Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10069 times
- Been thanked: 17064 times
- Status: Offline
Re: Kućni ljubimci
Ja koliko sam informisana mackama se ne smije davati nikakav ljudski lijek.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8220 times
- Been thanked: 19343 times
A ovaj veterinar je posran. Ja mu sve napisala kaze ne znam (za apaurin). Nece da kaze dodji po lijek sada ili nesto. Moram ujutro
- Maja
- Administrator

To sam i ja citala pa pitala veterinara a on samo "ne znam".Arthur Dent wrote: 29 Mar 2024, 20:59smije diacepam dati. 0.2mg/kg tezine.spacebound wrote: 29 Mar 2024, 20:55
Ne, a ako je dosta boli i sad je gora nego kad je tek nastala rana mozda da je odvedes veterinaru. Moze bit da se inficiralo.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28399 times
- Been thanked: 32451 times
Eh Majo, kad bi bilo tako lako
Znaci skontala sam da je covjek najrahatniji kad nema nikog i kad ne voli nikog
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- spacebound
- Urednik foruma

Maja wrote: 29 Mar 2024, 21:00 A ovaj veterinar je posran. Ja mu sve napisala kaze ne znam (za apaurin). Nece da kaze dodji po lijek sada ili nesto. Moram ujutro
Pa kakav je to idiot. prije svega od covjeka, a onda i od veterinara
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 970 times
- Been thanked: 6938 times
ako ne zna, onda fakat nista ne zna. ako zelis sedirati macu, onda diac. nema puno efekta, moze cak efekat biti skroz kontra. znaci moras imati jos neki sitan opioid. takodjer je djelovanje dosta kratko, krace nego u insana.
- Maja
- Administrator

Evo ako ne vjerujes
Sve gledam po netu ima li kakav kontakt za neku dezurnu stanicu da pitam za apaurun. Strah me dati joj iako se daje za epilepsiju a ne mogu ni ovako
Sve gledam po netu ima li kakav kontakt za neku dezurnu stanicu da pitam za apaurun. Strah me dati joj iako se daje za epilepsiju a ne mogu ni ovako
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Maja
- Administrator

Kako mislis kontra. Da ce joj biti jos gore? Ma nemam nista nego apaurin. Da je hoce smiriti samo na sat dosta. Al strah me nuspojava.Arthur Dent wrote: 29 Mar 2024, 21:06ako ne zna, onda fakat nista ne zna. ako zelis sedirati macu, onda diac. nema puno efekta, moze cak efekat biti skroz kontra. znaci moras imati jos neki sitan opioid. takodjer je djelovanje dosta kratko, krace nego u insana.
- spacebound
- Urednik foruma

- Arthur Dent
- Forum [Bot]
mislim da postoji mogucnost da se ne smiri, nego da bude jos aktivnija. a ako mislis da joj to das protiv bolova onda ne ide. mozes je malo umiriti, ali to nije protiv bolova.Maja wrote: 29 Mar 2024, 21:09Kako mislis kontra. Da ce joj biti jos gore? Ma nemam nista nego apaurin. Da je hoce smiriti samo na sat dosta. Al strah me nuspojava.Arthur Dent wrote: 29 Mar 2024, 21:06
ako ne zna, onda fakat nista ne zna. ako zelis sedirati macu, onda diac. nema puno efekta, moze cak efekat biti skroz kontra. znaci moras imati jos neki sitan opioid. takodjer je djelovanje dosta kratko, krace nego u insana.
- Maja
- Administrator

Meni apaurin smiri bolove u ledjima. Nista, sacekacu jos malo. Praticu je. Dusa legla kod mog jastuka, nece li dragi bog dati da joj bude lakse. Maloprije sve podje da legne na mene pa mjaukne i pocne gristi ranu i onda pobjegne i sakrije se. I sve tako.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14414 times
- Been thanked: 24235 times
Maja wrote: 29 Mar 2024, 21:16 Meni apaurin smiri bolove u ledjima. Nista, sacekacu jos malo. Praticu je. Dusa legla kod mog jastuka, nece li dragi bog dati da joj bude lakse. Maloprije sve podje da legne na mene pa mjaukne i pocne gristi ranu i onda pobjegne i sakrije se. I sve tako.

Dozvolite da se obratimo
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
ne mozemo se porediti bas sa macama, mada i kod ljudi benzo djeluje smirujuce, ide slicnim putevima kao i medikamenti protiv bolova, ali nije isto. bude za ljude i ibuprofenum dobar, paracetamol. a maca ce najvjerojatnije uginuti. cuko isto.Maja wrote: 29 Mar 2024, 21:16 Meni apaurin smiri bolove u ledjima. Nista, sacekacu jos malo. Praticu je. Dusa legla kod mog jastuka, nece li dragi bog dati da joj bude lakse. Maloprije sve podje da legne na mene pa mjaukne i pocne gristi ranu i onda pobjegne i sakrije se. I sve tako.
spejsi je to dobro rekla. vecina lijekova za ljude je strasno otrovna za mace, cuke i tako.
- spacebound
- Urednik foruma

Maja wrote: 29 Mar 2024, 21:16 Meni apaurin smiri bolove u ledjima. Nista, sacekacu jos malo. Praticu je. Dusa legla kod mog jastuka, nece li dragi bog dati da joj bude lakse. Maloprije sve podje da legne na mene pa mjaukne i pocne gristi ranu i onda pobjegne i sakrije se. I sve tako.
Treba ono djubre zatuc!
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26140 times
- Been thanked: 26782 times
To sto skoci pretpostavljam zaboli je rana.
Antibiotik je najbitniji da upalu sprijeci ili zaustavi.
Ne daji nista od lijekova za ljude.
Antibiotik je najbitniji da upalu sprijeci ili zaustavi.
Ne daji nista od lijekova za ljude.
dream of spring...
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6485 times
- Been thanked: 5882 times
Ne davaj joj nista od ljudskih ljekova.
Sacekaj do sutra. Macke su jake, nemoj se sikirat, smirice se. Natopi joda ako imas i ako mozes i neka ti vet za takve slucajeve napise kremu Diprogenta ili nesto slicno, ako toga nema kod vas. Ja to uvijek kuci imam. Inace, kod takvih rana, vet uvijek prvo ispire ranu vodom, pitaj da ti i to daju, ako imaju kao fiziolosku da nosis kuci i da imas. Pripremis u spricu i kad se smiri, na brzaka kolko mozes.
Samo ne daj joj ljudske ljekove.
Moze ti uginuti.
Sacekaj do sutra. Macke su jake, nemoj se sikirat, smirice se. Natopi joda ako imas i ako mozes i neka ti vet za takve slucajeve napise kremu Diprogenta ili nesto slicno, ako toga nema kod vas. Ja to uvijek kuci imam. Inace, kod takvih rana, vet uvijek prvo ispire ranu vodom, pitaj da ti i to daju, ako imaju kao fiziolosku da nosis kuci i da imas. Pripremis u spricu i kad se smiri, na brzaka kolko mozes.
Samo ne daj joj ljudske ljekove.
Moze ti uginuti.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Maja
- Administrator

Ja je nisam vise mogla gledati, sama sebi grize ranu, dala sam joj 1,25mg apaurina, rekla mi jedna osoba da mogu 0,1 do 0,3 na kg. Ja sam racunala 0,2 a teska je 7kg, ispalo 1,4 al sam ipak dala 1,25 s dosta mokre hrane pa cu je pratiti.
A sutra cu izribati veterinara zbog bezosjecajnosti.
Imam fiziolosku i jod, 2 x sam joj nakapala iz sprice danas
A sutra cu izribati veterinara zbog bezosjecajnosti.
Imam fiziolosku i jod, 2 x sam joj nakapala iz sprice danas
- Maja
- Administrator

- Maja
- Administrator

Miruje kuku meni. Sad sam joj lagano dirnula vrh uha kad ga zatrese. Valjda prezivi 
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31388 times
- Been thanked: 29129 times