Udri ga i od meneFuddo wrote: 09 Jul 2020, 17:29Ovo samo krv more sapratBeni_dvosekundas wrote: 09 Jul 2020, 17:26
Tesko od sarajevskih al od splacine iz travnika veoma lahko![]()
![]()

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Udri ga i od meneFuddo wrote: 09 Jul 2020, 17:29Ovo samo krv more sapratBeni_dvosekundas wrote: 09 Jul 2020, 17:26
Tesko od sarajevskih al od splacine iz travnika veoma lahko![]()
![]()
Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće parebee wrote: 10 Jun 2020, 07:13 ...Trece, ne razumijem ovo placanje i kad se casti. Kad sam tek dosla primjetla sam neki ljudi kad je vrijeme oni da caste nadze negdje jeftino da odemo i kad je meni vreme onda nekako je puno skuplje. Osjecam se narod da misli samo sto nisam odavde da imam neke gomile para i malo iskorstivaju. Ja mislim uredu je castit kad hoces a sto bas svaki put neko mora nekoga castit?
Narod koji nije obrazovan politicki ili ekonomski sa dosta iskustva ne moze da razumije mnogo stvari a imas tri struje u bosni koji bosnu razvlace svak na svoju stranu. Kadar koji bi trebao sacuvati ili popraviti stanje na terenu ili ne moze da dodje do izrazaja ili je od 92e van bosne.baton wrote: 05 Mar 2024, 01:22 U BiH se sve razumije i zna veoma dobro šta i kako funkcioniše.Ali se jedan broj ljudi pravi budalama i naivnim kao ne razumiju kako i šta funkcioniše.
Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.BolaN wrote: 05 Mar 2024, 01:03Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće parebee wrote: 10 Jun 2020, 07:13 ...Trece, ne razumijem ovo placanje i kad se casti. Kad sam tek dosla primjetla sam neki ljudi kad je vrijeme oni da caste nadze negdje jeftino da odemo i kad je meni vreme onda nekako je puno skuplje. Osjecam se narod da misli samo sto nisam odavde da imam neke gomile para i malo iskorstivaju. Ja mislim uredu je castit kad hoces a sto bas svaki put neko mora nekoga castit?![]()
To je zato sto ste postali skrti i negostoljubivi, vazda napeti.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.BolaN wrote: 05 Mar 2024, 01:03
Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće pare![]()
I druga stvar, dodjete maksimalno 1 godisnje a neki jednom u 30 godina (rodjak) i nasi normalno misle da je na vama red da pocastite dok ste tu.
O dobrocinstvu i gostoprimstvu bosanaca se moglo cut na sve strane, al valjda to vise ne postoji
Joj moram priznati, mene je nesto poprilicno uvrijedilo sad u januaru kad sam bila.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.BolaN wrote: 05 Mar 2024, 01:03
Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće pare![]()
I druga stvar, dodjete maksimalno 1 godisnje a neki jednom u 30 godina (rodjak) i nasi normalno misle da je na vama red da pocastite dok ste tu.
ma postoji ba, sve je to tu jos uvijek
E ovo je bas ruznoJulia-Klara wrote: 05 Mar 2024, 13:00Joj moram priznati, mene je nesto poprilicno uvrijedilo sad u januaru kad sam bila.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27
Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.
Stvarno ne zalim, castim, dajem, pogotovo rodicinim djecacima koji su "moja djeca", sta treba smao mi kaze i ja kupujem, nikad banku nisam rekla da mi da za nesto, halal.
I jedan dan, zove rodica, pita hocemo li na veceru s njima (njih 4), ja i sestra, rekoh moze. I odemo na veceru, druzili se, smijali, pravo fino bilo, i da se plati - sute njih dvojeOn se izgubi, ona nesto oko djece ceprka, a ja sta cu, uzmem i platim.
Jako ruzno mi je bilo, jos uz to sestra sokirana, kad smo se razisli, kaze "pa oni nas zvase na veceru, a ti plati'.
Zaboljelo me, priznajem. Nije mi zao, ali bilo je ruzno.
Otkači to iste sekundeJulia-Klara wrote: 05 Mar 2024, 13:00Joj moram priznati, mene je nesto poprilicno uvrijedilo sad u januaru kad sam bila.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27
Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.
Stvarno ne zalim, castim, dajem, pogotovo rodicinim djecacima koji su "moja djeca", sta treba smao mi kaze i ja kupujem, nikad banku nisam rekla da mi da za nesto, halal.
I jedan dan, zove rodica, pita hocemo li na veceru s njima (njih 4), ja i sestra, rekoh moze. I odemo na veceru, druzili se, smijali, pravo fino bilo, i da se plati - sute njih dvojeOn se izgubi, ona nesto oko djece ceprka, a ja sta cu, uzmem i platim.
Jako ruzno mi je bilo, jos uz to sestra sokirana, kad smo se razisli, kaze "pa oni nas zvase na veceru, a ti plati'.
Zaboljelo me, priznajem. Nije mi zao, ali bilo je ruzno.
To ispred nekog granapa 20 KM 10 ljudiMatan wrote: 05 Mar 2024, 13:06 Najlakse je u Bosni pocastiti picem...
deset ljudi castis, 20 km..
ja gledam da uvijek platim, nisam nikad bio skrt i gledao da nekog iskoristim,
Users browsing this forum: No registered users and 16 guests