Papa Franjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9749 times
- Been thanked: 11483 times
- Status: Online
Re: Papa Franjo: 8000 pedofila u Crkvi
Ako se ne varam, prije 500 godina, jedna od osnovnih postavki protestantskog pokreta, bila je da nema celibata. Živi bili pa vidili. To će odista morati da se ukine, jer je kršenje istog skoro pa svakodnevno. Nije tu riječ samo o pedofiliji. Eee, valja sad progutati knedlu, pa priznati da je prije 500 godina, izroštiljano 500.000 ljudi bezveze.
nije tako zapisano ni u Bibliji. gledao sam dokumentarac na njemackoj televiziji prije par godina na ovu temu.storm wrote:
Kkao to misliš Alma od boga nije naređeno.....valjda je tako zapisano
naime, do 1300 i neke godine je svestenicima bilo dopusteno da imaju familiju. ali onda dodje neki papa na vlast koji je seks smatrao prljavim i tako im ukinuo to pravo. meni to nikako nema logike. kako on misli da se ljudska rasa razmnozava i kako misli da je on dosao na svijet? ako je svestenicima zabranjen seks, a obicnim vjernicima nije - znaci li to da su oni necisti ili sta vec? zaista ne shvatam.
Nigdje nije zapisano izričito.. Zabranjen je brak i spolni odnosi... Ali ima zapisano, na mobu sam, pa ne mogu citirati.. isus govori učenicima.. Neki će od nas biti sami u iščekivanju kraljestva nebeskog, kome je dano da shvati, shvatiti će...
Uzvišeno stanje duha u iščekivanju kraljestva nebeskog...
To je sad mojim riječima prema sjećanju imate gugleta sve piše ako koga zanima
Katolička vjera je živa stvar i mijenjala se i sigurno mi njemački dokumentarci neće kreirati svijest o vjeri...
Ima svakako iskakanja, što dokazuje da su to ipak samo ljudi, ali je nepravedno osuđivati celibat zbog one velike većine posvećenih osoba koje uz to odricanje i ljubav postignu to uzvišeno stanje...
Eto čitam iz vaših iskustava, prekrasna stanja čistoga duha u vrijeme ramazanskog posta... Usporedite to sa cijelim životom u takvom stanju...
Uzvišeno stanje duha u iščekivanju kraljestva nebeskog...
To je sad mojim riječima prema sjećanju imate gugleta sve piše ako koga zanima
Katolička vjera je živa stvar i mijenjala se i sigurno mi njemački dokumentarci neće kreirati svijest o vjeri...
Ima svakako iskakanja, što dokazuje da su to ipak samo ljudi, ali je nepravedno osuđivati celibat zbog one velike većine posvećenih osoba koje uz to odricanje i ljubav postignu to uzvišeno stanje...
Eto čitam iz vaših iskustava, prekrasna stanja čistoga duha u vrijeme ramazanskog posta... Usporedite to sa cijelim životom u takvom stanju...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

storm wrote: Katolička vjera je živa stvar i mijenjala se
Uglavnom o tome i govorimo.
Mijenjala se, pa tako da si to dobro imenovao. Katolička vjera.
Nisi pomenuo Krista jer one nema neke bitnije veze s tim "reformama".
Valjda to sa celibatom nije uvijek tako bilo ko što reče papi, bila je praksa da se žene svi, nije bilo ništa zabranjeno, preporučeno. Uglavnom, skontali su da oženjen čovjek živi da zadovoljava ženu i nema vremena da zadovolji Boga.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
uglavnom to je razlog...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Papa Franjo
Papa Franjo: Živjet ću još samo dvije-tri godine!
Papa Franjo progovorio je o vlastitom životu i smrti koja će, kako smatra, nastupiti za dvije do tri godine. O susretu sa Stvoriteljem i mogućem odstupanju s papinske dužnosti ispovjedio se na konferenciji održanoj na brodu pri povratku iz Južne Koreje, javlja Daily Mail.
Iako je 77-godišnji papa vitalniji od prethodnika, priznao je da ''ima neuroloških problema'' zbog kojih bi mogao krenuti stopama prethodnika Benedikta XVI.
- Nastojim promišljati o svojim grijesima i pogreškama i kako da ne budem ponosan. Znam da će to trajati još kratko - kazao je papa.
(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
Papa Franjo progovorio je o vlastitom životu i smrti koja će, kako smatra, nastupiti za dvije do tri godine. O susretu sa Stvoriteljem i mogućem odstupanju s papinske dužnosti ispovjedio se na konferenciji održanoj na brodu pri povratku iz Južne Koreje, javlja Daily Mail.
Iako je 77-godišnji papa vitalniji od prethodnika, priznao je da ''ima neuroloških problema'' zbog kojih bi mogao krenuti stopama prethodnika Benedikta XVI.
- Nastojim promišljati o svojim grijesima i pogreškama i kako da ne budem ponosan. Znam da će to trajati još kratko - kazao je papa.
(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
mislim da se zaredio u tridesetim godinama..mangup je bio..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
- Status: Offline
pa to je tqaj razlog. scecenik treba da ima jedinu ljubav boga i njemu da se posveti, zato ne treba da se zeni. tako sam negdje procitala.Lebowski wrote:Valjda to sa celibatom nije uvijek tako bilo ko što reče papi, bila je praksa da se žene svi, nije bilo ništa zabranjeno, preporučeno. Uglavnom, skontali su da oženjen čovjek živi da zadovoljava ženu i nema vremena da zadovolji Boga.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
Luna. wrote:pa to je tqaj razlog. scecenik treba da ima jedinu ljubav boga i njemu da se posveti, zato ne treba da se zeni. tako sam negdje procitala.Lebowski wrote:Valjda to sa celibatom nije uvijek tako bilo ko što reče papi, bila je praksa da se žene svi, nije bilo ništa zabranjeno, preporučeno. Uglavnom, skontali su da oženjen čovjek živi da zadovoljava ženu i nema vremena da zadovolji Boga.
U pravu si.....
Ako ima zenu,djecu.....zapostavi crkvu.
Kratko i jasno.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ima i ovo; ako imaš ženu i djecu, onda žena i djeca naslijede bogatstvo muža a kad nemaš ženu i djecu, onda to bogatstvo ide crkvi.Pasaga wrote:
U pravu si.....![]()
Kratko i jasno.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Mrki...otkud svećeniku bogatstvo?mrki62 wrote:Ima i ovo; ako imaš ženu i djecu, onda žena i djeca naslijede bogatstvo muža a kad nemaš ženu i djecu, onda to bogatstvo ide crkvi.Pasaga wrote:
U pravu si.....![]()
Kratko i jasno.
ne kužim tu tvoju logiku
Nemoj samo reći da su prosjaci i da ništa nemaju.vila wrote:
Mrki...otkud svećeniku bogatstvo?
ne kužim tu tvoju logiku
Šta misliš, koliko samo kardinali imaju novaca????
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
A šta vi hoćete? Da hodže i svećenici žive na milostinji ljudi, a da su uvijek tu za ljude? Čim ima auto odmah je lopov. Mani se šuplje bogati
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40989 times
- Been thanked: 27561 times
Danas je naj biti pop i hodza 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Sasvim slučajno znam jednog hodžu onako privatno, nije baš to tako ko što udbaška FTV pretstavlja
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Ubiće papu Franju u Albaniji!
Ambasador Iraka upozorava: Ubiće papu Franju u Albaniji!

image Papa Franjo
RIM - Ambasador Iraka u Vatikanu Habeb Al Sadr upozorio je Svetu stolicu da će islamski ekstremisti pokušati da ubiju papu Franju za vrijeme njegove posjete Albaniji narednog vikenda, prenio je Telegraf. Irački ambasador naveo je i da bi papa mogao da bude u opasnosti ...
... za vrijeme posjete Turskoj, koja je planirana za novembar.
Borci Islamske države proklamovali su kao jedan od svojih ciljeva da kalifat prošire do Rima i obećali su da će crnu zastavu džihada podići na vrh baziliken Svetog Petra.
Islamska država je nedvosmisleno stavila do znanja da želi da ubije papu i ta prijetnja je sasvim kredibilna, rekao je Al Sadr za italijanski list La Nacione.
Vjerujem, dodao je on, da će to pokušati da ostvare na nekom od papinih putovanja, ali bi to mogli da pokušaju čak i u Rimu, jer pripadnici Isila nisu samo Arapi, već ima i Kanađana, Amerikanaca, Francuza, Britanaca, pa i Italijana.
Prema riječima Al Sadra, papa je postao meta Islamske države kada je počeo da govori o kršenju ljudskih prava hrišćana u Siriji i Iraku i, još više, kada je pozdravio namjeru Amerikanaca da vojnim akcijama zaustavi džihadiste u svom pohodu u Iraku.
(Vijesti.ba)

image Papa Franjo
RIM - Ambasador Iraka u Vatikanu Habeb Al Sadr upozorio je Svetu stolicu da će islamski ekstremisti pokušati da ubiju papu Franju za vrijeme njegove posjete Albaniji narednog vikenda, prenio je Telegraf. Irački ambasador naveo je i da bi papa mogao da bude u opasnosti ...
... za vrijeme posjete Turskoj, koja je planirana za novembar.
Borci Islamske države proklamovali su kao jedan od svojih ciljeva da kalifat prošire do Rima i obećali su da će crnu zastavu džihada podići na vrh baziliken Svetog Petra.
Islamska država je nedvosmisleno stavila do znanja da želi da ubije papu i ta prijetnja je sasvim kredibilna, rekao je Al Sadr za italijanski list La Nacione.
Vjerujem, dodao je on, da će to pokušati da ostvare na nekom od papinih putovanja, ali bi to mogli da pokušaju čak i u Rimu, jer pripadnici Isila nisu samo Arapi, već ima i Kanađana, Amerikanaca, Francuza, Britanaca, pa i Italijana.
Prema riječima Al Sadra, papa je postao meta Islamske države kada je počeo da govori o kršenju ljudskih prava hrišćana u Siriji i Iraku i, još više, kada je pozdravio namjeru Amerikanaca da vojnim akcijama zaustavi džihadiste u svom pohodu u Iraku.
(Vijesti.ba)
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Re: Ubiće papu Franju u Albaniji!
:jonas o cemu ti bolan?Salahuddin wrote:Cuj ti si'ita...neka svako drugi unisti i bori se sa ISIS-om, samo ne oni. Pickice.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

mozda ja ne kontam al tema veze s ovim sto pises
ima tema i o isil-u negdje ja mislim.
a na ovo tvoje, vidim da si zapaljeni sunni i super to tako. samo mi nije jasno zasto se uvlacis u to ko je prvi poceo izmedju sunnita i si'ita, to je tri lista mladje od kurana
onda opet, si'iti se udaraju s njima od pocetka i onda kad su ovi bili kao dobri momci.
isto tako ne vidim da se iko osim si'ita poudaro sa izraelom. silovanje gaze nije udaranje da se razumijemo.
ima tema i o isil-u negdje ja mislim.
a na ovo tvoje, vidim da si zapaljeni sunni i super to tako. samo mi nije jasno zasto se uvlacis u to ko je prvi poceo izmedju sunnita i si'ita, to je tri lista mladje od kurana
onda opet, si'iti se udaraju s njima od pocetka i onda kad su ovi bili kao dobri momci.
isto tako ne vidim da se iko osim si'ita poudaro sa izraelom. silovanje gaze nije udaranje da se razumijemo.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

ne seri bezze.Salahuddin wrote:Pa cekaj, ko ovo iznosi vijest da ce ubiti Papu u Albaniji ako kazes da nema veze sa temom? Sto se tice ko je poceo prvi u Iraku, to je bio Bush koji je Malikiju (si'itima) ostavio da pravi vladu koja nista bolja nije bila od Sadamove. Sada kad su dotjerali cara do duvara "hoce ubiti Papu!" Vidim i ja da si i ti nakljonjen si'itima. Neka si. Tvoje pravo. Ali nemoj meni da osporavas pravo da kazem zasto bacaju ovu patku, time sto insinuiras da trolujem.
sta si se odma naso pogodjenim od strane ko iznosi vijest pa uletio ko padobranac
saddam ti je bio sunni pa ti opet kontaj ko je poceo.
a koliko sam ja naklonjen bilo kojem religioznom pokretu..e o tome bi se mogle knjige pisat.
hajd cao