Egzotične civilizacije,kulture i običaji
Moderator: Krokodil Behko
-
Ruana
- Status: Offline
Re: Kenija legalizira poligamiju, bez obzira na ženin prista
Vidis ja kako to ti kazes "gotivim" Islam i sve njegove odredbe, a to su su neki iskrivili ili ga pogresno tumace nema nikakve veze sa Islamom.
Awrah zene nije kao awrah muskarca i tacno se zna sta treba zena da pokrije... po Islamu.
Ali nije to tema.. Tema je Kenija, a u Keniji zivi svega 10% muslimana. Prema tome, odakle ubaci njih u ovu temu.?
Awrah zene nije kao awrah muskarca i tacno se zna sta treba zena da pokrije... po Islamu.
Ali nije to tema.. Tema je Kenija, a u Keniji zivi svega 10% muslimana. Prema tome, odakle ubaci njih u ovu temu.?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4594 times
- Been thanked: 3610 times
Eto ga sad.. Ruana, nemoj da se ljutis, ako imamo suprotne stavove, zato i postoje forumi. Ali ja ti ovako gledam na stvari: - ni ti, ni ja, ni niko drugi na ovoj kugli danas nema pojma ko je pisao - a jos manje ko je dopisivao i prepravljao sve te "svete" knjige (bez obzira na religiju kojoj one pripadale). Ja, licno, ne mogu da shvatim da je pripisano i zapisano da jedni budu robovi i sluge a drugi gazde - tek onako po principu lutrjie - sta te zapadne medju nogama. To je jedna stvar, a druga je - pa ja uopste nisam skrenuo sa teme, ako procitas moj prvi post, ja sam i govorio o temi - poligamiji. Samo, eto, ti se docepala samije pa da mlatnes Meleka ;-) Ma ok je to, neima frkeRuana wrote:Vidis ja kako to ti kazes "gotivim" Islam i sve njegove odredbe, a to su su neki iskrivili ili ga pogresno tumace nema nikakve veze sa Islamom.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
-
Ruana
Ne, nema ljutnje, Melek nego se samo ne slazem sa tobom oko stete nad Bosnjacima, najmanju stetu su nam Arapi donijeli. Moja rahmetli nena je bila pokrivena, a sigurna sam da nikad u zivotu nije Arapa vidjela.
Moja sveta knjiga je Boziji govor i niko je nije pisao. I po mojoj knjizi niko nije rob a ni gazda, naprotiv svi smo isti i nema nikakve lutrije.
U tvom prvom postu si ti ubacio Arape u poligamiju i odma dobro poznata tema zene. Zasto? Zar po tebi kod Arapa nema vecih problema osim pokrivene zene?
Moja sveta knjiga je Boziji govor i niko je nije pisao. I po mojoj knjizi niko nije rob a ni gazda, naprotiv svi smo isti i nema nikakve lutrije.
U tvom prvom postu si ti ubacio Arape u poligamiju i odma dobro poznata tema zene. Zasto? Zar po tebi kod Arapa nema vecih problema osim pokrivene zene?
Amen. Jadni izgovori za muski rod se drze ko pijan plota neki nadri knjiga koje su sami ispisali, i prekrajali po svom tabijatu, pa ko vele kad je bal nek je maskenbalMelek wrote: Ne. U Islamu se spominje "Awrah", odnosno dijelovi tijela koji treba da se pokriju odjecom i imas Awrah i za muskarca i za zenu. E, taj isti "Awrah" su beduini protumacili na svoj nacin, ali imas i druge muslimane koji to tako uopste ne tumace. Ja licno mislim da su Arapi totalno izvitoperili Islam i oni Islamu nanose veliku stetu. Nego pusti sad samije - sta sa onim ostalim ljudskim pravima koje mimoilaze tvoj zenski rod u tom Arapskom pogledu na svijet i religiju - koji je - eto - preuzeo duhovno kormilo otprilike pola planete i fura svoje furke? Nema ljutnje, ali ja to ne gotivim.
A dame, smjerno cute, sagni se nize da te preskoci brze. Ah pardon, one se to ponose svojom novokomponovanom vjerom. Jer iskonska ne tretira zenu tako. I kako i treba u modernom svijetu, prati civilizaciju, pa ne dopusta ni poligamiju "iako jaro moze da hrani 4 zene" ( to je je'lte acceptable
Sta cu im ja kad im je "lijepo"
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
dragi paša kakve jadne nezaposlene mamice,pa ja sa telefona vidjela da je na prvoj slici Ceca.....živ bio to su ti lažni profili i stranice,gdje ima riba s takvim izgledom da je usamljena...Pasaga wrote:...jok...Ruana wrote:Je li ovo iz "zemlje oraha i meda"
ovo su one jadne mamice,nezaposlene....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times
Zagorka wrote:dragi paša kakve jadne nezaposlene mamice,pa ja sa telefona vidjela da je na prvoj slici Ceca.....živ bio to su ti lažni profili i stranice,gdje ima riba s takvim izgledom da je usamljena...Pasaga wrote:...jok...Ruana wrote:Je li ovo iz "zemlje oraha i meda"
ovo su one jadne mamice,nezaposlene....
........et....bas ti fala......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Ovde sam u busu naletio na njih troje prije par godina, neki po izgledu somalijac i dvije zene, zamotane. Prvo primjetis njega, ko je ko on, pun sebe. Pa onda njih dvije njemu do rebara, sapcu nesto. Dvije stanice kasnije prdje saptanje u gurkanje, obadvije ga guraju i laprdaju nesto pokazujuci prema prozoru. Kolko skonta da bi se trebo on ustat i otvorit prozor, vruce je li.
Suti tip, pa se malo ko obrecnu na jednu pa na drugu pa i dize glas.
Qurac, ne prestaju.
I tako jedno 4-5 minuta dok se brale nije digo, fino otvorio red prozora. I kako se on digo ova druga sto je sjedila od iza se fino sjedne na njegovo mjesto
On se vrati i nesto gestikulise kao diz se zeno al ga ne jebu ni 2%
izignorisase ga do jaja. Osta car stojeci i cijeli bus ga gleda blijedo a ne moze ni u zemlju propast 
I tako u 7-8 stanica pade prika na ljestvici do te mjere da sam htio ostavit nesto sice, da mu se nadje.
Nije mu bogami lako, mos mislit kako mu je kod kuce
Taj usisava, pere, pegla, doji djecu a jos ne smije ni pivo popit, brani mu vjera 
Neka! Dabogda svaki od njih sluga bio i po sest zena imo
Suti tip, pa se malo ko obrecnu na jednu pa na drugu pa i dize glas.
Qurac, ne prestaju.
I tako jedno 4-5 minuta dok se brale nije digo, fino otvorio red prozora. I kako se on digo ova druga sto je sjedila od iza se fino sjedne na njegovo mjesto
On se vrati i nesto gestikulise kao diz se zeno al ga ne jebu ni 2%
I tako u 7-8 stanica pade prika na ljestvici do te mjere da sam htio ostavit nesto sice, da mu se nadje.
Nije mu bogami lako, mos mislit kako mu je kod kuce
Neka! Dabogda svaki od njih sluga bio i po sest zena imo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10283 times
- Been thanked: 12140 times
Re: Egzotične civilizacije,kulture i običaji
Negdje skoro, otkrili su u Amazonu neko domorodačko pleme, koje do tog trenutka uopće nije bilo u kontaktu s civilizacijom. Ono što je najvažnije, uopće nisu tamne kože, nego skoro su pa bijelci. Ovo je odmah podgrijalo teorije o tome, da su se neki drevni Atlantiđani spasili otplovivši do južne Amerike.
Ovo što si napisao je recept kako očuvati egzotične civilizacije, kulture i običaje.
Dobre SF filmove su pravili ljudi koji razmišljaju na ovaj način i u njima je obično ljudska rasa egzotična civilizacija za one koji dolaze iz drugih svjetova.
Dobre SF filmove su pravili ljudi koji razmišljaju na ovaj način i u njima je obično ljudska rasa egzotična civilizacija za one koji dolaze iz drugih svjetova.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41963 times
- Been thanked: 28788 times
Ako tražite devojku pravac ovo selo

Ako tražite devojku pravac ovo selo. Ove žene vape za muškarcima (VIDEO)
Ovde, jedini muškarci koje mi, slobodne žene, srećemo, ili su već oženjeni ili su naši rođaci. Svi smo ovde u srodstvu. Odavno nisam poljubila nijednog muškarca - izjavila je Nina (23), jedna od žiteljki ovog sela u Brazilu

Noiva do Kordeiro je selo na jugu Brazila čije je stanovništvo mahom sastavljeno od žena. Sinovi obično napuštaju selo sa punoletstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se samo vikendom.Sve frustriranije zbog odsustva muškaraca, mlade žene su odlučile da upute apel neženjama koji bi se rado preselili u selo i tu se oženili.

Ovde, jedini muškarci koje mi, slobodne žene, srećemo, ili su već oženjeni ili su naši rođaci. Svi smo ovde u srodstvu. Odavno nisam poljubila nijednog muškarca – izjavila je za britanski list “Miror” 23-godišnja Nina.
- Sanjamo da se zaljubimo i udamo se. Ali, volimo svoj život ovde i ne želimo da se odselimo u grad kako bi smo sebi našle muža – objasnila je ona.
[ytube][/ytube]
Noiva do Kordeiro je atipično selo. Osnovala ga je izvesna Marija Senjorina de Lima, koja je izopštena iz društva nakon što je pobegla od muža za kog je prisilno bila udata. Vremenom su joj se pridružile druge “otpadnice”.
Uz poziv zainteresovanim neženjama sledi i upozorenje: muškarci moraju da se povinuju pravilima sela kojim rukovode žene.
Moraćete da radite kako vam mi kažemo i da živite prema našim pravilima – ističe Nina.
- Ima puno stvari koje žene obavljaju bolje od muškaraca. Naše selo je lepše, organizovanije i daleko harmoničnije nego da ga vode muškarci – zaključila je mlada Brazilka.

[ytube][/ytube]
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10283 times
- Been thanked: 12140 times
Re: Ako tražite devojku pravac ovo selo
Nije ni čudo što su neudate. Mislim da će stanje ostati nepromijenjeno.Uz poziv zainteresovanim neženjama sledi i upozorenje: muškarci moraju da se povinuju pravilima sela kojim rukovode žene.
Moraćete da radite kako vam mi kažemo i da živite prema našim pravilima – ističe Nina.
A trebalo bi im neki bus papučara poslati 
Habibti, ya nour el - ain... 
Kakvih papučara, mi iz Slovenije smo se navikli ženama pokoravatistorm wrote:A trebalo bi im neki bus papučara poslati
Koga ti glumiš
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
mrki62 wrote:Kakvih papučara, mi iz Slovenije smo se navikli ženama pokoravatistorm wrote:A trebalo bi im neki bus papučara poslati![]()
Koga ti glumiš
vi slovenci možda da....
Habibti, ya nour el - ain... 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Behko idemo ja, ti, storm,jrc,spanac itd 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times
Rum wrote:Behko idemo ja, ti, storm,jrc,spanac itd
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Povescemo i tebePasaga wrote:Rum wrote:Behko idemo ja, ti, storm,jrc,spanac itd![]()
Mlad si, ima još vremena, sazrit ćeš pa ćeš se mene sjetitistorm wrote:
![]()
vi slovenci možda da....
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
storm wrote:mrki62 wrote:Kakvih papučara, mi iz Slovenije smo se navikli ženama pokoravatistorm wrote:A trebalo bi im neki bus papučara poslati![]()
Koga ti glumiš![]()
vi slovenci možda da....
halal ti pita.
ovo je za one teme sta vas je danas nasmijalo.
DIA DE LOS MUERTOS
Meni je fascinantno raskosno slavlje zivota i smrti uz ukrasavanje, ples i pjesmu.
Postoje dvije vrlo bitne stvari koje bi trebalo znati o meksickom Danu mrtvih:
1. To je blagdan sa vrlo kompleksnom povijescu i zbog toga se nacin na koji se gleda na njega razlikuje od covjeka do covjeka i ovisi o mnogim cimbenicima.
2. Dan mrtvih u Meksiku niposto nije morbidan događaj - to je vrijeme slavlja.

Meni je fascinantno raskosno slavlje zivota i smrti uz ukrasavanje, ples i pjesmu.
Postoje dvije vrlo bitne stvari koje bi trebalo znati o meksickom Danu mrtvih:
1. To je blagdan sa vrlo kompleksnom povijescu i zbog toga se nacin na koji se gleda na njega razlikuje od covjeka do covjeka i ovisi o mnogim cimbenicima.
2. Dan mrtvih u Meksiku niposto nije morbidan događaj - to je vrijeme slavlja.

Aktiviram se na dodir.