Moderator: spacebound
Nije baš promjena štale, već neko manje premještanje 'ajmo tako reći "popratnih objekata" koji su joj potrebni. Tek je, prije nekih sat-dva promjenjena, ali otprilike isti je slučaj. Što je najčudnije, nekih 12 sati biti na nogama, a ima oko 250kg... A sumnjam da je ikako "legla"..Maja wrote:Hodže i veterinar će ti samo pare uzeti a ništa neće pomoći.
Najbolje bi bilo da se raspituješ dok ne nađeš nekog ko je imao sličan slučaj.
Vjerovatno joj ne leži promjena štale
ljudno ja sam s macorom cekao da mama pomuze kravuAmarildo wrote:Vidim da neki ne znaju kako je to živjeti na selu i misle da sam seljak, no istina nije takva. Živim na selu, no sigurno poznajem bonton i školovan sam da znam šta je kultura, tako da seljačina sigurno nisam. Svima koji su pokušali pomoći, hvala u svakom slučaju. Što se tiče "hodže", to sam napisao jer sam želio dati do znanja da nije bitno je l' to hodža, veterinar, samo da može pomoći savjetom. Postoji i ta opcija uroka, u što nekim djelom vjerujem, no sumnjam da je sada to u pitanju. Svima hvala i u koliko još šta saznate, bio bih zahvala da napišete.
Nisam stručan ali proguglah malo na brzinu. Izgleda da je pojela nešto što joj nije "sjelo".Amarildo wrote:Znam da nisam pogodio temu, ali sad mi se ne da tražiti, znači odlučio sam posjetiti ovaj forum jer znam da ste većina spremni da pomognete nekom i da nećete izokrenuti na humor. Ima li ovdje na forum kakav hodža, veterinar, farmer, čovjek sa iskustvom, znači neko samo da može pripomoći savjetom. Imam u selu probleme sa kravom, dakle danas je 3-4 sata bila vani na ispaši, dok se vršila "rekonstrukcija" staje/štale, te otkako je ušla, nije legla i gleda u samo jednu tačku, također kad smo promjenili objekat opet isto. Jede pomalo skroz. Ne znam koliko je ovo kome smiješno, neobično, ili šta već, ali pomoć bi dobrodošla.
Ako je pocela da gubi na tezini....ponekad se ono strese....progutala je neki komad metala,najcesce zica.Amarildo wrote:Hvala svima na tim savjetima, zaista mi to znači, jer lijepo je vidjeti, koliko ima ljudi, koje ne poznajem, a spremni su pomoći
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests