spacebound wrote: 04 Apr 2024, 14:01
Ma svasta se pisalo. Javila se i zena sa slike da kaze ko je i da je njeno dijete, i dalje su u komentarima svasta pisali. Evo i dalje pisu, opet teorije zavjere. Izgleda je najteze povjerovati u ono sto je i bilo.
Majka se okrenula, dijete odlutalo, izaslo na put. Monstrumi naisli, udarili, bacili....

Bacili k'o vrecu truhlog krompira. Necije sve na svijetu.
Ma danas svako ziv ima pristup svemu i moze pisati sta hoce.....To u Becu ispostavilo se da su majka i baka sa unukom....Ali vec su linc pokrenuli, bez bilo kakve provjerene informacije.
Koliko god su mediji i drustvene mreze dobri za brzo sirenje ovakvih inofrmacija u slucaju nestanka ili bilo kakve pomoci, toliko je jako tesko sankcionisati razne lazne vijesti i spekulacije. Nazalost. Ruzno nalicje svega...
Ali ovo dijete mi je danima u glavi....Od kad je nestala. I njeni roditelji, naravno. Sjecam se jednom bila na dvoristu sa svojim malim. Tad imao dvije, tri godine. To je stvarno sekunda. Okrenem se, nema ga tamo gdje bi trebao biti. Nikada necu zaboraviti taj osjecaj panike! Kad ne znam gdje da krenem da ga trazim...Na koju stranu. Kad ne znas hoces i ga vidjeti vec sljedece sekunde ili nikad vise u zivotu. Pocela ga zvati oko kuce, a u glavi mi vec komsije, policija....Sreca cuo me i izadje iz kuce. Koliko sam ga tad grlila....Dijete se izgubilo, ne shvata sta mi je. Ali i danas pamtim taj osjecaj....Prestrasno!
Sto se ove dvojice tice, nema opravdanja. Da, svima nam se moze desiti....Desi se i panika. Ali ona prodje i covjek mora razmisljati. Imati savjest. Neshvatljivo je ovo sto su oni uradili....Bar je suvozac trebao biti koliko toliko prisban. Neki glas razuma u svemu...
Kako god....Djeteta vise nema. Ne znas sta je gore. Neizvjesnost dok su je trazili ili ovakva vijest kad su je nasli. Ona najgora moguca.
Pokoj maloj Dusi....Tek pocelo da zivi...A roditeljima ne znam ni sta bi iko mogao reci. Svi cemo sad pricati o ovome i sa vremenom zaboraviti, ali oni ce zivjeti s tim svaki dan do kraja zivota...