Krokodil Behko wrote:Za pocetak,na ovoj temi,ne bih bas da napravim reviju grbova i zastava niti da pisem dugacak uvodni post.. Samo ime kaze da je ovo tema posvecena historijskim obiljezjima bosne i Hercegovine,njenih regija,gradova,kao i plemickih porodica u srednjem vijeku i u otomanskom periodu..
Izbacujem ponovo link do Fojnickog grbovnika.. na njemu,mozete pogledati kako su izgledali grbovi bosanske vlastele u srednjem vijeku ali sve to treba i sa nekom dozom rezerve prihvatiti jer neki grbovi nisu autenticni..
http://www.camo.ch/grbovibhvlastele.htm
Pregledajte,tumacite,pisite,donesite razne slike,raznih grbova i zastava..
Bosna je bila istinska drrzava u srednjem vijeku o cemu svjedoci i bogata heraldika,
kao i mnostvo kula i tvrdjava.,vlastiti novac,vlastito pismo i jos stosta..
Nadam se da nece biti offa teme i pljuvanja po bosanskim obiljezjima..
A za pocetak,evo kako je i izgledala bosanska kruna nekada..
Ta zena na slici ispod je bosanska princeza Marija
I ta ista kruna,trajala je sve do zadnjeg dana bosanske kraljevine.
Ovo na slici ispod je posljednji kralj Bosne,Stepan Tomasevic Kotromanic..
Naravno,muska kruna se malo razlikuje od zenske ali su ornamenti isti..
Dizajnirajte novu BiH zastavu
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11363 times
- Status: Online
Re: Dizajnirajte novu BiH zastavu
Imamo sličnu temu, pa samo da prenesem jedan svoj stari post sa te teme.
Trenutno na grbu ZDK imamo ovu krunu i na grbu "rs-a" mislim nigdje vise 

Nije, nego by Dayton sporazumom, koji je btw. nelegalanJCR wrote:Naziv "Republika srpska" je Ustavom određen i on se ne može promijeniti.

A moje misljenje o Sumskoj, i nasilnom i krvavom nacinu na koji je progurana kroz nadri iglene usi se takodjer zna

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
..sve je teže čitat tvoje postove...baci se na smajliće .. 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Aj nou, ne razumijes niClaganini wrote:..sve je teže čitat tvoje postove...baci se na smajliće ..

D.I.L.L.I.G.A.F.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18407 times
- Status: Offline
Melek wrote:
Ova bi po meni bila optimalna. One tri zvjezdice predstavljaju tri konstitutivna..
Nemere neg je!

Idem i ja nešto napraviti a nemam vremena

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18407 times
- drugrankovic
- Inventar foruma
plavo zelena crvena sa tri sunca... da svima svane 

"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3894 times
- Been thanked: 2929 times
drugrankovic wrote:plavo zelena crvena sa tri sunca... da svima svane
pa shodno situVaciji, ja sam za:
1.žuta i plava sa sadašnje zastave
2. zelena za odmoriti očne živce
3.crvena,sječanje na Šabana
4.ljubičasta, kurvaluk svih kombinacija i oblika
5.jarbol, obavezno iz Mittl steel Zenica

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14407 times
- Been thanked: 9965 times
eto ti luka "ljevlje" - luk,ajvar, kajmak
metider te ochale
metider te ochale
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14407 times
- Been thanked: 9965 times
opet skino ochale
to je LEPINA
predugo si ti u Sarajevu 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mislim da je to ipak somun. Ne lažiJulia-Klara wrote:opet skino ochaleto je LEPINA
predugo si ti u Sarajevu

Nisi ti kriva. Maja je kriva, jer je nepromišljeno dala prijedlog oko kojeg se narodi ne mogu složiti.
- Pasaga
- Hadžija
Posto moj prjedlog odgovara sitoVaciji na terenu
najrealnije bi bilo da se usvoji..
...ili naturi......
najrealnije bi bilo da se usvoji..
...ili naturi......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- drugrankovic
- Inventar foruma
Vamo pozivaš na tita, a ne možeš da prežališ što na dejtonu alija potpisa mir? Šta je mogo? Da odbije? Pa avetinjo srbi su na dejtonu sa 70 procenata pali ispod 50... žao ti što nijesu ostali ljiljani? To na zastavi bosne neće moći prikane... jok. znamo kako je ko ljiljane dobijao u ratu i šta je trebao za njih da uradi... Ljiljan je srbima odbojan, pa ako bi to naturio, stavili bi oni 4 s, a to bi ti već smetalo?mrki62 wrote:Nemoj me sikirati , imam slabo srcelaganini wrote:..jel to naslućujem ban![]()
Tema;Dizajnirajte novu BiH zastavu
Zašto je kreirati?
Zato što je ona sa ljiljanima nestala u Dejtonu a ko je potpisao - zna se.
I sad je to trolanje, pa jesam li se kad pojavio u sportskim temama da pomenem Dejton i Aliju?
Nisam, jer on nikakvog utjecaja nije imao na sport a tamo gdje jeste, to se teba pomenuti.
A to što neko non-stop vreba šta ću ja napisati pa me još i prozivati, to meni ne smeta.
@laganini Ne smeta meni ni ako dobijem ban, ja sam i na to navikao al oni nikako da naviknu da je za današnje uređenje pa i za dizajniranje nove zastave kriv glavom i bradom Alija al im smeta ako ja pišem svoje mišljenje kako je kriv.
Ima mnogo tema, gdje se drugi u mnogo čemu ponavljaju al eto, to nisam ja.
u Dejtonu je potpisan mir, a takvi kao ti su protiv njega bili... Ti bi odbio ? Neću da potcenim nikog ali i budala zna da bi bošnjaci skapali te 1995 na zimu a još jedna ratna hladnoća bi im vojsku dotukla i narod skroz...
Misliš da su ameri dejton izmislili zbog srba? jes zavukli bi srbinu kolko mogu... no znaju ameri što bi bilo te zime... pa brže bolje mir...
Srbi u bosni su taj mir takodje doživjeli kao izdaju slobodana... koji je zarad svoje guzice i trenutne popularnosi kod zapada, pojačao vlast u srbiji a bio je na rubu...
Zastava neka bude takva kakva je, ali na njoj ljiljana neće bit... dok su srbi u toj bosni...
I još jednom lani protiv mira poslacu te kvragu
A ovamo mirtotvorac...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Pasaga
- Hadžija
drug...Salahuddin wrote:Sto se mene tice, ja sam volio da su sva tri naroda bila predstavljena na novoj zastavi, nego ovo sto imamo sad.
sta ti se cini moj prjedlog...
razuman....nego sta....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Sutorina je našadrugrankovic wrote:Vamo pozivaš na tita, a ne možeš da prežališ što na dejtonu alija potpisa mir? Šta je mogo? Da odbije? Pa avetinjo srbi su na dejtonu sa 70 procenata pali ispod 50... žao ti što nijesu ostali ljiljani? To na zastavi bosne neće moći prikane... jok. znamo kako je ko ljiljane dobijao u ratu i šta je trebao za njih da uradi... Ljiljan je srbima odbojan, pa ako bi to naturio, stavili bi oni 4 s, a to bi ti već smetalo?mrki62 wrote:Nemoj me sikirati , imam slabo srcelaganini wrote:..jel to naslućujem ban![]()
Tema;Dizajnirajte novu BiH zastavu
Zašto je kreirati?
Zato što je ona sa ljiljanima nestala u Dejtonu a ko je potpisao - zna se.
I sad je to trolanje, pa jesam li se kad pojavio u sportskim temama da pomenem Dejton i Aliju?
Nisam, jer on nikakvog utjecaja nije imao na sport a tamo gdje jeste, to se teba pomenuti.
A to što neko non-stop vreba šta ću ja napisati pa me još i prozivati, to meni ne smeta.
@laganini Ne smeta meni ni ako dobijem ban, ja sam i na to navikao al oni nikako da naviknu da je za današnje uređenje pa i za dizajniranje nove zastave kriv glavom i bradom Alija al im smeta ako ja pišem svoje mišljenje kako je kriv.
Ima mnogo tema, gdje se drugi u mnogo čemu ponavljaju al eto, to nisam ja.
u Dejtonu je potpisan mir, a takvi kao ti su protiv njega bili... Ti bi odbio ? Neću da potcenim nikog ali i budala zna da bi bošnjaci skapali te 1995 na zimu a još jedna ratna hladnoća bi im vojsku dotukla i narod skroz...
Misliš da su ameri dejton izmislili zbog srba? jes zavukli bi srbinu kolko mogu... no znaju ameri što bi bilo te zime... pa brže bolje mir...
Srbi u bosni su taj mir takodje doživjeli kao izdaju slobodana... koji je zarad svoje guzice i trenutne popularnosi kod zapada, pojačao vlast u srbiji a bio je na rubu...
Zastava neka bude takva kakva je, ali na njoj ljiljana neće bit... dok su srbi u toj bosni...
I još jednom lani protiv mira poslacu te kvragu
A ovamo mirtotvorac...