Kako se samo najdete partizancuge

Moderator: Krokodil Behko
storm wrote:Pomalo ti jagodo da ne kažem Šta...![]()
Kako se samo najdete partizancuge
nekima nema pomoci .. nemoj borati celo za svakogavila wrote:samo ću te mrko pogledatiJCR wrote:
Aj ne seri bogati. Šta kontaš? Srpska JNA je porušila Dubrovnik i sad očekuješ da će vas dočekat raširenih ruku ko glupi Bošnjo![]()
Ne kontam, čitav svoj život ljetujem u Hrvatskoj, prešao sam hrvatsko primorje od Rijeke pa dole do Dubrovnika i da mi nijednom niko ništa nije rekao loše, a druga priča je sa hercegovačkim Hrvatima, to je posebna sorta![]()
Ti ako uzdižeš svoje, ne može drugačije a da ne poniziš druge.JCR wrote:To je vaša komunistička škola rekla o nacionalizmu, a isti nije ponižavanje druge nacije već jednostavno uzdizanje svoje. Da nije bilo nacionalizma, danas bi i Bosna i Hrvatska, a i dosta drugih država bile pod tuđinskom kontrolom, a mi bismo vjerovatno pričali na njemačkom ili turskom jeziku
Sve goli komunista!JCR wrote:To je vaša komunistička škola rekla o nacionalizmu, a isti nije ponižavanje druge nacije već jednostavno uzdizanje svoje. Da nije bilo nacionalizma, danas bi i Bosna i Hrvatska, a i dosta drugih država bile pod tuđinskom kontrolom, a mi bismo vjerovatno pričali na njemačkom ili turskom jeziku
Opet ti kažem, da nije bilo nacionalista sad bi ti se prezime završavalo na -oglu.mrki62 wrote:Ti ako uzdižeš svoje, ne može drugačije a da ne poniziš druge.JCR wrote:To je vaša komunistička škola rekla o nacionalizmu, a isti nije ponižavanje druge nacije već jednostavno uzdizanje svoje. Da nije bilo nacionalizma, danas bi i Bosna i Hrvatska, a i dosta drugih država bile pod tuđinskom kontrolom, a mi bismo vjerovatno pričali na njemačkom ili turskom jeziku
I to u vezi tvog opisa bih dodao da su to u stvari riječi koje kontriraju komunizmu da to znači da su riječi nacionalizma jer nacionalisti svo vrijeme sebe uzdižu za samo njima poznate zasluge i svjedno što narod nema šta ni jesti, važno je da se je svoj na svome i slične gluposti.
Možda je tebi važno pod čijom si vlašću i kakvo ti je prezime a to je meni zadnja rupa na sviraliJCR wrote: Opet ti kažem, da nije bilo nacionalista sad bi ti se prezime završavalo na -oglu.
Vidiš, ja nisam od tih nekih i meni nije teško složiti se s tim što si napisao.Salahuddin wrote:
Nemoj tako.Ovdje ce ti neki preklati vrat sto Turke zoves okupatorima. Ja sam davno jezik otupio objasnjavajuci Bosnjama da je nas Turska samo jebavala kada je mogla i da je uvijek sve ostajalo na rijecima. Druga sila u NATO-u (bar po broju vojnika) nije mogla izdejstvovati da se stane na kraj ubijanju u Bosni? Zatim, dalja istorija...pa ko nam ono smace zadnjem kralju glavu? Ah da, Mehmed Fatih,
sa cijeg je mezara donijet komadic zemlje na Alijin
Hvala vam sto ste donijeli poruku Islama i u BiH, a sad mr's!
A teznja za svojim obicajima, slobodom je sta?! Pa pogledaj bas po Bosni, svaka susha se busa u prsa nekim svojim obicajima koje nisu ni znali da postoje dok se nisu sjetili da imaju kao neku nazovi nacijicu koja pojma nema s njihovim podrijetlomJCR wrote: a težnja za svojom slobodom, običajima (koje su turski okupatori u dobrom i uništili), težnja za svojom državom i nacijom jeste nacionalizam. Patriotizam je ljubav prema državi, ali da bi te države i bilo potrebna je akcija za koju su se u 19. stoljeću borili naši nacionalisti većinom perom, ali i vojskom. Blaćenjem nacionalizma blatite i neke ljude bez kojih konkretno Bosna ne bi postojala danas, možda jedino Bosnalu ili slično tome.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests