Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kutak za sportski trenutak
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times
Status: Offline

Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by greeneyes » 15 Sep 2014, 23:15

Ama meni nije jasno kako je moguće da jedan selektor ima onako lošu komunikaciju sa igračima, ako je uopće i ima, ako se ono može nazvati komunikacijom? Čovječe dragi gubiš kući od Kipra i ti sjediš ko političar na fotelji, ni riječi da kažeš svojim igračima. Da zagalamiš na njih, da ih razbudiš, daš im neki savjet, N-I-Š-T-A. :cudi
Samo sabura

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 15 Sep 2014, 23:18

greeneyes wrote:Ama meni nije jasno kako je moguće da jedan selektor ima onako lošu komunikaciju sa igračima, ako je uopće i ima, ako se ono može nazvati komunikacijom? Čovječe dragi gubiš kući od Kipra i ti sjediš ko političar na fotelji, ni riječi da kažeš svojim igračima. Da zagalamiš na njih, da ih razbudiš, daš im neki savjet, N-I-Š-T-A. :cudi
Šta će reći kad u glavi ima ništa.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 15 Sep 2014, 23:37

Stvarno čudan lik. Il' kad prije tekme reče kao-šta ću ja pratiti repku Kipra, mi igramo svoju igru. Pa nismo mi Barca, jadan ne bio. :roll
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 16 Sep 2014, 06:07

Skužili su svi ovdje, da je reprezentacija odličan izlog za zaradu....forsiranje nekih polu igrača, isforsirane trzavice, da bi se riješio drugih... klasika :kafa
i svi odlično žive, zato ne diraju pogon koji nosi poneku pinku u džep...
a samo će uništiti kult reprezentacije u stvaranju... točna je ona ...vrhunski igrač, selektor nula :ok
Otkako su krenule svaka svojim putem, repke exyu, pratim ......srbija ima ovakvo stanje od početka.... igraju podobni a ne najbolji....zato se i uspaljuju samo u rs na tu odabranu vrstu.....u srbiji su dosta indiferentni prema istoj...
hrvatska, dok je postojao kult reprezentacije, nekompromitirani izbornici.....bilježi najbolje rezultate ....danas kad je menadžerska agencija, sve manje i manje ljudi zanima... model kako se nk dinamo pretvorio u privatnu prćiju jednog bezočnog prekupca, uspješno se prenijeo na reprezentaciju.....postavljen je davor šuker....igračina, ali teška nula od čovjeka......a nije bilo ni bolje očekivati od tipa čiji je jedini program vođenja saveza bio....ja sam brand :lupa ....frajer ne zna sastaviti tri smislene rečenice :bua
desetljećima smo urlali kako nas iz fsj , sa terazije, kradu i zakidaju, a nismo ništa naučili....ili pak jesmo :misli
zapravo jesmo....podigli smo nepotizam, korupciju i ostale "kvalitete" na još viši nivo ... i nažalost, nije ostalo to samo na sportu :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 16 Sep 2014, 07:16

storm wrote:Skužili su svi ovdje, da je reprezentacija odličan izlog za zaradu....forsiranje nekih polu igrača, isforsirane trzavice, da bi se riješio drugih... klasika :kafa
i svi odlično žive, zato ne diraju pogon koji nosi poneku pinku u džep...
a samo će uništiti kult reprezentacije u stvaranju... točna je ona ...vrhunski igrač, selektor nula :ok
Otkako su krenule svaka svojim putem, repke exyu, pratim ......srbija ima ovakvo stanje od početka.... igraju podobni a ne najbolji....zato se i uspaljuju samo u rs na tu odabranu vrstu.....u srbiji su dosta indiferentni prema istoj...
hrvatska, dok je postojao kult reprezentacije, nekompromitirani izbornici.....bilježi najbolje rezultate ....danas kad je menadžerska agencija, sve manje i manje ljudi zanima... model kako se nk dinamo pretvorio u privatnu prćiju jednog bezočnog prekupca, uspješno se prenijeo na reprezentaciju.....postavljen je davor šuker....igračina, ali teška nula od čovjeka......a nije bilo ni bolje očekivati od tipa čiji je jedini program vođenja saveza bio....ja sam brand :lupa ....frajer ne zna sastaviti tri smislene rečenice :bua
desetljećima smo urlali kako nas iz fsj , sa terazije, kradu i zakidaju, a nismo ništa naučili....ili pak jesmo :misli
zapravo jesmo....podigli smo nepotizam, korupciju i ostale "kvalitete" na još viši nivo ... i nažalost, nije ostalo to samo na sportu :kafa
:ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9148 times
Been thanked: 10859 times

Post by Krokodil Behko » 16 Sep 2014, 09:06

Ako ne donese tri boda izh Walesa, to bi bilo to. Možda će i sam otići.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 16 Sep 2014, 09:32

biće teško...:ok ali ne i nemoguće...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 16 Sep 2014, 10:12

Krokodil Behko wrote:Ako ne donese tri boda izh Walesa, to bi bilo to. Možda će i sam otići.
Kuda!?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Sep 2014, 11:11

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:Ako ne donese tri boda izh Walesa, to bi bilo to. Možda će i sam otići.
Kuda!?
Ma nek ide, samo da nije tu.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 16 Sep 2014, 12:27

Neka kupi par ovčica i na planinu. Doduše i čoban treba imati dobru komunikaciju sa svojim ovčicama. :123
Samo sabura

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 16 Sep 2014, 15:46

Da malo razveselimo temu:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Sep 2014, 17:49

Izgleda da dobivamo novog selektora :hm

Savez od Sušića traži odgovore

Hoće li nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine borbu za Evropsko prvenstvo 2016. godine nastaviti sa Safetom Sušićem ili će se tražiti nova rješenja? Odgovor na ovo pitanje u petak će, na vanrednoj sjednici, ponuditi članovi Izvršnog odbora naše kuće fudbala.

Posrtaj protiv Kipra na startu ciklusa za Euro 2016. nije sam po sebi razlog za raspravu o Sušićevoj budućnosti na klupi našeg nacionalnog tima, ali jeste čitav niz drugih pitanja koja već dugo tinjaju oko reprezentacije. Reakcije Saveza do sada nije bilo, a njihovo tinjanje velikom brzinom prerasta u požar koji se mora što prije ugasiti. Jer, očito je da stvari unutar tima izmiču kontroli, a odnosi na relaciji selektor – igrači su sve lošiji, što umnogome utiče na stanje na terenu. Utakmica protiv Kipra očit je dokaz.

Svjesni da je vrijeme za reakciju, kako plasman na Euro ne bi došao u pitanje, članovi Odbora će, kako saznajemo, od Sušića zatražiti odgovore na veliki broj pitanja.

Zašto je u svlačionici našeg tima loša atmosfera? Zašto su fudbaleri nezadovoljni? Šta je Pape mislio pod tim da bi se, da ima alternative, riješio pet-šet fudbalera iz našeg tima, što je, između ostalog, izjavio i “Dnevnom avazu”? Da li su tačne tvrdnje da je nekoliko nezavoljnih fudbalera pred susret s Kiprom željelo napustiti tim zbog Papetovih nerezonskih postupaka? Da li će Senad Lulić biti kažnjen za kritike na račun Sušića, a da li će i sam Pape snositi odgovornost za kritike na račun igrača...?

Kako tvrdi naš izvor, najvažnije pitanje na kraju je – da li će Pape od članova Odbora dobiti podršku da nastavi raditi ili će mu povjerenje biti uskraćeno još i prije oktobarskih utakmica s Velsom i Belgijom.

(Vijesti.ba/Avaz)

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 17 Sep 2014, 17:51

Krokodil Behko wrote:Izgleda da dobivamo novog selektora :hm

Savez od Sušića traži odgovore

Hoće li nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine borbu za Evropsko prvenstvo 2016. godine nastaviti sa Safetom Sušićem ili će se tražiti nova rješenja? Odgovor na ovo pitanje u petak će, na vanrednoj sjednici, ponuditi članovi Izvršnog odbora naše kuće fudbala.

Posrtaj protiv Kipra na startu ciklusa za Euro 2016. nije sam po sebi razlog za raspravu o Sušićevoj budućnosti na klupi našeg nacionalnog tima, ali jeste čitav niz drugih pitanja koja već dugo tinjaju oko reprezentacije. Reakcije Saveza do sada nije bilo, a njihovo tinjanje velikom brzinom prerasta u požar koji se mora što prije ugasiti. Jer, očito je da stvari unutar tima izmiču kontroli, a odnosi na relaciji selektor – igrači su sve lošiji, što umnogome utiče na stanje na terenu. Utakmica protiv Kipra očit je dokaz.

Svjesni da je vrijeme za reakciju, kako plasman na Euro ne bi došao u pitanje, članovi Odbora će, kako saznajemo, od Sušića zatražiti odgovore na veliki broj pitanja.

Zašto je u svlačionici našeg tima loša atmosfera? Zašto su fudbaleri nezadovoljni? Šta je Pape mislio pod tim da bi se, da ima alternative, riješio pet-šet fudbalera iz našeg tima, što je, između ostalog, izjavio i “Dnevnom avazu”? Da li su tačne tvrdnje da je nekoliko nezavoljnih fudbalera pred susret s Kiprom željelo napustiti tim zbog Papetovih nerezonskih postupaka? Da li će Senad Lulić biti kažnjen za kritike na račun Sušića, a da li će i sam Pape snositi odgovornost za kritike na račun igrača...?

Kako tvrdi naš izvor, najvažnije pitanje na kraju je – da li će Pape od članova Odbora dobiti podršku da nastavi raditi ili će mu povjerenje biti uskraćeno još i prije oktobarskih utakmica s Velsom i Belgijom.

(Vijesti.ba/Avaz)
Izvor (ne)pouzdan?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Sep 2014, 11:15

Savez od Sušića traži četri boda u naredna dva susreta ili ostavku?

osna i Hercegovina je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj započela porazom od Kipra, kao glavnog krivca za početni neuspjeh sportska javnost u našoj zemlji vidi selektora Safeta Sušića.

U petak će biti održana vanredna sjednica Izvršnog odbora NFSiH na kojoj će tema biti ostanak odnosno odlazak Sušića sa klupe Zmajeva. Razlog za to je vrlo jasan, užasna taktika, loše vođenje ekipe, poraz na startu kvalifikacija te težak raspored jer u oktobru naša reprezentacije gostuje Velsu i Belgiji.

Ultimatum i posebna klauzula

Prema svemu sudeći pred popularnog Papeta će biti postavljen jasan zadatak, osvajanje minimalno četiri boda u spomenuta dva susreta ili odlazak. Kako saznajemo u Sušićevom trenutnom ugovoru postoji posebna klauzula, a to je da IO ima pravo razriješiti dužnosti selektora ukoliko plasman na EP bude doveden u pitanje.

S pravom se može postaviti pitanje da li se Zmajevi mogu plasirati na EURO poslije poraza na staru kvalifikacije. Do kraja kvalifikacija je ostalo još mnogo, izgubljeni bodovi se definitivno mogu nadoknaditi, da li će to biti slučaj najviše zavisi od Sušića te eventualno jednog od njegovih nasljednika. Kvalitet Bosne i Hercegovine je neosporan te u grupi sa Belgijom, Velsom, Kiprom, Izraelom i Andorom odlazak u Francusku je sasvim logičan, ali ukoliko se ponovi situacija kao na Bilinom polju protiv Kipra i najveći optimisti će postepeno postati pesimisti. Ključne će biti rokade i promjene koje Pape definitivno mora povući, vjerovatno će na predstojećoj sjednici IO biti govora i o tome.

Ko su mogući nasljednici?

Kao i uvijek kandidata za selektora naše A reprezentacije je mnogo, ali mali je broj koji zaista mogu ispuniti očekivanja kada sjednu na užarenu stolicu.

Faruk Hadžibegić, Baka Slišković i Meho Kodro su raniji selektori našeg tima, spominje se i igračka legenda Sergej Barbarez, javnost u našoj zemlji bi najradije izabrala Vahida Halilhodžića, ali teško je vjerovati da popularni Vaha želi trenutno raditi kao selektor. Među potencijalnim kandidatima je i Mehmed Baždarević.

Jedno od imena je ono i Amara Osima, proslavljenog stručnjaka Željezničara i najtrofejnijeg trenera Premijer lige, čovjek koji posjeduje karizmu, autoritet i fudbalsko znanje.

Postoji mogućnost i dolaska nekog trenera iz inostranstva, kao jedna od opcija se spominje bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki. Ipak, izbor stranca za selektora se trenutno čini apsolutno nerealnim.

Pred Sušićem će prvih 15-ak dana mjeseca oktobra biti možda i najteži u njegovoj dosadašnjoj selektorskoj karijeri. Osim što će određivati svoju vlastitu sudbinu, odlučivat će i vrlo vjerovatno o sudbini reprezentacije kada je u pitanju plasman na EURO 2016.

(vijesti.ba)

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 22 Sep 2014, 21:07

krhotina wrote:
Lebowski wrote:Emir Spahić rekao zbogom Zmajevima!

Image

Dugogodišnji kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić odlučio je završiti reprezentativnu karijeru.

Odbrambeni igrač njemačkog Bayera iz Leverkusena, potvrdio je za Al Jazeeru kako je donio definitivnu odluku i da su utakmice na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bile njegove posljednje za nacionalni tim u kojem je proveo 11 godina.

„Nakon dugog razmišljanja i razgovora sa porodicom i prijateljima, odlučio sa da se povučem. Sretan sam što sam tolike godine proveo u reprezentaciji koja mi je puno dala i čiji sam kapiten bio toliko godina“, kazao je dugogodišnji kapiten „Zmajeva“ za Al Jazeeru.

„Ponosan sam što sam izborio Svjetsko prvenstvo sa svojim momcima, koji su za mene više od prijatelja. Vrijeme je za kraj, vrijeme je da neki drugi, mlađi, nastave dalje. Znam da sam uvijek igrao srcem, da sam nekada i griješio, ali nikad namjerno. Nisam ljut ni na koga, idemo dalje, ekipi želim sreću i sve najbolje u kvalifikacijama za EP“, poručio je Spahić.

Najdugovječniji kapiten

Spahić je za reprezentaciju BiH debitovao protiv Rumunije 7. juna 2003. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, a od tada je odigrao ukupno 77 utakmica i postigao tri gola.

On je najdugovječniji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, s kojom je prošle godine ostvario najveći uspjeh u historiji – plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Legenda :klanja koju će teško bilo ko ikada nadmašiti!
Sigurno da je u najamnje u pola utakmica, u kojima je bio kapiten reprezentacije, bio i igrač utakmice.

Ostaćeš kralj, kralju :srce :srce :srce

Šo si se vratio pakšu! :stop

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 22 Sep 2014, 21:16

Pakšu je i Sušić što ga zove.. nikakvog karaktera nema, nevezano za ovu odluku. Niti zna što je ostao na klupi, niti uziva na njoj, nema snage ni da ode sad niti će imati da pokrene tim. Izguraće ovo do kraja iz inata ako ne dobije otkaz.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 22 Sep 2014, 22:07

Lebowski wrote:Pakšu je i Sušić što ga zove.. nikakvog karaktera nema, nevezano za ovu odluku. Niti zna što je ostao na klupi, niti uziva na njoj, nema snage ni da ode sad niti će imati da pokrene tim. Izguraće ovo do kraja iz inata ako ne dobije otkaz.
Da ode?
50.000 KM mjesečno plus 25% od marketinga. Ko će mu to priuštiti?

A neda ni marke za seoski put.Sklonite mi ga s očiju!

p.s.
Sad, kad se vrte veliki novci niko da spomene Baketa?

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 22 Sep 2014, 22:15

Toliko dobija? :cudi

Neki dan pričamo o tome i kao plata po starom ugovoru mu bila oko 8000 maraka.. ja zapravo ne znam alli puno mi 50 hiljada za naše uslove a i da on toliko traži.. da je baš toliko bezobziran.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Sep 2014, 22:19

KOMESAR wrote:
Lebowski wrote:Pakšu je i Sušić što ga zove.. nikakvog karaktera nema, nevezano za ovu odluku. Niti zna što je ostao na klupi, niti uziva na njoj, nema snage ni da ode sad niti će imati da pokrene tim. Izguraće ovo do kraja iz inata ako ne dobije otkaz.
Da ode?

p.s.
Jeko Bake?
Jel misliš na Baku ili Bakije?

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 26 Sep 2014, 10:06

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:
Da ode?

p.s.
Jeko Bake?
Jel misliš na Baku ili Bakije?
Blaž "Baka" Slišković (born 30 May 1959) is a former Bosnian football player who was also capped for Yugoslavia in the late 1970s and early 1980s. After retiring from playing Slišković turned to coaching and was most recently in charge of managing Chinese side Qingdao Jonoon F.C. in 2012.

In July 2011, Zinedine Zidane named Slišković as one of his idols while growing up and included him in his "All Time Best 11" of Marseille.

Post Reply

Return to “Fudbal”