Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?

Post by Ahhhhhhh » 26 Sep 2014, 11:16

Divlja_u_srcu wrote:Hvala na odgovoru u svakom slučaju :respekt
Imam već zakazano kod doke ali rekoh da ipak priupitam, možda mi pomogne :p
Nema na čemu, volio bih da ti mogu pomoći više, ali situacija je takva kakva jeste i jasno je da je face-to-face sa specijalistom najbolje što možeš uraditi i drago mi je da to i činiš! Srećno! :pusa
What can change the nature of a man?

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 26 Sep 2014, 11:25

Ahhhhhhh wrote:
greeneyes wrote:
Ahhhhhhh wrote:I greeneyes, razumijem šalu, ali mislim da nije prikladna, postavljeno pitanje je ozbiljno i ne zaslužuje šprdnju, već empatiju!
Da je razumiješ ne bi se durio, al' ajde. ;)
Nije bitno da li je "razumijem", šta god to značilo. Njeno pitanje i tvoja reakcija su dovoljni za procjenu (ne)prikladnosti komentara. Ja ti to govorim iz najbolje namjere, a ti si očigledno slobodan da iz toga izvučeš šta god želiš. :respekt
Dokle god se Divlja(ili bilo ko drugi da se našao na njenom mjestu) ne ljuti to nije neprikladan odgovor i nešto za "očitavanje bukvice". A ja sam svakako znao dokle god si ti tu da njoj neće izostati odgovor na pitanje. :oo
Samo sabura

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh » 26 Sep 2014, 11:34

Znači, ako siluješ nekoga ko je u komi, pa taj neko nije u stanju da se pobuni, to nije neprikladna radnja, jer je izostala "ljutnja"? Jasno da tvoj trolling ne izjednačavam sa silovanjem, niti njoj oduzimam sposobnost/pravo na reakciju, ali ti ovim pokazujem zašto ti je logika potpuno neadekvatna. (Ne)prikladnost akcije nije funkcija njenog ishoda, već je apriorna kategorija (npr. pokušaj ubistva je takođe krivični prekršaj, zar ne?). Poslušaj izjavu iz sopstvenog potpisa i uključi vijuge, umjesto da si butthurt bez razloga!

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 26 Sep 2014, 12:02

Ahhhhhhh wrote:Znači, ako siluješ nekoga ko je u komi, pa taj neko nije u stanju da se pobuni, to nije neprikladna radnja, jer je izostala "ljutnja"? Jasno da tvoj trolling ne izjednačavam sa silovanjem, niti njoj oduzimam sposobnost/pravo na reakciju, ali ti ovim pokazujem zašto ti je logika potpuno neadekvatna. (Ne)prikladnost akcije nije funkcija njenog ishoda, već je apriorna kategorija (npr. pokušaj ubistva je takođe krivični prekršaj, zar ne?). Poslušaj izjavu iz sopstvenog potpisa i uključi vijuge, umjesto da si butthurt bez razloga!
Ne izjednačavaš, ali svkako ih porediš, e sad što je tvoje proedjenje neadekvatno il' što bi mi po narodski rekli glupo, to je druga stvar. Divlja nit je "komirana", nit je glupa osoba koja ne zna za sebe, tj. ne zna pričati ili braniti se(u slučaju da je jedna od onih koji se brane od bezazlene šale), tako da ti je to poredjenje kao što gore napisah-neadekvatno. :cudi

Nisam se ja našao uvrijedjenim, samo nisam na vrijeme skontao da si ti od onih osoba koji nisu baš za šalu ili je pak ne razumiju.
Ps. Divlja, nadam se da ćeš mi na dzenazi halaliti ovu bol što sam ti nanio svojom neprikladnom zezom. :(
Samo sabura

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh » 26 Sep 2014, 12:06

OK, vidim da nisi baš vičan logici, pa da mi se ne isplati gubiti vrijeme na tebe. Ostaviću te s ovim:

Trolls just want to have fun

Abstract
In two online studies (total N = 1215), respondents completed personality inventories and a survey of their Internet commenting styles. Overall, strong positive associations emerged among online commenting frequency, trolling enjoyment, and troll identity, pointing to a common construct underlying the measures. Both studies revealed similar patterns of relations between trolling and the Dark Tetrad of personality: trolling correlated positively with sadism, psychopathy, and Machiavellianism, using both enjoyment ratings and identity scores. Of all personality measures, sadism showed the most robust associations with trolling and, importantly, the relationship was specific to trolling behavior. Enjoyment of other online activities, such as chatting and debating, was unrelated to sadism. Thus cyber-trolling appears to be an Internet manifestation of everyday sadism.

Keywords
Sadism; Dark Tetrad; Dark Triad; Trolling; Cyber-trolls; Antisocial Internet behavior; Personality

Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by Divlja_u_srcu » 26 Sep 2014, 12:10

Zeleni, ne brini ja nisam juta ili uvrijeđena, taman posla :pusa
Nit se ljutim nit vrijeđam tako lako :)

I idemo dalje...toliko od mene na ovu temu :mah
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 26 Sep 2014, 12:12

Živ ti meni bio, al' logika ti je nigdje veze. Logički vezati silovanje i šalu. :aplauz Ali dobro, razumijem, ušao sam na tvoj teritorij, gdje ti suvereno vladaš pa je i bilo za očekivati da ćeš činiti sve da ga oBraniš od drugih ne birajći način na koji ćeš to učiniti. :pusa
I za kraj jedan fin citat. :kafa
Smisao za humor je neophodan oklop. Sreća u nečijem srcu i osmijeh na nečijim usnama su znak da ta osoba duboko u sebi ima prilično dobar smisao za život.
Samo sabura

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 26 Sep 2014, 12:14

Divlja_u_srcu wrote:Zeleni, ne brini ja nisam juta ili uvrijeđena, taman posla :pusa
Nit se ljutim nit vrijeđam tako lako :)

I idemo dalje...toliko od mene na ovu temu :mah
To mi je drago čuti, znaš da nisam zlonamjerna osoba. :pusa
Samo sabura

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh » 26 Sep 2014, 12:16

Učinilo mi se da sam čuo nešto... Biće da starim...

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 26 Sep 2014, 12:19

Vjerovatno, čisto sumnjam da na ovom forumu ima opcija da mo'š čuti post(nešto kao na gugl translejtu). :cudi
Samo sabura

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 26 Sep 2014, 19:10

Psicologo wrote:Pa, to je onda super... Ja se baš trudim da hvatam u širini ramena, i da mi laktovi minimalno ''bježe'' napolje kod podizanja tereta. Položaj ruku dok Bejn izbacuje mene podsjeća na položaj kod pull-upsa... To ja nisam nikada radio jer mi je tako lakše, a, kontam lakše je uvijek pogrešno, pa radim na teži način...damn.. o.O
probao sam uže i sa o.h.p. i na c.g.b.p.,ne samo da je teže nego se lakše i gubi ravnoteža što nije ni malo naivno kad su malo veće težine u pitanju,onda kad radim pokret sa rukama pred ogledalom,bez šipke koliko kod se trudio vertikalno podići iznad glave ruke one malo odu u stranu tako da uzmem malo širi hvat,čini mi se prirodniji a na cgbp širina hvata odgovara kao kad stavim ruke uz tijelo mada i tad malo laktovi pobjegnu upolje,zbog čega imam osjećaj da i ne pogađam u potpunosti triceps al to nadoknadim na skal krašu ili od milošte zvanom čeonom potisku,elem jedno pitanje : razlika između kosog benča i ohp—a, od ponedeljka sam na ludim kravama u objašnjenju programa piše da može kosi ili ohp,e ja bih sad malo da promjenim pošto gledajući madcow program baš forsiraju benč,tipično američki... odoh na željezo,poslednji dan čika blahinog programa :-(

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 26 Sep 2014, 22:05

and it s official 1rm bench press 145kg, toliko o Blahi, od ponedeljka nešto novo...

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 28 Sep 2014, 12:47

pitanje Ahh: razlika između kosog benča i ohp-a? šta dobijam a šta gubim? koliko sam pročitao ohp pogađa rameni pojas i leđa i triceps, a kosi benč grudi primarno sekundarno triceps i ramena ako sam dobro shvatio, e sad htjeo bih za promjenu preći na kosi benč radi fokusa generalno na benč da malo tu ojačamda li bi se to moglo postići uvođenjem kosog benča, cilj mi je pojačati 1rm na benču da li je to s tim moguće i šta gubim ostavljajući ohp(da li ću oslabiti na sq i dl? to nikako ne bih želio)

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 29 Sep 2014, 19:30

ima li koga živog na ovom forumu???? tj na ovoj tematskoj kedinici?!!!!!?!!!

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 30 Sep 2014, 18:33

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 30 Sep 2014, 19:14

idi radi nešto
samo dangubiš po teretanama :123

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 30 Sep 2014, 19:22

htjedoh ici malo trenirat al mrsko mi,sad kad jedoh pogotovu ...a tek dva puta sam za 4-5 mjeseci,ulijenio se a i radilo se..

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 30 Sep 2014, 21:36

[quote="vila"]idi radi nešto
samo dangubiš po teretanama :123[/quote
vilo radi se shodno mogućnostima a septembar je skroman mjesec nije to „mjesec dijaspore” pa se ima vremena i za teretanu,ipak je zubarski posao lakši od zubotehničkog. NOT:-)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10003 times
Been thanked: 11893 times

Post by Krokodil Behko » 30 Sep 2014, 21:44

Jao, palo je deset postova, a Ahhhhh se nije pojavio. Zabrinut sam :hm

Ne bi bilo loše da ga pošaljemo do outfit teme, da vidi Calline nove krpice :oo

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 01 Oct 2014, 09:13

Zubic vila wrote:
vila wrote:idi radi nešto
samo dangubiš po teretanama :123[/quote
vilo radi se shodno mogućnostima a septembar je skroman mjesec nije to „mjesec dijaspore” pa se ima vremena i za teretanu,ipak je zubarski posao lakši od zubotehničkog. NOT:-)
zubiću,zubiću nema odmor dok traje obnova
nacija nam je :ooo

Post Reply

Return to “Zdravlje”