DUA LIPA
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
- Status: Offline
Re: DUA LIPA
bas su lijepi ljudi 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28353 times
- Been thanked: 32416 times
- Zanki
- saudade

- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
- Has thanked: 7052 times
- Been thanked: 5040 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pjevačica albanskog porijekla organizuje koncert na Kosovu.Julia-Klara wrote: 17 Apr 2024, 15:07 Pa cura se izjasnjava kao Albanka, hoce koncert na Kosovu, a to sto joj je matE Bosanka./Bosnjakiga/whatever nije vazno ni njoj, a ne bi trebalni biti ni nama![]()
odoh trazit sliku sad![]()
Glumac hrvatskog porijekla navratio u Hrvatsku.
Sportaš srpskog porijekla obradovao Srbijance posjetom.
Mi: “Pa ona je i Bošnjakinja, mogao bi neko nešto po tom pitanju uraditi pa organizovati koncert u Bosni”.
Odmah ide “Ne treba nam to biti važno, whatever”
Zbog takvog razmišljanja Bošnjaka i imamo djecu poput nje koji nemaju nikakav dodir sa Bosnom i Hercegovinom.
“Samo je važno da je čovjek” a ta pjevačica nije rođena na Kosovu već u Velikoj Britaniji i živi u SAD, a svjesna je da osim toga što je čovjek, i ko joj je otac i koje je nacionalnosti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Kako je ona lijepa, nisu joj ni roditelji mogli biti drugaciji.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Pazi, i u njenom kao i u svim poslovima se radi istrazivanje trzista od strane njenih agenata i menadzera.
Ne samo njen tim nego tim svih.
Onda isto tako mogu i ljudi kontaktirati njene menadzere i dogovarati suradnju, a mi nemamo velikohih organizatora, koji imaju "ime" u svijetu, a vala ni pare.
I zasto tu otpuzujes "narod"?
Jednostavno je - nema interesa ni sa jedne strane.
Za Stinga ima
Duu slusa mladja generacija u svijetu, a kod nas slusaju Prijovicku, Severinu, Acu Lukasa, i ostale. A ti dolaze
Ne samo njen tim nego tim svih.
Onda isto tako mogu i ljudi kontaktirati njene menadzere i dogovarati suradnju, a mi nemamo velikohih organizatora, koji imaju "ime" u svijetu, a vala ni pare.
I zasto tu otpuzujes "narod"?
Jednostavno je - nema interesa ni sa jedne strane.
Za Stinga ima
Duu slusa mladja generacija u svijetu, a kod nas slusaju Prijovicku, Severinu, Acu Lukasa, i ostale. A ti dolaze
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
- Has thanked: 7052 times
- Been thanked: 5040 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Naseef Mushroom wrote: 17 Apr 2024, 14:27Ovo me podsjeća na ono šta sam pisao mjesecima, Dua Lipa nije samo Albanka, majka joj je Bošnjakinja iz Bosne i Hercegovine a naši ne znaju iz toga profitirati. Kaže Dua u tom člankuKrokodil Behko wrote: 17 Apr 2024, 10:38DUA LIPA U PRIŠTINI SPREMA SPEKTAKL KAKAV BALKAN NE PAMTI: "Sanjala sam o tome, cijeli svijet će doći na Kosovo!"
Dua Lipa govorila je o prelasku u svijet glume sa svojim ulogama u „Barbie” i „Argylle” koje je imala prošle godine. Albanska pjevačica (28) glumila je sirenu u „Barbie” i otpjevala „Dance the Night” za film. Utjelovila je teroristicu LaGrange u „Argylleu”.
Za TIME Magazin referirala se na te dvije uloge kao „male bebe”.
"Volim biti na setu. Volim ideju utjelovljenja različitih likova i imati zadatak", rekla je glumica i pjevačica.
"Volim kad idem na fotografiranje i mogu u potpunosti promijeniti moj izgled. Drugačija sam osoba", dodala je, pa komentirala svoju ulogu u filmu "Barbie".
"Voljela sam biti u filmu jer je bilo toliko uzbudljivo biti dio nečeg tako posebnog s nevjerojatnom glumačkom postavom."
"Osjećam se kao sretnica što me redateljica Greta Gerwig pozvala da budem sirena", rekla je za Vogue.
Za Vanity Fair otkrila je kako je to bilo "zabavno i uzbudljivo" iskustvo, ali još nije potvrđeno hoće li se i dalje pojavljivati na glumačkim setovima.
U srijedu je pjevačica najavila svoj treći studijski album koji će se zvati "Radical Optimism" i bit će dostupan od 3. maja. Na njemu će biti već postojeći hitovi "Houdini" i "Training Season", a ukupno će imati 11 pjesama.
Ranije je pjevačica objavila "Future Nostalgia" u 2020. i svoj debitantski album 2017. godine. Objasnila je naziv svog novog albuma.
"Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom radikalni optimizam. To je koncept koji me je zainteresirao i postala sam znatiželjnija kad sam se počela igrati s njim i utkati ga u svoj život. Uvukla me ideja da graciozno prolazim kroz kaos i da se osjećam kao da mogu prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme zatekla sam se kako pregledavam glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i Britpopa. Oduvijek mi se činilo tako samopouzdano optimistično, a ta iskrenost i taj stav osjećaji su koje sam ponijela sa svojih snimanja."
Planetarno popularna pjevačica najavila je i muzički megaspektakl u - Prištini. Na taj način će, kako je otkrila, pokušati da promijeni svijest ljudi o Kosovu.
"Kada ljudi razmišljaju o Kosovu, ne želim da to bude samo: ‘O, ratom razoreno Kosovo.’ Ima tamo puno toga", navela je Dua Lipa najavivši da ona i njen otac imaju veliki plan.
"Želimo organizirati festival u Prištini, moj tata i ja. Želimo natjerati ljude iz cijelog sveta da dođu i vide koliko je drugačije od onoga što očekuju, bilo da su to umjetnici iz cijelog sveta ili fanovi koji dolaze. Znam da, kada sam živjela na Kosovu, nitko od mojih omiljenih umjetnika nije dolazio tamo. Moj najveći san je da to mogu donijeti djeci koja tamo žive", kazala je Dua Lipa.
"Želimo organizirati festival u Prištini, moj tata i ja. Želimo natjerati ljude iz cijelog sveta da dođu i vide koliko je drugačije od onoga što očekuju, bilo da su to umjetnici iz cijelog sveta ili fanovi koji dolaze. Znam da, kada sam živjela na Kosovu, nitko od mojih omiljenih umjetnika nije dolazio tamo. Moj najveći san je da to mogu donijeti djeci koja tamo žive".
"Kada ljudi razmišljaju o Kosovu, ne želim da to bude samo: ‘O, ratom razoreno Kosovo.’ Ima tamo puno toga", navela je Dua Lipa najavivši da ona i njen otac imaju veliki plan.“
Zašto ne bi moglo ovako nešto biti i u Bosni i Hercegovini? Samo zamjeniti u citatu “tata” sa “mama” i “Kosovo” sa “Bosna i Hercegovina”.
Kada se sjetim zadnjeg dočeka Nove Godine u Sarajeva, sve više vjerujem da razlog zašto ne dolaze svjetske zvijezde u BiH nema uopšte veze sa novcem ili komplikacijama oko organizacije, već sa našim mentalitetom gdje smo i dalje zaglavljeni u krugu gdje prolaze samo Žera, Čola i Brega.
Sutra mogu Rihanna, Shakira i Adele saznati da su Bošnjakinje, Ed Sheeran može saznati da je onako crven zato što mu je Bakir otac i naši ne bi znali to unovčiti, “Daj nam Seju Sexona i hologram Tite”.
April je mjesec, još niko i ne razmišlja o dočeku 2025. godine a već sad garantujem da će neko od ovih nastupati za doček
Brega
Čola
Tifa
Loša
Valentino
Majka joj je miješana takođe. Majčin otac je s Kosova
Ono što je manje poznato javnosti jeste da je njena majka Anesa Lipa porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Naime, zbog ratnih zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, Anesa je bježala dva puta. Prvi put kada je početkom devedesetih rat zahvatio Bosnu i Hercegovinu, gdje je Anesa živjela s majkom Bosankom. Život je nastavila na Kosovu, od kuda joj je otac.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Naseef Mushroom wrote: 17 Apr 2024, 15:32Pjevačica albanskog porijekla organizuje koncert na Kosovu.Julia-Klara wrote: 17 Apr 2024, 15:07 Pa cura se izjasnjava kao Albanka, hoce koncert na Kosovu, a to sto joj je matE Bosanka./Bosnjakiga/whatever nije vazno ni njoj, a ne bi trebalni biti ni nama![]()
odoh trazit sliku sad![]()
Mi: “Pa ona je i Bošnjakinja, mogao bi neko nešto po tom pitanju uraditi pa organizovati koncert u Bosni”.
Zbog takvog razmišljanja Bošnjaka i imamo djecu poput nje koji nemaju nikakav dodir sa Bosnom i Hercegovinom.
“Samo je važno da je čovjek” a ta pjevačica nije rođena na Kosovu već u Velikoj Britaniji i živi u SAD, a svjesna je da osim toga što je čovjek, i ko joj je otac i koje je nacionalnosti.
Jel nju ko kad zvao u Bosnu?
Ja se ne sjećam.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Koliko znam, nažalost nije.Krokodil Behko wrote: 17 Apr 2024, 16:33Naseef Mushroom wrote: 17 Apr 2024, 15:32
Pjevačica albanskog porijekla organizuje koncert na Kosovu.
Jel nju ko kad zvao u Bosnu?
Ja se ne sjećam.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Zanki
- saudade

Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Zanki
- saudade