Savez za bolju budućnost

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Savez za bolju budućnost

24 Jul 2014, 17:41

Salahuddin wrote:E nek' mu je makar hebo zenu!
Nemoj nasjedati na Bakirova podmetanja.Žena u njega je bila moja komšinica.Dva brata šehida,otac i majka uzoriti domaćini,a i ona sama poštena i moralna osoba.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11848 times

24 Jul 2014, 17:46

Saće Fahro odmah da tuži na sudu sve redom.
Nema veze, stići će se preko Keljmendija i do njega.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Jul 2014, 17:54

Krokodil Behko wrote:Saće Fahro odmah da tuži na sudu sve redom.
Nema veze, stići će se preko Keljmendija i do njega.
Fahro je drugi par opanaka..
Ne znam otkud ona uopšte u toj priči?

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

24 Jul 2014, 20:12

I ja nevjerujem ovom senadovom tekstu..možda je ćelo samo kod nje dolazio na šišanje.Nije ona mogla birati mušterije pa da zaradi 200 miliona da kupi Avaz
Auuu koliko je to frizura trebalo da se sakupi,tolika para.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

25 Jul 2014, 02:34

fruit wrote:I ja nevjerujem ovom senadovom tekstu..možda je ćelo samo kod nje dolazio na šišanje.Nije ona mogla birati mušterije pa da zaradi 200 miliona da kupi Avaz
Auuu koliko je to frizura trebalo da se sakupi,tolika para.
U to doba su Radončić i Čele bili u istom jatu,pod budnim okom mlađahnog Izetbegovića.To što ih je lova razdijelila na buljuke je drugi par opanaka.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Jul 2014, 21:37

Opravdano sumnjamo: Radončić se susreo sa izraelskim ambasadorom?

Nedavno je nerizedentni ambasador Izraela David Cohen boravio u Sarajevu kako bi prenio stav izraelske vlade o dešavanjima u Gazi. Međutim, većina političara je odbila sastanak uz izgovor da “nemaju vremena”. Svi osim Nebojše Radmanovića i još jednog.

- Želio sam da se susretnem sa političarima u Sarajevu. Samo dvojica su našla vremena. Jedan od njih je Nebojša Radmanović, drugo ime vam ne mogu reći zbog izbora – rekao je Cohen.

Stop-avaz nema materijalne dokaze da se Cohen susreo s Fahrudinom Radončićem, ali imamo indicije koje na to nedvosmisleno upućuju.

Kako smo i pisali, Avaz je u jeku stradanja Palestinaca izabrao da te vijesti potisne sa svojih naslovnica i umjesto njih, postavljao je slike Vučića koji posjećuje RS, govoreći za njega da je ugledan gost i afirmirajući državnost tog entiteta. Ta naslovnica oslikava odnos Avaza prema ubijanju Gaze. Evo samo nekih naslova koje je Avaz forsirao na svojim stranama: “Izrael pozdravio, a Hamas odbacio prijedlog o primirju u Gazi”, “Izrael prihvatio šestosatno primirje u Pojasu Gaze”, “Izrael uzvratio na rakete iz Libana”, “Hamas želi uništiti Izrael”… Ova dnevna novina imala je i tekstova o stradanju Palestinaca, ali njihovo loše pozicioniranje i u novinama i portalu su bili nedvosmisleno samo zbog stvaranja prividnog balansa.

Drugi razlog zbog kojeg se može opravdano sumnjati da se jedino Radončić susreo s predstavnikm države koja ubija djecu, žene, granatira bolnice i škole je činjenica da bivši bh. ministar i Avaz provode antiislamsku, a procionističku politiku i propagandu. Od sataniziranja Turske i Irana, preko pokušaja zabarane ulaska državljana arapskih zemalja u BiH, do stvaranja zakonske i medijske konstrukcije da je BiH zemlja krvoločnih ratobornih mudžahedina terorista koji u velikom broju odlaze na svjetska ratišta.

Svi koji su radili u Dnevnom avazu znaju kako to funkcioniše. Avazovi novinar imaju ekskluzivitet pri bilježenju Radončićevih aktivnosti, pogotovo susreta koje održava sa zvaničnicima na najvišim spratovima Uvrnutog tornja. Tako je, nema sumnje, i Amil Dučić-Radončić došao do intervjua sa ambasadorom Cohenom kojem je dao pakleni naslov “Hamas želi uništiti Izrael”. Vjerovatno se ovaj Avazov novinar popeo na 30. sprat Uvrnutog tornja i uradio brzi i neobično kratki intervju. Naša uvjerenost u istinitost ovog scenarija veća je ako u obzir imamo i sljedeće. I sarajevsko Oslobođenje također je uradilo intervju sa izraelskim ambasadorom, ali format tog opširnog intervjua ukazuju da je on urađen po dogovoru novinara i sagovornika Cohena, da su za njega imali vremena, a ne u prolazu i nabrzinu kako je to Amil uradio dok je Koen, najvjerovatnije, čekao lift po završetku sastanka sa Radončićem.

Na kraju, ne mislimo samo mi da je Radončić jedini bošnjački (lažno predstavljanje) političar koji se susreo, rukovao i u ugodnoj atmosferi ćaskao sa predstavnikom najomraženije države na svijetu. I građanke i građani misle tako. U ovoj online anketi na pitanje “Ko je ‘bošnjački’ političar jedini pristao da se vidi sa veleposlanikom cionističkog izraela?” ubjedljivo vodi Radončić. Objavljujemo fotografiju rezultata ankete jer smo ubijeđeni da će otići naredba od Vožda preko Mandala pa niz vertikalu Uvrnutog tornja i iste takve idologije da se rezultati ankete preokrenu klikovima slaboplaćenih radnika i poslušnika.

Nemojmo zanemariti i jedan ne samo simbolički nego i ideološki pokazatelj. Radončić se preko ove epizode našao u društvu Nebojše Radmanovića, dokazanog i aktuelnog neprijatelja države BiH.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

27 Jul 2014, 21:52

Pa naravno da je to bio Radončić.

Samo on može biti takva hulja.

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

27 Jul 2014, 21:56

Amerikanci ga provalili sa Keljimendijem,sad im se ulizuje...traži slamku spasa

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Jul 2014, 21:58

fruit wrote:Amerikanci ga provalili sa Keljimendijem,sad im se ulizuje...traži slamku spasa
Gotov je,samo što to Mandal neće da objavi u AVAZU

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

27 Jul 2014, 22:14

KOMESAR wrote:
fruit wrote:Amerikanci ga provalili sa Keljimendijem,sad im se ulizuje...traži slamku spasa
Gotov je,samo što to Mandal neće da objavi u AVAZU
Ne samo da je pomenut u optužnici protiv Keljmendija nego je ujedno prvi na spisku Keljmendijevih suradnika.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Jul 2014, 15:36

Potvrđeno: Jedini 'bošnjački' političar koji je pristao sastati se cionističkim diplomatom u BiH je Fahrudin Radončić?

Glasaj Bošnjo!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

28 Jul 2014, 16:38

Ama do oktobra će se to zaboraviti. Takav smo narod.

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

28 Jul 2014, 22:09

Kupice on i ovoga...

Image

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Jul 2014, 22:17

fruit wrote:Kupice on i ovoga...

Image
Nikad!
Ovom UDBA nije mogla ni prići.
Čista kurtoazija!

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jul 2014, 09:45

Amerikanci mu nabacili omču. U septembru slijedi pritezanje.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Jul 2014, 21:27

Avaz i Radončić prizivaju bombardovanje BiH!

Znate kako su počele vojne intervencije u Afganistanu i Iraku? Tako što su ove dvije zemlje optužene za to da iz njih dolaze teroristi koji podmeću bombe i otimaju civilne avione po svijetu i da su na njihovom čelu ljudi koji su spremni ugroziti svjetski mir i vladavinu demokratije u svijetu. Bilo je tu mjesta za pojedine optužbe, ali većina njih, a što je i priznao tadašnji britanski premijer Tony Blair, izmislile su svjetske velesile kako bi imale opravdanje za podizanje borbenih aviona i okupaciju ovih zemalja.

Znajući šta treba cionistima da bi se pridobile njihove simpatije i podrška, Radončić i Avaz sistematski i veoma ozbiljno su posvećeni stvaranju imidža BiH kao zemlje islamista, mudžahedina i terorista. Tako je BiH i njena vlast u dugotrajnim Radončićevim kampanjama povezivana sa Iranom (“Iran ima 30.000 špijuna, a dio njih radi i u BiH”, “U BiH “radilo” 400 Iranaca i do 1.500 mudžahedina”), prijateljske veze sa Turskom su zlonamjerno krivo interpretirane (“Nedopustivo je bošnjački politički faktor svoditi na turski privezak”, “Radončić: Ne želim koalirati s onima koji od BiH prave otomanski privjesak”), a mjesecima se govorilo o našoj zemlji kao ćeliji iz koje mudžahedini idu na sirijsko ratište: “Dobrovoljce iz BiH i dalje regrutiraju za borbe u Siriji!”, “Neki od bh. ratnika u Siriji pripremaju se za samoubilačke akcije!”, “Dobrovoljci koji idu u Siriju su opasnost za Evropu”…

U Avazu se pojavio jedan od bolesnijih naslova i tekstova u njegovoj istoriji, a koji se idealno poklopio sa pomenutim ciljevima.

U naslovu teksta stoji da je Radončićev politički protivnik “Izetbegović zaprijetio SAD-u i Njemačkoj“! Naime, Izetbegović je obrazlagao zbog čega se nije sreo sa izraelskim nerezidentnim amabasadorom (zbog ubijenih trudnica i djece u Gazi) pa je i spomenuo razočarenje reakcijama ove dvije države. Sotonističko inputiranje ljudima iz vrha ove države da prijete SAD-u i Njemačkoj planetarnim islamsko-terorističkim jedinstvom, imalo je više ciljeva i korisnosti za Radončića:

- zadovoljiti svoju dnevnu normu hranjenja bolesne sujete kroz napadanje osobe koja ga je porazila na općim izborima,
- još jednom je dala do znanja da je Radončić spreman dati ljubav stranim silama i biti njihov igrač, zanemarajući interese BiH,
- Radončić želi izmamiti milost Amerikanaca kako bi ga zaobišli u kosovskoj optužnici za kriminal i ubistvo,
- dobro se uklopila u višegodišnju strategiju stvaranja imidža BiH kao zemlje islamista, mudžahedina i terorista,
- Radončić Bosnu i Hercegovinu, nakon što je prikazuje kao zemlju islamista, mudžahedina i terorista, želi mapirati kao pogodno tlo za avio-bombe i čizme “svjetskih policajaca”…

No, Fahrudin Radončić i Fadil Mandal-Radončić preračunali su se pa su zanemarili nekoliko bitnih stvari. Ni Amerikanci niti Njemci niti iko normalan nije vidio bilo kakvu prijetnju u Izetbegovićevoj izjavi. Ekipa iz Uvrnutog tornja pokazala je neviđenu bestijalnost prema ubijenima u Gazi jer izjavu u kojoj se izražava suosjećanje sa njima zanemaruju i koriste za svoje bolesne ciljeve. Indirektno su priznali da se Radončić tajno susreo sa ambasadorom Izraela, najomraženije zemlje svijeta čiji vojnici masakriraju djecu i žene Gaze.

Ako neko smatra da je neopravdano imati ovakav naslov za tekst koji upravo čitate, sjetite se zbog čega su avioni poletjeli prema Afganistanu i Iraku – zbog laži i pretjerivanja da su tamo islamisti, mudžahedini i teroristi koji su spremni da nukleranim oružjem napadnu svjetski mir i postavljaju bombe po Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj…

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

01 Aug 2014, 08:46

Šejla Turković: “Radončić me želi ukloniti”

Stop-avaz objavljuje ekskluzivni intervju sa Šejlom Turković koja će biti jedan od svjedoka kosovskog tužilaštva koje je podiglo optužnicu protiv Nasera Keljmendija u kojoj se u dvije tačke tereti i Fahrudin Radončić.

Stop-avaz:
Gospođo Turković, objasnite čitateljima Stop-avaz kako će se kosovska optužnica protiv Nasera Keljmednija odraziti na neke bh. državljane, na koje i da li će se ona odraziti na slučaj “Turković”?

Šejla Turković:
S obzirom na činjenicu da je moj muž osuđen za posjedovanje 2,5 tone anhidrida sirćetne kiseline, iako ta tačka uopće nije ni postojala u optužnici, nego ju je sudija Izo Tankić sam od sebe dodao, u tom smislu će se sigurno odraziti. Upravo međunarodni tužitelj tereti Keljimendija za te 2,5 tone sirćetne kiseline, a ja ću javnost podsjetiti da je Radončić u vrijeme dok je bio ministar sigurnosti uništio tu burad, u namjeri da uništi dokaze protiv Keljimendija. Međutim, postoji moja izjava data FMUP-u još 2010. godine da je Keljimendi vlasnik tih buradi, kao i ime osobe kojoj je nudio da mu, uz pomoć cisterne, izvuče tu burad koja su se nalazila u napuštenom skladištu u Tuzli. To je jedan segment, dok postoje i druge stvari koje bi se (ako ima pravde) trebale odraziti na slučaj “Turković”. Naravno, ako Turković odluči sve reći.

Stop-avaz:
Posebno je za bh. javnost interesantno spominjanje lidera SBB-a Fahrudina Radončića u optužnici američkog tužioca i to u dvije tačke. Koliko su te stavke optužnice utemeljene?

Šejla Turković:
Apsolutno utemeljene, što sam i ovdje u Tužilaštvu dokazala to ću ponovo dokazati svojim svjedočenjem. Ovdje tužioci nisu imali hrabrosti podići optužnicu za ta djela protiv Radončića, dok se međunarodni tužilac to nije libio uraditi. Osim toga, međunarodni tužilac nije neozbiljan i da vjeruje bilo kome na riječ ili onu čuvenu “nisam ja majke mi, on je”. Ja do sada nisam spominjala neke ljude koji su također upoznati s Radončićevom ulogom u tački 1, te tački 2 – ubistvo Delalića, nastojeći zaštititi te ljude i nastojeći im ne stvarati probleme, međutim, mislim da je krajnje vrijeme da svi oni koji znaju Radončićevu ulogu u svemu budu prozvani i pitani!

Stop-avaz:
Zašto u BiH nije podignuta optužnica protiv Radončića?

Šejla Turković:
Ja iskreno vjerujem ako je američki tužitelj imao hrabrosti to učiniti na Kosovu, da će se nekada to dogoditi i ovdje. Vi znate da su na početku Radončićeve političke karijere neke “više sile” od njega pokušale napraviti novog bošnjačkog lidera. Neuspjelo! Također treba imati na umu da taj čovjek kontrolira pola pravosuđa. (Slobodno ovo objavite, a ako vas tuže objasniću kako Radončić kontrolira Salihovića, Čavku, Kajmakovićku i još neke sudije). To je jedan od razloga zašto protiv njega nije podignuta optužnica, iako je sav dokazni materijal upravo iz Tužilaštva BiH dostavljen Kosovu, na temelju čega je i optužen u dvije tačke optužnice. Međutim, onog momenta kada odluče te “više sile”, to će sasvim sigurno biti urađeno

Stop-avaz:
Vi ste pozvani da svjedočite. Šta ćete reći? Nešto novo što do sada nije znala bh. javnost?

Šejla Turković:
Očito je iz samog čitanja Avaza da Radončić zna da ću svjedočiti i da ću svakako imati i nešto novo reći. Sam atak na mene, baš sada, pred suđenje Keljimendiju, kojim me u svojoj “veseloj svesci” pokušava diskreditirati (što mu nije uspjelo ni prije četiri godine, jer me tužitelj na Kosovu smatra jednim od ključnih svjedoka), govori da je Radončić u strašnoj panici. Nema nikog pametnog oko sebe ko bi mu sugerirao i rekao “što više nju blatiš, sebe otkrivaš da se bojiš njenog svjedočenja”. Međutim, on je to davno pokazao, tako da me njegove bljuvotine i neistine uopće ne dotiču. Čim se spomenuo u slučaju Keljimendi, “udario” je po meni. Što kažu “pametnom je i išaret dosta”. Ono novo što ću reći, jesu neka neotkrivena ubistva, koja prvenstveno Radončić, a onda Keljimendi godinama pokušavaju “prikačiti” nekome drugom. I ne samo to. Ima puno stvari koje javnost još nije čula ni o Keljimendijevim ni o Radončićevim zlodjelima. Puno ljudi može svjedočiti protiv Radončića. Međutim, mnogi se boje, mnogi rade kod njega, neki ne rade, ali i dalje se boje, jer znaju na šta je sve spreman, ali uvjerena sam da, nakon mog svjedočenja, kada ću prestati šutjeti i štititi sve te ljude, tužitelji će imati pune ruke posla. Ako bude političke volje. Mogu svjedočiti po dvije tačke optužnice – organizovani kriminal (mnogi znaju za Keljimendijev udio u Avazu, pranje njegovog novca itd.), te ubistvo Delalića.

Stop-avaz:
Da li Vama ili nekom od svjedoka kosovskog tužilaštva upućuju prijetnje? Da li ima pritisaka? Ako ima, od koga dolaze?

Šejla Turković:
Kako sam informirana, moja likvidacija je uplaćena (i ovo slobodno objavite). Prema informacijama koje ja imam, tri osobe zadužene za to, nalaze se u Sarajevu. Policija, kao i međunarodni tužitelj sa Kosova, raspolažu sa više informacija. Jedan detalj – Keljimendi je potpuno izoliran. Radončić nije. Ime koje mi je pomenuto blisko je Radončiću. Druga stvar, Radončić je jedini koji bi želio spriječiti moje svjedočenje. Protiv Keljimendija ima više svjedoka, tako da ništa ne dobija time ako mene ukloni. Radončić apsolutno spašava sebe ako me spriječi da svjedočim jer zna šta mogu reći. A, ukoliko me ukloni, “prišio” bi to Keljimendiju i onda bi jednim udarcem ubio dvije muhe. Želim reći da bi time izbjegao obaveze prema Keljimendiju, ovaj bi “zaglibio” još više, a Radončić ostao čist. No, najvažnije je ime koje je, ponavljam, blisko Radončiću i preko kojeg je cijela priča o mom ubistvu krenula. Policija raspolaže tim informacijama, ja, na žalost, ne smijem otkrivati detalje da ne bih ugrozila njihovu istragu, ali bez imalo dileme, s obzirom na podatke koji su mi dati – Radončić me želi ukloniti.

Stop-avaz:
Da li su poduzete kvalitetne mjere na Vašoj zaštiti?

Šejla Turković:
Što se tiče zaštite, ni o tome ne mogu, na žalost, govoriti. Vjerujem da ipak neko pomno prati sitaciju, naročito tužitelj sa Kosova, te da sam zaštićena dovoljno. Hvala Vam na iskazanom zanimanju.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Aug 2014, 08:57

A čiji je plod taj Radončić?
Ko ga je stvorio moćnikom ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

01 Aug 2014, 08:58

mrki62 wrote:A čiji je plod taj Radončić?
Ko ga je stvorio moćnikom ?
KOS!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Aug 2014, 09:00

Pa on u vrijeme KOS-a nije bio moćnik.
Dakle, dajte podatak, ko ga je napravio moćnikom, jer on je u ratu obogatio.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Post Reply

Return to “Politika u BiH”