Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by KOMESAR »

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je izjavio da je odgovornost svih muslimana da pomognu da se Palestinci naoružaju.

"Cijeli svijet mora pomoći da se naoruža palestinski narod koji je sedmicama izložen neprestanim napadima izraelske vojske. Islamski svijet mora pomoći kako bi se naoružao palestinski narod, to je odgovornost svih muslimana", rekao je Hamanei.

Ističe kako je najveća obaveza i dužnost muslimana u svijetu da pomognu Palestincima u Gazi.

"Gaza je najveći prioritet islamskog svijeta, ali i cijelog čovječanstva. Izrael je imperijalistička aždaha. Svijet mora reagovati na podle napade izraelske vojske. Mora se kazniti cionistički režim i one zemlje koje ga podržavaju. Gaza je pod opsadom, ali se Palestinci hrabro brane. Palestinci će na kraju pobijediti Izrael", kazao je iranski vođa.

Napomenuo je da napori izraelske strane da se postigne primirje najbolje pokazuju uspjeh otpora koji pruža palestinski narod.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

a što čekaju..da obama odobri :cudi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

laganini wrote:a što čekaju..da obama odobri :cudi
Evo ja ću kupiti top.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Salahuddin wrote:
KOMESAR wrote:
laganini wrote:a što čekaju..da obama odobri :cudi
Evo ja ću kupiti top.
Druze moj, davno bi Katar i Turska, primjerice, naoruzale Palestince u Gazi da imaju put do njih. Sa izdajnickim Egiptom to nikada nije moglo. Ostalo kontrolise Izrael.
Čudi me da Muslimanska braća nisu učinala to,ono malo dok su bili na vlasti.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Salahuddin wrote: E to ni meni ne izlazi iz glave. Ili su genereli i tada ipak de-fakto drzali sve u svojim rukama. Ko ce ti ga znati.
Mislim, ipak, da su ponešto doturili, samo se to čuva dok skroz ne zagusti.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

KOMESAR wrote:
Salahuddin wrote: E to ni meni ne izlazi iz glave. Ili su genereli i tada ipak de-fakto drzali sve u svojim rukama. Ko ce ti ga znati.
Mislim, ipak, da su ponešto doturili, samo se to čuva dok skroz ne zagusti.
..je je upravu si ovo do sad je dičja igra :haha :haha
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Šta Hamas stvarno hoće?

Nakon što je rečeno sve što se može reći o Hamasu: da je fundamentalistički; da je nedemokratičan; da je okrutan; da ne priznaje Izrael; da puca na civile; da krije municiju u školama i bolnicama; da nije zaštitio stanovništvo Gaze – posle svega što je rečeno, i to s pravom, treba zastati i saslušati Hamas; možda se čak možemo staviti u njihovu kožu, možda čak i ceniti smelost i izdržljivost ovog našeg zakletog neprijatelja u teškim uslovima.

Ali Izrael više voli da začepi uši na zahteve druge strane, čak i kad su ti zahtevi pravedni i kad su u skladu sa dugoročnim interesima samog Izraela. Izrael će radije nemilosrdno udarati na Hamas, bez ikakvog drugog cilja osim osvete. Ovaj put je to naročito očigledno: Izrael kaže da ne želi da sruši Hamas – čak i Izrael shvata da će umesto njega dobiti Somaliju – ali ne želi ni da sasluša Hamasove zahteve. Da li su svi oni „životinje“? Recimo da je tako. Ali tu su i tu će i ostati, čak i Izrael misli da je tako, pa zašto ih onda ne saslušati?

Prošle nedelje je objavljeno 10 uslova u ime Hamasa i Islamskog džihada, za 10-godišnje primirje. Možemo sumnjati da li su to zaista zahtevi tih organizacija, ali oni bi mogli da posluže kao dobra osnova za sporazum. Među njima nema nijednog neosnovanog uslova.

Hamas i Islamski džihad zahtevaju slobodu za Gazu. Ima li razumljivijeg i pravičnijeg zahteva? Nema načina da se zaustavi današnji ciklus ubijanja a da ne dobijemo novi krug za nekoliko meseci, ako se to ne prihvati. Nijedna vojna operacija, iz vazduha, sa kopna ili mora, neće doneti rešenje, samo suštinska promena stava prema Gazi može da donese ono što svi žele: zatišje.

Pročitajte spisak zahteva i iskreno recite ima li tu ijednog nepravednog zahteva: povlačenje izraelske vojske i dopuštanje poljoprivrednicima da obrađuju svoju zemlju sve do ograde; oslobađanje svih zatvorenika razmenjenih za Gilada Šalita koji su ponovo uhapšeni; prekid opsade i otvaranje prelaza; otvaranje luke i aerodroma pod zaštitom UN-a; proširenje zone ribolova; međunarodnu kontrolu prelaza kod Rafe; izraelsku garanciju za 10-godišnje primirje i zatvaranje vazdušnog prostora Gaze za izraelske avione; dozvolu za stanovnike Gaze da posećuju Jerusalim i mole se u džamiji Al Aksa; izraelsku garanciju da se neće mešati u unutrašnja pitanja palestinske politike poput vlade nacionalog jedinstva; otvaranje industrijske zone Gaze.

Ovo su civilni zahtevi, sredstva za njihovo postizanje su vojna, nasilna i kriminalna. Ali gorka istina je da kad Gaza ne ispaljuje rakete na Izrael, nikog za nju nije briga. Pogledajte sudbinu palestinskih vođa kojima je bilo dosta nasilja. Izrael je učinio sve što je mogao da uništi Mahmuda Abasa. Deprimirajuća pouka? Samo sila uspeva.

Današnji rat je stvar izbora, izbora koji smo imali. Tačno, pošto je Hamas počeo da ispaljuje rakete, Izrael je morao da odgovori. Ali, za razliku od onoga što izraelska propaganda pokušava da proturi, rakete nisu pale s neba iz čista mira. Vratimo se unazad nekoliko meseci: izraelski prekid pregovora; rat protiv Hamasa na Zapadnoj obali nakon ubistva tri učenika ješive, za šta postoji sumnja da ih Hamas nije planirao, uključujući i lažno hapšenje 500 Hamasovih aktivista; obustavu isplata zarada Hamasovim radnicima u Gazi i izraelsko protivljenje vladi nacionalnog jedinstva, koja je mogla da uvede ovu organizaciju u političku sferu. Svako ko misli da je ovo moglo da bude prihvaćeno bez pogovora verovatno pati od arogancije, samodopadnosti i slepila.

Zastrašujuće količine krvi prolivaju se u Gazi – u manjoj meri i u Izraelu. Ta krv se proliva uludo. Hamas je poražen od Izraela i ponižen od Egipta. Jedina šansa za pravo rešenje je nešto upravo suprotno od ovoga što Izrael radi. Luka u Gazi, gde bi mogli da izvoze svoje odlične jagode? Za Izraelce je to nedopustivo. Ponovo se radije uzima (palestinska) krv umesto (palestinskih) jagoda.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

danas puklo u kuću vođe hamasa..čudo niko nije bio u kući :cudi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Hamas je potpuno u pravu.Bolje da ih sviju pobiju,da izginu u nepravednoj borbi, nego da se nastavi ponižavajući život palestinaca.
Il' sloboda ili smrt!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9672 times
Been thanked: 11416 times

Post by Krokodil Behko »

Ja samo da kažem, 09. 11. se desio nakon enormne podrške američke administracije predmetnom Izraelu. Ukoliko u skorije vrijeme, neki avioni neplanirano ateriraju na Manhattan i Pentagon, ne bi trebali biti iznenađeni. Tad ćemo slušati žalopojke o sirotim civilima koje su pobili bezdušni islamski ekstremisti.

Stvari funkcionišu jednostavno. Ako imaš moć da utičeš na zbivanja u svijetu i činiš to na štetu jedne strane i to decenijama, nemoj da mi kmečiš kad te protivnik napokon dostigne i opauči.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Salahuddin wrote:
laganini wrote:danas puklo u kuću vođe hamasa..čudo niko nije bio u kući :cudi
MoRe bit da je znao ali MoRe bit i da je koincidencija, obzirom da niko ziv nije u kuci cijelo vrijeme pogotovo kad se ljudi necim intenzivno bave, u ovom slucaj Hamasova borba sa Izrealom. On nije bio trebao biti jako pametan pa znati da ce njegova kuca biti jedna od sigurnih meta. Malo mi ipak o svemu tome znamo. :)
..govorim to u kontekstu da su izraelci najavljivali bombardiranje neki lokacija a ipak su bile pune civila...znači nije svačiji život iste vrijednosti... :place
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

NEMA NI JA ILUZIJA NEGO TAKO PRIMJETIH :ok
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9672 times
Been thanked: 11416 times

Post by Krokodil Behko »

Salahuddin wrote:
Krokodil Behko wrote:Ja samo da kažem, 09. 11. se desio nakon enormne podrške američke administracije predmetnom Izraelu. Ukoliko u skorije vrijeme, neki avioni neplanirano ateriraju na Manhattan i Pentagon, ne bi trebali biti iznenađeni. Tad ćemo slušati žalopojke o sirotim civilima koje su pobili bezdušni islamski ekstremisti.

Stvari funkcionišu jednostavno. Ako imaš moć da utičeš na zbivanja u svijetu i činiš to na štetu jedne strane i to decenijama, nemoj da mi kmečiš kad te protivnik napokon dostigne i opauči.
Hajde, nebitno je sto se ja ne slazem da su to uradili oni za koje zvanicna verzija price tvrdi da jesu, slazem se da se ne trebaju nimalo iznenaditi kad pukne njofra, zato si podrzavao nekoga ko kinji sirotinju. Onda i sirotinja zna dati kamen u glavucu.
Fino se sjećam kako se Bush junior zanio, kao i komentara vanjskopolitičkih novinara. Inače, u tom trenutku, vladala je inicijativa da se cionizam izjednači s rasizmom. Jenkiji su sve učinili da do toga ne dođe. Bilans je da je cionizam u međuvremnu, prerastao u nacizam, i zbilja od sveg srca Izraelcima želim bar desetak Dresdena, a ne bi ni Hiroshima bila loša.

Molim? Antisemita? Neka mi neko definira dešavanja u Gazi i ovih 95% mišljenja.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Ne mogu da shvatim ove arape?
Kako ih je Muhamed a.s. ostavio, na kamilama,nisu se pomakli naprijed.
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Krokodil Behko wrote: Ukoliko u skorije vrijeme, neki avioni neplanirano ateriraju na Manhattan i Pentagon, ne bi trebali biti iznenađeni.
Zamoljavam da mi se javi na vrijeme, da se maknem :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi Msm. ko sto su javili zionistima u svim zgradama na sudnji dan. :lupa
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Ne mogu redovno da sudjelujem u ovakvim i sličnim temama al ja sve na to drugačije gledao, uostalom kao i kod svih tema pa mnogima i idem na živce i kad dobijem ban, onda se mnogi i povelese i lete privat poruke zahvale i sl.
Kako god ja nešto saznam u vezi mene, tako i Izrael il Palestina il taj usrani Hamas sazna ono što ga zanima a ono što ga ne zanima neće ni da zna.
Dakle, ovih dana su Rusiji uveli sankcije a Izraelu se sve ove godine ne uvode.
Ok, neko će reći kako im pomažu USA al majku mu, zar nisu ama baš sve islamske države oko Izraela?
Ni jedna država ne uvodi sankcije, svo oružje, sva ratna sprema se dobavlja preko islamskih država i Izrael se preko asfalta il preko zraka islamskih zemalja naoružava i niko ništa ne poduzima.
Ovakve i slične stvari treba pisati i kritikovati jer kritika stvara mogućnost na promjene na bolje a nikako nekoga ko kritikuje označavat kako se mrzi islam.
Tako to ja vidim
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Ok, al ja mislim da se sa zatvaranjem zračnog prostora i carina općenito može mnogo šta uraditi jer kad je bila BiH u ratu - kad je već pominješ, ja ne mogu a da se ne sjetim ove priče; pa znaš, sve su kršćanske zemlje oko nas i ne možemo se naoružati onako kako bi mi htjeli a sad kad je Izrael u pitanju; sve su muslimanske zemlje okolo a oni Izraelci se naoružavaju i s mora i po zraku i po asfaltu i to bez ikakvih probleme.
Kad pomenem bez ikakvih problema, to znači da još ni jedna država tih muslimana nije ni jednu pošiljku oružja bilo gdje ustavila sa pojašnjenjem kako neće dozvoliti da se to oružje koristi u ubijanju nevine djece.
Eto, to bi mogli uraditi pa bi se stvorila nekakva svjetska senzacija, al ovakvo sa nekakvim solo raketiranjem ( Hamas ) se ništa ne postiže.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Salahuddin wrote:
mrki62 wrote:Ok, al ja mislim da se sa zatvaranjem zračnog prostora i carina općenito može mnogo šta uraditi jer kad je bila BiH u ratu - kad je već pominješ, ja ne mogu a da se ne sjetim ove priče; pa znaš, sve su kršćanske zemlje oko nas i ne možemo se naoružati onako kako bi mi htjeli a sad kad je Izrael u pitanju; sve su muslimanske zemlje okolo a oni Izraelci se naoružavaju i s mora i po zraku i po asfaltu i to bez ikakvih probleme.
Kad pomenem bez ikakvih problema, to znači da još ni jedna država tih muslimana nije ni jednu pošiljku oružja bilo gdje ustavila sa pojašnjenjem kako neće dozvoliti da se to oružje koristi u ubijanju nevine djece.
Eto, to bi mogli uraditi pa bi se stvorila nekakva svjetska senzacija, al ovakvo sa nekakvim solo raketiranjem ( Hamas ) se ništa ne postiže.
Slazem se u tome da Hamas apsolutno nema nikakve sanse na uspjeh bez pomoci ostalih. Ali tu pomoc nece dobiti iz razloga koje sam naveo. Iako su Zidovi ucinili stravicne ratne zlocine dosad, ja opet nikad ne bih podrzao da Hamas napada izraelske civile, gdje su i zene i djeca. Nikada se ne treba voditi onim "pa vidi sta on radi!". Pa yebo te on, hoces da budes k'o i on... Ali da neko treba i mora da pomogne, to je jasno. Ali bjelosvjetske PIZDE sute, jer je u pitanju Izrael. Ne d'o Bog da sta kazes samo, eto ti odmah Holokausta. A da uradis ista, odmah si terorista. Dabogda im se sjeme satrlo, i njima i onima svima koji cute, koji makar ne osude rijecima ono sto se tamo dogadja.
Evo Bolivija pomaže:

Nakon tri sedmice, koliko traje napad Izraela na Pojas Gaze, i preko 1.200 ubijenih Palestinaca, predsjednik Bolivije Evo Morales na jedinstven način je odlučio dignuti glas protiv izraelskih napada.
"Proglašavamo Izrael terorističkom državom", naveo je Morales u svom govoru u gradu Cochabamba.
On je ukinuo i dogovor iz 1972. godine kojim su Izraelci u Boliviju mogli putovati bez viza.
"Izrael nije garant osnovnih ljudskih prava, mira i koegzistencije u okvirima međunarodne zajednice", dodao je on.
Bolivija je prije pet godina, a nakon napada Izraela na Palestinu, ukinula sve prethodne dogovore između dvije države
Polovinom jula, Morales je zatražio od visokog predstavnika UNHCR-a da procesuiraju Izrael zbog zločina protiv čovječnosti.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Bolivija je daleko i Izraelu to ništa ne znači, značenje bi bilo sažeto samo ako bi susjedne države to uradile.
tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar »

Sve ja ovo čitam, a meni jasno ništa nije (po starom dobrom običaju) ... napisao bih vam ovdje nešto, a da bih to uistinu i učinio, najprije bih vam morao napisati nešto o sebi (a to mi je mrsko, blago rečeno) ... Na Policijskoj upravi ... te i te ... Republike ... te i te ... specijalizirao sam na Odsjeku za suzbijanje krvnih delikata, gdje sam magistrirao čedomorstva, eh sad, ta moja specijalizacija a posebno magisterij je pooootrajaooo, jer nikad nisam bio baš neki "štreber". Za vrijeme moje specijalizacije a posebno magisterija, radio sam, usput, sve i svašta na Odsjeku za suzbijanje krvnih delikata, kao ispomoć, pa sam tako kriminalistički aktivno učestvovao u čak tri slučaja pedofilije ... PEDOFILIJE ... !?! Svi znate ... osnovno je da se na sve moguće i nemoguće načine pokušaš uvući u um počinitelja, pokušavajući svatiti sve moguće i nemoguće motive, razloge, indicije, itd., a sve u cilju pribavljanja dokaza, motiva, razloga, otegotnih okolnosti, itd., itd., ... uglavnom ... sve se, na kraju, svodi na to ... on je sjebo a sad treba sjebat njega tri puta više (najmanje) ... Zašto ja sad ovdje, na ovoj temi, spominjem pedofiliju? E sad ću vam reći: Većina pedofila su i sami seksualno zlostavljani kao malodobnici! ... ponoviti ću ... Većina pedofila su i sami zlostavljani kao malodobnici! ... Eee, sad bih se dotakao, ako dopuštate, aktualne teme ovdje ... Židovi su bili životno zlostavljani u II sv. ratu, kao što su i pedofili bili seksualno zlostavljani u svojoj malodobnosti ... I jedni i drugi čine slabijima od sebe točno ono što su i njima činili jači dok su oni bili slabiji ... Ubij te me zbog ove usporedbe. ... morat ću vas razočarat ... I bolji od vas su to htjeli ... a ja još uvjek, evo, trkeljam čak i ovdje ... eto, ja sam samo tovar (magarac) i revem i revem ... to je jedino što znam ... A židovi, kao i pedofili ... jebu slabije jer su i oni bili izjebani kad su bili slabiji ... Na ovome svijetu nema pravde (to i vrabci na grani znaju), a da li postoji "onaj svijet", ... ne znam, al` jedno sigurno znam ... ako postoji "onaj svijet", ni tamo nema pravde, jer i tamo se, sigurno, "prošvercao" neki židov ili pedofil ... Ako Moderator, Urednik, ili netko od odgovornih izbriše ovaj post a mene sankcionira, ... imaće moje puno razumjevanje i unaprijed opraštanje ... Hvala na čitanju ili baniranju ... svejedno ... ja sam svoje napisao ... Hvala lijepo!
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Post Reply

Return to “Svijet”