ISIL

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times
Status: Offline

Re: ISIL

Post by harlekin »

KOMESAR wrote:Isil će do Španije doći prije referenduma u Kataloniji.Ovaj put neće ići preko Afrike,zbog EBOLE
onako kao oni mogu i ja do japana sam samcat
fino po pustarama picim ak scepam kakvog jadnika skratim za glavu
ni za zivu glavu nekog zaebanog da dirnem i rahat :cudi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

harlekin wrote:
KOMESAR wrote:Isil će do Španije doći prije referenduma u Kataloniji.Ovaj put neće ići preko Afrike,zbog EBOLE
ISIL će konačno riješiti kurdsko pitanje.
Turcima to nije uspjelo stoljećima.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Sad se i po njemačkoj sukobljavaju kurdski protestnici i pro-isilovci...

Eskalacija nasilja na njemačkim ulicama: U Hamburgu, gradu od oko 1,8 milijuna ljudi, sukobi su potrajali duboko u noć, a policija je bila prisiljena koristiti suzavac i vodene topove.
Image
Tijekom jučerašnje večeri na ulicama nekoliko njemačkih gradova moglo se svjedočiti zaista zastrašujućim scenama. Na ulice gradova, kako u Njemačkoj tako i diljem Europe, izašli su Kurdi kako bi prosvjedovali protiv ISIL-ovog progona Kurda u Siriji i Iraku, u trenutku kada se u sirijskom gradu Kobani vodi odlučujuća borba na život i smrt između branitelja grada i ISIL-ove terorističke vojske.

No, u nekoliko njemačkih gradova prosvjedi nisu završili mirno - na ulicama Hamburga i grada Celle izašli su pro-ISIL ekstremisti, naoružani mačetama i noževima, te su počeli napadati kurdske prosvjednike. Nakon što su izbili žestoki sukobi policija je morala na ulice izvesti dodatne snage.

U Hamburgu, gradu od oko 1,8 milijuna ljudi, sukobi su potrajali duboko u noć, a policija je bila prisiljena koristiti suzavac i vodene topove. Sama činjenica da u centru Europe imamo "pro-ISIL" prosvjede iznimno je zabrinjavajuća, no ne i iznenađujuća. Ovo je još jedan neugodan pokazatelj katastrofalno pogrešne europske vanjske politike koja je, bez obzira što se u zadnje vrijeme nastoji donekle distancirati od tih stavova, dala podršku islamističkim militantima u Siriji u ratu protiv sirijskih vlasti i vojske.Najmanje osmero ljudi je ranjeno te hospitalizirano u napadu ISIL-ovih pristaša u Njemačkoj.

Kurdi su jučer prosvjedovali i u još nekoliko njemačkih gradova, uključujući Bremen, Celle, Göttingen, Hannover, Kiel u Oldenburg. No, jedino u gradu Celle izbijaju sukobi. Kurde tamo također dočekuju pristaše terorističke organizacije ISIL, a izvori prenose kako je među napadačima bilo i pripadnika čečenske nacionalnosti. U kurdskom gradu Kobani na sjeveru Sirije situacija po branitelje grada danas izgleda malo bolje. Prema izvorima, američki zračni napadi na ISIL oko Kobanija danas su se ipak intenzivirali u trenutku kada je izgledalo da bi grad mogao pasti u ruke terorista. Kurdski izvori ističu kako su ISIL militanti odbačeni iz pojedinih lokacija.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

KOMESAR wrote:
harlekin wrote:
:aplauzz

A ako napadnu Tursku ona se vala ima čime braniti i uništiti ih uz pomoć zaštitnice NATO-a i čuvara svjetskog mira i poretka.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:
KOMESAR wrote:
harlekin wrote:

A ako napadnu Tursku ona se vala ima čime braniti i uništiti ih uz pomoć zaštitnice NATO-a i čuvara svjetskog mira i poretka.
jel ovaj aplauz ironije ili odobravanja :misli
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Nijedno od toga već za zaključak.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:Nijedno od toga već za zaključak.
aha , samo pitam, jer voliš i ti zastraniti :D
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Kurdi koji nam ništa loše nisu uradili stvarate neku mržnju prema njima, a Turci koji su nam zla nanijeli tokom Osmanskog carstva ko fol ih nešto branite. Ako hoće Kurdi državu svoju, šta mene to ima zanimati? Mene Turska i njeni problemi zanimaju isto kao i Zimbabve. Isto mišljenje imam i prema Kurdima, i prema Turcima. Ljudi su i jedni, i drugi.
Eno Kurdi se herojski brane u gradu Kobane-u.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Erdogan je jedna obična pi.kica koji samo zna da palamudi preko TV-a, a sad kad su počeli napadi na Tursku, šuti. Valjda ga ne zanimaju kurdski narod.
Da ti nije koja Kurdkinja dala malo? :plavi :zubi Oni bi da razvale drzavu u kojoj zive +komad Iraka +komad Sirije +komad Irana. Bice, al' kad na vrbi rodi grozdje. Nemaju svoju drzavu i sada koriste dimnu zavjesu rata da je nazor stvore. Jel' se to mora imati drzava za svaki narod? Bosnjaci su primjer da ne mora. Nemamo ni mi Bosnjaci svoju drzavu, pa ko nas hebe zasta? Trebamo nasilu protjerati Srbe i Hrvate i ukinuti im ustavna prava da bi dobili drzavu? Ne ide to tako, mili kolega.

Kurdi koji krece o nedostatku ljudskih prava u Turskoj, bi bili zadnji koji bi dali ikome drugom prava u Kurdistanu, da ga stvore. Znam ih ne mali broj. To su ti jedni nacionalisti kakvih nisi vidio. Nista ih i niko ne zanima osim Kurda i Kurdistana. Zao mi je sto moram reci, ali jos nisam sreo Kurda koji razmislja drugacije. Izgleda da je jedini ovaj ciji avatar nosim bio prvo musliman, pa tek onda Kurd. Svi ostali koje znam samo sanjaju o Kurdistanu i misle da su sve mjere dozvoljene u ostvarenju tog cilja. Ne mrzim ih ali nikako im ne vjerujem da bi bili ista bolji prema manjinama u svojoj drzavi, nego sto Turska postupa prema njima danas.
Vidiš, meni se dok čitam tvoj tekst svako malo omakne i pomislim na Palestinu i Izrael. Budimo dosljedni.

Usput da napomenem kako je Turska jednu svoju manjinu već etnički očistila. Nije njima za vjerovat.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Lebowski wrote:
KOMESAR wrote:
harlekin wrote:

Ako ISIL krene preko Turske to znači novih 20 miliona vojnika.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Teren se priprema.
Dan velike odluke je blizu.
Bit ce krvi i preko koljena.
Ako je vjerovat svim svetim knjigama.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Vjeruj meni, do ušiju a ne do koljena...
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Zbog govora argentinske predsjednice u UN-u prekinut TV prenos

Cristina Fernandez de Kirchner obrušila na SAD i njihove saveznike zbog rata s ISIL-om..
Image

Većina međunarodnih televizijskih kanala obustavila je emitiranje i prijevod govora predsjednice Argentine na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku nakon što se Cristina Fernandez de Kirchner obrušila na SAD i njihove saveznike zbog rata s ISIL-om. Ne treba zaboraviti da je njena država prije nepunih mjesec dana bila prisiljena proglasiti bankrot (drugi puta u povijesti) upravo zbog presude jednog američkog suda.

Glavne točke govora predsejdnice Kirchner, objavljene su ipak na društvenim mrežama:

"Ovdje smo bili prije godinu dana, kada je kao 'teroristički režim' označena vlada sirijskog predsjednika Assada, a podržalo se 'pobunjenike' u Siriji, koje ste definirali kao 'revolucionare'.
Danas smo se okupili zajedno kako bi iskorijenili ove revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi.

U prošlosti ste uvrstili Hezbollah na popis terorističkih organizacija, a to je velika, priznata stranka u Libanonu!

Vi ste optužili Iran da stoji iza eksplozije koja je uništila Izraelski centar AMIA u Buenos Airesu 1994., iako argentinska istraga nikada nije uspjela dokazati sudjelovanje Irana u tom napadu.

Vi ste usvojili rezoluciju protiv Al-Qaide nakon terorističkih napada 11. rujna. Zemlje poput Iraka i Afganistana razorene su i njihovi stanovnici su ubijeni, dok obje zemlje još uvijek pate zbog terorizma!

Pokazali ste nakon izraelskog napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, da je vaša pažnja usmjerena na rakete koje su pogodile Izrael, a koji nisu uzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve!

Danas, smo se dakle okupili kako bi usvojili rezoluciju o našoj odgovornosti i međunarodnoj borbi protiv 'Islamske Države Iraka i Levanta' (ISIL), organizacije koja koristi potporu saveznika velikih zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda", rekla je argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner i time zaslužila da se hitno obustavi prijenos i prijevod njenog govora u Ujedinjenim narodima.

http://direktno.hr/en/2014/svijet/10...V-prijenos.htm

Moze se slobodno reci,danasnja demokratija i ljudska prava
traze svoje izvore u velikim lazima i obmanama.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Šta je rekla netačno?
"Ovdje smo bili prije godinu dana, kada je kao 'teroristički režim' označena vlada sirijskog predsjednika Assada, a podržalo se 'pobunjenike' u Siriji, koje ste definirali kao 'revolucionare'.
Danas smo se okupili zajedno kako bi iskorijenili ove revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi. TAČNO

Vi ste optužili Iran da stoji iza eksplozije koja je uništila Izraelski centar AMIA u Buenos Airesu 1994., iako argentinska istraga nikada nije uspjela dokazati sudjelovanje Irana u tom napadu.

Vi ste usvojili rezoluciju protiv Al-Qaide nakon terorističkih napada 11. rujna. Zemlje poput Iraka i Afganistana razorene su i njihovi stanovnici su ubijeni, dok obje zemlje još uvijek pate zbog terorizma! TAČNO

Pokazali ste nakon izraelskog napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, da je vaša pažnja usmjerena na rakete koje su pogodile Izrael, a koji nisu uzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve! TAČNO

Danas, smo se dakle okupili kako bi usvojili rezoluciju o našoj odgovornosti i međunarodnoj borbi protiv 'Islamske Države Iraka i Levanta' (ISIL), organizacije koja koristi potporu saveznika velikih zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda", rekla je argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner i time zaslužila da se hitno obustavi prijenos i prijevod njenog govora u Ujedinjenim narodima. TAČNO

Niko ne može reći da je nešto slagala. Eto demokratije za koju se navodno svim silama bore u svjetu. Reci istinu i ako se njima ne sviđa bićeš ukinut. Diktatura i teror zapada. Ovo je čist teror, i vrjeme je da se svjet oslobodi zapadnog lobija i diktata.

Da je nešto slagala pa ni tad nemaš pravo ukinuti već diskusijom i dokazima opovrgnuti kako demokratija i nalaže. Ni rječ nije laž...
Nanu im američku!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Nego pošto je isil sada po zapadu teroristička organizacija i neminovano jebiće uništeni i osuđeni a vođe će odgovaovaralirati isto kao i al kaida.
I sa al kaidom je bilo isto, dok su im odgovarali ubijajući na primjer Srbe po Bosni i Kosovu bili su im u redu. A posle su ih proglasili teroristima.
Hoće li neko odgovarati od Bošnjačkog rukovodstva u Sarajevu (bez obzira jel među živima) ko ih je primio u Bosnu, pozdravljao, salutirao pred njima, i poslije rata ih čak i kolonizirao kao revanš za "zasluge" u ratu...

Sad ćete i vi biti licemjeri i opravdavati al kaidu u bosni... Ali oni su označeni teroristi samo što ste vi ko amerika dok ubijaju srbe nema veze alal im...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ima istine drug... Svi smo pomalo licemjerni kad su naše guzice u pitanju...
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24580 times
Been thanked: 6396 times

Post by Veca »

...zene na vlast! :djed
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

drugrankovic wrote:Nego pošto je isil sada po zapadu teroristička organizacija i neminovano jebiće uništeni i osuđeni a vođe će odgovaovaralirati isto kao i al kaida.
I sa al kaidom je bilo isto, dok su im odgovarali ubijajući na primjer Srbe po Bosni i Kosovu bili su im u redu. A posle su ih proglasili teroristima.
Hoće li neko odgovarati od Bošnjačkog rukovodstva u Sarajevu (bez obzira jel među živima) ko ih je primio u Bosnu, pozdravljao, salutirao pred njima, i poslije rata ih čak i kolonizirao kao revanš za "zasluge" u ratu...

Sad ćete i vi biti licemjeri i opravdavati al kaidu u bosni... Ali oni su označeni teroristi samo što ste vi ko amerika dok ubijaju srbe nema veze alal im...
Je li kod od rukovodstva bosanskih Srba odgovarao za vojnike iz drugih zemalja i za zločine koji su prethodno uradili.. Srbije, Rusije, Grčke.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times

Post by Krokodil Behko »

drugrankovic wrote:Nego pošto je isil sada po zapadu teroristička organizacija i neminovano jebiće uništeni i osuđeni a vođe će odgovaovaralirati isto kao i al kaida.

A jel to sigurno, da je al kaida postojala, tokom rata u BiH? Baš pod tim nazivom i baš njeni članovi došli u BiH?
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

jos uvjek se bojkotuje pamet sposobnih zena ,,
sunce li im musko prokleto,,pa koliko biliona jos hoce ovi ludaci na krvoprolicu da zarade !!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Post Reply

Return to “Svijet”