Ali ne eksplodiraju..
pouzdane

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Vidimo zadnjih 6 mjeseci kako Izrael nece.Matan wrote: 16 Apr 2024, 16:21 Budi razuman..
niti Iran smije napasti jace, niti Izrael hoce..
Izrael i nema namjeru ratovati sa Iranom, jedino ako ustvrde da imaju namjeru Nuklearku napraviti,
onda ce pokusati unistiti postrojenja..
drugo ih u Iranu ne interesuje..
Iran, pokusava biti glavni igrac na tim prostorima, ali ne mogu pored Izraela,
i to ih boli..a sto se tice Gaze, njih to najmanje boli, kao i ostale iz okruzenja..
Nece na Iran, ne citas dobro..Duminjo wrote: 16 Apr 2024, 16:31Vidimo zadnjih 6 mjeseci kako Izrael nece.Matan wrote: 16 Apr 2024, 16:21 Budi razuman..
niti Iran smije napasti jace, niti Izrael hoce..
Izrael i nema namjeru ratovati sa Iranom, jedino ako ustvrde da imaju namjeru Nuklearku napraviti,
onda ce pokusati unistiti postrojenja..
drugo ih u Iranu ne interesuje..
Iran, pokusava biti glavni igrac na tim prostorima, ali ne mogu pored Izraela,
i to ih boli..a sto se tice Gaze, njih to najmanje boli, kao i ostale iz okruzenja..
A vidimo i koliko moze. Hamas je od ovih iranskih frakcija najmanji ubjedljivo. Rezultati izraelske vojske 20 hiljada ubijenih civila, sravnjeni gradovi do temelja, 2 miliona izbjeglica sa kojima se ne zna kuda ce i bezbroj ranjenih a glavni cilj, Hamas, opstaje kako je i postojao.
Zajebana i mnogo moralna super sila
Oni nece.. joj jebemti
Kako bolan nece?Matan wrote: 16 Apr 2024, 16:37Nece na Iran, ne citas dobro..Duminjo wrote: 16 Apr 2024, 16:31
Vidimo zadnjih 6 mjeseci kako Izrael nece.
A vidimo i koliko moze. Hamas je od ovih iranskih frakcija najmanji ubjedljivo. Rezultati izraelske vojske 20 hiljada ubijenih civila, sravnjeni gradovi do temelja, 2 miliona izbjeglica sa kojima se ne zna kuda ce i bezbroj ranjenih a glavni cilj, Hamas, opstaje kako je i postojao.
Zajebana i mnogo moralna super sila
Oni nece.. joj jebemti
ovo sa Gazom je iscenirano..
kako i sta ne znam..
Hamas ko da radi sa Izraelom u suradnji..
mi cemo vas isprovocirati a vi udrite po Gazi..
isto kao sto su Srbi pobili samo svoje na Kosovu da bi imali izgovor da udare na Kosovare..
kao oni ih ubili..
nista ti ne kontas..
Izrael koliko ja znam nikad prvi nije napadao..Duminjo wrote: 16 Apr 2024, 17:31Kako bolan nece?Matan wrote: 16 Apr 2024, 16:37
Nece na Iran, ne citas dobro..
ovo sa Gazom je iscenirano..
kako i sta ne znam..
Hamas ko da radi sa Izraelom u suradnji..
mi cemo vas isprovocirati a vi udrite po Gazi..
isto kao sto su Srbi pobili samo svoje na Kosovu da bi imali izgovor da udare na Kosovare..
kao oni ih ubili..
nista ti ne kontas..
Napalo ih. Vjekovni neprijatelj ih direktno nap'o.
Zamisli jbte iz beograda sada krene 300 dronova na zagreb i ovi ne uzvrate. Nikome ništa..
Pa kako bi se Hrvati osjecali? Jadno, nebitno, ko glineni golubovi i porazeno i to od koga porazeno.
Kontaš li ti covjece koji je sada pritisak na Izraelcima? Oni ako ne uzvrate na ovo, ispasce najvece pizde na svijetu a vlastita vojska i politicari medju vlastitim narodom nece imati apsolutno nikakvog povjerenja.
A nak'a vojna sila..![]()
Et vidis da ne znas a sereš bez prestankaMatan wrote: 16 Apr 2024, 17:41Izrael koliko ja znam nikad prvi nije napadao..Duminjo wrote: 16 Apr 2024, 17:31
Kako bolan nece?
Napalo ih. Vjekovni neprijatelj ih direktno nap'o.
Zamisli jbte iz beograda sada krene 300 dronova na zagreb i ovi ne uzvrate. Nikome ništa..
Pa kako bi se Hrvati osjecali? Jadno, nebitno, ko glineni golubovi i porazeno i to od koga porazeno.
Kontaš li ti covjece koji je sada pritisak na Izraelcima? Oni ako ne uzvrate na ovo, ispasce najvece pizde na svijetu a vlastita vojska i politicari medju vlastitim narodom nece imati apsolutno nikakvog povjerenja.
A nak'a vojna sila..![]()
uvijek je se branio...
zasto je Hamas upao u Izrael i pobio one civile, i isprovocirao Izrael, da napadne ih u Gazi je pitanje za milion eura..jel to nesto slicno ko Srbijanski upad u Banjsku, procjeni sam.
To datira jos od Kristovog vremena..ironman wrote: 16 Apr 2024, 17:46 Jel bgt a od koje godine se Izrael brani.
Od neke A.D. ?
Koliko se sjecam 1947 je stanje bilo skroz drugacije.
Uopce ne ulazim u pricu o 07.10.
Od kad se brani Izrael i zasto ?
Ko je taj od koga se brani?
Odakle je dosao?
Sa Marsa ?
Koji ono zakon fizike kaze da svaka akcija izaziva reakciju.
Koja akcija je originalna,prva ,ko je povukao prvi potez?
Aha.Matan wrote: 16 Apr 2024, 17:49To datira jos od Kristovog vremena..ironman wrote: 16 Apr 2024, 17:46 Jel bgt a od koje godine se Izrael brani.
Od neke A.D. ?
Koliko se sjecam 1947 je stanje bilo skroz drugacije.
Uopce ne ulazim u pricu o 07.10.
Od kad se brani Izrael i zasto ?
Ko je taj od koga se brani?
Odakle je dosao?
Sa Marsa ?
Koji ono zakon fizike kaze da svaka akcija izaziva reakciju.
Koja akcija je originalna,prva ,ko je povukao prvi potez?
I ja bi voljela cuti odg.Izrael je cinjenica postoji,mozes mislit sta zelis o pravdi tu ,ali sad postoji i postojat ceMatan wrote: 16 Apr 2024, 17:54 Ja nisam na nicijoj strani..
ali ako svi hoce da uniste Izrael, citaj uniste a ne da se dogovore,
sta onda ocekujes nego nasilje i ubistva sa obje strane..
da je se htjelo, dogovorili bi se..
ne, ovi hoce da uniste Izrael, i ljudi su od najjadnijeg naroda na svijetu, postali jedan od najopakiji..
nemaju alternativu, ili unistavati, ili ce biti unisteni..
sta bi ti da si na njihovom mjestu radio..
cekao da ih Arapi pokolju..
Ti stvarno ne kontas nista..Duminjo wrote: 16 Apr 2024, 17:55 Brane se od civila na zapadnoj obali gdje nema Dana u godini a da ne ubiju makar jedno.
Treba samo zamisliti u glavi taj osjecaj kada jedna drzava svaki jbni dan mora ubiti jednog civila eto onako.. i da zbog takvih ubistava nikad niko ne odgovara.
I takva drzava se predstavlja kao mehlem koji bi neko trebo na ranu privit. Tacno moraš imati mozak vrapca da to gutaš
Zasto?Matan wrote: 16 Apr 2024, 17:54 Ja nisam na nicijoj strani..
ne, ovi hoce da uniste Izrael, i ljudi su od najjadnijeg naroda na svijetu, postali jedan od najopakiji..
Pa znas kako su ih Britanci spasili od unistenja, i poslali na te prostore..ironman wrote: 16 Apr 2024, 17:59Zasto?Matan wrote: 16 Apr 2024, 17:54 Ja nisam na nicijoj strani..
Msm sta izaziva taj bijes?
O cemu se radi.
Nisam ni ja ni na cijoj strani.
Ali ko je pokrenuo sve.
Tu na izvoru lezi odgovor na sve.
Pa unistila ih je evropa. Sve ih je protjerala na Bliski istok.Matan wrote: 16 Apr 2024, 17:54 Ja nisam na nicijoj strani..
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests