Primera

Kutak za sportski trenutak
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Primera

Post by laganini »

pa i lani je bila ista ekipa...ne virujem da je kroos problem jednostavno kvalitet igrača i ekipe ne znači pobijedu...uostalom atletiko je bio finalista lp čemu :cudi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9700 times
Been thanked: 11434 times

Post by Krokodil Behko »

storm wrote:
Krokodil Behko wrote:Real jači nego prošle sezone ali neuigran. Osim toga, ne znam kako bi mogli odjednom igrati Ronaldo, Rodriguez, Bale, Benzema, Kroos, Xavi Alonso.. Nemaju baš neku odbranu, pa da mogu držati toliko ofanzivnih u timu.

Mandžukić rutinerski :ok
Nakrcali su ofenzivni dio momčadi opasno... kako to uigraati, pa i pomiriti velika ega igrača, jer su svi sigurni da baš oni trebaju igrati....uostalom to je stari problem i karakteristika reala :cudi
Čini mi se da će Kroos često biti na klupi, a možda i Bale, jer će kombinovati Rodrigueza s Benzemom i Ronaldom. Ipak je tu samo Benzema prava devetka.
Zapravo, ne znam ni čemu sva ta fama oko Balea. Ne vrijedi ni pola koliko je plaćen :cudi

Odbrana im je starija godinu dana, a ne vidim neka pojačanja. Sad treba znati, da li će ta odbrana izdržati napade Barce, Bayerna ili Cityja jer kao što vidimo, napad (još uvijek) nije efikasan.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

laganini wrote:pa i lani je bila ista ekipa...ne virujem da je kroos problem jednostavno kvalitet igrača i ekipe ne znači pobijedu...uostalom atletiko je bio finalista lp čemu :cudi
Kako je ista kad je doveden igrač za 80 miliona evrića? i kojem se jednostavno mora naći mjesto u prvih jedanaest, jer gdje da sjedi na klupi igrač od 80 miliona?! :mrgud
James uopće nije bio potreban Realu, ali Pero ne bi bio Pero kad ne bi doveo neko zvučno pojačanje pa i pod cijenu da mu uopće nije potrebno. :oo
Samo sabura
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

ako će ih rodrigez uništit dižem ti spomenik :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Krokodil Behko wrote: Čini mi se da će Kroos često biti na klupi, a možda i Bale, jer će kombinovati Rodrigueza s Benzemom i Ronaldom. Ipak je tu samo Benzema prava devetka.
Zapravo, ne znam ni čemu sva ta fama oko Balea. Ne vrijedi ni pola koliko je plaćen :cudi

Odbrana im je starija godinu dana, a ne vidim neka pojačanja. Sad treba znati, da li će ta odbrana izdržati napade Barce, Bayerna ili Cityja jer kao što vidimo, napad (još uvijek) nije efikasan.
Bale na klupu? Pa on i Ronaldo pogotovo su jedini koji tamo imaju zagarantovano mjesto u prvih 11 a medii pišu i da Angel di Maria odlazi.
greeneyes wrote:Kako je ista kad je doveden igrač za 80 miliona evrića? i kojem se jednostavno mora naći mjesto u prvih jedanaest, jer gdje da sjedi na klupi igrač od 80 miliona?! :mrgud
James uopće nije bio potreban Realu, ali Pero ne bi bio Pero kad ne bi doveo neko zvučno pojačanje pa i pod cijenu da mu uopće nije potrebno. :oo
Ako prodaju Di Mariju napraviće super potez, barem finansijski a što se tiče igre neće taj James opravdati svoju cijenu u Realu bar još 3,4 godine, očekujem da završi ko Benzema.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

laganini wrote:ako će ih rodrigez uništit dižem ti spomenik :hihi
Neće ih on uništiti, ali će svakako zadati veliku glavobolju Anćelotiju, jer treba istog(plus Švabu) po svaku cijenu uklopiti u prvih jedanest. :oo
Samo sabura
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Lebowski wrote:
greeneyes wrote:Kako je ista kad je doveden igrač za 80 miliona evrića? i kojem se jednostavno mora naći mjesto u prvih jedanaest, jer gdje da sjedi na klupi igrač od 80 miliona?! :mrgud
Ako prodaju Di Mariju napraviće super potez, barem finansijski a što se tiče igre neće taj James opravdati svoju cijenu u Realu bar još 3,4 godine, očekujem da završi ko Benzema.
Pa dobro, kad su u pitanju pozitivne finansije Pero je tu domaćin, uostalom Jamesa je i doveo više iz marketinških razloga. Di Maria je u ovom trenutku spejs šatl za Jamesa i mnogo pogodniji za igru Reala, a u prošloj sezoni je pokazao i da je polivalentan igrač. :oo
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

I ona pijandura Sammir ga je zabio :valja

Katalonci uspješni na startu
Messi i mladi El Haddadi vodili Barcu do pobjede

Piše: E. Škorić

Image

Nogometaši Barcelone uvjerljivo su krenuli u novu sezonu španske Primere.

Barcelona je večeras na Nou Campu ugostila Elche i bez problema upisala prvu pobjedu. Briljirao je Argentinac Lionel Messi s dva pogotka.

Katalonci su poveri u 42. minuti, kada je Messi, nakon dodavanja Busquetsa, oslobodio svojih čuvara i loptu plasirao u mrežu. U samoj završnici Mascherano je dobio direktan crveni karton, ali to nije otežalo Barci posao.

Štaviše, domaći su u nastavku postigli još dva pogotka. Na samom početku drugog dijela nakon jedne duge lopte, mladi El Haddadi je izašao sam ispred Tytona i zatresao mrežu.

Messi je u 63. minuti postigao svoj drugi gol i to je bilo dovoljno da se okonča pitanje pobjednika. Celta je u Vigu bila uvjerljiva protiv Getafea rezultatom 3:1. Nolito, Orellana i Larrivey su bili strijelci za Vižane, a bivši igrač Dinama, Sammir, za goste.

Nešto ranije Eibar je odigrao prvu svoju utakmicu u Primeri, a povijesni gol za prvu pobjedu postigao je Lara u 45. minuti protiv Real Sociedada.

Primera, 1. kolo
Málaga 1 : 0 Athletic Bilbao
Granada 2 : 1 Deportivo La Coruña
Sevilla 1 : 1 Valencia
Almería 1 : 1 Espanyol
Eibar 1 : 0 Real Sociedad
Barcelona 3 : 0 Elche
Celta Vigo 3 : 1 Getafe
Levante - : - Villarreal
Real Madrid - : - Cordoba
Rayo Vallecano - : - Atlético Madrid
Habibti, ya nour el - ain... :srce
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

S kojom lakoćom ovaj genije zabija golove, to je za priče. :oo
Sinoć smo Jopet gledali(bar ja jesam :oo ) brobenog i rastrčanog Messija, il' što bi rekli onog starog Messija. Fino za vidjeti u svakom slučaju, nAmah Culesi imaju nade u bolje sutra, Oliti ga imaju se čemu nadati kad su u pitanju trofeji. :valja
Samo sabura
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

greeneyes wrote:S kojom lakoćom ovaj genije zabija golove, to je za priče. :oo
Sinoć smo Jopet gledali(bar ja jesam :oo ) brobenog i rastrčanog Messija, il' što bi rekli onog starog Messija. Fino za vidjeti u svakom slučaju, nAmah Culesi imaju nade u bolje sutra, Oliti ga imaju se čemu nadati kad su u pitanju trofeji. :valja
Bio je dobar,protiv nedoraslog protivnika.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Opet smo kod iste priče.... Messi dobar, odličan u Primeri... prilično prosječan na velikim smotrama ......reklo bi se ----veliki igrač za male tekme :pusi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

storm wrote:Opet smo kod iste priče.... Messi dobar, odličan u Primeri... prilično prosječan na velikim smotrama ......reklo bi se ----veliki igrač za male tekme :pusi
Što bi rekli pjesnici:
-Junak velik,ali srca malog.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

KOMESAR wrote:
greeneyes wrote:S kojom lakoćom ovaj genije zabija golove, to je za priče. :oo
Bio je dobar,protiv nedoraslog protivnika.
Da i? :kafa
storm wrote:Opet smo kod iste priče.... Messi dobar, odličan u Primeri... prilično prosječan na velikim smotrama ......reklo bi se ----veliki igrač za male tekme :pusi
A ti sveca gdje ćeš ovo reći? :sok
Nisma ja 'vo pročitao, a-a. :o
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Činjenice green... nije meni ni jedan igrač apriori mrzak, pa ni Leo ....al buraz, navikan je kao da riješava sve sa malim prstom...a de me podsjeti kad je nešto osvojio zadnji put :hm a igra u barci, ne u Levanteu....pod osvojio mislim neki trofej prve klase, nemoj mi nabrajati liga kupove i kupove kralja :oo
Odličan igrač, ali sigurno ne božanstvo, kako bi ga vi željelii nacrtati... i tu me malo iritira :hihi
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

storm wrote:Činjenice green... nije meni ni jedan igrač apriori mrzak, pa ni Leo ....al buraz, navikan je kao da riješava sve sa malim prstom...a de me podsjeti kad je nešto osvojio zadnji put :hm a igra u barci, ne u Levanteu....pod osvojio mislim neki trofej prve klase, nemoj mi nabrajati liga kupove i kupove kralja :oo
Odličan igrač, ali sigurno ne božanstvo, kako bi ga vi željelii nacrtati... i tu me malo iritira :hihi
Koje činjenice? :hm
Pa šta ćemo ga sad prozvati igračem za male tekme zato što prošlu sezonu nije osvojio ništa vrijedno pomena? A to što je za vrlo kratak period osvojio sve što se moglo osvojiti i osvojio toliko titula a tek mu je 27 godina? da ne govorim da je on u svim tim titulama bio alfa i omega, da je ovojio toliko individualnih nagrada kolik' nije niti jedan igrač, a pred njim je bar još poal decenije dobrog fudbala.
Fali mu još 7 golova da bude najbolji strijelac Primere svih vremena, znači već sredinom ove sezone je i zvanično najbolji strijelac takmičenja koje se igra 100 i više godina. :cudi
U LP, najjačem takmičenju u svijetu klupskog fudbala je u top najoblja strijelca, krajem ove sezone vjerovatno će smoa Ronaldo biti bolji strijelac, onda u nokaut fazi istog tog takmičenja je smao Roanldo postigao više golova od njega, naravno treba uzeti u obzir da je Ronaldo odigrao poprilično veći broj utakmica, 20-ak. :o

Ovo što si ti napisao ja bih nazvao budalaštinom epskih razmjera, al' pošto te cijenim k'o čovjeka neću to reći.
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

:valja ajd nek si mi napisao...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9700 times
Been thanked: 11434 times

Post by Krokodil Behko »

Messi je vanserijski igrač ljudi božiji. Nije neki ko čoj'k ali ovo ostalo je za desetku.
Zaboravili ste mi dati statistiku u LP. Da li je i tu oborio rekord u golovima ili je Ronaldo? :hm
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Nisam nikad rekao da nije odličan ali ne mogu svrsavati na pizdu od čovjeka... Dobar je, gusta ga je gledati ali za mene nikad neće biti najveći a statistika me ne dotiče previše...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mandžukić se propisno ispromašivao ...

Atletico nije mogao probiti bedem Raya
Rayo Vallecano zaustavio prvaka Španije

Piše: F. Zametica

Image

Rayo Vallecano večeras je na svom terenu u prvom kolu španske Primere ugostio ekipu Atletico Madrida. Susret je završen rezultatom 0:0.

Na prvu pravu priliku čekalo se do 19. minute susreta. Antoine Griezmann je bio u prilici, ali nije dobro reagovao. Samo šest minuta kasnije priliku je imao Mario Mandžukić, ali ni njegov pokušaj nije bio uspješan.

Nastavio je Atletico sa napadima. Mandžukić se opet našao u prilici, ali je ovaj put golman Raya, Cristian Alvarez na mjestu. Ostalo je bez promjene rezultata. Mandžukić je još jednom zaprijetio u 31. minuti susreta, a i ovaj put kao pobjednik izlazi golman Raya.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Rayo. Igrala se 60. minuta susreta kada je šutirao Marin Quini, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative Moyinog gola.

Nastavili su domaći da prijete u drugom poluvremenu, ali je Moya odlično odbarnio udarac Manucha. Ostalo je do kraja susreta bez golova.

Španija, Primera, 1. kolo:

Rayo Vallecano - Atletico Madrid 0:0
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ronaldo u 90. osigurao prvu pobjedu Reala u novoj sezoni, Modrić sjajan

Image

Real Madrid - Cordoba 2:0

Piše: I.G.

Foto: Index, Hina

PRVAK Europe Real Madrid pobjedom je otvorio novu sezonu španjolske Primere. S 2:0 na Santiago Bernabeuu porazio je Cordobu golovima Karima Benzeme i Cristiana Ronalda uz sjajnu igru Luke Modrića.

Vezni tandem Modrić - Kroos najviše je zadovoljio Ancelottija, funkcionirali su savršeno zajedno u oba smjera, Kroos je bio nešto ofenzivniji, izvodio je i kornere, dok je Luka loptama hranio najviše Ronalda, a onda i Balea, Benzemu i Jamesa.

Iako s novim pojačanjima Real ima zastrašujuć napad i vezni red, slabašna Cordoba koja se nakon više od četiri desetljeća vratila u Primeru namučila je europske prvake.

Bale i Ronaldo dugo su namještali svoje "topove", Velšanin je u 3. minuti loše pucao iz slobodnjaka, a Ronaldo u 19. propustio zabiti na Modrićevu asistenciju. I Luka je pucao, u 10. minuti sa 16 metara, ali metar pored gola. U 30. minuti ukazao se Benzema zabivši za vodstvo nakon ubačaja Kroosa iz kornera.

Gosti su stvorili nekoliko prilika, a najopasniji bio je Havenaar koji je u 45. pucao tik uz stativu Casillasovog gola.

Najskuplja Realova ljetna kupovina James imao je lijepu šansu u 60. minuti, ali mu je golman obranio udarac i odbijanac unutar šesnaesterca. U 71. je Cordoba izjednačila, ali gol je odmah opravdano poništen zbog zaleđa.

U 81. minuti Ronaldo je s lijevog boka prebacio na drugu stranu, a Bale pucao neprecizno sa nešto manje od 15 metara. Na isteku devedesete minute Cristiano Ronaldo odlučio je posljednji put iskušati sreću, primio je loptu na 30-ak metara od gola, okrenuo se i opalio, a lopta je završila u donjem bližem kutu za konačnih 2:0.
Post Reply

Return to “Fudbal”