odvojene sobe, kupatila, stanovi?Morgen wrote: 17 Mar 2024, 11:54Pa ja imam totalno cudnu sliku o funkcionalnom “braku”
Ono… da ne zivimo zajedno i bez papira
Imam ja dosta godina, sad se ne bih udavala nema sanse. A svakog kog upoznam to bi odma da se zivi skupa pa ovo pa ono. Cini mi se kao da muskarci nisu sposobni da zive sami. Naravno ne svi.
Elem, nikad ne reci nikad. To je moj stav sada.
Zasto osobe "ulaze" u Brak ?
Moderator: VIP
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
- Status: Offline
Re: Zasto osobe "ulaze" u Brak ?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22457 times
- Been thanked: 20550 times
- Status: Online
Ovi u braku (mada sam i ja) sole pamet za deset.
Možda je vas jednostavno samo vrijeme pregazilo. Da ste rođeni 2000-ih vjerovatno biste skroz drugačije razmišljali. Kod nas su naročito ljudi mahom i nekulturni i postavljaju vrlo intimna pitanja kad nekog sretnu od mlađih pa krenu priče kad ćeš se ženiti/udati, pa kasnije kad ćete imati djecu itd. To su ljudi iz drugog vremena koji nisu svjesni da to zapravo zalazi u nečiju intimu (i usput stvaraju pritisak), a mahom su stupali u brakove jer to okolina od njih traži i da ne odskaču od ostalih.
Brak nije prevaziđen iako možda tradicionalni pogledi na isti jesu u krizi, ali zajednički život bez istog je potpuno isti kao da su u braku. Današnje generacije razmišljaju drugačije i sve manje podliježu nekim pritiscima okoline i slično.
Možda je vas jednostavno samo vrijeme pregazilo. Da ste rođeni 2000-ih vjerovatno biste skroz drugačije razmišljali. Kod nas su naročito ljudi mahom i nekulturni i postavljaju vrlo intimna pitanja kad nekog sretnu od mlađih pa krenu priče kad ćeš se ženiti/udati, pa kasnije kad ćete imati djecu itd. To su ljudi iz drugog vremena koji nisu svjesni da to zapravo zalazi u nečiju intimu (i usput stvaraju pritisak), a mahom su stupali u brakove jer to okolina od njih traži i da ne odskaču od ostalih.
Brak nije prevaziđen iako možda tradicionalni pogledi na isti jesu u krizi, ali zajednički život bez istog je potpuno isti kao da su u braku. Današnje generacije razmišljaju drugačije i sve manje podliježu nekim pritiscima okoline i slično.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 52827 times
- Been thanked: 9367 times
Danas ti je pun internet echo chamber - a pa zato svak misli da je ispravno ono sto misli. Prije tog nije bilo, bio si dobro ogranicen pa se "konzervativno" dugo odrzaloMasamune wrote: 17 Mar 2024, 12:28 Ovi u braku (mada sam i ja) sole pamet za deset.
Možda je vas jednostavno samo vrijeme pregazilo. Da ste rođeni 2000-ih vjerovatno biste skroz drugačije razmišljali. Kod nas su naročito ljudi mahom i nekulturni i postavljaju vrlo intimna pitanja kad nekog sretnu od mlađih pa krenu priče kad ćeš se ženiti/udati, pa kasnije kad ćete imati djecu itd. To su ljudi iz drugog vremena koji nisu svjesni da to zapravo zalazi u nečiju intimu (i stvaraju pritisak), a mahom su stupali u brakove jer to okolina od njih traži i da ne odskaču od ostalih.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
A vidi, ja mogu samo u svoje ime govoriti zašto sam u braku. Za mene je brak svetinja. Ali to je između mene i one koju sam ja u konačnici odabrao.ElTriconi wrote: 17 Mar 2024, 12:30Danas ti je pun internet echo chamber - a pa zato svak misli da je ispravno ono sto misli. Prije tog nije bilo, bio si dobro ogranicen pa se "konzervativno" dugo odrzaloMasamune wrote: 17 Mar 2024, 12:28 Ovi u braku (mada sam i ja) sole pamet za deset.
Možda je vas jednostavno samo vrijeme pregazilo. Da ste rođeni 2000-ih vjerovatno biste skroz drugačije razmišljali. Kod nas su naročito ljudi mahom i nekulturni i postavljaju vrlo intimna pitanja kad nekog sretnu od mlađih pa krenu priče kad ćeš se ženiti/udati, pa kasnije kad ćete imati djecu itd. To su ljudi iz drugog vremena koji nisu svjesni da to zapravo zalazi u nečiju intimu (i stvaraju pritisak), a mahom su stupali u brakove jer to okolina od njih traži i da ne odskaču od ostalih.
Brak nije prevaziđen iako možda tradicionalni pogledi na isti jesu u krizi, ali zajednički život bez istog je potpuno isti kao da su u braku. Današnje generacije razmišljaju drugačije i sve manje podliježu nekim pritiscima okoline i slično.![]()
Možda mi je kao u Harry Potteru u piće nasula neki love potion... to neću nikad saznati
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Bobi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 736 times
- Been thanked: 1407 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41163 times
- Been thanked: 27817 times
Mene zimus na bozicu samo onaj Oslic nije pitao kas se zenitMasamune wrote: 17 Mar 2024, 12:28 Ovi u braku (mada sam i ja) sole pamet za deset.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Skin
- Inventar foruma

- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ja sam se tako zajebavao svojevremeno jer to najčešće starije žene pitaju.
Odgovarao sam im kad žena kod mene položi pripravnički. Odmah tajac i neko mrmljanje
Odgovarao sam im kad žena kod mene položi pripravnički. Odmah tajac i neko mrmljanje
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Skin
- Inventar foruma

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Dabome,sto kaze neke je i crna ciganka haha
- Bobi
- Aktivni forumaš

U Crnoj Gori ima opcija da dvoje potpišu kao nekakvo životno partnerstvo, tako se nekako zove, to koriste osobe istog pola kako im nije dozvoljen regularni brak. Skoro sve isto samo ne mogu djecu usvajat. To mogu koristit i musko-zenski parovi ali ih niko ne sprečava da imaju svoju djecu
U suštini dvoje može potpisati neki sklopljen ugovor koji nije brak o nekom zivotnom partnerstvu i tacno da se u tom ugovoru navedu stvari sta gdje i kako 
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
U Crnoj Gori im je mrsko ulaziti u brak 
- Bobi
- Aktivni forumaš

A je imaju i oni predbračni ugovori, ono svako sam pere svoje gatje
ko koliko sedmično pravi ručak, ko vozi djecu u vrtić...ma da se sve ugovoriti
.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3810 times
- Been thanked: 7014 times
Svak ima pravo da zivi kako hoce..
samo kod nas se svi nalaze pametni i kad udju u neke godine,
kazu kako treba ovako ili onako..
treba li se zeniti..
treba ako si sposoban da se ozenis..
ako nisi, pusti nek te drugi zene..
ako i to ne upali, zivi sam, nisi jedini..
samo kod nas se svi nalaze pametni i kad udju u neke godine,
kazu kako treba ovako ili onako..
treba li se zeniti..
treba ako si sposoban da se ozenis..
ako nisi, pusti nek te drugi zene..
ako i to ne upali, zivi sam, nisi jedini..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6924 times
- Been thanked: 4896 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14194 times
- Been thanked: 23614 times
Ljudi su napravili moderna drustva da svak bude happy. Ne zeni se, ne pravi djecu, nema nikakvih obaveza, fino mu. Isprdio 50 godina, al zato ima PS5 i prvi je na Black Ops igrici, puca ko mahnit.
Pajebemga, realno, i to je neki hobi, nesta.
I sta cu mu neko da mu vice, smaaanjiii nemremmm zaspatt od teebeee
Pajebemga, realno, i to je neki hobi, nesta.
I sta cu mu neko da mu vice, smaaanjiii nemremmm zaspatt od teebeee
Dozvolite da se obratimo
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
U nas kazu zeni se idu ti godine,ozenis se kazu sto si se zenio jooj ustani Alija da legnem.
End after ol jo maj wondervol
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
Imam drugova ruzan je naziv siptar al to su,njima nadju zene to zvoni,sve na svom mjestu a oni ko da su ih sirajzom vadili kad su se radjali,tako bi se jedino ozenio da familije se dogovore a i tu sam baksuz nemam familije.Zato ucit ganjat 7 stepen.
End after ol jo maj wondervol
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14194 times
- Been thanked: 23614 times
Ako se ne ozenis do 30, halali huso materi.
Poslije ti svak ide na zivce
Naucis sam, i to bogotac ne popravi.
A pogotovo kad namiris 40
Koga ces zenit?
Mores sam nac neku sto i njoj svak ziv ide na qratz ko i tebi.
Poslije ti svak ide na zivce
Naucis sam, i to bogotac ne popravi.
A pogotovo kad namiris 40
Koga ces zenit?
Mores sam nac neku sto i njoj svak ziv ide na qratz ko i tebi.
Dozvolite da se obratimo