Mustafa ef. Cerić
Re: Ceric clan predsjednistva BiH?
Za političara ne treba dr.
On da je uistinu dr, on bi se držao svog dugogodišnjeg znanja i bio bi negdje počasni profesor a ne drkadžija na političkim skupovima.
On da je uistinu dr, on bi se držao svog dugogodišnjeg znanja i bio bi negdje počasni profesor a ne drkadžija na političkim skupovima.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Znaš li ti išta argumentovati ili ti je gen takav?mrki62 wrote:Za političara ne treba dr.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Koliko argumenata ti je potrebno?KOMESAR wrote: Znaš li ti išta argumentovati ili ti je gen takav?
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Hajde jedan za ovo "drkadžija"!mrki62 wrote:Koliko argumenata ti je potrebno?KOMESAR wrote: Znaš li ti išta argumentovati ili ti je gen takav?
Pozanimaj se koliko se je godina taj čojk školovao,koliko je to truda uloženo u to znanje, pa koliko godina je bio u vjeri i to na vodećim položajima, čojk je doktorirao i to sve u vezi sa islamom da bi se na kraju posrao na sve to i krenuo putem politike, što ga ja sa razlogom nazivam drkadžija na političkim skupovima.
Čovjek drka po ljudskim sudbinama.
Kao vjerski čojk bi svakako mnogo doprinio kao neki počasni sveučilišni profesor
Kao vjerski čojk bi svakako mnogo doprinio kao neki počasni sveučilišni profesor
- KOMESAR
- Forum [Bot]
U predsjedništvu treba sjediti čoban,a?mrki62 wrote:Pozanimaj se koliko se je godina taj čojk školovao,koliko je to truda uloženo u to znanje, pa koliko godina je bio u vjeri i to na vodećim položajima, čojk je doktorirao i to sve u vezi sa islamom da bi se na kraju posrao na sve to i krenuo putem politike, što ga ja sa razlogom nazivam drkadžija na političkim skupovima.
Političarima politika a jednom od najškolovanijih vjernika - vjera.KOMESAR wrote: U predsjedništvu treba sjediti čoban,a?
Ko će glasati za Cerića?
Ljudi poput tebe, koji osnovne pojmove miješaju.
Ako je on zanijetio iliti se odlučio za vjeru i tamo bio četrdesetak godina, šta to sad on ima tražiti u politici?
Nije valjda da je vjeri okrenuo leđa i to nakon svih ovih godina.
Doduše, on kao poglavar je imao vrijeme da utječe na politiku svo ovo vrijeme i jeste uticao i vidi se rezultat.
Sad kad nema onih koji bi ga slušali, sad bi on to sam sa rukom u ruci sa Srbima i ostalim nacionalistima da razbija iliti dijeli BiH.
Tako to ja vidim.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9736 times
- Been thanked: 11475 times
Ne brinite. On neće pobijediti.
Čak će i Bezistanče, imati više glasova od njega.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Gdje je to vjera odvojena od države.Pa tvoj Obama se zaklinje na Bibliju.Očito muslimanu,vjerniku preporučuješ samo postećiju.Ma hajde!Neće više ići tako.Od sada, pa nadalje,sve što zna i što umije bit' će uključeno u sve pore bitisanja.mrki62 wrote:Političarima politika a jednom od najškolovanijih vjernika - vjera.KOMESAR wrote: U predsjedništvu treba sjediti čoban,a?
Ko će glasati za Cerića?
Ljudi poput tebe, koji osnovne pojmove miješaju.
Ako je on zanijetio iliti se odlučio za vjeru i tamo bio četrdesetak godina, šta to sad on ima tražiti u politici?
Nije valjda da je vjeri okrenuo leđa i to nakon svih ovih godina.
Doduše, on kao poglavar je imao vrijeme da utječe na politiku svo ovo vrijeme i jeste uticao i vidi se rezultat.
Sad kad nema onih koji bi ga slušali, sad bi on to sam sa rukom u ruci sa Srbima i ostalim nacionalistima da razbija iliti dijeli BiH.
Tako to ja vidim.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Varaš se,grdno se varaš!Krokodil Behko wrote:Ne brinite. On neće pobijediti.
Ja sam ti iznio par činjenica, koje ne možeš pobiti i sad još Obamu pominješ, kao da je Obama bio reis il papa.KOMESAR wrote: Gdje je to vjera odvojena od države.Pa tvoj Obama se zaklinje na Bibliju.Očito muslimanu,vjerniku preporučuješ samo postećiju.Ma hajde!Neće više ići tako.Od sada, pa nadalje,sve što zna i što umije bit' će uključeno u sve pore bitisanja.
Pročitaj ustav BiH pa ćeš naći da je sekularno uređenje države a to znači da je vjera odvojena od države a ako ti ne želiš tako, onda ne poštuješ ustav.
E sad, kako je to u USA uređeno, ja zaista ne znam
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dr.Cerić je običan građanin BiH koji ima pravo da bira i da bude biran.Šta je bio i šta će biti samo Allah zna.mrki62 wrote:Ja sam ti iznio par činjenica, koje ne možeš pobiti i sad još Obamu pominješ, kao da je Obama bio reis il papa.KOMESAR wrote: Gdje je to vjera odvojena od države.Pa tvoj Obama se zaklinje na Bibliju.Očito muslimanu,vjerniku preporučuješ samo postećiju.Ma hajde!Neće više ići tako.Od sada, pa nadalje,sve što zna i što umije bit' će uključeno u sve pore bitisanja.
Pročitaj ustav BiH pa ćeš naći da je sekularno uređenje države a to znači da je vjera odvojena od države a ako ti ne želiš tako, onda ne poštuješ ustav.
E sad, kako je to u USA uređeno, ja zaista ne znam
On to svoje dr. u politici može objesiti mačku o rep, jer o vjeri se u politici ne govori a još manje da se država sa vjerom vodi iz krize.KOMESAR wrote: Dr.Cerić je običan građanin BiH koji ima pravo da bira i da bude biran.Šta je bio i šta će biti samo Allah zna.
Ako je on istinski vjernik, onda nek silne milione podijeli sirotinji.
On ima doktrinu islama al voditi politički narod je nemoguće sa takim profilom jednog čovjeka, koji je okrenuo leđa vjeri.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
On je uspješno vodio Islamsku zajednicu BiH i šire.Obnovio oko hiljadu porušenih džamija u RS.Napravio 144 nove,samo u Sarajevu.Obnovio instituciju Islamske zajednice u RS gdje su cetnici bili sve zatrli...mrki62 wrote:On to svoje dr. u politici može objesiti mačku o rep, jer o vjeri se u politici ne govori a još manje da se država sa vjerom vodi iz krize.KOMESAR wrote: Dr.Cerić je običan građanin BiH koji ima pravo da bira i da bude biran.Šta je bio i šta će biti samo Allah zna.
Ako je on istinski vjernik, onda nek silne milione podijeli sirotinji.
On ima doktrinu islama al voditi politički narod je nemoguće sa takim profilom jednog čovjeka, koji je okrenuo leđa vjeri.
Akobogda tako će i državu.
On je sposoban,obrazovan i radin insan.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dr. Mustafa Cerić
Odgovorio je i svom protivkandidatu Emiru Suljagiću na konstataciju da je “Cerić odgovoran što naša djeca ratuju u Siriji”.
“Za odlazak naših momaka, ne samo Bošnjaka, nego i onih koji idu u Ukrajinu, na strana ratišta odgovorni su oni koji su sputavali vjersko obrazovanje u školama, koje postoji u svim evropskim zemljama. Da smo našu djecu odgojili u duhu islama kod Bošnjaka, oni ne bi tražili učitelje van BiH, koji ih uče da odlaze na ratišta”, pojasnio je Cerić svoj stav.
Odgovorio je i svom protivkandidatu Emiru Suljagiću na konstataciju da je “Cerić odgovoran što naša djeca ratuju u Siriji”.
“Za odlazak naših momaka, ne samo Bošnjaka, nego i onih koji idu u Ukrajinu, na strana ratišta odgovorni su oni koji su sputavali vjersko obrazovanje u školama, koje postoji u svim evropskim zemljama. Da smo našu djecu odgojili u duhu islama kod Bošnjaka, oni ne bi tražili učitelje van BiH, koji ih uče da odlaze na ratišta”, pojasnio je Cerić svoj stav.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dr. Mustafa Cerić
„Kamen na džamiju u Banjoj Luci je kamen na dušu i čast svakog poštenog čovjeka koji ne mrzi druge ljude zbog njihove drugačije vjere. Muslimanima Bošnjacima u Banjoj Luci iskreno izražavam svoja suosjećanja sa porukom da znaju da nisu sami i da je njihova duševna bol zbog kamenovanja Ferhadije zasigurno i bol svakog čovjeka čista srca i dobre volje“, naglasio je dr. Cerić te dodao da ovaj, kao i svaki drugi „napad na vjeru i ljudsku čast bilo koga treba da nas ujedini u našem nastojanju da imamo jaku državu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, državu koja će štititi ljudska prava svih ljudi i naroda bez obzira na vjeru i naciju“.
„Kamen na džamiju u Banjoj Luci je kamen na dušu i čast svakog poštenog čovjeka koji ne mrzi druge ljude zbog njihove drugačije vjere. Muslimanima Bošnjacima u Banjoj Luci iskreno izražavam svoja suosjećanja sa porukom da znaju da nisu sami i da je njihova duševna bol zbog kamenovanja Ferhadije zasigurno i bol svakog čovjeka čista srca i dobre volje“, naglasio je dr. Cerić te dodao da ovaj, kao i svaki drugi „napad na vjeru i ljudsku čast bilo koga treba da nas ujedini u našem nastojanju da imamo jaku državu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, državu koja će štititi ljudska prava svih ljudi i naroda bez obzira na vjeru i naciju“.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dr. Mustafa Cerić
Poručio je svom protivkandidatu na ovu funkciju Bakiru Izetbegoviću, zamjeniku predsjednika SDA, da povuče svoju kandidaturu u interesu Bošnjačkog naroda i države BiH.
“Četiri godine neefikasnog rada obilježilo je Izetbegovićev mandat u Predsjedništvu BiH. Osim dobrih odnosa sa zvaničnom Ankarom, nije obišao niti jednu drugu važnu i veliku zemlju. Poručujem mu da povuče svoju kandidaturu i da drugim Bošnjacima prepusti da se brinu o imidžu BiH u inostrantvu, vojnim pitanjima i ulasku u NATO, kao i da osiguraju novac i strane investicije”, upozorio je Cerić
Umjesto toga, ističe, Izetbegović treba da se bavi stanjem u SDA, koja je zbog nerada i javašluka, dovela Bošnjake u situaciju da osjećaju kako nemaju niti jednu veliku političku partiju.
Poručio je svom protivkandidatu na ovu funkciju Bakiru Izetbegoviću, zamjeniku predsjednika SDA, da povuče svoju kandidaturu u interesu Bošnjačkog naroda i države BiH.
“Četiri godine neefikasnog rada obilježilo je Izetbegovićev mandat u Predsjedništvu BiH. Osim dobrih odnosa sa zvaničnom Ankarom, nije obišao niti jednu drugu važnu i veliku zemlju. Poručujem mu da povuče svoju kandidaturu i da drugim Bošnjacima prepusti da se brinu o imidžu BiH u inostrantvu, vojnim pitanjima i ulasku u NATO, kao i da osiguraju novac i strane investicije”, upozorio je Cerić
Umjesto toga, ističe, Izetbegović treba da se bavi stanjem u SDA, koja je zbog nerada i javašluka, dovela Bošnjake u situaciju da osjećaju kako nemaju niti jednu veliku političku partiju.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dr.Mustafa Cerić-kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva
Biografija Dr. Mustafe Cerića
Mustafa Cerić je rođen 1952. godine u Velikom Čajnu kod Visokog. Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1972. godine. Diplomirao je na Univerzitetu al-Azhar u Kairu 1978. godine. Nakon toga radi kao imam (vjersko-prosvjetni referent) u Bijeloj džamiji u Gračanici do 1981. godine. Odlukom Starješinstva IZ biva imenovan za imama u Islamskom kulturnom centru u Čikagu. U Čikagu završava postdiplomske studije iz islamske teologije na Odsjeku za bliskoistočne jezike i civilizacije gdje i doktorira pred poznatim muslimanskim učenjakom Fazlur Rahmanom s tezom: A study of the Theology of Abu Mansur al-Maturidi (Studija o teološkom učenju Ebu Mensura el-Maturidije) 24. 09. 1986. godine. Uporedo sa imamskim poslom predavao je na Američkom koledžu u Čikagu. Nakon petogodišnjeg imamskog rada i studiranja u Čikagu, vraća se u domovinu na mjesto glavnog imama u Zagrebačkoj džamiji. Njegovim dolaskom Islamska zajednica u Zagrebu poprima savremene oblike rada koji su do tada bili nepoznanica za Islamsku zajednicu. Pod njegovim vodstvom Islamska zajednica u Zagrebu je organizirala tri naučna simpozija: Mistika u Islamu - tesavvuf, Problemi savremenog pristupa islamu i Etika u islamu. Ovaj treći naučni skup imao je internacionalnu dimenziju jer su na njemu uzeli aktivno učešće najautoritativniji naučnici iz islamskog svijeta, a jugoslavenskoj javnosti su se po prvi put predstavili fizičar i nobelovac Abdusselam i malezanski filozof Nedzib Attas. Ovakav vid aktivnosti u kreaciji dr. Cerića Zagrebacku džamiju svrstava u sam vrh naučno-kulturnog života Islamske zajednice u bivšoj Jugoslaviji, a čini je sve prisutnijom i u tokovima razvoja islamske misli u svijetu. Cerić govori i piše arapski i engleski jezik. Oženjen je. Ima dvije kćerke i sina.
Aktivnosti dr. Cerića od 1991. - 2014.
1991-1993 Profesor na Institutu za islamsku misao i civilizaciju u Kuala Lumpuru, Malezija
1993. Izabran za naibu reisa u ratnom Sarajevu
1995. Objavio knjigu na engleskom "Roots of Synthetic Theology in Islam u Kuala Lumpuru
1996.Primio Menšuru za vršenje dužnosti reiul-uleme
1997. Dobitnik odlikovanja najvišeg ranga od egipatskog predsjednika Hosni Mubaraka za doprinos u širenju islamske misli unutar i izvan svoje zemlje
1997. Osnivač i punopravni član Evropskog vijeća za fetve
1997. Osnivač i član Medjureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine
1998. Izabran za reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
2000. Izabran za redovnog člana Fikhske akademije za fetve pri Rabiti (Svjetska muslimanska liga) u Meki
2001. Jedan od osnivača i punopravni član Fondacije za mezarje i memorijalni centar u Potočarima
2001. Jedan od osnivača Islamskog evropskog vijeća sa sjedištem u Parizu
2002. Učesnik konferencije Euro-atlantskog partnerskog vijeća - predavanje o temi: "Islam protiv terorizma"
2002. Objavio knjigu "Vjera, narod i domovina" u Sarajevu
2003. Dobitnik UNESCO-ve nagrada za mir "Felix Houphouet Boigny " za poseban doprinos međureligijskom dijalogu, toleranciji i miru u svijetu
2003. Učesnik na OSCE-ovoj konferencija u Beču sa predavanjem o temi: "Rasizam, ksenofobija i diskriminacija "
2004. Dopisni član Kraljevske akademije "Muesset & Bejt" u Ammanu
2004. Dobitnik Sir Sternbergove nagrade koju dodjeljuje Međureligijsko vijeća Kršćana i Jevreja za doprinos međuvjerskom razumjevanju
2004. Član Svjetskog vijeĆa za islamsko misionarsvo, Libija
2005. Dobitnik nagrade Gazi Husrevbeg
2001-2005.Učesnik na Svjetskom ekonomkom forumu u Davosu i član Grupe za odnose između islama i Zapada.
2005. Novi sedmogodišnji mandat Reisul-uleme IZ BiH
2013. Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa
2014. Kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva
Mustafa Cerić je rođen 1952. godine u Velikom Čajnu kod Visokog. Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1972. godine. Diplomirao je na Univerzitetu al-Azhar u Kairu 1978. godine. Nakon toga radi kao imam (vjersko-prosvjetni referent) u Bijeloj džamiji u Gračanici do 1981. godine. Odlukom Starješinstva IZ biva imenovan za imama u Islamskom kulturnom centru u Čikagu. U Čikagu završava postdiplomske studije iz islamske teologije na Odsjeku za bliskoistočne jezike i civilizacije gdje i doktorira pred poznatim muslimanskim učenjakom Fazlur Rahmanom s tezom: A study of the Theology of Abu Mansur al-Maturidi (Studija o teološkom učenju Ebu Mensura el-Maturidije) 24. 09. 1986. godine. Uporedo sa imamskim poslom predavao je na Američkom koledžu u Čikagu. Nakon petogodišnjeg imamskog rada i studiranja u Čikagu, vraća se u domovinu na mjesto glavnog imama u Zagrebačkoj džamiji. Njegovim dolaskom Islamska zajednica u Zagrebu poprima savremene oblike rada koji su do tada bili nepoznanica za Islamsku zajednicu. Pod njegovim vodstvom Islamska zajednica u Zagrebu je organizirala tri naučna simpozija: Mistika u Islamu - tesavvuf, Problemi savremenog pristupa islamu i Etika u islamu. Ovaj treći naučni skup imao je internacionalnu dimenziju jer su na njemu uzeli aktivno učešće najautoritativniji naučnici iz islamskog svijeta, a jugoslavenskoj javnosti su se po prvi put predstavili fizičar i nobelovac Abdusselam i malezanski filozof Nedzib Attas. Ovakav vid aktivnosti u kreaciji dr. Cerića Zagrebacku džamiju svrstava u sam vrh naučno-kulturnog života Islamske zajednice u bivšoj Jugoslaviji, a čini je sve prisutnijom i u tokovima razvoja islamske misli u svijetu. Cerić govori i piše arapski i engleski jezik. Oženjen je. Ima dvije kćerke i sina.
Aktivnosti dr. Cerića od 1991. - 2014.
1991-1993 Profesor na Institutu za islamsku misao i civilizaciju u Kuala Lumpuru, Malezija
1993. Izabran za naibu reisa u ratnom Sarajevu
1995. Objavio knjigu na engleskom "Roots of Synthetic Theology in Islam u Kuala Lumpuru
1996.Primio Menšuru za vršenje dužnosti reiul-uleme
1997. Dobitnik odlikovanja najvišeg ranga od egipatskog predsjednika Hosni Mubaraka za doprinos u širenju islamske misli unutar i izvan svoje zemlje
1997. Osnivač i punopravni član Evropskog vijeća za fetve
1997. Osnivač i član Medjureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine
1998. Izabran za reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
2000. Izabran za redovnog člana Fikhske akademije za fetve pri Rabiti (Svjetska muslimanska liga) u Meki
2001. Jedan od osnivača i punopravni član Fondacije za mezarje i memorijalni centar u Potočarima
2001. Jedan od osnivača Islamskog evropskog vijeća sa sjedištem u Parizu
2002. Učesnik konferencije Euro-atlantskog partnerskog vijeća - predavanje o temi: "Islam protiv terorizma"
2002. Objavio knjigu "Vjera, narod i domovina" u Sarajevu
2003. Dobitnik UNESCO-ve nagrada za mir "Felix Houphouet Boigny " za poseban doprinos međureligijskom dijalogu, toleranciji i miru u svijetu
2003. Učesnik na OSCE-ovoj konferencija u Beču sa predavanjem o temi: "Rasizam, ksenofobija i diskriminacija "
2004. Dopisni član Kraljevske akademije "Muesset & Bejt" u Ammanu
2004. Dobitnik Sir Sternbergove nagrade koju dodjeljuje Međureligijsko vijeća Kršćana i Jevreja za doprinos međuvjerskom razumjevanju
2004. Član Svjetskog vijeĆa za islamsko misionarsvo, Libija
2005. Dobitnik nagrade Gazi Husrevbeg
2001-2005.Učesnik na Svjetskom ekonomkom forumu u Davosu i član Grupe za odnose između islama i Zapada.
2005. Novi sedmogodišnji mandat Reisul-uleme IZ BiH
2013. Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa
2014. Kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva
Komesar je li ti ovo planiras glasati za Cerica?
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica