Pa i taj narod koji glasa za iste svih ovih godina treba da se preispita, zar nije takoAko je bitno biti Bošnjak, onda treba Bošnjačka vlast da brine za svoje Bošnjake a ne da ih se sjeti pred izbore
Al je zato se fino i "brinuo" za one koji nisu bili komunjare i Jugosloveni. Ti ga i hvališ jer je takvima ko tebi on valjao. Parola napravi što više kopiladi kako bi dokazao da živiš za komunizam i ateizam.Tebi u inat ću pomenuti titu, on je svakako znao pobrinuti sa svoje Jugoslovene
Ubijani su svi koji nisu bili istog mišljenja kao Titovci, a ako su imali sreće, bili su zatvarani. Ako budeš dolazio u Zenicu javi pa da te odvedem do jednog mjesta u blizini. Nek ti ljudi ispričaju kako je hodža iz njihovog sela bio 5 godina u zatvoru radi ničega. Da su mu nešto mogli i prišiti vjerovatno bi struho u zatvoru.
Takvih je primjera na hiljade. Bio sam na Biokovu na mjestu gdje su komunisti pobili časne sestre i nekoliko fratara, tj. na mjestu gdje su ih ukopali. Naravno grobnica je ekshumirana tek poslije rata. Napisao sam ti na drugoj temi o muslimanskim partizanima koji su oslobodili Sarajevo prije komunista, šta li se sa njima desilo...
Šta li se desilo sa X muslimanskih i katoličkih učenjaka koji su zaboga kolaborirali sa Ustašama i Švabama? Kolaboracija je u to vrijeme bila ovakva:
Dođe ti naoružan vojnik na vrata i uzme šta mu treba. Volio bih da vidim mudonju koji bi se usprotivio, naravno nenaoružan.
Eh tako ti se divni i lijepi Tito brinuo za svoje Jugoslovene, a u isto vrijeme četnici su dobijali nagrade za odbranu Jugoslavije, iako su se borili za Veliku Srbiju. U tom periodu je udba dolazila na vrata onima koji su maloljetni bili u partizanima jer je hajmo reći zločin u selu bez mesdžida klanjati teravije po kućama. Al naravno, ovo je sve plod moje mašte i ma šta ja napisao protiv ovog zločinca, diktatora, četnika, smrada... ti ćeš reći nije. Ma kakve bilo ko dokaze iznio protiv njega ti ćeš reći nije tako. Skraćeno nabijem vas obojicu.
Osnovni pojam. Raja nije ni blizu buržoazije. Pročitaj koju knjigu ili malo pogledaj jednostavno definicije jednog i drugog da vidiš zašto nema smisla ništa od toga. A eto hajmo reći tako ko što ti kažeš. Narod nije ono kako se osjeća, već što jeste. Ono što je preko 90% stavovnika Bosne i Hercegovine, to su Bošnjaci, tj. Bošnjani. Ne sporim, ako je nečiji predak došao iz Hrvatske, Srbije, Kine... onda oni logično i jesu Hrvati, Srbi, Kinezi... osim ako se ne izjasne kao Bošnjaci.Recimo da se je raja izjasnila kao nacija Buržoana.
Pošto se meni ne veli da ja nekog prisiljavam da bude Bošnjak i neću nikog da prisiljavam jer to nema smisla, nek se svako izjašnjava kako hoće, pa nek se izjasni ko Marsovac što se mene tiče, samo nek meni ne uskraćuje pravo da se ja izjašnjavam onako kako jesam, a očito je da manje Hrvati i Srbi uskraćuju nama to pravo nego vi komunjare.