to rade samo oni što neče da daju prezimebez wrote: 16 Mar 2024, 16:01ja zivim 30 god bez papira, ne vidim nikakvu svrhu trazenja potvrde od nekog treceg niti mislim da ljubav treba neku ovjeru,ili je ima ili nema bez obzira na broj pecata.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 16 Mar 2024, 15:49 bolje je pitanje zasto neko ne stupa u brak a zivi sa nekim npr 10, 15 godina
ja bi protumacila ovo kao nedovoljno ljubavi sa jedne strane
papir ne znaci nista, ali pri samom cinu na pocetku brak izgleda kao pecat ljubavi
Zasto osobe "ulaze" u Brak ?
Moderator: VIP
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4297 times
- Been thanked: 2112 times
- Status: Offline
Re: Zasto osobe "ulaze" u Brak ?
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- bez
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 235 times
- Been thanked: 674 times
prezime bas i nije nesto vrijedno da bi se davalo a ako neko misli da je vrijedno uzimanja uvijek ga moze uzeti, ali ne vidim svrhu osim ako zelis da te proslost teze pronadje
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22487 times
- Been thanked: 20610 times
Brak obično ne ganjaju oni koji već duži period žive kao da su u braku. Njima papir ništa ne znači.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 16 Mar 2024, 15:49 bolje je pitanje zasto neko ne stupa u brak a zivi sa nekim npr 10, 15 godina
papir ne znaci nista, ali pri samom cinu na pocetku brak izgleda kao pecat ljubavi
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
ne znaci puno.. ili nista... ili se predomisle, a u medjuvremenu to vise nije istinska ljubav.
..znaci slobodu da u svakom trenuku mozes otici bez velike zaebancije. to daje potrebnu sigurnost.
a vrlo lako moze postati ovo sto kaze Koteljubi_kadnisamtu, da se ne lazemo.
..znaci slobodu da u svakom trenuku mozes otici bez velike zaebancije. to daje potrebnu sigurnost.
a vrlo lako moze postati ovo sto kaze Koteljubi_kadnisamtu, da se ne lazemo.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27955 times
- Been thanked: 31928 times
- Status: Online
Slažem se, i živjeti skupa, bez papira? ne vidim veći pečat ljubavi.bez wrote: 16 Mar 2024, 16:01ja zivim 30 god bez papira, ne vidim nikakvu svrhu trazenja potvrde od nekog treceg niti mislim da ljubav treba neku ovjeru,ili je ima ili nema bez obzira na broj pecata.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 16 Mar 2024, 15:49 bolje je pitanje zasto neko ne stupa u brak a zivi sa nekim npr 10, 15 godina
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41211 times
- Been thanked: 27881 times
Bez papira ko telefon bez garancije
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Jebavluk Miluj se dok ne dosadi
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Zanki
- saudade

Da naravno, garancija da će ti prat gaće kolko god ti srao po tuđim kučama
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Zanki wrote: 17 Mar 2024, 09:19 Da naravno, garancija da će ti prat gaće kolko god ti srao po tuđim kučama

- Zanki
- saudade

Aj biži
Meni se ne dopada određivanje ko bi kako triba živit sa svojim partnerom i osuda istog čina, čemu i ko si TI da nekome sudiš kolko ko ljubavi ima u sebi i di udara pečat.
Meni se ne dopada određivanje ko bi kako triba živit sa svojim partnerom i osuda istog čina, čemu i ko si TI da nekome sudiš kolko ko ljubavi ima u sebi i di udara pečat.
- Zanki
- saudade

Ne mislim na tebe Rume, tu smo da izdržiš apstitnencijalnu tokom ramazana i da tormoziš i kontriraš po temama, pa nakon toga opet blagostanje i gole slike oho
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
samo znam da me kolegica pitala sta je razlog za 'bez papira' i kako mi to razmisljamo...a da ja vise nisam znala odgovoriti 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Jos kad uzme zenino prezime e ti su za motike
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2874 times
- Been thanked: 23787 times
Mnogi.A koji su odbijanja ulaska u brak i koji ce mi qrac takva zena?Venera wrote: 28 Dec 2017, 18:42 tema dilema:
Koji su motivi ulaska u brak?
Licno, osnivanje porodice, tj. djeca, ali ne mogu pronaci nijedan drugi razlog![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5177 times
- Been thanked: 7304 times
Ne smatram brak pečatom ljubavi. A ni odsustvo istog. Nego samo različit izabir kod odraslih ljudi. Ono što je između dvije osobe (koliko ljubavi, strasti, odanosti, povezanosti, nježnosti, huje itd ) svakako samo oni znaju.
Svijest ima sidrište.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2874 times
- Been thanked: 23787 times
Malo meni zlo od ovih novih danasnjica i mode.Ne treba brak,ne treba djecu imat…Sloboda ljubavi i izbora,ne ruzi dijete,nek se izjasni kako hoce,homoseksualcima moras i pljeskat,ustupi im i prostor oni su posebni,svima nam trebaju pricati svoje price i pokazivat guzove i izbore…A u isto vrijeme divan je brak dvije trebe ili dva frajera,daj im i djecu da usvoje itd
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Sedi 5HAVANA wrote: 17 Mar 2024, 11:12 Malo meni zlo od ovih novih danasnjica i mode.Ne treba brak,ne treba djecu imat…Sloboda ljubavi i izbora,ne ruzi dijete,nek se izjasni kako hoce,homoseksualcima moras i pljeskat,ustupi im i prostor oni su posebni,svima nam trebaju pricati svoje price i pokazivat guzove i izbore…A u isto vrijeme divan je brak dvije trebe ili dva frajera,daj im i djecu da usvoje itd
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Sve to treba prut po goloj guzici
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53150 times
- Been thanked: 9435 times
Bolan da se ljudi vrate na rezim od prije sto godina nista to ne bi pilo vode. Ljude interesuje drukcije a prije nisu imali ni vremena ni zivaca da se tolko zanimaju. Dodaj na to i internet i eto ti ga, globalna mahalaHAVANA wrote: 17 Mar 2024, 11:12 Malo meni zlo od ovih novih danasnjica i mode.Ne treba brak,ne treba djecu imat…Sloboda ljubavi i izbora,ne ruzi dijete,nek se izjasni kako hoce,homoseksualcima moras i pljeskat,ustupi im i prostor oni su posebni,svima nam trebaju pricati svoje price i pokazivat guzove i izbore…A u isto vrijeme divan je brak dvije trebe ili dva frajera,daj im i djecu da usvoje itd
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio