Udri ga i od meneFuddo wrote: 09 Jul 2020, 17:29Ovo samo krv more sapratBeni_dvosekundas wrote: 09 Jul 2020, 17:26
Tesko od sarajevskih al od splacine iz travnika veoma lahko![]()
![]()
Ne razumijem neke stvari u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10110 times
- Been thanked: 17129 times
- Status: Offline
Re: Ne razumijem neke stvari u BiH
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće parebee wrote: 10 Jun 2020, 07:13 ...Trece, ne razumijem ovo placanje i kad se casti. Kad sam tek dosla primjetla sam neki ljudi kad je vrijeme oni da caste nadze negdje jeftino da odemo i kad je meni vreme onda nekako je puno skuplje. Osjecam se narod da misli samo sto nisam odavde da imam neke gomile para i malo iskorstivaju. Ja mislim uredu je castit kad hoces a sto bas svaki put neko mora nekoga castit?
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1062 times
U BiH se sve razumije i zna veoma dobro šta i kako funkcioniše.Ali se jedan broj ljudi pravi budalama i naivnim kao ne razumiju kako i šta funkcioniše.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31499 times
- Been thanked: 29279 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55774 times
- Been thanked: 9957 times
Narod koji nije obrazovan politicki ili ekonomski sa dosta iskustva ne moze da razumije mnogo stvari a imas tri struje u bosni koji bosnu razvlace svak na svoju stranu. Kadar koji bi trebao sacuvati ili popraviti stanje na terenu ili ne moze da dodje do izrazaja ili je od 92e van bosne.baton wrote: 05 Mar 2024, 01:22 U BiH se sve razumije i zna veoma dobro šta i kako funkcioniše.Ali se jedan broj ljudi pravi budalama i naivnim kao ne razumiju kako i šta funkcioniše.
Ne moze se momak od 25 godina baviti nekim krupnim stvarima, tu su godine bitne kao i sama organizacija svega i svacega. Mogu i ja govorit razumijem se u procese mjerenja neutrino zracenja iz sunca a ne znam sta je sunce a pogotovo sta je neutrino
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8271 times
- Been thanked: 19467 times
Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.BolaN wrote: 05 Mar 2024, 01:03Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće parebee wrote: 10 Jun 2020, 07:13 ...Trece, ne razumijem ovo placanje i kad se casti. Kad sam tek dosla primjetla sam neki ljudi kad je vrijeme oni da caste nadze negdje jeftino da odemo i kad je meni vreme onda nekako je puno skuplje. Osjecam se narod da misli samo sto nisam odavde da imam neke gomile para i malo iskorstivaju. Ja mislim uredu je castit kad hoces a sto bas svaki put neko mora nekoga castit?![]()
I druga stvar, dodjete maksimalno 1 godisnje a neki jednom u 30 godina (rodjak) i nasi normalno misle da je na vama red da pocastite dok ste tu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14467 times
- Been thanked: 24415 times
To je zato sto ste postali skrti i negostoljubivi, vazda napeti.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.BolaN wrote: 05 Mar 2024, 01:03
Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće pare![]()
I druga stvar, dodjete maksimalno 1 godisnje a neki jednom u 30 godina (rodjak) i nasi normalno misle da je na vama red da pocastite dok ste tu.
Dozvolite da se obratimo
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8271 times
- Been thanked: 19467 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14467 times
- Been thanked: 24415 times
Sve sam ja vidio
Novcanici isto zavareni
Al nema veze
Novcanici isto zavareni
Al nema veze
Dozvolite da se obratimo
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 24563 times
- Been thanked: 10677 times
To je sve do čovjeka, voli li počastiti ili ne, nije ni do mjesta stanovanja ni do novčanih prilika
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25465 times
- Been thanked: 6658 times
...sve sto sam pocastila-halalila.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55774 times
- Been thanked: 9957 times
O dobrocinstvu i gostoprimstvu bosanaca se moglo cut na sve strane, al valjda to vise ne postoji
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14702 times
- Been thanked: 10246 times
Joj moram priznati, mene je nesto poprilicno uvrijedilo sad u januaru kad sam bila.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.BolaN wrote: 05 Mar 2024, 01:03
Kad doneseš pare iz inostranstva - pobrane sa kojekakvog drveća gdje same rastu - onda one ne vrijede ni približno koliko domaće pare![]()
Stvarno ne zalim, castim, dajem, pogotovo rodicinim djecacima koji su "moja djeca", sta treba smao mi kaze i ja kupujem, nikad banku nisam rekla da mi da za nesto, halal.
I jedan dan, zove rodica, pita hocemo li na veceru s njima (njih 4), ja i sestra, rekoh moze. I odemo na veceru, druzili se, smijali, pravo fino bilo, i da se plati - sute njih dvoje
Jako ruzno mi je bilo, jos uz to sestra sokirana, kad smo se razisli, kaze "pa oni nas zvase na veceru, a ti plati'.
Zaboljelo me, priznajem. Nije mi zao, ali bilo je ruzno.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14702 times
- Been thanked: 10246 times
ma postoji ba, sve je to tu jos uvijek
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3986 times
- Been thanked: 7386 times
Najlakse je u Bosni pocastiti picem...
deset ljudi castis, 20 km..
ja gledam da uvijek platim, nisam nikad bio skrt i gledao da nekog iskoristim,
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
da, jako je ruzno kad te netko budalom napravi, a posebno oni do kojih ti je stalo, tacno se covjek osjeti kao govno, pa se pita, kakvi su to ljudi postali, imaju li imalo casti i samopostovanja.
- Veca
- Uvijek slobodna!

naravno, cast izuzetcima, hvala bogi, ima i takvih 
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31499 times
- Been thanked: 29279 times
E ovo je bas ruznoJulia-Klara wrote: 05 Mar 2024, 13:00Joj moram priznati, mene je nesto poprilicno uvrijedilo sad u januaru kad sam bila.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27
Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.
Stvarno ne zalim, castim, dajem, pogotovo rodicinim djecacima koji su "moja djeca", sta treba smao mi kaze i ja kupujem, nikad banku nisam rekla da mi da za nesto, halal.
I jedan dan, zove rodica, pita hocemo li na veceru s njima (njih 4), ja i sestra, rekoh moze. I odemo na veceru, druzili se, smijali, pravo fino bilo, i da se plati - sute njih dvojeOn se izgubi, ona nesto oko djece ceprka, a ja sta cu, uzmem i platim.
Jako ruzno mi je bilo, jos uz to sestra sokirana, kad smo se razisli, kaze "pa oni nas zvase na veceru, a ti plati'.
- Bobi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 737 times
- Been thanked: 1409 times
Otkači to iste sekundeJulia-Klara wrote: 05 Mar 2024, 13:00Joj moram priznati, mene je nesto poprilicno uvrijedilo sad u januaru kad sam bila.Maja wrote: 05 Mar 2024, 10:27
Mozda nasi ljudi misle da vi brisete guzice dolarima ALI kako god okrenete, u puno boljoj ste situaciji od njih/nas, ne samo zbog visine primanja nego i neke svjetlije buducnosti. Ovdje da se opet zarati ne bi bilo nikakvo cudo a i bez toga, drzava sve vise nazaduje.
I jedan dan, zove rodica, pita hocemo li na veceru s njima (njih 4), ja i sestra, rekoh moze. I odemo na veceru, druzili se, smijali, pravo fino bilo, i da se plati - sute njih dvojeOn se izgubi, ona nesto oko djece ceprka, a ja sta cu, uzmem i platim.
- Bobi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 737 times
- Been thanked: 1409 times
To ispred nekog granapa 20 KM 10 ljudiMatan wrote: 05 Mar 2024, 13:06 Najlakse je u Bosni pocastiti picem...