Vehabije
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41494 times
- Been thanked: 28285 times
- Status: Offline
Re: SIPA uhapsila 15 osoba povezanih s terorizmom
Pao i Bilal Bosnic
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41494 times
- Been thanked: 28285 times
http://zeportal.net/u-akciji-damask-uha ... o-fojnica/
Treba sva govna pozatvarati viddi brada vece nego.u pravih talibana
Treba sva govna pozatvarati viddi brada vece nego.u pravih talibana
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
Za neke nisu problem a sa mog vidika svakako jesu, jer njihova doktrina ide ka novoj Siriji.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Kod uhapšenih u akciji Damask pronađena veća količina oružja
U akciji kodnog naziva Damask, koju su rano jutros širom BiH sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, do sada je uhapšeno 16 osoba koje se sumnjiče da su počinile krivično djelo finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizma, rečeno je na konferencije za medije u prostorijama SIPA-e.
Podsjetimo, akcija je počela rano jutros, a u njenoj realizaciji učestvuje preko 200 policijskih službenika.
Akcija se izvodi u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.
Aktivnosti na terenu još uvijek traju, a policijska službenica SIPA-e Kristina Jozić kazala je da je kod uhapšenih pronađena velika količina naoružanja, municije i druge vojne opreme, zatim propagandni materijali, kompjuteri i kompjuterska oprema, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti.
U su toku pretresi objekata na 17 lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja, Ošve i Gornja Bočina, Srebrenika, Gornje Maoče, Zvornika, Tuzle, Kalesije, Banovića, Bužima i Teslića s ciljem pronalaska i privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Ona je također kazala da su današnje aktivnosti rezultat višegodišnjih intenzivnih aktivnosti pripadnika SIPA-e i drugih agencija za provedbu zakona.
Kako smo ranije objavili slobode su danas lišeni Husein Bilal Bosnić, Elvir Muratović, Hamdo Fojnica, Eduard Durguti, Fikret Zukić, Senad Hukić, Muhamed Džerahović, a Agencija Anadolija javlja da su među uhapšenima i Adem Karamuja, Emin Hodžić, Mirza Kapić, Safet Brkić, Ibro Delić, Sedin Huseinović, Enes Mešić, Avdulah Hasanović i Jasmin Jašarević.
U toku su lišenja slobode, pretresi i pregled terena na više lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja (Ošve i Gornja Bočina), Srebrenika (Gornja Maoča) Zvornika, Bužima i Teslića s ciljem pronalaska i privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopćeno je ranije iz SIPA-e.
U akciji kodnog naziva Damask, koju su rano jutros širom BiH sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, do sada je uhapšeno 16 osoba koje se sumnjiče da su počinile krivično djelo finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizma, rečeno je na konferencije za medije u prostorijama SIPA-e.
Podsjetimo, akcija je počela rano jutros, a u njenoj realizaciji učestvuje preko 200 policijskih službenika.
Akcija se izvodi u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.
Aktivnosti na terenu još uvijek traju, a policijska službenica SIPA-e Kristina Jozić kazala je da je kod uhapšenih pronađena velika količina naoružanja, municije i druge vojne opreme, zatim propagandni materijali, kompjuteri i kompjuterska oprema, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti.
U su toku pretresi objekata na 17 lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja, Ošve i Gornja Bočina, Srebrenika, Gornje Maoče, Zvornika, Tuzle, Kalesije, Banovića, Bužima i Teslića s ciljem pronalaska i privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Ona je također kazala da su današnje aktivnosti rezultat višegodišnjih intenzivnih aktivnosti pripadnika SIPA-e i drugih agencija za provedbu zakona.
Kako smo ranije objavili slobode su danas lišeni Husein Bilal Bosnić, Elvir Muratović, Hamdo Fojnica, Eduard Durguti, Fikret Zukić, Senad Hukić, Muhamed Džerahović, a Agencija Anadolija javlja da su među uhapšenima i Adem Karamuja, Emin Hodžić, Mirza Kapić, Safet Brkić, Ibro Delić, Sedin Huseinović, Enes Mešić, Avdulah Hasanović i Jasmin Jašarević.
U toku su lišenja slobode, pretresi i pregled terena na više lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja (Ošve i Gornja Bočina), Srebrenika (Gornja Maoča) Zvornika, Bužima i Teslića s ciljem pronalaska i privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopćeno je ranije iz SIPA-e.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Rum wrote:Pao i Bilal Bosnic
...jbt....ostale mu 4 zene....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Moraju i žene bit malo rahat 
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
"Ova akcija jedan je u nizu pokazatelja da je SIPA odlučna i beskompromisna u borbi protiv kriminala u BiH, a borba protiv terorizma jedan je od prioriteta. Više detalja o akciji bit će saopćeno tokom dana, stoji u saopćenju SIPA-e."????????????
pa da im j.... tetku kako ih nie sramota to rec
ja u bosni boravim 1mj u godini,znaci nist,i ja znam bar tri policajca koji uzimaju mito,bar tri lika koji dilaju,bar tri lika u drzavnim ustanovama kojima moras nest dat ako oces za zivota sta izganjat,
ovi debili rade i zive u bosni,znaci svaki dan su tu,a kriminal cvijeta na sve strane
jedino u cem su dobri je to s ovim vehabijama,to se rijesi i posteno razglasi uokolo cisto et da se nekom malo dublje uvuce u guzicu
kako oni fol ubise se od posla stim strasnim teroristima koji 20g siju teror po bosni (jest valja mriti onaj tikvan otisao pucat po ambasadi).
vele nasli velike kolicine oruzja
kontaju oni da su u bosni,da kod nas svaka majka ima kalasnjikov,da sam ja imao od nitroglicerina do puskomitraljeza pod krevetom a nemam bradu
mi imamo oruzja pun kurec i treba da ga imamo
pa da im j.... tetku kako ih nie sramota to rec
ja u bosni boravim 1mj u godini,znaci nist,i ja znam bar tri policajca koji uzimaju mito,bar tri lika koji dilaju,bar tri lika u drzavnim ustanovama kojima moras nest dat ako oces za zivota sta izganjat,
ovi debili rade i zive u bosni,znaci svaki dan su tu,a kriminal cvijeta na sve strane
jedino u cem su dobri je to s ovim vehabijama,to se rijesi i posteno razglasi uokolo cisto et da se nekom malo dublje uvuce u guzicu
kako oni fol ubise se od posla stim strasnim teroristima koji 20g siju teror po bosni (jest valja mriti onaj tikvan otisao pucat po ambasadi).
vele nasli velike kolicine oruzja
kontaju oni da su u bosni,da kod nas svaka majka ima kalasnjikov,da sam ja imao od nitroglicerina do puskomitraljeza pod krevetom a nemam bradu
mi imamo oruzja pun kurec i treba da ga imamo
@harlekin, nisi nikad razmišljao da suvehabije jednog dana spremne ratovati u BiH, kao što to danas čine u Siriji?
- harlekin
- Aktivni forumaš

znam da ce te sokirat,ali oni vec jesu ratovali u bosni,i onako posteno poprilicno pomogli za razliku od tebe i takvihmrki62 wrote:@harlekin, nisi nikad razmišljao da suvehabije jednog dana spremne ratovati u BiH, kao što to danas čine u Siriji?
- harlekin
- Aktivni forumaš

p.s tad smo bili jako ponosni na njih,i divno im se zahvalili kasnijeharlekin wrote:znam da ce te sokirat,ali oni vec jesu ratovali u bosni,i onako posteno poprilicno pomogli za razliku od tebe i takvihmrki62 wrote:@harlekin, nisi nikad razmišljao da suvehabije jednog dana spremne ratovati u BiH, kao što to danas čine u Siriji?
Ma ko mene šiša, ja kao ovakav sam nevažan al ti nisi skontao moj post.harlekin wrote: znam da ce te sokirat,ali oni vec jesu ratovali u bosni,i onako posteno poprilicno pomogli za razliku od tebe i takvih
Pojašnjenje; vehabije odlaze u Siriju da ubijaju muslimane i to one koji ne prihvataju vehabizam.
E sad, ako se prošire širom BiH, to će isto biti - kao i u Siriji.
Ako ti to podržavaš, to je već priča za razmatranje.
- harlekin
- Aktivni forumaš

macak slusaj vamomrki62 wrote:Ma ko mene šiša, ja kao ovakav sam nevažan al ti nisi skontao moj post.harlekin wrote: znam da ce te sokirat,ali oni vec jesu ratovali u bosni,i onako posteno poprilicno pomogli za razliku od tebe i takvih
Pojašnjenje; vehabije odlaze u Siriju da ubijaju muslimane i to one koji ne prihvataju vehabizam.
E sad, ako se prošire širom BiH, to će isto biti - kao i u Siriji.
Ako ti to podržavaš, to je već priča za razmatranje.
u bosni niko nece doci ubijat dok ja disem
moze bit najsvetiji vehabija glava mu ode ak napadne bosnu
pobio bi citav isil i otisao trazit ima li ih jos gdje
moji su uvijek stojali uz bosnu,i uvijek ce
zato ja i mogu pricat o tim stvarima
ti ne !
napali nas vehabije,cetnici,vanzemaljci,ti ces sjedit u stolici i gnjavit raju svojim glupostima
ti nikad iza neceg stao,niti ces za nesto dati sve
lavovi se bore a hijene trce uokolo i stekcu,ti mi bas i nemas grivu lava?
harlekin wrote: macak slusaj vamo
u bosni niko nece doci ubijat dok ja disem
moze bit najsvetiji vehabija glava mu ode ak napadne bosnu
pobio bi citav isil i otisao trazit ima li ih jos gdje
moji su uvijek stojali uz bosnu,i uvijek ce
zato ja i mogu pricat o tim stvarima
ti ne !
napali nas vehabije,cetnici,vanzemaljci,ti ces sjedit u stolici i gnjavit raju svojim glupostima
ti nikad iza neceg stao,niti ces za nesto dati sve
lavovi se bore a hijene trce uokolo i stekcu,ti mi bas i nemas grivu lava?

-
Spanac_113
- Inventar foruma

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6631 times
:vecaa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
harle je u pravu.
nemam ja nista protiv njihove akcije da nije licemjerna.
sta je sa cetnicima koji su isli i idu ratovati na strani rusije proti ukrajine.
nedavno su bili na BN televiziji.
to eto nije terorizam, a sankcije frcaju na sve strane rusiji.
sto ne hapse politicare sve od reda koji ovaj narod terorisu dvaJes godina.
nemam ja nista protiv njihove akcije da nije licemjerna.
sta je sa cetnicima koji su isli i idu ratovati na strani rusije proti ukrajine.
nedavno su bili na BN televiziji.
to eto nije terorizam, a sankcije frcaju na sve strane rusiji.
sto ne hapse politicare sve od reda koji ovaj narod terorisu dvaJes godina.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Sto se mene tice treba ih sve pohapsiti..
Ne samo vehabije , nego i cetnike ( vidim da i njih spominjete ) i ustase i politicare i Mirna Bosna...
Ne samo vehabije , nego i cetnike ( vidim da i njih spominjete ) i ustase i politicare i Mirna Bosna...
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Na internet portalima bliskim radikalnim islamistima, među kojima su "Esune" i "Put vjernika", upućene su prijetnje i kletve izvršiocima i nalogodavcima velike antiterorističke akcije "Damask" u kojoj su uhapšeni pripadnici vehabijskog pokreta u BiH.
"Izvršioce i nalogodavce ove akcije da svemogući Alah uputi na pravi put, ako su za upute, u suprotnom neka dožive različite vidove patnje još na ovom svijetu sa svojim ukućanima", jedna je od prijetnji na portalu "Esune".
"Izvršioce i nalogodavce ove akcije da svemogući Alah uputi na pravi put, ako su za upute, u suprotnom neka dožive različite vidove patnje još na ovom svijetu sa svojim ukućanima", jedna je od prijetnji na portalu "Esune".
di se harle uzgubio nema ga 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..