haj sad unazad
pa valjda je covjek postavio temu da raspravljamo.
a ja bi ti rado objasnio sto sam ja osjetljiv na ovo al nije lako dezerterima objasnit neke stvari.

Nije mi jasno koga prozivaš dezerterom - jer to ja nisamSpanac_113 wrote:![]()
haj sad unazad
pa valjda je covjek postavio temu da raspravljamo.
a ja bi ti rado objasnio sto sam ja osjetljiv na ovo al nije lako dezerterima objasnit neke stvari.
Na onoj temi, što si ima reć, to si napisao, kao i ja al nije bilo prozivki.Salahuddin wrote:
Mrki, ti si zadnji koji bi trebao da se bunis o tome kako neko nije za diskusiju. Kad sam ti na temi o ukopavanju muslimana maltene nacrtao sve, nisi se udostojio ni da kazes "pa jeste tako". A znas da jeste. Znaci, ne priznajes kada je neko u pravu, nego se zacutis i onda popujes o tome kako drugi bjeze od diskusije.

..o kakvoj provokaciji pricas....laganini wrote:opet provociraš
To donosiš presude po sebiSpanac_113 wrote:izgradio si sebi odlican mali svijet u kojem je sve mrki a ono sto nije to je tudja greska jer mrki ne grijesi
jesi brate, jesi. znas ti dobro

jah, a ti pusi kolko god hoces care. dezerterima drugo i ne pasemrki62 wrote:To donosiš presude po sebiSpanac_113 wrote:izgradio si sebi odlican mali svijet u kojem je sve mrki a ono sto nije to je tudja greska jer mrki ne grijesi
jesi brate, jesi. znas ti dobro
...za opstanak neke nacije jezik je osnovna stvar..ne kužiš ti to paša..ti si naučio kako si naučio i boli te đon..Pasaga wrote:..o kakvoj provokaciji pricas....laganini wrote:opet provociraš
kod tebe je,napad najbolja odbrana.....
jbg...ti....
ako smo isli u istu skolu,isto gradivo,profesori...
ujutro kad ih sretnem.....drugi ljudi....

ma i nisi ti tema,tacno ili tocno(kako bijase ono da valja)..laganini wrote:...nisam ja tema ko ti smeta da je otvoriš

sasvim tacno,jedan te isti jezik,a posto smo Balkanci i nikako se ne mozemo zdogovorit jer smo "teski" na svaki nacin ja imadoh poodavno je'nu ideju nazvati taj nas jezik-zapadnobalkanski jezik sa tri dijalekta...Salahuddin wrote:Mrki, ti si zadnji koji bi trebao da se bunis o tome kako neko nije za diskusiju. Kad sam ti na temi o ukopavanju muslimana maltene nacrtao sve, nisi se udostojio ni da kazes "pa jeste tako". A znas da jeste. Znaci, ne priznajes kada je neko u pravu, nego se zacutis i onda popujes o tome kako drugi bjeze od diskusije.mrki62 wrote:To je samo dokaz da vi niste za diskusiju već prvenstveno za provokaciju.
Svo vrijeme na nagovor nekoga ili solo provocirate i kad prozvani odgovori onda taj prozvani ( koji ne misli kao vi ) dobije ban.
Šta više, uspješni ste u tome i pojedini forumaša zbog toga i nema a kako vama uspije opstati na forumu, to je već malo veća zagonetka - za neke.
Na temu. Kad covjek pogleda, abeceda i azbuka i hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika sadrze identican broj slova/glasova. Isti se upotrebljavaju u identicnoj gramatici i pravopisu. Hebemu, da to nije jedan te isti jezik, koji svako naziva drugim imenom?
ma jok uvoditi, nego ukinuti kako srpski, tako i hrvatski kao sluzbeni jezik.vila wrote:isto kao i upozorenje na cigaretamaJulia-Klara wrote:pa da, niko ne osporava bazu, ni sada niti u vrijeme YU![]()
mozda je moj problem sto sam ucila obje verzije, sto mi ni jedna nije strana i smatram ih obje "svojima"
zbog toga mi klasificiranje i razdvajanje ide poprilicno na klinac
npr. mi u Disktriktu imamo 3 prevoditelja dokumentacije sa sjednica na 3 sluzbena jezikameni je to malo perverzno i bolesno, jer lici na tjeranje maka na konac, ako me razumijes sto hocu reci
ne moze mi niko reci da se perfektno ne razumijemo upotrebljavajuci bilo koji od nasih jezika
pušenje je štetno za zdravlje
i onda još jednom na ćirilici![]()
a čuj...ako postoje tri službena jezika onda mora biti tako
ili da uvedemo za službeni H-S? šta misliš bi li se to ikom svidjelo?
Krokodil Behko wrote:Samo da skrenem pažnju na jedan detalj, iz moderiranja ovog podforuma.
Ni ne ogledam u fildžan, a vidim dva mrtva lika

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
a jes ti logika...paparaci wrote:ma jok uvoditi, nego ukinuti kako srpski, tako i hrvatski kao sluzbeni jezik.vila wrote:isto kao i upozorenje na cigaretamaJulia-Klara wrote:pa da, niko ne osporava bazu, ni sada niti u vrijeme YU![]()
mozda je moj problem sto sam ucila obje verzije, sto mi ni jedna nije strana i smatram ih obje "svojima"
zbog toga mi klasificiranje i razdvajanje ide poprilicno na klinac
npr. mi u Disktriktu imamo 3 prevoditelja dokumentacije sa sjednica na 3 sluzbena jezikameni je to malo perverzno i bolesno, jer lici na tjeranje maka na konac, ako me razumijes sto hocu reci
ne moze mi niko reci da se perfektno ne razumijemo upotrebljavajuci bilo koji od nasih jezika
i onda još jednom na ćirilici![]()
a čuj...ako postoje tri službena jezika onda mora biti tako
ili da uvedemo za službeni H-S? šta misliš bi li se to ikom svidjelo?
jedino ispravno je bosanski (a ne bosnjacki kako rekoste ti i lagani).
ako cemo ovom logikom i preseravanjem, neka komsije uvedu takodjer druga dva jezika kao sluzbena. pa i konstitutivnost.![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests