Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Islam

Post by Spanac_113 »

eh to ce biti dan...kad NASA pocne dokazivati navode iz knjige :osama
ne treba ni izaci sunce.
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Salahuddin wrote:Ne treba ici na naucno dokazivanje mogucnosti da zemlja promjeni pravac kretanja i da na taj nacin Sunce izadje sa zapada. Jer to se krsi sa gore pomenutim Hadisom, u kome se govori da ce Suncu biti receno da se vrati, sto znaci da uzrok njegovog izlaska sa zapada nece biti Zemlja, nego upravo ono samo.
slazem se tvojim tumacenjem.

ne treba dokaze trazit u nauci.
jer kad se sunce pocne kretat oko zemlje nauku u dzep :ha
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

drugrankovic wrote:islam kako ide i kojim putem, biće zabranjen...
vala, i ti kako si krenuo - pise ti se isto. :hihi

ali neces biti sam. brat mrki ce ti rado praviti drustvo. ;)

Lebowski wrote:Ovo gore je malo nejasno... na jednoj planeti već odavno izlazi na zapadu. :hm
rijec je o planeti Zemlji.
Spanac_113 wrote:eh to ce biti dan...kad NASA pocne dokazivati navode iz knjige :osama
ne treba ni izaci sunce.
ne dokazuje NASA navode iz knjige - nego se rezultat njihovog istrazivanja poklapa sa onim sto je u islamu vec odavno poznato. kao sto vec rekoh na drugoj temi, to je samo jedna velika cinjenica u nizu.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Vala Paparaci i kad se raspravlja radi to na simpatican nacin :hihi
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga »

http://www.avaz.ba/clanak/141549/zasto- ... maju-islam

Zanimljivo stivo...
vrjedi procitati...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times

Post by KOMESAR »

Događanja koja će se dešavati prije nastupa Sudnjeg dana

Subhanallah, pročitajte šta je Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, nagovjestio prije 1400 godina o onome što će se dešavati u budućnosti i uvidjećemo da je se mnogo toga več obistinilo – veliki dio toga i kod nas u BiH.

Omer r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će svijet imati ljudske oblike ali će im srca biti poput srca pustinjskih vukova…. Djeca će im biti bezobrazna, omladina devijantna, a njihovi stari će biti poročni – neće naređivati dobro niti će odvraćati od zla. Biti sa njima je poniženje, a tražiti ono što je njihovo je pravo siromaštvo! Dobri među njima je zalutao, dok je zalutali među njima dobar! Sunnet je za njih bid'at, dok je bid'at za njih sunnet. Onaj koji dobro među njima naređuje je sumnjiv, fasik među njima je častan čovjek, dok je vjernik kod njih potlačen!“ (Džami'ul-Ehadis, Sujuti, br.31621.)

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će i šejtan imati udjela u djeci ljudi! Bi rečeno: I to će se desiti o Allahov Poslaniče?! Reče: Da! Rekoše: Kako ćemo raspoznati tu djecu? Reče: Neće se sramiti i neće biti milosna!“ (El-Džami’ El-Kebir, Sujuti, br.25700.)

Od Enesa r.a., se prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Enes b. Malik r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će ljudi sjediti u grupama u mesdžidu, a najveća briga će im biti dunjaluk. Allah nema nikakvu potrebu za takvima, pa nemojte ni vi sjediti s njima!“ (Mustedrek, Hakim, br.7916.)

Enes b. Malik r.a., prenosi da je čuo Poslanika s.a.v.s., kako kaže: „Doći će vrijeme kada će se ljudi nadmećati u uzgradnji džamija, a malo će u njima klanjati!“ (Musned Ebu Ja'ala, br.2817.)

Abdullah b. Omer r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će ulema zavidjeti jedni drugima, i kada će biti ljubomorni jedan na drugog isto kao što jarci znaju biti ljubomorni jedan na drugog!“ (Džami'ul-Ehadis, Sujuti, br.26448.)

Adijj b. Hatim r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će čovjeku padati teško da dadne zekat na svoj imetak!“ (El-Mu'udžem el-Kebir, Taberani, br.13708.)

Poslanik s.a.v.s., je rekao: „Doći će vrijeme kada će ljudi dozvoljavati kamatu na ime trgovine!“ (El-I'itisam, 2/89.)

Abdullah b. Abbas r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će se srce vjernika topiti isto kao što se topi so u vodi! Bi rečeno: Zbog čega to o Allahov Poslaniče? Reče: Zbog toga što će vjernik svojim očima gledati zlo koje neće biti u stanju da promjeni!“ (El-Emru bil-Ma'aruf, Ibnu Ebil-Dunja, br.26.)

Džabir b. Abdullah r.a., prenosi da je čuo Poslanika s.a.v.s., kako kaže: „Doći će vrijeme kada će se mu'min među ljudima plašiti isto kao što se munafik danas plaši među vama!“ (Musnedul-Šamijjin, br.238.)

Abdullah b. Mes'ud r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme trpljenja i sabura, kada će onaj ko se bude držao vjere imati nagradu 50 šehida. Omer r.a., reče: Od njih ili od nas? Reče: Od vas!“ (El-Mu'udžem el-Kebir, Taberani, br.10240.)

Alija b. Ebi Talib r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: „Bojim se da će doći vrijeme kada će od islama ostati samo ime, a od Kur'ana samo slova. Džamije će im biti izgrađene ali će uputa biti oštećena! Ulema će im biti najgori ljudi pod nebeskim svodom. Od njih će se javljati fitna (smutnja), i njima će se vraćati!“ (Šu'abul-Iman, br.1763.)

Abdullah b. Mes'ud r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će ljudi učiti Kur'an i truditi se u ibadetu ali će se družiti sa novotarima pa će širk činiti tamo gdje se ni ne nadaju, koji svoje učenje i rad naplaćuju, i dunjaluk dinom kupuju; to su sljedbenici ćoravog Dedždžala! Rekoh: O Allahov Poslaniče, kako će se to dešavati a među njima će biti Kur'an?! Reče: Pogrešno će tumačiti Kur'an, onako kako im odgovara, kao što su Jevreji i kršćani činili – izvitoperivali su značenja Tevrata pa im je Allah međusobno srca suprostavio i prokleo ih jezikom Davuda i Isa sina Merjeminog; zbog toga što su griješni bili i što su granice prelazili!“ (Zemmul-Kelami ve Ehlihi, Herevi, br.66.)

Abdullah b. Amr r.a., kaže da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će srca ljudi biti divlja. Rekoh: Šta znači to „divlja“? Reče: Ponašat će se poput beduina, što zarade dat će ga hajvanima. Džihad je za njih šteta, a zekat muka!“ (Medžem'ul-Zeva'id, Hejsemi, br.4347.)

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: „Vi živite u vremenu u kojem ako bi deseti dio vjere ostavili – propali bi, a zatim će doći vrijeme u kojem ako se deseti dio vjere bude sproveo – bit će se spašeno!“ (Sunen Tirmizi, br.2436.)

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada čovjeka neće biti briga odakle zarađuje svoj novac – jel’ od halala ili od harama!“ (Sunen Nesa'i, br.4454.)

Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada neće imati čovjeka a da se ne hrani kamatom, a ako se ne hrani kamatom onda će ga zakačiti njena prašina!“ (El-Mustedrek, br.2162.)

Od Huzejfe b. el-Jemana, r.a., se prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: “Islam će se gubiti i nestajati kao što blijedi platno, tako da doći će vrijeme kada se neće znati niti za namaz, niti za post, niti za obrede, niti za zekat; Allahova Knjiga će u jednoj noći iščeznuti tako da jednog ajeta neće ostati na zemlji. Razne skupine ljudi će ostati, neki oronuli starac ili starica, koji će govoriti: „Zatekli smo naše stare kako izgovaraju: La Ilahe Illallah – pa ih i mi izgovarasmo“!? Sileh b. Zufer rhm., prigovori Huzejfi b. el-Jemanu r.a.: “Šta će im koristiti takvo: La Ilahe Illallah” – kada ne znaju niti za namaz, niti za post, niti za hadždž, niti za zekat?

Huzejfe r.a., se okrenu od njega, ne htijevši mu odgovoriti na pitanje. Sileh rhm., ponovi svoje pitanje, a Huzejfe r.a., mu opet ne htjede odgovoriti. Sileh rhm., po treći put postavi pitanje Huzejfi r.a., na šta mu on odgovori riječima: O, Sileh, spasit će ih džehennemske vatre, spasit će ih džehennemske vatre, spasit će ih džehennemske vatre!!!” (Hadis bilježi Ibnu Madždže, u Sunenu, br. 4049, kao i imam Hakim, u El-Mustedreku, 4/473., dok ga šejh Albani, rhm., u djelu “Silsiletul-Sahiha”, br.87., ocjenjuje sahihom.)
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Kako su mi neobični ovi muslimani. :oo

Nesvakidašnja proslava Nove hidžretske godine na Javi: Hiljade vjernika učestvovalo u obredu "spiranja grijeha"

Image

Image

Image

Indonezijski muslimani na Javi povodom obilježavanja Nove hidžretske godine organizirali su tradicionalno „spiranje grijeha“, javlja Anadolija.

Hiljade muslimana okupilo se u parku Taman Mini na Javi, gdje su se zajedno molili i kupali s ciljem čišćenja grijeha koje su, kako vjeruju, počinili tokom protekle godine. Okupljeni vjernici u bijelim odijelima su se molili za oprost grijeha i bolje dane u predstojećoj godini. Riječ je o specifičnom obredu tokom kojeg vjernici, uz ostalo, odsijecaju po jedan pramen kose sa „grešnog tijela".

Ki Manteb Sudarsono, učesnik ovog obrda, kazao je da je cilj zajedničke molitve i obreda kupanja da se u Novu godinu uđe čiste duše i tijela.

„Obredu je prisustvovalo mnogo vjernika, što nam ulijeva nadu da će molitve biti uslišene i da ćemo imati čišću godinu pred sobom", kazao je Sudarsono.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Sutra je dan ašure. Poslanik, sallallahu alejhi ve selem, nas obavještava da onome ko isposti taj dan biće oprošteni mali grijesi koje je učinio u protekloj godini.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Sutra će se u povodu tradicionalnog dana ašure održati podjela Nuhovog obroka. Organizatori podjele su Izdavačka kuća Hikmet iz Sarajeva i Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine

I ove godine je, kao i nekoliko prethodnih, planirana podjela velikog broja obroka ašure. Obroci će se dijeliti u više bh. gradova, i to u Sarajevu, Zenici, Doboju i Livnu.

Centralna manifestacija će se održati sutra u Sarajevu, na platou ispred Katedrale, od 13-15 sati. Podjela će se u isto vrijeme vršiti u srijedu u Zenici, dok će se u Doboju ašura dijeliti u četvrtak od 13-15 sati. Podjela obroka u Livnu bit će upriličena u petak u periodu između 14-16 sati.

Ovogodišnja parola ašure glasi “Svi smo mi na istom brodu”. Parola simbolizuje mir, humanost, dijalog kao i sve ostale parametre suživota, sa posebnim naglaskom na značaj multi-kulturalnosti u bosansko-hercegovačkom društvu.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Plaše mene bože blagi
Tebe mora da se bojim
Za svoj život za svo znanje
I na zemlji što postojiim

A ja mislim drugačije
Spram spoznaje tvoje stojim
Ti jedini zaštitnik si
Kog ne trebam da se bojim

S ljubavlju si stvorio me
Svojstava mi svojih dao
Ja ih slijedim hvala tebi
Što si mi ih pokazao

Sve što imamam od života
Što je bilo i što biće
Sve je poklon i zaštita
Samo tvoja milosniče

U svemu si Allah nama
Veliku slobodu dao
Ko ne spozna pravi put
Sam je drugi odabrao

Azra Lolić
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

San sultana Mehmeda Fatiha noć prije osvajanja Bosne

1463. GODINA.

Silna osmanska vojska je krenula u pohod.

Velikom i nepobjedivom vojskom komanduje halifa (Sultan) Mehmed Fatih lično.
Nakon što je prije nekoliko godina uspio da osvoji do tada ne pokoreni grad Carigrad,Mehmed Fatih se spremio za drugi poduhvat koji će obilježiti njegov život.

Te noći halifi se desilo nešto vrlo čudno…

-Stražaru, oglasite ezan za sabah- namaz.

-Sem'an ve ta'an (čujem i pokoravam se ).

Namaz je predvodio halifa lično.

Nakon klanjanja sabah namaza sultan Fatih se obratio stražaru:

-Pozovite mi Ajni Šemsudina, moga šejha.

-Sem'an ve ta'an(čujem i pokoravam se ).

-Es selamu alejkum ve rahmetullahi, vladaru pravovjernih.

-Ve alejkumu selam ve rahmertullahi ve berekatuhu, nasljednice Božijeg Poslanika, ehlen ve sehlen ve merhaba (dobro mi došao).

Eh, moj sinak, uistinu su učenjaci nasljednici Božijih poslanika, ali ko zna da li sam ja taj.

-Ako ti nisi, onda ni na istoku ni na zapadu ne postoji ni jedan učenjak.

-Stražar mi reče da ste me tražili. O čemu se radi, sinko moj?

-Izvolite sjesti.

-Sta je u pitanju, sinko moj? Dali se nešto desilo?

-Da, cjenjeni Ajni Šemsudine, sinoć mi se desilo nešto vrlo čudno.

-A šta je to sinak?

-Sanajo sam vrlo čudan san, pa ako znaš da ga protumačiš, obavijesti me o njegovom značenju.

-Sanjao sam prelijepu zemlju, neviđenu do sada. Zemlju prepunu zelenila, bezbrojnih rijeka, potoka i predivnih životinja, raznih vrsta i boja.

Sa ljepotama te zemlje ne mogu se porediti ni Stambolski bostani i bašće.

-Na hajr, sinko moj, jesi li još šta vidio?

-Da.

-U toj zemlji sam vidio i veliku vatru.

-A oko te vatre su sjedile tri osobe. Bili su to časni ashabi Allahovog Poslanika Muhammeda, s.a.v.s. i to:
Ebu Bekr es-Siddik, Osman i Alija r.a. ( neka je na njih Allahovo zadovoljstvo).

-MašAllah, sinko moj. Divan ti je san,a sada da te obavijestim o značenju njegovom.

-Što se tiče zemlje koju si vidio, to je zemlja u koju se tvoja vojska upravo sprema da uđe. To je zemlja Bosna.

-Što se tiče vatre koju si vidio, vatra predstavlja Allahovu vjeru-Islam.I to je znak da će u toj zemlji Allahova vjera-Islam, inšAllah, zadržati do sudnjeg dana.

-Što se tiče Ebu Bekra kojeg si vidio kod vatre, to je znak da će u toj zemlji sve od Sudnjega dana biti Iskrenih prema Allahu dž.š. kao sto je bio Ebu Bekr r.a.

-Što se tiče Osmana kojeg si vidio kod vatre, to je znak da će u toj zemlji sve do Sudnjega dana biti finih ljudi. Toliko finih i stidljivih da će ih se čak i meleki stidjeti, kao sto su se stidjeli Osmana r.a.

-Što se tiče Alije kojeg si vidio kod vatre, to je znak da će u toj zemlji sve do Sudnjega dana biti ljudi koji će biti veliki heroji i junaci kao što je bio h.Alija r.a.

-A pored vatre nisi vidio h. Omera je li?

-Nisam cjenjeni šejhu.

-E pa znaj da će u toj zemlji biti malo pravde i da bi je imali, stanovnici te zemlje, moraće se sami boriti za nju!!
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

U smrtnoj bolesti, dolazi melek DŽibril a.s., melek koji je bio zadužen za dostavljanje objave Poslaniku a.s., pa Muhammed s.a.v.s. ga pita:

"O, Džibrilu, hoćeš li silaziti na Zemlju poslije moje smrti?"

"Da", odgovori Džibril. "Sići ću na Zemlju deset puta kako bi sa Zemlje podigao deset ukrasa."

"Šta ćeš podići, Džibrilu!"

-"Prvo što cu podići sa Zemlje je ljubav iz ljudskih srca."

-"Drugo, podići ću bereket sa Zemlje."

-"Treće, podići cu samilost od rodbine."

-"Četvrto, podići ću stid od žena."

-"Peto, podići ću darežljivost od bogataša."

-"Šesto, podići ću strpljivost od fukare, strpljivost od siromaha".

-"Sedmo, podići ću pravednost od vladara".

-"Osmo, podići ću skrušenost i pobožnost od uleme."

-"Deveto, podići ću Kur'an iz Mushafa."

-"Deseto, podići ću iman iz ljudskih srca".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Salahuddin wrote:
KOMESAR wrote:
KOMESAR, esselamu alejkum. Nesto te nema?
We alejkumu selam!
Tu sam!
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

KOMESAR wrote:U smrtnoj bolesti, dolazi melek DŽibril a.s., melek koji je bio zadužen za dostavljanje objave Poslaniku a.s., pa Muhammed s.a.v.s. ga pita:

"O, Džibrilu, hoćeš li silaziti na Zemlju poslije moje smrti?"

"Da", odgovori Džibril. "Sići ću na Zemlju deset puta kako bi sa Zemlje podigao deset ukrasa."

"Šta ćeš podići, Džibrilu!"

-"Prvo što cu podići sa Zemlje je ljubav iz ljudskih srca."

-"Drugo, podići ću bereket sa Zemlje."

-"Treće, podići cu samilost od rodbine."

-"Četvrto, podići ću stid od žena."

-"Peto, podići ću darežljivost od bogataša."

-"Šesto, podići ću strpljivost od fukare, strpljivost od siromaha".

-"Sedmo, podići ću pravednost od vladara".

-"Osmo, podići ću skrušenost i pobožnost od uleme."

-"Deveto, podići ću Kur'an iz Mushafa."

-"Deseto, podići ću iman iz ljudskih srca".
Bereket onako ugrubo rečeno znači "Dobro"
U svemu ima bereket
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

"Vaša srca su mrtva zbog deset stvari:

1.Poznajete Allaha ali Mu ne dajete Njegova prava
2.Čitate Allahovu knjigu ali ne radite po njoj
3.Tvrdite da volite Allahova Poslanika,sallallahu alejhi ve sellem, ali ostavljate njegov Sunnet
4.Tvrdite da ste neprijatelji šejtana ali slijedite njegove puteve
5.Tvrdite da volite Džennet a ne radite za njega
6.Tvrdite da se bojite Vatre a približavate joj se (griješenjem)
7.Kažete da je smrt istina ali se ne pripremate za nju
8.Zauzeti ste istraživanjem tuđih mahana a zaboravljate vlastite
9.Jedete Allahove blagodati a ne zahvaljujete na njima
10.Sahranjujete svoje mrtve a ne uzimate pouku iz toga."
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Ko su DŽINI?

DŽini su živa bića nevidljiva našem oku. Bog ih je stvorio prije ljudi a stvoreni su od plamena vatre. Oni imaju razum, pamet, lukavost, podlost tj. ima ih dobrih i loših. Na našoj planeti ima ih mnogo više nego ljudi i oni nas vide dok mi njih, kao sto rekoh ne vidimo. Loši medju njima nazivaju se šejtani. Njima je cilj tjerati čovjeka na grijeh da bi na onom svijetu završili u džehenemu (paklu). Oni nisu u stanju opsjednuti samo one koji iskreno vjeruju u Boga, one koji jednom Bogu Allahu dž.š. obavljaju molitvu. Svi ostali su podložni njihovom uticaju. Oni ne znaju budućnost. Borba protiv njih je molitva.
Ima ih raznih vrsta. Ima ih letača, onih koji se zemljom kreću skačući ogromnom brzinom i onih koji su u stanju u vodi roniti. Žive prosječno od 1000 do 4000 godina. Napadaju uglavnom noću a najčešće izlaskom i zalaskom sunca.
Džini letači su oni koji lete zrakom. Ova vrsta dzina najcesce služi za urok, zavist i ulazak u ljudsko tijelo na nekoliko sati. Nakon što zadovolje svoje interese, oni odlaze. Najčešće pogadjaju gornji dio tijela tj. glavu, vrat i grudi. Njegova opasnost leži u tome što se lako može pozvati i prenijeti podatke i vijesti. Oni teško mogu ući u kuću u kojoj se molitva redovno obavlja, ako nema pasa i mački i slika ljudskih i životinjskih.
Hodajući džini su oni koji hodaju po zemlji, ali ne kao sto mi hodamo. Oni su izvanredno brzi u svom hodu, u stanju su da skaču i preskaču velike stvari. Ova vrsta džina često ulazi u svinje, majmune, pse i mačke. Ova vrsta džina pogadja leđa, stomak, matericu, polni organ i noge. Većina od ovih džina boravi na smetljištima, zahodima, ruševinama i pustarama.
Džini ronioci su oni koji rone u vodi. Vole kupanje u vodi a naročito hladnu vodu. Mnogo pričaju i brzo se ljute poslije čega se teško vraćaju u normalno stanje. Kada se na njih izvrši pritisak lako napustaju ljudsko tijelo.
Prilikom odabira boravišta džini daju prednost mjestima koja nisu nastanjena ljudima. Neki od njih nastanjuju smetljišta i odpade a ima i onih koji stanuju među ljudima. Oni takođe stanuju u rupama i procjepima. Ifriti su vrsta snaznijih i moćnijih džina od šejtana. Oni koji stanuju među ljudima nazivaju se amirima.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

"A nagrada na onome svijetu je bolja za one koji vjeruju i koji se grijeha čuvaju." (Jusuf, 57)
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Kako sad ove arapske riječi imaju nedvosmisleno značenje potpuno.. inače kažu da je tu malo zbrka al sad kad treba za matematiku sve je jasno. :hm
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Vel-Asri

VE-L-ASRI! INNE-L-INSANE LEFI HUSR
ILLE-L-LEZINE AMENU WE AMILU-S-SALIHATI
WE TEWASAW BI-L-HAKKI, WE TEWASAW BI-S-SABR

(Tako Mi vremena! Doista su svi ljudi na gubitku, osim onih koji vjeruju, rade dobra djela i preporucuju jedni drugima istinu i strpljivost.)
Post Reply

Return to “Religija”