PREPUCAVANJE .... ALI SAMO OVDJE

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: PREPUCAVANJE .... ALI SAMO OVDJE

08 Aug 2014, 21:44

Valjda ne znaš da u ratnim okolnostima predsjednik odlučuje, znači nema Parlamenta :)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Aug 2014, 21:48

JCR wrote:Valjda ne znaš da u ratnim okolnostima predsjednik odlučuje, znači nema Parlamenta :)
Čega predsjednik?
Predsjednik SDA il čega, jer RBiH nije imala predsjednika države a Alija nikad nije bio predsjednik RBiH.
Valjda to znaš
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 Aug 2014, 21:48

mrki62 wrote:
Lebowski wrote:
Ako ti je Alija kriv za sve reci onda kako bi ti uradio na njegovom mjestu, ustvari šta si želio da uradi u periodu 92-95 i u vrijeme potpisivanja Daytona. Nikad da čujem šta bi ti..
Nisi ni pitao a ako si već čitao moje trolanje, onda si mogao pročitati i ovo; da je potpisao RS odmah na početku, ne bi bilo toliko žrtava a ni razaranja al pošto on s početka nije bio toliko ni poznat a još manje priznat kao nedodirljiv, onda bi on zbog tog potpisa bio izdajnik a ovako, uprkos svim žrtvama, genocidu, razaranjima,...... on potpisa i postade heroj.
Šta bih ja uradio, pa kao prvo ne bih pregovarao iza zatvorenih vrata sa Tuđmanom i Miloševićem - ako znaš šta znači iza zatvorenih vrata.
Ako je Alija bio predstavnik tadašnjih Muslimana a sadašnjih Bošnjaka, valjda su Srbi i Hrvati iz BiH imali svoje predstavnike i trebao je sa njima pregovarati i bilo šta da se gogovore, onda to prenijeti na Parlament na glasanje.
Zašto je on svo vrijeme pregovarao sa stranim državnicima a imao je legitimno izabrane predstavnike?
Jesam te pitao neki dan, nemoj da tražim postove, dvaput.

Pitao te kako si na početku rata razmišljao o ideju podjele Bosne..jesi li u sebi navijao da se potpiše ista?
Mislim lako je biti pametan nakon svega što se desilo... mnogi će reći da je bolja podjela bez žrtava i stradanja nego 4 godine rata bez rezultata uz ogromne žrtve...ne treba puno pameti za to.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

08 Aug 2014, 21:50

nije ali ako ćemo iskreno srbi su dobili i malo previše...ne mislim na terotirijalno...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Aug 2014, 21:54

Lebowski wrote:[

Jesam te pitao neki dan, nemoj da tražim postove, dvaput.

Pitao te kako si na početku rata razmišljao o ideju podjele Bosne..jesi li u sebi navijao da se potpiše ista?
Mislim lako je biti pametan nakon svega što se desilo... mnogi će reći da je bolja podjela bez žrtava i stradanja nego 4 godine rata bez rezultata uz ogromne žrtve...ne treba puno pameti za to.
Pa ja sam pisao i ovo; kad su Srbi bili na izmaku snaga i kad im je prijetila kapitulacija, onda ih Alija spašava sa izdajničkim potpisom u Dejtonu i Srbi dobivaju pola BiH.
Dakle, ono što sa ratovanjem nisu Srbi mogli dobiti , oni dobiše sa potpisom.
Armija RBiH se je svakim danom i svakom godinom jačala a Srbi su samo slabili , ni morala ni municije a ni ljudstva, sve im je padalo na dole i kad su bili pred kapitulacijom, njih Alija sa potpisom spašava.
Jel to teško shvatiti?
Uostalom u mom potpisu imaš link sa govorom njegovog sina pa skontaj ko su oni i za koga su oni radili za vrijeme rata.
Nije džabe Alija naredio da poslije njega bude Tihić za predsjednika SDA ( njegov zemljak iz Šamca ) a pošto će Tihić uskoro umrijet (bolest) onda kormilo treba da uzme Bakir.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

08 Aug 2014, 23:02

O kakvom ti padu ba pričaš? Da nam nije bilo NATO bombardovanja kurac bi mi došli do Sarajeva a da ne govorim ostalo :lupa

Jednostavno nismo imali tehike dovoljno da se konkretno branimo

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Aug 2014, 23:06

JCR wrote:O kakvom ti padu ba pričaš? Da nam nije bilo NATO bombardovanja k.... bi mi došli do Sarajeva a da ne govorim ostalo :lupa

Jednostavno nismo imali tehike dovoljno da se konkretno branimo
Image

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

08 Aug 2014, 23:07

haha jesil ovo ti na slici?

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

08 Aug 2014, 23:22

On je to sve gledo na Dejton TV-u :888

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2014, 00:24

Salahuddin wrote:
Mrki, oko moje, jesi li ti cuo za pokojnog cika Holbrooke-a? Ako jesi, onda je ovo gore znaci samo serendanje. Ako nisi, onda da ti kazem da je taj ciko zaprijetio da ce bombardovati nase polozaje kad su ti tvoji Srbi "oslabili" i kad je Armija pocela zauzimati teritorije. To je rekao tvom voljenom Aliji preko telefona a prisutni su bili i Lagumdzija, Ganic i Silajdzic, tako da ti ne naumpadne da kazes da je Alija slagao.
Eh, ti sad nazovi Holbrook-a u mezar i pitaj ga sto je to tako moralo biti. On ce ti ( ako uspostavis vezu, naravno) spomenuti Milosevica nesto...Da jednom makar bude da nije Alija kriv. Nisam sljedbenik Alije ali tebe tvoja mrznja prema njemu tjera da pises i nebuloze, tipa ovog gore sto si napisao.
Kao što ponekad piše Behko - trolanje.
Tako i ti sa Holbrukom i Alijom trolaš , koji su izjavili kako se je prijetilo sa bombardovanjem.
Šta su to oni morali potpisati?
Nešto na brzinu pripremljeno ili duže vremena planirano?
Pa ti zaista misliš da su se sve te godine tek iz dosade sastajali Milošević, Tuđman i Alija?

PS. po čemu su moji Srbi?
Jel po tom što im je Alija sa svojim potpisom poklonio pola BiH?

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

09 Aug 2014, 07:39

pa dobro..ponekad piše i o Tuđmanu :123

princip je isti, sve su ostalo varijante :ooo

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

09 Aug 2014, 07:41

je baš ga fali :haha :hrvatska
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

09 Aug 2014, 10:13

mrki62 wrote:
Krokodil Behko wrote:
mrki62 wrote: Zato što je ona sa ljiljanima nestala u Dejtonu a ko je potpisao - zna se.
I sad je to trolanje, pa jesam li se kad pojavio u sportskim temama da pomenem Dejton i Aliju?
Nisam, jer on nikakvog utjecaja nije imao na sport a tamo gdje jeste, to se teba pomenuti.
Ne samo da si se pojavio, nego si, kako mi se čini bio i banovan zbog toga.
Vidiš, ne samo da si trolator, nego si i lažov! :888

Image
Izvinjavam se evo javno al zaista se za taj slučaj ne sjećam.
Nego, de pročitaj šta drugi pišu i kakve bljuvotine iznose i zato sam se i javio, mada sam zaista zaboravio.
Dobro je da imamo tebe pa budno paziš na svaki moj korak :pusi

Behko, ja opterećen Alijom a ti samnom, ja imam muda priznati a ti nemaš i samo čamiš iza ćoška šta ću napisati :bravo
Neki gadan kompleks, čim stalno trkeljaš o tome, da sam ja opterećen s tobom.

Koliko puta da ti kažem, da ti samo sebi samome, na taj način pokušavaš dati na važnosti?

Moderator sam i zadatak mi je da teme liče na nešto. Otprilike, svaka tema na kojoj se pojaviš postane besmislena, pa otuda i intervencije. Koliko još ljudi mora da ti kaže "ebo te Alija" da bi ti shvatio gdje si/šta si?

Mene lično, bila bi sramota da nisam učesnik rata, a da toliko pišem o tome i ljudima koji su bili tu, namećem svoju pomjerenu psihu.

Najveća krivica izdajnika Alije je ta, što je uopšte dozvolio da u BiH dođe internet, pa sad eto, čak i takvi imaju mogućnost, da kažu nešto mnogo pametno.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2014, 11:21

Krokodil Behko wrote:
Moderator sam i zadatak mi je da teme liče na nešto. Otprilike, svaka tema na kojoj se pojaviš postane besmislena, pa otuda i intervencije. Koliko još ljudi mora da ti kaže "ebo te Alija" da bi ti shvatio gdje si/šta si?
I ti psovke stoički podnosiš a ujedno se hvaluckaš kako imaš zadatak da teme liče na nešto.
Po tvom je psovka mene sasvim normalna pojava i još usput ono što ja napišem i ljudi se upuste u diskusiju to je za tebe trolanje.
Kako može biti trolanje a vodi se diskusija. E sad, ako neko koristi psovku i to ti tolerišeš i onda se još hvališ da imaš zadatak da teme liče na nešto, onda je nešto što nije u redu.
Dalje, pošto je ova tema prepucavanje, da ti ja nešto onak usput pomenem u vezi ovoga:
Mene lično, bila bi sramota da nisam učesnik rata, a da toliko pišem o tome i ljudima koji su bili tu, namećem svoju pomjerenu psihu.
Mene bi isto bilo sramota ćutati i ne pisati o istini a pogotovo bi me bilo sramota da sam kao ti, koji čuči na forumu skoro pa 15 sati dnevno i svojim ponašanjem namećeš svoju pomjerenu psihu :pusi

Zadovoljan?
Behko, kad se već hvališ moderisanjem, pa dužnost ti je umiriti situaciju a ne kao uvijek do sad izazivati i prozivati pa onda usput očekivati neki mir a u stvari samo tražiš izgovor da spucaš ban jer je jedino to što znaš i to svo ovo vrijeme.
Ne bih ti bio u koži, meni vjeruj, ja mogu bez foruma al za tebe je upitno.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2014, 11:22

Salahuddin wrote:Trolam sa Holbrooke-om? Pa to ti je baja koji je uradio skoro sve sto ti pripisujes Aliji, a u sporazumu sa Milosevicem, jebo te vise Alija!
Sto skreces sa teme kad sam ti dao precizan odgovor zasto se stalo sa akcijama oslobadjanja? To tebi trolanje?
Ti si covjek opsjednut Alijom. Totalno opsjednut. Pa ti ni o cemu drugo i ne pises nego o Aliji. Pitas li se ikad da to nije vec preraslo u psiholoski problem??
Jebo me Alija?
Jel to misliš na onog što mu mezar miniraju iz zahvalnosti ?
Inače, imaš ti na netu vijesti o podjeli BiH al treba malo potražiti , nemoj čitati samo ono što ti SDA prezentira.
Nešto kao ovo http://poskok.info/wp/?p=63626

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2014, 11:28

Ne ljutim se , bože sačuvaj, dužnost je moderatora da umiri situaciju , nije moja.
Nisam ni ja nikome psovao nikoga al sam zbog nepostojeće psovke zaradio ban, jer neki ne podnose drugačije poimanje situacije pa čak im smeta i to što nisam bio u ratu.To je isto kao nisi na utakmici a komentarišeš, pa đe ćeš komentarisati jadan ne bio :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

09 Aug 2014, 11:31

mrki62 wrote:
Zadovoljan?
Behko, kad se već hvališ moderisanjem, pa dužnost ti je umiriti situaciju a ne kao uvijek do sad izazivati i prozivati pa onda usput očekivati neki mir

Iz ugla moderatora, forum mora biti dobar i jak. Neće biti ni dobar ni jak, ako ja budem banovao pola foruma, samo zbog toga što ti nećeš da ideš psihijatru.

Biti unutar pravila na forumu to je jedna stvar, a koristiti ista za zaštitu nakon trolanja i obesmišljavanja svake teme, to je već nešto drugo.

I da, zaboli mene za to u vezi vremena koje provodim na forumu/netu.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

09 Aug 2014, 11:33

Ovo samo tuca moze rijesiti.. :box :box

:ha

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2014, 11:34

Salahuddin wrote:
"Zraknuo" sam i vidjeh naslov teme...Nesto svi kontaju ako ubace "CIA", "FBI" ili neko od tih zvucnih imena da ce tacnost vijesti biti osigurana. Samo ti citaj Poskok mrki, pa ces ti daleko. Idi i na Avaz. I tamo ima svasta o Aliji i SDA. ;)
A ovo;

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2014, 11:39

Krokodil Behko wrote:
mrki62 wrote:
Zadovoljan?
Behko, kad se već hvališ moderisanjem, pa dužnost ti je umiriti situaciju a ne kao uvijek do sad izazivati i prozivati pa onda usput očekivati neki mir

Iz ugla moderatora, forum mora biti dobar i jak. Neće biti ni dobar ni jak, ako ja budem banovao pola foruma, samo zbog toga što ti nećeš da ideš psihijatru.

Biti unutar pravila na forumu to je jedna stvar, a koristiti ista za zaštitu nakon trolanja i obesmišljavanja svake teme, to je već nešto drugo.

I da, zaboli mene za to u vezi vremena koje provodim na forumu/netu.
Možeš ti i te kako koristiti EDIT by psovke i uvrede, niko ne govori i ne pominje banovanje.
I nije trolanje, ako se razvija diskusija i nije forum samo za igrice; jestel se naspavali, Šta ste sanjali itd itd.
Trolanje je ako ja pišem a niko ne odgovara pa se ja opet javlajm sa istim postom isl. al dokle god se vodi disklusija, to nije trolanje - bog s tobom.

Post Reply

Return to “Pričaona”