Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Sjećate li se oštara koji je prokockao penzije Sarajlija

Post by Nela » 21 Apr 2014, 21:17

Maja wrote:Jadni roditelji i gotovo.
Dobro je vedrana rudan rekla.
Djeca su nametnici koji nam sišu krv.
Majo :ne
Vedrana je samozivi kreten
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7806 times
Been thanked: 18394 times

Re: Sjećate li se poštara koji je prokockao penzije Sarajlij

Post by Maja » 22 Apr 2014, 00:11

U pravu je ona, djeca su nezahvalna kad se sve sagleda.
Podrediš im čitav život i kako ti vrate?
Malo je onih koji kažu majko ili oče, odgojili ste me, sad kad sam samostalna trudiću se da se ja o vama brinem.
Jok. Sisaju novac i živce od roditelja da bi ih kasnije u starosti posjećivali "o bajramu".

Kaže Kons do nas je kako usmjerimo dijete. I uz najbolju volju nekad ti ne uspije. Dijete ti izraste u propaliteta.
Jesu li roditelji krivi što je ovaj kenjac od 40 godina postao kockar i uništio im živote? Nisu.
I šta im je priredio? To da ne smiju od stida izaći na ulicu. Da su kao on budale ne bi im udarilo u obraz ovo što im je sin uradio.
Naprotiv, ubili su se jer to nisu mogli podnijeti.
Nemojte sad drvljem i kamenjem, lako vam je kad su vam djeca mala.
A i ne kažem da su sva naopaka.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 22 Apr 2014, 00:14

Podsjeti me na jednog komšiju koji se kockao i zaglavio u dugove i na kraju se objesio. Kasnije mati nije znala šta će - kud će pa skočila s mosta.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Ružni

Post by Ružni » 22 Apr 2014, 00:17

Kakav je to retard. Nikad neću shvatiti ljude koji kockaju s onim što ne smiju. Kod mene se komšija ubio zbog dugova i ostavio ženu i dijete.

edit: i kod Hljebovskog, vjerovatno svako ima sličan primjer, dokle smo dogurali Image

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 22 Apr 2014, 00:17

Evo što svoj život zezneš ali kako ne pomisliš kako će biti roditeljima, ženi i djeci ako sebi okončaš život ili napraviš teško sranje.
Sebičluk...ako postoji ta riječ uopšte.

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 22 Apr 2014, 09:19

Ljudi ne shvataju da je kladionica maraton a ne utrka na 100 metara. A čuj ti parove koje je igrao, pa kud sa velikom lovom na Grčku i Kinesku ligu, svaki zatucani debil bi se preko noći obogatio. Uopće ga ne žalim.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 23 Apr 2014, 05:43

Maja wrote: Kaže Kons do nas je kako usmjerimo dijete. I uz najbolju volju nekad ti ne uspije. Dijete ti izraste u propaliteta.
Onomad jedan filozof ispali dobru definiciju: pocni odgajati djecu i prije nego se rode. Moja neka vizija je odgoj traje do kraja osnovne skole, poslije ga tesko ispravljas i upravljas. Izroda ima, samo puno zavisi od odgoja. Neko dijete zahtjeva vise paznje neko manje. Danas ha derle od koju godinu zakmeci hocu ovo, daj mi... odmah mu ispune zelju samo da ne place. Vremenom derle s 3-4 godine vise upravlja roditeljom nego onim njim. Roditelji sve vise gube funkciju autoriteta nad djetetom.
Upravu si djeca i tinejdzeri jako puno upijaju od okoline, sve to treba uzeti u razmatranje kod odgoja. Koliko samo primjetim razlika kada smo mi odrastali i ova danas djeca. Niko u mojoj raji nije se smio usprotiviti starijima a kamoli posvadjati. Ha roditelji saznaju tesko ga tebi. Danas reci nesto necijem djetetu, odmah roditelj se tu nadje i istresa se nad tobom, sta ti je moje djete skrivilo ...

Image

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Re: Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Post by evergreen » 08 Jul 2014, 11:30

nije ovaj narod toliko loš, kakve medije i novinare ima..

novinarsko (ne)namjerno zamagljivanje istine
[ytube][/ytube]

Ciklama

Post by Ciklama » 08 Jul 2014, 14:15

evergreen wrote:nije ovaj narod toliko loš, kakve medije i novinare ima..
:sok Hoćeš reći da su novinari krivi što smo 'vaki kakvi smo?! :D

Na stub srama sa njima. :zubi

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen » 08 Jul 2014, 17:20

u velikoj mjer da, krivi su.

ili misliš da mediji nemaju svoju bitnu ulogu u stvaranju svijesti pojedinca i društva
pored obrazovanja i porodice.

Maja
Administrator
Administrator

Počelo suđenje za ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira

Post by Maja » 15 Jul 2014, 22:07

Image

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić počelo suđenje za monstruozno ubistvo četverogodišnjeg dječaka Smaje Ćesira, koje se desilo u Hadžićima u Sarajevu 25. februara ove godine.
Za ubistvo i zlostavljanje nesretnog dječaka terete očuha Saliha Arnautovića, njegovu nevjenčanu suprugu i dječakovu majku Enu Lipu, te dječakovog djeda i nanu Emira i Muniru Lipu. Optužnica Saliha Arnautovića i Enu Lipu tereti za ubistvo četverogodišnjaka na okrutan i podmukao način.
Tužiteljica Ivana Petković pročitala je optužnicu iznijevši monstruozne detalje na koje niko od prisutnih u sudnici nije mogao ostati ravnodušan.
Ona je rekla da Arnautovića terete i za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, te za nanošenje teških povreda, a Ena Lipa i za nanošenje lakših povreda, dok djeda i nanu Emira i Muniru Lipu terete za nasilje u porodici i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Image

Prema tužbenim navodima, dječak je pretučen u porodičnoj kući u Hadžićima (Ulica Garovci), nakon čega je preminuo od udaraca koje su mu nanijeli očuh i majka, a što je, uz brojne teže i lakše povrede, rezultiralo krvarenjem u mozgu. Kako se u optužnici navodi, dječak je bio izložen sistematskom zlostavljanju koje su nad četverogodišnjakom provodili članovi njegove porodice, nanoseći mu fizičku i psihičku bol i patnju samo zato što su smatrali da liči na biološkog oca.
Dječaka su držali zatvorenog u kući i rijetko mu dopuštali da izlazi, tjerali su ga da sjedi pod stolom ili spava, udarali šakama i nogama po cijelom tijelu i glavi, nanosili mu povrede tvrdim i oštrim predmetima kao što su makaze, kaiš, oklagija, vruć vosak... U zlostavljanju djeteta prednjačio je Arnautović, koji ga je u najmanje dva navrata, nakon što je dječak odbio da ga zove "babo", šamarao, udarao šakama u prsa i hvatao za vrat, ali su ga i ostali članovi porodice tukli. Jednom prilikom ga je u noćnim satima podigao iz kreveta, nakon čega mu je vezao ruke i noge kaišem, te ga tako držao određeno vrijeme. Drugi put, također u noćnim satima, skinuo mu je garderobu i stavio krpu u usta, nakon čega mu je upaljenom svijećom kapao vosak po cijelom tijelu, čak i po genitalijama i tom prilikom koristio kliješta. Majka Ena, navodi se u optužnici, je svaki put bila prisutna kada je Arnautović zlostavljao dijete, ali nije ništa učinila da ga zaštiti, a i sama ga je više puta tukla rukama, nogama, kaišem, oklagijom, te ga vukla rukama za genitalije. Kobnog dana, stoji u optužnici, Arnautović ga je šakama udarao u prsa, od čega je mališan udarao glavom i tijelom o zid i pod, te povratio i izvršio veliku nuždu, nakon čega ga je majka ponovo udarila kaišem po glavi, a očuh nastavio udarati šakama u prsa sve dok dječak, trpeći velike fizičke i psihičke bolove, nije izgubio svijest. Ena je iz kuhinje donijela kašiku i vodu, te polila Smaju, dok mu je očuh kašikom otvorio usta. Dječak je počeo da krklja i povraća, nakon čega je ponovo izgubio svijest. Udarci koje su Ena i Salih tog dana zadali dječaku rezultirali su, pored mnogobrojnih težih i lakših povreda, krvarenjem u mozgu koje je prouzrokovalo otok mozga i pritisak na važne centre, a što je, navodi se u optužnici, dovelo do gušenja, odnosno smrti djeteta.
Petkovićeva je kazala da će optužbe biti potkrijepljene odgovarajućim dokazima. Dodala je da će u toku procesa dokazati da su Ena i Salih krivi za smrt Smaje Ćesira, te da je dječak tri i po godine monstruozno mučen.
Branitelji optuženih, advokati Indira Karahodžić, Omar Mehmedbašić, Izet Baždarević i Sadik Hota najavili su da će se očitovati nakon što dobiju dokazne prijedloge tužiteljstva.
Inače, ovaj slučaj, koji je izazvao osude javnosti, otkriven je nakon što je dječaka sa smrtonosnim povredama u Dom zdravlja u Hadžićima dovezao njegov djed Emir Lipa. Zbog sumnje da se radi o nasilnoj smrti policija je tada uhapsila sve članove porodice Lipa, a potom i Arnautovića.
Obdukcijom je utvrđeno da je dječak preminuo od posljedica udaraca tupim predmetom u glavu. Međutim, pronađeni su i tragovi koji su ukazivali na to da je dječak i ranije bio fizički zlostavljan.
Nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu zakazan je za 17. septembra, kada će biti otvoren dokazni postupak saslušanjem prvih svjedoka optužbe oca Suada Ćesira, Zijada Ćesira i dajdže Kenana Lipe.
Ovo ubistvo zgrozilo je javnost u BiH i regionu, a veliko interesovanje medija vlada za tok ovog suđenja, tako da je juče u sudnici u Sarajevu početku ovog procesa prisustvovao veliki broj novinara i snimatelja.

nezavisne.com

Maja
Administrator
Administrator

Re: Počelo suđenje za ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira

Post by Maja » 15 Jul 2014, 22:08

Inače bježim od ovakvih vijesti ali trebali bi pratiti koga će osuditi i na koliko.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 357 times

Post by harlekin » 15 Jul 2014, 22:39

sta se tu ima sudit :cudi
hranit gamad 10g u zatvoru bezveze
fino maljem kakvim umlatit i pratit seriju neku umjesto sudjenja :kafa

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 16 Jul 2014, 00:19

Ne bih ja ovo maljem u glavu nego bih govna pustila da zivotare, patila dk ne budu na izmaku snage a onda opet dala kuveta pa nastavila sa mucenjem.
Monstrumi, joj ovoj kurvestini bih kozu oderala p. joj materina.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3074 times

Post by Lavlje_srce » 16 Jul 2014, 00:24

Ne postoji kazna za ovo. Jedino sto bilo ko moze imati od citanja ovog bezumnog i bezocnog uzasa, je eventualni porast opce svijesti da se monstrumi kriju na svakom koraku.

Neka Dragi Bog ovom jadnom piletu podari vjecni Rahmet i lijepi Dzenet. Da ovo dvoje zvijeri ima i mrvu ljudskosti u sebi, vec bi sami sebi presudili. Ali oni se samo znaju izivljavati do smrti na bespomocnom djetetu. Barem se drugo dijete spasilo od njihovih zlocinackih bolesnih umova i saka. Ne postoje rijeci kojim mogu iskazati prezir prema ovoj skupini gmazova.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 16 Jul 2014, 08:24

Jednom sam pročitala ovaj tekst (mislim da je ovaj) u kojem se opisuje šta su mu radili. Imam ozbiljne probleme sa snom sve od tog dana, jer mi se slike bespomoćnog dječaka repriziraju u glavi neprestano.

Čekam ishod suđenja. I nemojte se iznenaditi ako vidite nekog s nekim osudjujucim natpisom ispred suda. Neće mi biti mrsko...
Image

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 16 Jul 2014, 09:00

nema nista gore nego se nad djecom i starim i bolesnim izivljavat.
kako ce im bog vratit, samo polahko.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9596 times
Been thanked: 11343 times
Status: Online

Kiseljak: Neka mi njen makro vrati ili ženu ili pare

Post by Krokodil Behko » 26 Jul 2014, 16:51

Image

Enver Smajić, 28-godišnji električar iz Kiseljaka, obratio se našoj redakciji te nam ispričao kako je, zbog simpatija prema prostitutki Sanji (identitet poznat redakciji), doživio životni, finansijski i ljubavni brodolom.

Živjeli zajedno

Sanja, koja, prema Smajićevim riječima, radi u ugostiteljskom objektu izvan Kiseljaka, a koji drži izvjesni svodnik Fako, uzela je od njega 13.000 maraka.

Smajić je i pored protvljenja njegove porodice planirao stupiti u brak sa Sanjom te je s njom živio jedan mjesec u unajmljenom stanu.

- Želim da za moju priču zna cijela javnost pa makar glavom platio. Svi moji problemi započeli su kada sam upoznao tu djevojku – požalio nam se Enver.

Smajić kaže da je u objekt gdje je radila Sanja, došao tri puta, a dva puta je radio rasvjetu unutra, jer je zaposlen u “Elektroprivredi BiH”.

- Htio sam od te djevojke napraviti uglednu građanku, a ona je od mene malo-pomalo izvukla 13.000 maraka. Kada sam je upoznao, zbog nje sam završio u zatvoru, a sada opet imam problema. Išao sam kod njenog svodnika Fike, kod kojeg neosigurana “radi” šest godina, što sam prijavio Poreznoj upravi. Ta je djevojka bila primorana da njemu donese pare. On ju je doveo sa Pala kada joj je bilo 16 godina. Do nje mi je stalo. Neka se vrati, neću je ništa teretiti, ali da nosi pare drugom, neću dozvoliti. Njen makro, koji je uzeo novac, neka ga vrati, ili novac ili djevojku – kaže Smajić.

Dalje kaže da će protiv Sanje dići privatnu tužbu, a slučaj je prijavio i policiiji.

Udarac šakom

- Došao sam u Policijsku stanicu Kiseljak da prijavim prevaru. Oni su odbili da zaprime prijavu. Otišao sam kod Fake i molio ga da pozove policiju da mu ne bih pravio štetu po objektu. On je to dobio, a ja sam razbio nekoliko čaša pa je pozvao policiju, koja me je uhapsila – govori Smajić.

Image

Nesretni električar i u policiji je doživio neugodnosti.

- Jedan policajac mi je rekao da ih neću ja učiti kako da rade svoj posao. Udario me je šakom i rekao mi: “Nisi ti prvi kojem je Sanja uzela pare.” Ovo sam sve prijavio nadležnim institucijama. Htio sam brak sa Sanjom, nije ona kriva što je morala nositi novac makrou Faki. Tužit ću Faku i kompletnu Policijsku stanicu Kiseljak, jer su od mene napravili budalu – kazao nam je na kraju razgovora Smajić, koji se, osim u ljubav, razočarao i u organe gonjenja.

Image

laganini
Spamer
Spamer

Re: Kiseljak: Neka mi njen makro vrati ili ženu ili pare

Post by laganini » 26 Jul 2014, 16:57

a što reć...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Re: Kiseljak: Neka mi njen makro vrati ili ženu ili pare

Post by Zagorka » 26 Jul 2014, 19:07

...i šta veli..zbog simpatija :zubi ........kreten......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Post Reply

Return to “Mediji”