Di su nestali Hrvati iz BiH..

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times
Status: Offline

Re: U nedjelju godišnjica stradanja Hrvata Bugojna

Post by fruit »

Teška tema,još teže napisati neki komentar,posebno mi teško pada kad pročitam da neki ubijeni nisu ni pronađeni.
Svi stradali imaju pravo na vječni smiraj,kao i porodice koje sve ove godine prolaze patnje ne znajući ni gdje su grobnice ubijenih.Na tome moraju svi raditi i Tužilaštva i političari.Odgovornima se mora suditi.
Do Bošnjačko-Hrvatskog sukoba nikada nije trebalo doći,smatram da se mogao izbjeći isto kao što sam siguran da se sukob sa Velikosrpskim ciljevima nije mogao zabići.Danas se ništa nemože promijeniti,treba raditi da žrtve i njihove porodice koliko toliko pronađu svoj mir. :tuga
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

fruit wrote:Teška tema,još teže napisati neki komentar,posebno mi teško pada kad pročitam da neki ubijeni nisu ni pronađeni.
Svi stradali imaju pravo na vječni smiraj,kao i porodice koje sve ove godine prolaze patnje ne znajući ni gdje su grobnice ubijenih.Na tome moraju svi raditi i Tužilaštva i političari.Odgovornima se mora suditi.
Do Bošnjačko-Hrvatskog sukoba nikada nije trebalo doći,smatram da se mogao izbjeći isto kao što sam siguran da se sukob sa Velikosrpskim ciljevima nije mogao zabići.Danas se ništa nemože promijeniti,treba raditi da žrtve i njihove porodice koliko toliko pronađu svoj mir. :tuga
fruit dobar post :)
Last edited by vila on 29 Jul 2014, 10:56, edited 3 times in total.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek »

fruit wrote:Teška tema,još teže napisati neki komentar,posebno mi teško pada kad pročitam da neki ubijeni nisu ni pronađeni.
Slazem se u potpunosti. Da ironija bude veca, ja imam Hrvata u siroj familiji, i to su ljudi za koje bi se i zrtvovao. Ma sve u svemu gadi mi se i taj balkan i sve to pogano podneblje tamo dole. To je jedna fabrika vampira..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

Jagoda wrote:
vila wrote:
točno znam gdje sam upotrijebila tu rečenicu:u replici za JCR rekla sam "trebaš razumjeti zašto su se Hrvati samoorganizirali kroz HVO"...otprilike...mrsko mi tražiti ..ti imaš vremena pratiti mene po forumu pa izvoli i potraži
dakle...nikakav ja zločin ne opravdavam....pogotovo ne hrvatski zločin ...podmećeš teta..i to jako ružno...
i opet da ti ponovim...ni po povjesnom,ni po regionalnom ,ni po nacionalnom ključu ne mogu biti Bosanka
....ni blizu
tOcno ne znas hahahahahahahahahaha Kako te bona necu pratit, kad si mi tako harna i pametna :D

Sorry honey, mrzim stvarno sto ti moram ponovit: Bosanka si cero, od - do:) Ali je tuga najtuznija da imas u sebi da mrzis i potkopavas zemlju koja ti je zivot dala. Jer, sve, aposlutno svaka rijec koju si izgovorila, pardon, napisala ovdje odise mrznjom prema BiH. Pomiri se sa cinjenicom da su bosanski katolici trebali Hrvatskoj samo dok niste posluzili svrsi. Sad bi ih najradije sakrili u misiju rupu, da ih ne sramote. Jer ljudi koji ne postuju ono odakle su, sigurno ce kad tad pokazati nepostovanje i prema onom u sta se kunu u datom momentu.

..da u 21 stoljeću netko osporava osnovna ljudska prava na nacionalnu i vjersku opredjeljenost.. :cudi tragično...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

storm wrote:Jagoda, imaš krkanski pristup iznošenja argumenata, pa samim tim i kad imaš možda nekad sto pametno reći, to se pogubi u moru smajlija i ismijavanja druge strane...
Prilagodjavam se sUgovorniku :zubi :zubi :zubi :zubi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..iskompromotirali si se do maximuma...nešto u stilu tisuća =nacionalist :lud
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

laganini wrote:..iskompromotirali si se do maximuma...nešto u stilu tisuća =nacionalist :lud
Ako, ako, istinica uvijek usica tacno gdje treba :D

Nist mi nije draze nego kad se Bosanci pocnu pravit lizoguzi pa aminovat onu cuvenu "svi smo krivi" :lupa I jos onda dodaju kritike sami prema sebi jer se osjecaju neugodno da kazu kako jeste.

Naravno da je jedna zrtva previse. O tom nema govora. Niti mi pada na pamet da povlacim kao ti i Vila "uzroke" zasto je neko nekog ubio (Markove babe cukunbaba bila na njivi sa Jozinim od ujaka cukundedom, i nije mu dala :lupa ).

Nije mi zao niti jednog Hrvata, msm. pravog, iz Hrvatske, koji je stradao u Bosni. Sta je trazio tamo. Nije mi zao niti jednog wannabe Hrvata iz Bosne koji je digao oruzje na komsiju, i koji mrzi i dan danas BiH. Zao mi je djece, neduznih, ljudi koji nisu luk jeli, ni lukom smrdili.

Posto sam direktni ucesnik tog rata cisto da se ne zaboravi istinica: Hrvati, Zengice, udju u selo i natjeraju katolike da bjeze "Eto balija, pobice vas sve" A onda ture muslimasko dijete na razanj. E ovi onda lijepo dodju u Dalmacijicu, pa nece da odu (za*eba se Hrvatska pravo;).

Pokolje koje su wannabe's pravili po BiH malo ko moze da bude tako mastovit, i smisli takve ogavstine. So, dje ba zapelo?!

Ovo bem ti isto ko kad je godisnjica pokolja u Srebrenici, a one iz Kola SrBskih Sestara krenu tupit o nekom pokolju "Srba" u Srebrenici.

Sorry, nacinalisti ovdje na forumu su se davno izjasnili koliko vole rodjenu zemlju, BiH. So Laki, stipu suplju.
D.I.L.L.I.G.A.F.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Pošteno... Neka si se ti nama izjasnila, a ne da prodajes tu neke spike :hihi
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Nisam nikad ni prodavala, zato i zuljam :zubi Najgore od sveg je kad ti neko ne podilazi, jer ga dupe bas zaboli :D
D.I.L.L.I.G.A.F.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jagoda wrote:Nisam nikad ni prodavala, zato i zuljam :zubi Najgore od sveg je kad ti neko ne podilazi, jer ga dupe bas zaboli :D
Ma ne zuljas honey :oo
Joj kad bi ja drzao do svačije riječi i misli, naebo bi u životu :pusa
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Jagoda wrote:
Nist mi nije draze nego kad se Bosanci pocnu pravit lizoguzi pa aminovat onu cuvenu "svi smo krivi"

Podsjećanja radi, to je izmislio nekadašnji Engleski premijer John Major.
O'ma se to dopalo Karadžiću i Bobanu, pa su prisvojili to i svaki dan ponavljali. Pametnom dosta, jer kad su svi krivi, onda niko nije kriv i ništa nije ni bilo. Za sve one što insistiraju na imenovanjima i kažnjavanjima počinilaca, ne možete istovremeno to tvrdititi i tražiti kažnjavanje jer NIKO NIJE KRIV, upravo po vašem nastupu.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ja bi reko da je više sindrom samosažaljevanja :zubi
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Krokodil Behko wrote:
Jagoda wrote:
Nist mi nije draze nego kad se Bosanci pocnu pravit lizoguzi pa aminovat onu cuvenu "svi smo krivi"

Podsjećanja radi, to je izmislio nekadašnji Engleski premijer John Major.
O'ma se to dopalo Karadžiću i Bobanu, pa su prisvojili to i svaki dan ponavljali. Pametnom dosta, jer kad su svi krivi, onda niko nije kriv i ništa nije ni bilo. Za sve one što insistiraju na imenovanjima i kažnjavanjima počinilaca, ne možete istovremeno to tvrdititi i tražiti kažnjavanje jer NIKO NIJE KRIV, upravo po vašem nastupu.
Amen. Ali hajd sto sve druge strane promovisu parolu, nego sto Bosanci aminuju :lupa

Storm, poslacu ti nesto da ti skine secer hahahahaha Pa zapjenis svaki put kad lanem nesto sto nije politicki korektno, mada priznam da si ok, i da se kao i ja znas nasalit na taj racun;)
D.I.L.L.I.G.A.F.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Hrvati u Sarajevu trpe anticivilizacijske udarce

Post by Krokodil Behko »

Image

Dopredsjedatelj Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer čelnicima Grada Sarajeva uputio je otvoreno pismo zbog odnosa prema Hrvatima u gradu Sarajevu, a povodom Javnog oglasa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) za izdavanje poslovnog prostora „Očna klinika“.

- Najmalobrojniji narod u gradu Sarajevu, njegove kulturne udruge, a ništa manje katolička crkva trpe nekorektne, anticivilizacijske udarce, koji bi krajnjim ishodom trebali imati rečenicu: vama braćo Hrvati nije mjesto u Sarajevu! To što je učinio menadžment UKC Sarajevo prema HKD Napredak je samo vrh piramide slojevitih udara na hrvatski populus u Sarajevu – stoji u apelu Gradimira Gojera.

Gojer naglašava da ne prepustiti zgradu unutar Kliničkog centra, koja trune i ničem ne služi, na korištenje HKD Napredak, koje će tu zgradu svakako dobiti u vlasništvo nakon provedenog procesa restitucije, a za krajnje plemenite potrebe školskog konvikta je „skandalozan potez“.

Iznenađen je šutnjom kardinala Puljića i kardinalskog zbora u BiH i ostalih političkih stranaka u BiH, kao i postupkom v.d. predmijera Kantona Sarajevo Muhameda Kozadre.

- Ovo što je uradio menadžment UKC Sarajevo i njihovi mentori, odnosno ljudi iz vrha SDP-a koji su ih postavili na te funkcije, ide izravno na ruku svima onima u BiH koji zagovaraju treći entitet – stoji u otvorenom pismu Gradimira Gojera, dopredsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Dodaje da ako se u ovom gradu Sarajevu HKD Napredak i njegov predsjednik prof. Dr. Franjo Topić za vrijeme rata i u poraću nisu pokazali i dokazali kao bh. domoljubi onda je “na sceni opće političko sljepilo ili otvorena antihrvatska ujdurma”.

Gojer je čelnicima Grada Sarajeva uputio apel da žurno reagiraju „na ovaj antihrvatski akt, ako ništa ono bar javnim priopćenjem. Valjda su to akcije, ukupna djelatnost i bh.usmjerenost HKD Napretka i Franje Topića zaslužile“, navodi Gojer.

(Vijesti.ba/HMS)
laganini
Spamer
Spamer

Re: Hrvati u Sarajevu trpe anticivilizacijske udarce

Post by laganini »

čudi me to :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Vidim, veseliš se.
Zapravo, ti vjerovatno ni ne znaš u čemu je stvar. Ovaj lik možda samo želi što prije da se ta zgrada vrati, jer otkud znaš, možda je naumio dijeliti besplatne poslovne prostore svojoj rodbini. Bilo bi to jako atraktivno da znaš. Nije mala šala otvoriti bilo šta u sred klinike.

Naravno da bi bilo atraktivno! Posvetimo se detaljima.
ne prepustiti zgradu unutar Kliničkog centra, koja trune i ničem ne služi

Kako može unutar kruga kliničkog centra, biti neka zgrada (i to jedna jedina) koja nije vlasništvo kliničkog centra, te na taj način, remeti bolnički režim unutar kruga?

Nije taj "napredak" jedini koji potražuje objekat. Ima ih još.

Pogledajmo kako to izgleda na karti.

Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, pripada sve ovo unutar crvene boje.
(unutar kruga se nalazi novosagrađeni veliki objekat koji nije završen)

Image

Konstatujem da se tu nalazi više od 50 zgrada.
Danas sam bio tamo i mogu ti reći, da ako ne znaš gdje je koja klinika, moraš se dobro raspitati ili ćeš se nahodati po krugu.
I šta sad ovi hoće? Da se uvale u sred klinike, samo zato što je neko nanjušio pare, pa se sjetio da je Hrvat :lud

Ne bih im ni ja dao. Sve dok se ne završi taj novi objekat, nema seljakanja jer nemaju gdje. Bitnije je liječiti ljude, nego ispravljati komunističke krive Drine, zar ne?

Ovako izgleda taj novi objekat (oba krila) ali nije useljen, jer fali sredstava za opremu istog.
Mislim na modernu medicinsku opremu i ostalo što dođe u interijeru.

Image
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Gradimir Gojer se sjetio da je Hrvat tek kad su ga odbacili iz drugih "bošnjačkih" partija. :oo
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Lebowski wrote:Gradimir Gojer se sjetio da je Hrvat tek kad su ga odbacili iz drugih "bošnjačkih" partija. :oo
Ako me sjecanje ne vara...
tamo 90-tih....nije se svrstavao ni u jedan tor....
bio je zestoki protivnik toga....
stali mu je sad.... :hihi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Sta veli,iznenadjen je sutnjom Puljica :kafa ....... :ha
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

citat:
Gojer naglašava da ne prepustiti zgradu unutar Kliničkog centra, koja trune i ničem ne služi, na korištenje HKD Napredak, koje će tu zgradu svakako dobiti u vlasništvo nakon provedenog procesa restitucije, a za krajnje plemenite potrebe školskog konvikta je „skandalozan potez“.

Gdje je problem? Zgradu ce dobiti kasnije, ne sad,i sta? Jel to hica, mora se odmah odraditi?
Ne, nego je izborna godina,pa hajmo sad pljuvati jedni po drugima, hajmo optuzivati jedne druge za nacionalizam, prljavu igru, prvi-drugi-treci entitet, i sva sranja... Svako par godina ista prica! Pa bem mu mater dokle vise!?

Da ne bi bilo zabune i da ne bude kako prozivam smao jedne (u ovom slucau Hrvate), nije mi to nakana nego reci SVI SMO MI ISTA GOVNA...SVI!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Politika u BiH”