Ne
Shitake

Fazon je u cuclanjuJulia-Klara wrote: 28 Mar 2024, 15:13pa sto se kuhaju u ljusci ako se jedu samo graske? Nije li lakse prvo ogulit pa skuhat?Morgen wrote: 28 Mar 2024, 14:15
Kao neka azijska boranija, jedu se samo zrnca
Mnogo ukusno a bogami i zdravo
(pitam jer ne znam)
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Dunjaa wrote: 28 Mar 2024, 19:51 Ima li neko recept dobre marinade za teleće ražnjiće? Sutra pravim iftar za 20 osoba. Možda bi muški znali odgovor na ovo pitanje![]()

Osjeti li se miris sirćeta? Kako me je strah da ne pogrešnim. Nemam peršun, može li neki drugi začin u prahu recimo?immuno wrote: 28 Mar 2024, 20:29Dunjaa wrote: 28 Mar 2024, 19:51 Ima li neko recept dobre marinade za teleće ražnjiće? Sutra pravim iftar za 20 osoba. Možda bi muški znali odgovor na ovo pitanje![]()
Za teletinu najbolja marinade bar meni je sirce, ulje, svjez persun i bijeli luk. Napravis smjesu sirceta ( ako je jako razblazi vodom, 2 kasike sirceta +1 vode) I ulja 1:1, sitno sjeckani persun I bijeli luk ( bijelog luka malo, ono bas da bude zacin). Meso preli smjesom I dobro izmjesas I stavi u frizider. To mozes I veceras uraditi jer sto duze stoji sve je bolje. Meso bude extra socno, mekano i lijepo porumeni![]()

Majo, 1dl. Na 750 grama pilećeg fileta grčkog jogurta, 1 kašičica oregana, bijeli luk u prahu, crvena paprika u prahu, soli, ulja.Maja wrote: 28 Mar 2024, 20:43 A piletina?
Ja stavim ulje, so, biber, vegetu, saransak, senf i majdonoz.
Jel dovoljno
Ne osjeti uopste, ako se bas bojis il ne volis sirce razblazi ga sa vodom. Ako nemas persun preskoci, bijeli luk je aromatican I samim tim moze i sam.Dunjaa wrote: 28 Mar 2024, 21:49Osjeti li se miris sirćeta? Kako me je strah da ne pogrešnim. Nemam peršun, može li neki drugi začin u prahu recimo?immuno wrote: 28 Mar 2024, 20:29
Za teletinu najbolja marinade bar meni je sirce, ulje, svjez persun i bijeli luk. Napravis smjesu sirceta ( ako je jako razblazi vodom, 2 kasike sirceta +1 vode) I ulja 1:1, sitno sjeckani persun I bijeli luk ( bijelog luka malo, ono bas da bude zacin). Meso preli smjesom I dobro izmjesas I stavi u frizider. To mozes I veceras uraditi jer sto duze stoji sve je bolje. Meso bude extra socno, mekano i lijepo porumeni![]()
Kolko ja znam to je persun na turskom...Dunjaa wrote: 28 Mar 2024, 21:54Majo, 1dl. Na 750 grama pilećeg fileta grčkog jogurta, 1 kašičica oregana, bijeli luk u prahu, crvena paprika u prahu, soli, ulja.Maja wrote: 28 Mar 2024, 20:43 A piletina?
Jel dovoljno
Je l' ti majdonoz jogurt?

Puno ti hvala što nesebično dijeliš recepte nama običnim smrtnicimaimmuno wrote: 28 Mar 2024, 22:00Ne osjeti uopste, ako se bas bojis il ne volis sirce razblazi ga sa vodom. Ako nemas persun preskoci, bijeli luk je aromatican I samim tim moze i sam.Dunjaa wrote: 28 Mar 2024, 21:49
Osjeti li se miris sirćeta? Kako me je strah da ne pogrešnim. Nemam peršun, može li neki drugi začin u prahu recimo?
Nemoj da se bojis, marinirano meso uvijek dobro ispadne a teletina je mlado, nezrelo meso tako da mu ne trebaju jaki zacini. Bice to super vidjet ces. Uz to ja uvijek pravim krompir sa ruzmarinom ( moze i suhi ne mora biti svjez) krompir na krupnije kockice ( vece nego sto se rezu za pitu) ruzmarin, so, maslinovo il obicno ulje ako nemas, sve dobro izmjesati, staviti na pleh, lijepo rasporediti i u rernu. Peci dok ne porumeni, ne traje dugo... To uz takvo meso supeer ide.
Ja sam pisala marinade za piletinu 3 il 4 vrste budi na tip/trik immuno.... Al su bRez vegeteMaja wrote: 28 Mar 2024, 20:43 A piletina?
Jel dovoljno

Istog sam stava.Maja wrote: 29 Mar 2024, 01:58 Ma pratim temu al mora da sam dosla do nekog sastojka za kojeg nikad nisam cula i samo prEtisla X. Ne volim ni puno zacinskog bilja tj da "mirise" na crkvu i cajeve.
E cuj jogurt za piletinu![]()
Probaj I vidjet ces koja razlika, meso bude socno, dobije lijepu boju, mekanoMaja wrote: 29 Mar 2024, 01:58 Ma pratim temu al mora da sam dosla do nekog sastojka za kojeg nikad nisam cula i samo prEtisla X. Ne volim ni puno zacinskog bilja tj da "mirise" na crkvu i cajeve.
Taman ti htjela napisati jogurt….Maja wrote: 29 Mar 2024, 01:58 Ma pratim temu al mora da sam dosla do nekog sastojka za kojeg nikad nisam cula i samo prEtisla X. Ne volim ni puno zacinskog bilja tj da "mirise" na crkvu i cajeve.