Ne. Ne radi se uopste o prici.
Samo gledam dokle cete ici

Poanta price je skidanje hidzaba, cak i ako je nosen slobodnim izborom.Skin wrote: 31 Mar 2024, 18:41 pa zar mislis da je moguce razgovarati o dubini tog problema i o zenama koje to ne biraju svojom voljom? pusti neka bude samo jedna irelevantna prica o slobodi izbora...ko zna za sta je tema postavljena, ne da mi se ni kontati.
ja sam samo podijelila svoju obzervaciju, o onome sta hijab ne bi trebao predstavljati.

Pa gledaj, tema je top.

Kakve veze ima praktikovanje kršćana sa praktikovanjem muslimanki?Venera wrote: 31 Mar 2024, 18:05Krscanke su davno prestale nositi maramu kao religijsku obvezu, zasto bi muslimanke morale nositi u 21.stoljecu?Morgen wrote: 31 Mar 2024, 17:57 Ja hidzab uvek mešam sa nikabom…
Ne razumem sto se dize tolika halabuka oko hidzaba.
Ali nikab bih ja, da imam tu moc, zabranila na celom svetu.

Pa to je autorica lijepo objasnila. Zato tema jeste top.

Eeeee, nauci malo o drugim religijama osim svoje.Bosnia_Nord wrote: 31 Mar 2024, 18:48Kakve veze ima praktikovanje kršćana sa praktikovanjem muslimanki?Venera wrote: 31 Mar 2024, 18:05
Krscanke su davno prestale nositi maramu kao religijsku obvezu, zasto bi muslimanke morale nositi u 21.stoljecu?

Pa sta mi se uopce javljas na temi.

Ne znam, mozda si se ti meni prva javila.

Tema je top.

Zasto bi se ikako pokrivala glava,u bilo kojoj vjeri?Osim ako joj nije hladno ili kao modni dodatak,ne pravilo? Ja kad cujem moras nesta,kosa mi se na glavi digne.Al kome se mota ,nek se mota.Svakom njegov izbor.Samo nek ne smara sa tim.Il kaze zivi u celibatu ,il nakom manastiru,ne smije imat zene,ona ne smije imat muza,onaj smije imat 4 zene,onaj nece krme,onaj slavi kravu,onaj tanjir usta stavio,onaj zrtve podnosi nakom bogu.Jebo lud zbunjenog.A svi se posvadjaju oko imovine.To im je pravo bitno.I serbez osakate,pokolju hejbet ljudi,za svoj neki cilj.A svi imaju dusevni mir.Naso ga kaze.Morgen wrote: 31 Mar 2024, 18:08Ja iskreno ne znam dal je u hriscanstvu marama bila obaveza, samo znam da u crkvu bi trebalo sa maramom ulaziti.Venera wrote: 31 Mar 2024, 18:05
Krscanke su davno prestale nositi maramu kao religijsku obvezu, zasto bi muslimanke morale nositi u 21.stoljecu?
A zasto bi marame bile problem? U bilo kojoj veri?

HAVANA wrote: 31 Mar 2024, 19:10Zasto bi se ikako pokrivala glava,u bilo kojoj vjeri?Osim ako joj nije hladno ili kao modni dodatak,ne pravilo? Ja kad cujem moras nesta,kosa mi se na glavi digne.Al kome se mota ,nek se mota.Svakom njegov izbor.Samo nek ne smara sa tim.Il kaze zivi u celibatu ,il nakom manastiru,ne smije imat zene,ona ne smije imat muza,onaj smije imat 4 zene,onaj nece krme,onaj slavi kravu,onaj tanjir usta stavio,onaj zrtve podnosi nakom bogu.Jebo lud zbunjenog.A svi se posvadjaju oko imovine.To im je pravo bitno.I serbez osakate,pokolju hejbet ljudi,za svoj neki cilj.A svi imaju dusevni mir.Naso ga kaze.Morgen wrote: 31 Mar 2024, 18:08
Ja iskreno ne znam dal je u hriscanstvu marama bila obaveza, samo znam da u crkvu bi trebalo sa maramom ulaziti.
A zasto bi marame bile problem? U bilo kojoj veri?Rijetki ga nadju.

Pa normalno da vuče na to, to je inače mišljenje velikog broja ovih FGR ateista i sl. ljudi.

I mene bi to interesovalo ocam, bil se razrahatio nako ko rendi u saut parku, bil rekord kakav oborio

Ako hoces necemu da pripadas, jednostavno poštuješ pravila toga cemu hoces da pripadaš.HAVANA wrote: 31 Mar 2024, 19:10Zasto bi se ikako pokrivala glava,u bilo kojoj vjeri?Osim ako joj nije hladno ili kao modni dodatak,ne pravilo? Ja kad cujem moras nesta,kosa mi se na glavi digne.Al kome se mota ,nek se mota.Svakom njegov izbor.Samo nek ne smara sa tim.Il kaze zivi u celibatu ,il nakom manastiru,ne smije imat zene,ona ne smije imat muza,onaj smije imat 4 zene,onaj nece krme,onaj slavi kravu,onaj tanjir usta stavio,onaj zrtve podnosi nakom bogu.Jebo lud zbunjenog.A svi se posvadjaju oko imovine.To im je pravo bitno.I serbez osakate,pokolju hejbet ljudi,za svoj neki cilj.A svi imaju dusevni mir.Naso ga kaze.Morgen wrote: 31 Mar 2024, 18:08
Ja iskreno ne znam dal je u hriscanstvu marama bila obaveza, samo znam da u crkvu bi trebalo sa maramom ulaziti.
A zasto bi marame bile problem? U bilo kojoj veri?Rijetki ga nadju.