Navodi onaj ko se zajebava i zna da se moze zajebavati. I navode ljudi jer je ovo opomena, nije nikakav napad. Zuti karton Matane.Matan wrote: 15 Apr 2024, 18:51Pa ko jos navodi ciljeve i sate kad ce biti upuceni..Duminjo wrote: 15 Apr 2024, 16:15
Ne znam sta bi bilo kada bi bilo ovo "sta mislis". Znam da Iran stoji godinama kako stoji i da ih ne napadaju a zašto, mozda oni sami znaju bolje od tebe i mene.
Jedino smijesno je bilo da ti neko bukvalno najavi ovo upozorenje, satnicu, pošalje sa namjerom onako spore dronove i pošalje ciljeve prema kojima dronovi idu.
Kazu im Fino, poslali smo toliko i toliko dronova, doci ce vam tada i tada, udarice tu i tu.
Bukvalno šprdanje sa Izraelcima. I na takvu najavu, Izrael su morali braniti Ameri, Francuzi, Britanci i Jordanci.
I opet, pored svega toga, pogode im ljudi aerodrom.
Izrael je ovime ponizen. Iran je pokazo ko je Babo u toj regiji i ova vjezba je pokazala da bi Izrael sutra nestao sa karte svijeta bez Amerike.
farsa obicna..
Izrael uopce nije ponizen, vec Iran..
ovi im uniste ambasadu, mogli su i oni njihovu..
kao odgovor..i zasto Iranu smeta Izrael, jer ne moze da bude gazda na tim prostorima..
nisu djaba ratovali sa Irakom..
Izrael je isto blentava drzava, umjesto da radi na miru i diplomaciji, oni samo neka sila..
ma jebat ih sve, nek se porokaju do koske..
samo problem je ne mogu oni Izraelu pera odbiti, a Izrael i nema neku pretenziju na Iran osim da im sa vremena na
vreme ne unisti postrojenja za izradu urana, to im je jedina prijetnja, izrada nuklearke..
Zamisli sada da im pošalju crveni, bez najave i da im ne pošalju ove Tomos dronove vec sve i rakete skupa. Pa poravnalo bi ih. Bliskim istok bi ekslodiro. Lahko je civile po Gazi iz sigurne udaljenosti bombardovati i glumiti silu medju civilima na zapadnoj obali. Eto to ti je Izrael bez Amerike, to je sila.
Eto navalili izraelci da odmah dogovore, napeli srce ko pile a nista. I citav NATO ih poziva na deeskalaciju. Sta mislis zašto? I Ameri i Britanci i francuzi rekli da nece ucestvovati ako dodje do napada Izraela.
To se u narodu kaze "vezi ata gdje ti aga kaze".
Sto se tice dizanja ambasada, sjeti se kako je nastao Hezbollah i kako je posto popularan. Ljudi davno prešli tu igricu.