I: Portugal, Danska, Srbija, Armenija, Albanija

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10007 times
Been thanked: 11894 times
Status: Offline

Re: I: Portugal, Danska, Srbija, Armenija, Albanija

Post by Krokodil Behko »

Eh, to je to. Sad naiđe neka osoba srpske nacionalnosti koju gotivim, i valja mi sad sve korigovati :misli

Kad smo već kod gotivljenja, bilo bi dobro da u svakom narodu ima puno takvih osoba, pa ne bi ni bilo ovakvih gadosti.
MORENA wrote:Uzas, uzas, kad vidjoh KAKO JE CELA SRBIJA potrcala na teren. Teroristi.
Ah ne, to su bili Huligani.
Mislim, nisu svi srbi huligani, ali vecina jeste.
Ja mislim da nije ni većina, ali je broj popriličan. U svom prošlom postu, sam to označio kao fašizam i zbilja, mnoge bi stvari bile bolje kad bi se napravila jasna distanca od tih likova.
Niti će Srbija propasti, niti će joj se nešto ružno desiti ako se to uradi.

Ps. Behko, bart premijera je sam demantovao da su ga priveli. To je neko skocio da okrivi bilo koga na brzinu.
To je došlo iz srpskih medija i o tome ti govorim bona. :)
Mašta nekog nacionaliste učinila je da je brat tog premijera huligan i to u najmanju ruku.
Na tu vijest, prvenstveno nasijedaju Srbi. Slijedi novi talas negodovanja i generaliziranja, a u kontekstu kojeg sam pominjao u prethodnom postu. Dakle, kriva percepcija prema nekom narodu u cjelosti i dovoljna je sitnica da se to ispolji.
Al ovaj je primer odlican da se vidi pravo lice ljudi, da nasedaju na svasta.
Baš tako.

Meni licno su fudbaleri Srbije i Albanije bili korektni, sto se i videlo. Mozda je Xhaka bio preemotivan, al situacija je ionako paprena. Mitrovic je ok reagovao.
Ne sumnjam u dobre namjere Mitrovića. Tu su Albanci skočili otimati zastavu, i sranje je moglo da počne. Međutim, po pravilo igrač ne smije dirati te predmete koji se nađu u prostoru predviđenom za igru, pa će se Albanci prati da su to shvatili kao provokaciju.

Ja kao srpkinja se ne osecam kao da su nam albanci "suknuli".
Sukanje se odnosi na onaj dio koji je i napravio problem. Oni to tako osjete i tu je fazon.

MORENA wrote:I naravno za osuditi je drona sa zastavom. Meni tu nema nista smesno i volela bi da znam kakve bi bile reakcije da se pojavi jedna takva srpska drona.
Jao.
Naravno. Drakonska kazna za ovo. Ali oni su to učinili planski, jer su znali kakva će biti reakcija, pa će proći nešto bolje od Srbije. To nam govori da Albanci ne odustaju od svog programa, s tim da ga rade smišljenije i dobro prođu. Ne furaju se na ratobornost, nego se može reći da oni svoje ciljeve, ostvaruju na isti način kao i nacionalisti u Škotskoj, Kataloniji i sl.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Ti si očito pomiješao Albaniju i Kosovo?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Srbija živi u narativu 19. vijeka sa huliganima 20. vijeka smještena i nagurana u 21. vijek. I dok prosječan srpski huligan gleda kako da unese bengalku na stadion, da kliče „Ubij, ubij Šiptara“, ovaj drugi je već poodavno poslao svoje dijete na MIT koledž u Americi, da radi softvere i aplikacije.
Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua »

[ytube][/ytube]
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

KOMESAR wrote:Srbija živi u narativu 19. vijeka sa huliganima 20. vijeka smještena i nagurana u 21. vijek. I dok prosječan srpski huligan gleda kako da unese bengalku na stadion, da kliče „Ubij, ubij Šiptara“, ovaj drugi je već poodavno poslao svoje dijete na MIT koledž u Americi, da radi softvere i aplikacije.
Pa sad sam o tome govorio. Srbi svoj nacionalizam ispoljavaju na prevaziđen način.
Albanci to rade savremenije i bolje će proći. Ne branim ih, nego kad se sve sagleda u kontekstu UEFA pravila, Srbi će stradati.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

greeneyes wrote:
Mala_Mu wrote:Sto bi se ja radovala sto su oni njima suknuli. :cudi

Djubradi i jedni i drugi ( msm navijaci ) .. :)

ono sa zastavom je bila provokacija samo takva, sto Johnny kaze isto da se na Bilinom pojavi zastava "Velike srpske " :cudi
Šta je to tebi normalno što su ovi pjevali ubij, zaklji da Šiptar ne postoji? ne tako davno su pjevali isto tako, samo je mjesto Šiptara bio balija, a da ne spominjem nož, žica, Srebrenica i sl.
Možda mi je baš zbog toga drago što su im Šiptari kulturno spustili? :roll

Uostalom, koji već put ponavljaju ovakve stvari? Onaj Bogdanov, huligan koji je i onomad u Đenovi pravio sranja i palio tudje zastave, kao što je Albanska, je opet na stadionu, iako je dobio kaznu u trajanju od 5 godina(da ne smije kročiti na stadion, je l'). :cudi

Man'te se Srpske retorike-mi nismo ništa krivi. ;)
ko je rekao da je meni to normalno? Al ne razumijem ni ovo radovanje jer su im kao suknuli.. nigdje veze :D

To je lose da, a l i ovo sa zastavom isto tako. I ako ste realni nemozete jedno osudjivati a drugo opravdavati.

I sto da se manem te retorike, kad nisam srpkinja ? Ni ne koristim je :D
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

greeneyes wrote:
MORENA wrote:
greeneyes wrote:
MORENA wrote:I naravno za osuditi je drona sa zastavom. Meni tu nema nista smesno i volela bi da znam kakve bi bile reakcije da se pojavi jedna takva srpska drona.
Jao.
Nije to nijednom Srbinu smiješno. Nama ostalim je, jedni su ispali po ko zna koji put primitivci, a ovi drugi im na jedan sasvim kulturan način odgovorili. :kafa

Moguce da bi se nasmijala da nisam srpkinja.

Ali ovako, ispao je ogroman cirkus i veruj mi, bar ovde u Nemackoj, se smiju i srbima i albancima, jer smo opet dokazali da smo necivilizovana stoka.
Obestiti zastavu na dronu, zloupotrebiti je da bi isprovocirao je jadno. A skoro se potuci zbog zastave samo zato sto ju je srbin povuko.
Vjerujem da bi, jer je ono bila jedna stvarno dobra i izuzetno originalna provokacija. :oo

Meni vala više smeta nacionalizam nego li jedna obješena zastava, a vi kako 'oćete. Vama je trn u oku zastava, a meni necaionalizam, huliganizam. :cudi
Znači vama je opravdano što su Srpski navijači uletjeli u teren i stolicama lupali protivničke igrače? vama normalno što redari koji put šakom opucaju Albanske igrače? Svala čast Srpskim igračima(pojedincima) koji su štitili Albanske igrače. Oni su jedina svijetla tačka sinoćnjeg haosa. :aplauz
Ja nisam VAMA, ja sam MORENA.
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:Srbija živi u narativu 19. vijeka sa huliganima 20. vijeka smještena i nagurana u 21. vijek. I dok prosječan srpski huligan gleda kako da unese bengalku na stadion, da kliče „Ubij, ubij Šiptara“, ovaj drugi je već poodavno poslao svoje dijete na MIT koledž u Americi, da radi softvere i aplikacije.
Pa sad sam o tome govorio. Srbi svoj nacionalizam ispoljavaju na prevaziđen način.
Albanci to rade savremenije i bolje će proći. Ne branim ih, nego kad se sve sagleda u kontekstu UEFA pravila, Srbi će stradati.
desi behko :)
nemam sad vremena, samo da te pozdravim.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Krokodil Behko wrote:
"Srpski specijalci vare šahtove po Beogradu u svrhu „čuvanja i obezbjeđenja Putina“, dok im svake sekunde dron od hiljadu eura može iperitom ili kakvim ozbiljnijim biološkim oružjem uništiti čitav grad.Dok cijeli zapadni svijet ima uređenu i demokratsku državu, sa minimalnim odstupanjima i standardima, u Srbiji u živom prenosu navijač naziva premijera „pederom“, dobija tihe ovacije na društvenim mrežama čitave zemlje i postaje heroj. Samo par minuta poslije, policija-vlasništvo tog i takvog premijera, u silnoj zbunjenosti nad droniranjem stadionskim, hapsi brata albanskog premijera, koji je izmaštano upravljao dronom."
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

MORENA wrote:
Krokodil Behko wrote:
desi behko :)
nemam sad vremena, samo da te pozdravim.
Evo me na forumu, kao i obično :ooo
Nadam se da ćeš imati vremena, prije nego što ostarim :(
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

pokusacu, ako ne, posaljem dronu sa kamerom u tvoju bascu da te posmatram malo, hehehe
Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua »

Ispade da je Zastava bitnija od cetnicke rulje koja trazi klanje i ubijanje Albanaca? Koja bolesna nacija!
Gledam navijaci su unijeli nekakvo bure na tribinama, pazi bure! Kako su ga mogli "provuci" kroz kontrolu?
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Mala_Mu wrote:
greeneyes wrote: Šta je to tebi normalno što su ovi pjevali ubij, zaklji da Šiptar ne postoji? ne tako davno su pjevali isto tako, samo je mjesto Šiptara bio balija, a da ne spominjem nož, žica, Srebrenica i sl.
Možda mi je baš zbog toga drago što su im Šiptari kulturno spustili? :roll

Uostalom, koji već put ponavljaju ovakve stvari? Onaj Bogdanov, huligan koji je i onomad u Đenovi pravio sranja i palio tudje zastave, kao što je Albanska, je opet na stadionu, iako je dobio kaznu u trajanju od 5 godina(da ne smije kročiti na stadion, je l'). :cudi

Man'te se Srpske retorike-mi nismo ništa krivi. ;)
ko je rekao da je meni to normalno? Al ne razumijem ni ovo radovanje jer su im kao suknuli.. nigdje veze :D

To je lose da, a l i ovo sa zastavom isto tako. I ako ste realni nemozete jedno osudjivati a drugo opravdavati.

I sto da se manem te retorike, kad nisam srpkinja ? Ni ne koristim je :D
Pa zašto nisi ništa rekla povodom toga? nego odmah poletjela stati u odbranu Srba i počela priču o zastavi, a nigdje ne spominješ i ne zgražaš se nad onim što čine Srbi?. Man' se šuplje. ;)
Nisam ni rekao da si Srpkinja, već da se koristiš retorikom istih. Čitaj to malo bolje, tj. poradi malo na razumijevanju napisanog. :)

Ja ne pravdam taj dron sa zastavom(i očekujem kaznu za isto), al' mi je svakako simpatično kako su na mnogo ljepši način odgovorili nacionalistama. :kafa
Samo sabura
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mislim da će na sljedećoj međusobnoj utakmici, bilo koje dvije balkanske zemlje, letiti cijele eskadrile dronova s obje strane. Prosto će se sudarati u zraku :haha
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:
"Srpski specijalci vare šahtove po Beogradu u svrhu „čuvanja i obezbjeđenja Putina“, dok im svake sekunde dron od hiljadu eura može iperitom ili kakvim ozbiljnijim biološkim oružjem uništiti čitav grad.Dok cijeli zapadni svijet ima uređenu i demokratsku državu, sa minimalnim odstupanjima i standardima, u Srbiji u živom prenosu navijač naziva premijera „pederom“, dobija tihe ovacije na društvenim mrežama čitave zemlje i postaje heroj. Samo par minuta poslije, policija-vlasništvo tog i takvog premijera, u silnoj zbunjenosti nad droniranjem stadionskim, hapsi brata albanskog premijera, koji je izmaštano upravljao dronom."

u jebote unistio je ceo grad, ma jok, unistio Beograd. Vise je to tvoja zelja nego sto je java.
Jako si mi antipatican
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:

u jebote unistio je ceo grad, ma jok, unistio Beograd. Vise je to tvoja zelja nego sto je java.
Jako si mi antipatican
Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny »

KOMESAR wrote:
Johny wrote:ne opravdavam nikoga,,nista nisu uradili sto ja nebi iako sebe ne smatram siledzijom
nebi ga meni mahali zastavom "velike bilo koje" u Bihacu,,bez obzira na kaznu..
jedino mi zao igraca koji ce najebati ,,mislim da bi i Dzeko "spustio" velikosrpsku na Bilinom polju,,a i Srna na Poljudu
procitajte izjave igraca Albanije na Twiteru ,,ni njihovo maslo nije za Hanuke
na kraju krajeva ,,,ima neko ko ce presuditi za incident
da se ja pitam obe diskvalifikovati,,Albaniju zbog helikoptera a Srbiju zbog propusta u organizaciji
Čime tebi da mašu,šta bi volio? Zbog takvih stvari se i ide na utakmice.
Volio bi da se ne pravis pametan,,znas dobro sta sam htio reci pod mahanjem..
leteca zastava velike srbije u Bihacu nebi bila samo pogledom ispracena,, sto se mene tice,,a ti me deklarisi kako hoces..
I ja ne idem zbog tih stvari na utakmice..
Zbog toga bi bio spreman snositi posljedice kao i oni sto ce snositi..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

MORENA wrote:pokusacu, ako ne, posaljem dronu sa kamerom u tvoju bascu da te posmatram malo, hehehe
Vala, ako će biti tu i video sa tvojim twerkanjem, slobodno okači kakvu god želiš zastavu :p
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Bonaqua wrote:Ispade da je Zastava bitnija od cetnicke rulje koja trazi klanje i ubijanje Albanaca? Koja bolesna nacija!
Gledam navijaci su unijeli nekakvo bure na tribinama, pazi bure! Kako su ga mogli "provuci" kroz kontrolu?
Da, baš. Čovjek bi rekao oni njih helikopterom napali bgt, a ne na kulturan način ih spustili. :DD
Ma organizacija samog meča je katastrofa. Ova tekma je bila označena kao tekma visokog rizika, a vidi propusta. :cudi
Onu zastavu je po pravilu trebao ukloniti redar, a ne da igrač skače i trga je. A da ne pričamo o ulijetanju navijača Srbije i mlaćenje protivničkih igrača, i to uz pomoć redara. :cudi
Samo sabura
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Suplje, nije to suplja nego razumno razmisljanje. I napisah da su djubradi i jedni i drugi ( navijaci ) a zastavu spomenih , jer vidim da se to opravdava. dvostruki standardi.
Locked

Return to “Kontejner”