8 maraka, preko Western Uniona ili PostCash aplikacijom, također 8 KM kad šalješ 100 €.Maja wrote: 29 Feb 2024, 16:07 Ima li neko info koliko uzmu na poslanih 100 eura preko westerna a koliko kad se uplati na BH racun iz Njemacke. I jel isto za svaku EU zemlju npr jel isto ako se salje iz Njemacke i Hrvatske u BiH
Prenos novca iz inostranstva
Moderator: Krokodil Behko
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1358 times
- Been thanked: 1316 times
- Status: Offline
Re: Prenos novca iz inostranstva
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2209 times
- Been thanked: 5163 times
- Status: Online
Ako ti neko salje s vana neka salje preko WU aplikacije, sura poslao malcu nekih 300€, 3€ provizije uzeli,Maja wrote: 29 Feb 2024, 16:07 Ima li neko info koliko uzmu na poslanih 100 eura preko westerna a koliko kad se uplati na BH racun iz Njemacke. I jel isto za svaku EU zemlju npr jel isto ako se salje iz Njemacke i Hrvatske u BiH
U biti bolje preko aplikacike slati nego ici na salter jer je manja proviziji a kolko se sjecam Duminjo je meni isto tako poslao nelih 250-300€ i nesto mizerno uzeli provizije.
Fuck you a friendly note to start the day
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13981 times
- Been thanked: 9654 times
Nemamo bankara ovdje, jelle?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2626 times
- Been thanked: 21890 times
Ja znam kad saljem odavde u inostranstvo.U mene sve naopako. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
E HAVANA, moRes i ti, ne treba bankar.
"Dokaz o porijeklu novca" - tp je papir od banke da su pare s mog racuna, da ih ja dizem, i da ih ja nosim, pa stavim u drugu banku, je li tako?
"Dokaz o porijeklu novca" - tp je papir od banke da su pare s mog racuna, da ih ja dizem, i da ih ja nosim, pa stavim u drugu banku, je li tako?
Last edited by Julia-Klara on 01 Mar 2024, 10:45, edited 1 time in total.

- Bobi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 697 times
- Been thanked: 1348 times
Ko novac šalje redovno najbolja je ova Julijina varijanta sa dodatnom karticom, pogotovo ako je ista banka tamo i vamo.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
To sa istim bankama zaboravi, nidje veze.Bobi wrote: 01 Mar 2024, 10:45 Ko novac šalje redovno najbolja je ova Julijina varijanta sa dodatnom karticom, pogotovo ako je ista banka tamo i vamo.
Najgore je sto sad svaki automat/banka naplacuje svoju uslugu, nema vise dzaba ko prije.
Imaju karticu, ali je ne koriste vise, i sad opet nosim sa sobom par hiljada kuci, neka imaju.

- Bobi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 697 times
- Been thanked: 1348 times
pa mogu plaćat karticom, samo devizna provizija.Uni kredit, na primjer, dizes bosanskom karticom u Cro pare samo obracuna pretvorbu iz KM u € na njihovim automatima.Mislim da je tako i obrnuto. U sustini vecinu tog novca potroše na kupovinama po prodavnicama, nek placaju karticom.Julia-Klara wrote: 01 Mar 2024, 10:47To sa istim bankama zaboravi, nidje veze.Bobi wrote: 01 Mar 2024, 10:45 Ko novac šalje redovno najbolja je ova Julijina varijanta sa dodatnom karticom, pogotovo ako je ista banka tamo i vamo.
Najgore je sto sad svaki automat/banka naplacuje svoju uslugu, nema vise dzaba ko prije.
Imaju karticu, ali je ne koriste vise, i sad opet nosim sa sobom par hiljada kuci, neka imaju.

- HAVANA
- Pituljica
Da.Ako donosis kes i polazes u bih trazice ti izvod,potvrdu iz banke da si podigla tamo sa svog racuna.Ili na neki drugi nacin moras dokazati porijeklo novca.Ako su manji iznosi mozes nesto i smislit a za bilo sta vece,preko 10000km,belaj.I kad podignes sa svog racuna u bih,mozes ih poloziti opet u roku od mjesec dana.Poslije toga potvrda ne vazi.Vlastite pare ti ocrne ali tako je kako je.Julia-Klara wrote: 01 Mar 2024, 10:45 E HAVANA, moRes i ti, ne treba bankar.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Da,da, zakomplikovali su.
A sta cu, valja prebacivati polako.
Zacas ce proci 5 godina
Zacas ce proci 5 godina

- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3598 times
- Been thanked: 6584 times
Vrecu po vrecu, fino...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Pituljica
Ne kontam sta je tebi problem? Ti imas pare tamo na racunu,prebacis ih ovde na svoj racun a recimo poneses 10000 eura i sa potvrdom da si ih digla tamo polozis ih ovde na svoj racun.Drugarica mi je bila u svici 2 godine.Bez problema prebacila 200000km na svoj racun ovde i jos nesta polozila par puta uz potvrdu,po par hiljada...Cista tamo,cista ovde.Kupila stan ovde,platila preko racuna i renta itd...Cista ko suza.Julia-Klara wrote: 01 Mar 2024, 10:59 Da,da, zakomplikovali su.
Zacas ce proci 5 godina![]()
Cerki lijezu plate u hrvatskoj na racun,sto se nakupi baksisa itd polaze ovde u bih manje iznose,nesto i tamo...Kad ima vise a treba joj,evo sad kupila stan i dio platila iz hr a dio iz bih,polozila joj moja mama 8000,stari 8000,ja joj vise prebacio jer ja kao otac mogu cerki prebaciti sta zelim ako imam na racunu i eto...Zaradila si pare,tvoje su,ne peres ih.I sto imas kesa u manjim iznosima to nije problem.Sve preko 30000km vec postaje ozbiljan problem...Nije problem ovaj zakon,on je dobar i potreban.Problem su nasi jer treniraju strogocu na obicnim ljudima pa cak ti i tvoje pare ocrne poslije mjesec,nece da ih primi.Neki dan sam se svadjo.Nece da mi primi 20000km a ja ih podigao 2 mjeseca prije.Kaze porijeklo novca a ne priznaje mi potvrdu od prije 2 mjeseca.Ludilo.Ja kazem ok,haj sad fino klikni na to i slobodno ih meni posalji,tu poreznu il koga vec.Tvoje je da primis novac a ti me slobodno prijavi.Jok.Kaze ne smijem.Cuj ne smije.Sta me ba jebes za vlastite pare za koje vrlo lako dokazem porijeklo a milione vam provlace smetljari...Ludilo.Nista mi ne znamo sprovesti kako treba,sve zakomplikuju.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Samo pokusavam naci manje zahmetli nacin da prebacim pare
Dali da zaduzim banku samu da mi prebaci pare na moj racun ili da nosim polako sama, to je sve.
Problem je sto je BiH IZVAN EU, pa se tu malo komplikuju stvari sa transferom, bez obzira sto bi bila ista banka.
Samo sam htjela cuti vasa iskustva i hvala

Dali da zaduzim banku samu da mi prebaci pare na moj racun ili da nosim polako sama, to je sve.
Problem je sto je BiH IZVAN EU, pa se tu malo komplikuju stvari sa transferom, bez obzira sto bi bila ista banka.
Samo sam htjela cuti vasa iskustva i hvala

- HAVANA
- Pituljica
Nista se ne komplikuje ako se vracas u bih,prebacis pare i cao.Kupis nesto,platis iz ceske,sve moze...Moja cerka je uplatila odavde u hrvatsku bez problema,potvrda da nisi pdv obveznik,porezno uvjerenje da nemas dugovanja,ugovor i plati...Julia-Klara wrote: 01 Mar 2024, 11:26 Samo pokusavam naci manje zahmetli nacin da prebacim pare![]()
Samo sam htjela cuti vasa iskustva i hvala![]()

- HAVANA
- Pituljica
Mozes i nositi i svaki put i uz potvrdu polagati al nemoj da nam te ko otme pa da te moramo spasavat. 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Kad krenem kuci recemo FUddi da digne cijelu flotu i brani meHAVANA wrote: 01 Mar 2024, 11:54 Mozes i nositi i svaki put i uz potvrdu polagati al nemoj da nam te ko otme pa da te moramo spasavat.![]()

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39918 times
- Been thanked: 25945 times
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.