoorganizirali kroz HVO"...otprilike...mrsko mi tražiti ..ti imaš vremena pratiti mene po forumu pa izvoli i potraži
dakle...nikakav ja zločin ne opravdavam....pogotovo ne hrvatski zločin ...podmećeš teta..i to jako ružno...
i opet da ti ponovim...ni po povjesnom,ni po regionalnom ,ni po nacionalnom ključu ne mogu biti Bosanka
....ni blizu
tOcno ne znas hahahahahahahahahaha Kako te bona necu pratit, kad si mi tako harna i pametna :D

Sorry honey, mrzim stvarno sto ti moram ponovit: Bosanka si cero, od - do:) Ali je tuga najtuznija da imas u sebi da mrzis i potkopavas zemlju koja ti je zivot dala. Jer, sve, aposlutno svaka rijec koju si izgovorila, pardon, napisala ovdje odise mrznjom prema BiH. Pomiri se sa cinjenicom da su bosanski katolici trebali Hrvatskoj samo dok niste posluzili svrsi. Sad bi ih najradije sakrili u misiju rupu, da ih ne sramote. Jer ljudi koji ne postuju ono odakle su, sigurno ce kad tad pokazati nepostovanje i prema onom u sta se kunu u datom momentu.

Ali, lakapo, budes i ti na tobe dosla, tu sam ja da te prosvijetlim muhahahahahaahhaahah :pusa
D.I.L.L.I.G.A.F.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jagoda, imaš krkanski pristup iznošenja argumenata, pa samim tim i kad imaš možda nekad sto pametno reći, to se pogubi u moru smajlija i ismijavanja druge strane...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Melek wrote:
Kao prvo, nije malek nego Melek, a kao drugo - bila sala ili ne, ja sam najmanje kriv tome sto se broj Hrvata rapidno smanjuje u BiH a isto tako znam i ko je tome najvise kriv. A ko? Pa zna se - hrvatski vojnopoliticki vrh tog vremena - Tudjman, Susak, Boban, Prlic, Kordic i ostala elita koja ne samo da je bila vojnopoliticki vrh (zdusno podrzavan od majoriteta tadasnjeg hrvatskog korpusa - mozda cak i tebe same, a vrlo vjerovatno cak i od samih onih nesretnih bugojanskih zrtava toga vremena) nego je ta ista bila i kreator opstepoznatog "Udruzenog Zlocinackog Poduhvata" za sta im je i zvanicno sudjeno na medjunarodnoj sceni. Poduhvata koji je isao na to da se spusti na dno dna i koalira s c*tnicima pa se "takticki" razmjeni stanovnistvo (proda Posavina i jos neke teritorije), da se nakaradno nasele neke druge kao kompenzacija (tipa Drvar ili Grahovo - mos' mislit), i da se, onako usput, protjera ostatak koji se ne uklapa u sve te planove, recimo Bugojno, Konjic i tome slicno. Samo to i nista drugo je rezultiralo u ogromne bugojanske tragedije. Bumerang kad se ne zna bacati kako treba - priznaces - zna da se vrati pa da vaspitno mlatne. Da oni nisu krenuli tim putem vjerovatno bi Bugojno danas blilo vrlo slicno Bugojnu od prije rata. Tu niko od nas ne treba da bude rocket scientist pa da to skonta i zakljuci. Ja se ne ismijavam hrvatskoj tragediji nego ja ismijavam patetiku hrvatskih (tadasnjih) bolesnih ambicija prema BiH koje su, je li, prilicno "spektakularno" zavrsile. A usput mi ide na zivce sto sada pokusavate na mala vrata da relativizirate neke stvari. Ne mrzim ja ni jednog postenog covjeka pod uslovom da je stvarno posten. Medjutim, hijene i jazavci nek mi se maknu s puta. Ako si zaista takva kakvom se prodajes - izvoli otvoriti temu "Udruzeni Zlocinacki Poduhvat" pa napisi koji redak, ok?
Da..sigurno da je tako..
ako ti je tako lakša...bujrum
mogu se složiti da je hrvatska politika u nekim segmentima bila pogrešna(tipa logori po Hercegovini) i moram priznati da hrvatska strana ima svoje greške i svoje zločine...nažalost
ali se nikad neću složiti sa vašom mantrom "sami ste krivi"...moš mislit
sukobi u s.Bosni su tragedija oba naroda...ali zazvoni li ikad zašto su se sukobi vodili samo na teritoriju koji je po prvotnom vence owenovom planu trebao pripasti Hrvatima?..već po tom planu su kantoni imali "etnička obilježja"..što je naravno i predvidljivo samo potpirilo borbu za teritorij...
drugo:već krajem 92 je armija BIH fino taktički rasporedila svoje snage prema hvo-u..
treće:zašto se u sarajevu razoružao HVO...kronološki prije sukoba?
ništa u ratu nije crno bijelo..
i nema smisla ni raspravljati...jer se složiti nikad nećemo složiti
ali to ne daje za pravo nikom da me etiketira kao nekog tko opravdava zločin niti daje tebi za pravo da se ismijavaš nad jednom tragedijom..
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

vila wrote:
Melek wrote:
Da..sigurno da je tako..
ako ti je tako lakša...bujrum
mogu se složiti da je hrvatska politika u nekim segmentima bila pogrešna(tipa logori po Hercegovini) i moram priznati da hrvatska strana ima svoje greške i svoje zločine...nažalost
ali se nikad neću složiti sa vašom mantrom "sami ste krivi"...moš mislit
sukobi u s.Bosni su tragedija oba naroda...ali zazvoni li ikad zašto su se sukobi vodili samo na teritoriju koji je po prvotnom vence owenovom planu trebao pripasti Hrvatima?..već po tom planu su kantoni imali "etnička obilježja"..što je naravno i predvidljivo samo potpirilo borbu za teritorij...
drugo:već krajem 92 je armija BIH fino taktički rasporedila svoje snage prema hvo-u..
treće:zašto se u sarajevu razoružao HVO...kronološki prije sukoba?
ništa u ratu nije crno bijelo..
i nema smisla ni raspravljati...jer se složiti nikad nećemo složiti
ali to ne daje za pravo nikom da me etiketira kao nekog tko opravdava zločin niti daje tebi za pravo da se ismijavaš nad jednom tragedijom..
OK, we agree that we disagree.
Moze sad jedan zagrljaj?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”